Spar penge på impulskøb

Bruger du mange penge på impulskøb? Så læs med her og bliv klogere på, hvor meget du kan spare ved at droppe de impulsive køb

Lånetilbud er opdateret d. 17/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Søren

Skrevet af

Søren Snejstrup Bay
Søren er administrerende direktør og medstifter af Moneybanker. Moneybanker ejes af Centeo Group, som er en af de førende fintech-virksomheder inden for den finansielle sektor. Centeo Groups vision er at "hjælpe folk med at realisere drømme og behov gennem innovative finansielle løsninger". Søren har næsten 10 års erfaring i den finansielle- og digitale verden, hvilket gør ham til en ekspert inden for udvikling af digitale finansielle løsninger, der hjælper forbrugerne med at træffe den bedste beslutning i et vanskeligt og ikke-gennemsigtigt marked.

Man fristes nemt til at købe to-go kaffe på stationen, når man venter på toget en kold efterårsmorgen. Man kan også nemt fristes til at tage den lette løsning, når man kommer hjem fra arbejde og skal sørge for aftensmad. 

Og det er mindst lige så nemt, at der ender en plade chokolade, en pose chip eller en sodavand i indkøbskurven, når man er ude at handle – også selvom man har sagt til sig selv, at man skal holde sig til indkøbslisten. 

Men disse vaner kan være dyre, hvis man regner tallene sammen og ser, hvor dyrt det egentlig er på årsbasis. Forbrugerrådet Tænk har lavet en række udregninger, der viser, hvor meget det egentlig løber op i, når man er glad for to-go kaffe, take away og impulskøb i supermarkedet. 

Nedenfor har vi lavet en tabel, der viser eksempler på, hvor dyrt det egentlig er at have disse vaner.

VareHyppighedPris om året
TyggegummipakkeTre gange om ugen1400 kroner
ChokoladeTo gange om ugen1092 kroner
ChipsTo gange om ugen1560 kroner
SodavandTre gange om ugen2330 kroner
KageEn gang om ugen880 kroner
Sushi (take-away)To gange om måneden3240 kroner
To-go kaffeTre gange om ugen3120 kroner

Som Forbrugerrådets Tænks udregninger viser, kan impulskøbene blive en dyr affære. Det kan derfor være en god ide at skabe sig et overblik over, hvor ofte og hvor mange penge man egentlig bruger på to-go kaffe om morgenen, eller hvor ofte der ender chips og chokolade i kurven, eller hvor ofte aftensmaden bliver indtaget på den lækre sushirestaurant fremfor ved spisebordet derhjemme. 

Dette kan man gøre ved at skabe sig et overblik på Netbank, eller man kan skrive alle de ting ned, som man køber i løbet af en måned, men som egentlig ikke er nødvendige. Det kan man gøre på telefonen, i kalenderen eller i en af de mange apps, der findes til at holde styr på privatøkonomien. 

Kilde: Forbrugerrådet Tænk