Låneguiden: Ejerboligfinansiering del 2 af 2

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Låneguiden: Ejerboligfinansiering del 2 af 2

Første del af guiden hjalp til at skabe overblik over, hvilke muligheder du har for at låne penge til ejerboligfinansiering. I denne anden og sidste del kan du læse om nogle generelle overvejelser, der er gode at gøre sig, før et møde med pengeinstituttet.

Investering: Afdragsfrihed

Beslutningen vedrørende afdragsfrihed er en vigtig overvejelse at gøre sig. Ønsker du et pusterum i økonomien eller skal der investeres i boligen? Afdragsfrihed kan være en god løsning for enten at skabe luft i økonomien eller, hvis du har en stor friværdi og hellere vil bruge pengene på andre ting. Nogle lån kan lægges om, når afdragsfriheden slutter.

Overvej derfor om det er vigtigt for dig at kunne konvertere dit lån og dermed ændre de månedlige ydelser og restgæld. Derudover skal du være opmærksom på, at ydelserne i den resterende tid af låneperioden stiger.

Ekstraudgifter

En af de vigtigste overvejelser du skal gøre dig er, hvor mange penge du har råd til at købe for. Du skal huske at have penge tilbage på lommen til ekstraudgifter og uforudsete udgifter. Det kan være udgifter så som ombygning, faste boligudgifter som el, vand og varme samt ekstra transportudgifter.

En bolig på landet er som regel billigere end en bybolig, men her skal altså medregnes eventuelt højere transportudgifter.

Ønsker og drømme

Når du vælger at investere i et boligkøb, så er det vigtigt, at du gør dig mange overvejelser omkring den kommende bolig. Overvej blandt andet, hvor længe du forventer at skulle bo i huset, hvilket kan påvirke dit valg eller fravalg af afdragsfrihed.

Lav derfor en liste over ønsker og drømme for boligen og fremtiden. Denne kan indeholde forventninger til have, antal værelser, afstand til skole eller arbejde osv. Det er ærgerligt først at opdage eventuelle uenigheder og uforløste drømme for sent i processen, så dette er en god måde at komme det i forkøbet.