Billig lån - Lån penge billigt uden sikkerhed - Maj 2021

Sammelign billige lån nu. Ansøg et billig lån uden sikkerhed i dag - Dit lånetilbud er 100% uforpligtende!

Opdateret d. 08/05-2021

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Få 14 tilbud og vælg billigste lån

  • Sammenlign lån fra op til hele 14 banker
  • Vælg løbetid fra 1-15 år
  • Lån mellem 10.000-500.000 kr.
  • Ansøg gratis og uforpligtende
Sammenlign lån fra en række anerkendte banker og få det billigste lån. Ansøg én gang og få op til 14 lånetilbud.

Vælg lånebeløb


Billig lån 2021

Hos MONEYBANKER.dk kan du få et billig lån og det ville være praktisk med en komplet låneguide, der udnævnte det billigste lån på markedet lige nu og her. Det er dog ikke så ligetil, for hvad der er det bedste lån for andre, er måske ikke det bedste lån for dig - og det gælder både realkreditlån, banklån og online-lån. Til gengæld kan vi give dig nogle råd med på vejen til, hvordan du finder det billigste lån, som samtidig passer bedst til dig, dit købsbehov og ikke mindst din private økonomiske situation.

Billige lån på nettet

På vores oversigt over billige lån ovenover ser du en samling af låneudbydere i Danmark, som tilbyder hurtige låntyper til fordelagtige vilkår. Der er flere typer billig lån hos selskaberne og for at få de mest gunstige vilkår, kan du anvende vores søgemaskine til at finde de resultater i oversigten, som er mest oplagt i forhold til dit behov.

Låneudbyderne tilbyder at lån penge på forskellige vilkår, hvorfor du gør klogt i at undersøge flere selskaber, før du sender dine låneansøgninger. Nogle af lånene oven for er designet efter ansøgere, som blot ønsker at låne i kort tid, mens andre af de billige lån er målrettet brugere med et ønske om et længerevarende lån.

For at hjælpe dig har vi designet en søgemaskine, så du kan skabe overblik over lånemarkedet i Danmark vedrørende billige lån samtidig med at du finder det lån, som du har behov for. Er du i tvivl om et givent låneselskab er det bedste for dig, kan du med fordel henvende dig direkte til det pågældende selskab. Flere af låneudbyderne af billige lån på vores oversigt har en chat-funktion på deres hjemmesider, hvor du kan chatte direkte med en af udbyderens medarbejdere. Du kan her få svar på samtlige spørgsmål, du måtte have, så du derved får klarhed over, om du skal gå videre til et andet selskab eller ej.

Alle låneudbydere af billige lån på vores oversigt har særlig fokus på service. Du vil derfor opleve hurtige svar på dine spørgsmål hvad enten du henvender dig på chat, mail eller telefonisk. For at finde det billigste lån, er du nødt til at ansøge flere steder. Dette kan du læse mere om længere nede på denne side.

Billig lån - Find det på MONEYBANKER

Billigste lån

Realkreditlån er kendt som et lavtforrentet lån og derfor et af de billigste lån i Danmark. I de seneste år har renten ligget på omkring 1-2 %. Det er en positivt for mange låntagere, da du ellers ikke kan forhandle dig til en lavere rente. Du kan til gengæld forhandle dig frem til lavere gebyrer og omkostninger med dit realkreditinstitut, særligt hvis du er en attraktiv kunde med en sund økonomi. Det er også en god idé at gennemsøge markedet for samtlige relevante tilbud om realkreditlån, så du bedre kan vurdere, om netop dit realkreditinstitut tilbyder dig det billigste lån i Danmark.

Derudover kan du vælge en lang løbetid på dit realkreditlån, typisk helt op til 30 år. Jo længere løbetid du får på dit realkreditlån, jo lavere bliver din månedlige ydelse. Det vil naturligvis ikke reducere din gæld, og din renteudgifter vil samlet set blive højere, men til gengæld kan du få mere luft i økonomien hver måned.

Du kan også få luft i økonomien ved at vælge afdragsfrihed i de første 10 år af lånets løbetid.

Ønsker du at læse mere om realkreditlån, kan vi anbefale Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside Forbrug.dk, hvor du via linket kan klikke dig direkte videre til deres artikel om emnet.

Billigt lån 2021

Renten på banklån i 2021 er generelt højere end renten på realkreditlån. Til gengæld er det banken selv, der fastsætter renten, og derfor kan du også forsøge at forhandle dig frem til både en lavere rente og lavere gebyrer. Det afhænger dog af bankens kreditvurdering af dig som kunde, hvor de kigger nærmere på din private økonomi, din formue, som banken eventuelt kan få pant i, om du betaler afdrag på et eventuelt og så videre. Du kan også forhandle dig frem til bedre lånevilkår, hvis du for eksempel allerede har bankkonti og indlån, pension, realkredit, forsikring eller lignende i banken.

Ligesom med realkreditlån kan du også vælge en lang løbetid og dermed få en lav månedlig ydelse på dit banklån, og du kan ligeledes vælge en afdragsfri 10-årig periode.

Du bør også sammenligne dit lånetilbud med "prisen" på andre banklån på markedet, så du blandt andet kan give banken et indtryk af, at du overvejer at vælge én af deres konkurrenter.

Billigste online-lån

Online-lån, såsom forbrugslån, kviklån og SMS-lån, er kendte for sig generelt høje renteniveau. I modsætning til realkreditlån og banklån er det som udgangspunkt ikke muligt for dig at forhandle dig frem til hverken en lavere rente, gebyrer og øvrige omkostninger. Dog har de fleste låneudbydere en minimumsrente og en maksimumsrente, og jo bedre bankens kreditvurdering af dig er, jo tættere fastsætter de din rente på minimumsrenten.

På de større online-lån, herunder forbrugslån, kan du desuden takke ja til et par afdragsfrie måneder efter eget valg hos nogle udbydere, og som ny kunde kan du også finde nogle online-lån med 30 dages rentefrihed.

I låneberegneren her på MONEYBANKER.dk har vi samlet de billigste lån 2018 i én og samme oversigt, så du nemt kan sammenligne lånene med hinanden og udvælge dem, som er mest relevante for dig. Vi anbefaler, at du sender flere låneansøgninger afsted helt uforpligtende til tre forskellige udbydere på én gang. Hvis samtlige ansøgninger bliver godkendt, kan du frit vælge det billigste lån 2018.

Billigste lån for studerende

Uanset alder og livsfase kan vi have brug for at låne penge, men der gælder dog ikke de samme lånevilkår for alle. Særligt ikke for unge mellem 18-20 år, da de ofte kun kan vælge de dyreste online-lån. I denne uvildige guide vil vi gøre dig klogere på dine lånemuligheder, og hvordan du finder det billigste lån som 18, 19 eller 20 årig. En attraktiv finansieringskilde som SU-modtager er SU-lånet, hvor du kan låne hver måned og først skal afdrage på gælden efter endt studie. Du vil efter studiet være bedre gearet til at håndtere afdragene, såfremt du finder et arbejde, hvorfor mange unge vælger SU-lånet frem for andre finansieringsmuligheder.

Billigt lån til studerende

For dig som studerende er det begrænset, hvad du har af lånemuligheder, da du typisk blot har en indkomst fra din SU. Og da studierne fylder meget, er det ofte begrænset, hvad du kan indtjene fra et fritidsjob. Af den grund udgør du en høj risiko for kreditor, da din private økonomi ikke kan finansiere en gældsydelse.

Som 18-19-årig har du dog alligevel mulighed for at optage et mindre online-lån, for eksempel et kviklån, hos nogle enkelte udbydere. Dog skal du forvente nogle større låneomkostninger, blandt andet på grund af en høj rente.

Som 20-årig har du flere lånemuligheder, da alderskravet hos mange låneudbydere ofte er minimum 20 år. Dine muligheder gælder ofte både små og større lån, men banken vil formentlig stadig pålægge dig en forholdsvis høj rente, særligt på større lån, da du som sagt lever på en SU-indkomst og derfor har en lavere kreditværdighed. Få en uddybende forklaring af billige lån til studerende i vores artikel om emnet.

Billigt online lån

Der er store forskelle på, hvor meget det koster at låne penge gennem låneselskaberne på MONEYBANKER. Den samlede pris for et billig lån afhænger af, hvilken kreditvurdering låneselskabet udarbejder på baggrund af de informationer, du giver dem i din låneansøgning. Prisen kommer også an på, hvilket låneselskab du vælger at acceptere et lånetilbud fra. Det er ikke kun renteniveauet som afgør, hvor dyrt et lån bliver. Der kan også være adskillige gebyrer såsom oprettelsesgebyr, betalingsgebyr m.m., mens der også kan være ekstra gebyrer såfremt du som låner misligholder din låneaftale.

Den bedste anbefaling MONEYBANKER kan give dig er at ansøge flest mulige steder, hvorefter du sammenligner de tilbudte vilkår, ÅOP, løbetid, lånebeløb og hvad der ellers er vigtigt for dig ved billig lån. Du bør også søge alternative låneformer fremfor blot at søge mod online lån. F.eks. kan det være din bank mod forventning kan give dig et bedre lånetilbud, hvorfor du har langt større interesse i dette. Når du har afsøgt alle finansieringskanaler, vil du være i langt bedre stand til at vurdere, hvor det er bedst og ikke mindst billigste for dig at optage et billig lån.

Billigt lån - Lav budget

Uanset om du er under eller over 20 år gammel, anbefaler vi, at du altid fastlægger et budget, så du præcist ved, hvor mange penge du er i stand til at låne.

Et budget giver dig et samlet overblik over din private økonomi, da du angiver samtlige udgifter, både faste og variable, og indtægter i budgetskemaet. Et budgetskema skemalægger din private økonomi hen over et helt år, så du har et langsigtet økonomisk overblik. Hvis du ikke kender nogle af dine udgifter, kan du tage udgangspunkt i dit gennemsnitlige forbrug i de seneste tre eller seks måneder. Du kan vælge mellem en masse budgetskabeloner til fri download online. Er du i tvivl om, hvordan et budget kan hjælpe dig mod billig lån, anbefaler vi dig at læse vores artikel om netop dette emne. Du finder artiklen med titlen "Billige lån kræver et budget" her.

Når du har indtastet dine budgetoplysninger så præcist som muligt, udregner skabelonen automatisk din pengebalance - og denne skal jo gerne vise et overskud og derfor et rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb "bestemmer", hvor meget du kan låne.

Billige lån uden sikkerhed

Som låntager kan det være svært at kombinere det bedste af to bankverdener: Billige lån og ingen krav om sikkerhed. For hvis du vil have det lavtforrentede realkreditlån, stiller banken typisk også højt krav om sikkerhed. Og hvis du vil have et lån uden sikkerhed, for eksempel et online-lån, skal du til gengæld betale en høj rente og andre udgifter. Eller skal du? Ikke nødvendigvis, for hvis du er grundig og godt forberedt, kan du faktisk finde et billig lån uden sikkerhed. Nedenfor giver vi dig vores uvildige råd til, hvordan du finder det billigste lån uden sikkerhed netop for dig.

Billigt lån uden sikkerhed

Et billig lån uden sikkerhed er også et online-lån, for eksempel et forbrugslån eller et kviklån. Alt efter, om du mangler penge til et stort køb eller en mindre investering og derfor formentlig er på udkig efter et forbrugslån, eller om du mangler penge til mellemstore eller små køb og derfor formentlig er på udkig efter et hurtiglån, kviklån eller SMS-lån, så har alle typer lån umiddelbart det samme til fælles: En høj rente og høje gebyrer. Men konkurrencen er stor på lånemarkedet, og derfor ved låneudbyderne godt, at de er nødt til at skille sig ud fra mængden for at kunne tiltrække nye kunder. Derfor tilstræber nogle udbydere at tilbyde det billigste lån uden sikkerhed. Det betyder, at du kan være heldig at finde et billig lån uden sikkerhed, da du kan skrue på flere forskellige gebyrknapper.

Løbetid

Løbetiden kan ikke ændre på din samlede gæld, men den kan til gengæld ændre på din samlede månedlige ydelse. Jo længere en løbetid du har på dit lån, jo lavere bliver din månedlige ydelse. Det betyder dog også, at dine samlede renteudgifter bliver høje, men det kan alligevel være en god låneløsning, hvis du forventer at få en sundere eller højere indkomst på et senere tidspunkt.

Løbetid er noget af det vigtigste, som du skal tage stilling til i forbindelse med lånet. Sætter du en for kort løbetid, som din økonomi ikke kan bære, kan du risikere ikke at kunne betale dine aftalte månedlige afdrag. Ender du i denne situation, kan det resultere i ekstra gebyrer, fordi du grundet de manglende afdrag af udlåneren anses for at misligholde låneaftalen. Lånet bliver altså pludselig dyrere end du havde regnet og budgetteret med, og du kan risikere at havne i en gældsspiral, du ikke kan komme ud af ved egen hjælp.

Omvendt vil du gennem en længere løbetid øge de samlede omkostninger ved lånet, da du betaler renter, gebyrer m.v. i længere tid. Det er altså også en uøkonomisk løsning, såfremt du faktisk er i stand til at afvikle din gæld hurtigere end du har aftalt med låneudbyderen. Hos nogle låneudbydere kan du afvikle gælden før tid, hvis du måtte have lyst og økonomisk råderum til dette. Det er imidlertid ikke muligt hos alle låneselskaber, så er det et vigtigt punkt for dig at have mulighed for, skal du sørge for at du låner penge hos et selskab, hvor afvikling af gæld kan ændres efter gensidig aftale. Låneselskabet Vivus tilbyder en meget kort løbetid, hvilket mange forbrugere finder attraktivt. Dog anbefaler vi altid, at du kigger nøje på dit privatbudget, når du skal fastsætte løbetiden, så du ved, hvor meget du har mulighed for at betale tilbage hver måned.

Det mest optimale du kan gøre er at udarbejde et budget baseret på din nuværende økonomiske situation. Herigennem kan du skabe overblik over, hvordan du har mulighed for at afdrage på lånet i et realistisk omfang, hvor du stadig har økonomisk råderum til at gøre de ting om ugen, som du prioriterer og gerne vil have plads til. Yderligere kan du lave et pessimistisk samt et optimistisk budget, hvor du forsøger at tænke fremad og tænke mulige scenarier, hvor du f.eks. skal have ny bil, skifte job eller andre scenarier, som potentielt kan påvirke din økonomisk i større eller mindre grad. Meningen med flere budgetter er at få tænkt igennem, hvordan økonomien ser ud, hvis forskellige scenarier risikerer at udspille sig. Ellers kan du risikere at stå i en situation, hvor du mod forventning ikke kan betale dine ellers planlagte afdrag. Vores anbefaling er, at du hellere skal stå i en situation, hvor du hver måned har penge til overs end omvendt. De ekstra penge giver mulighed for at spare op, så din økonomi bliver mere solid og modstandsdygtig.

Rentefrihed

Hvis din private økonomi kan dække en gæld med en kort løbetid, kan du formentligt få glæde af et online-lån med rentefrihed. Flere låneudbydere tilbyder nemlig mindre lån, typisk kviklån, med 30 dages rentefrihed til nye kunder. Det betyder dog også, at du har en løbetid på 30 dage. Det kan synes som kort tid at skulle afvikle et lån på, men eftersom kviklån og øvrige online lån ofte er mindre lån, vil der være tale om en realistisk løbetid.

Afdragsfrihed

På nogle af de store online-lån, særligt forbrugslån, kan du vælge afdragsfrihed, typisk i et par valgfrie måneder om året. Du nedbringer ikke din gæld, men til gengæld kan du få mere luft i økonomien i dine afdragsfrie måneder, og det kan være en fordel, hvis du har en forventning om, at du får flere udgifter i nogle bestemte måneder.

Hvis du vælger at benytte dig af nogle afdragsfrie måneder, skal du være opmærksom på ikke at bruge disse ekstra penge på unødvendige ting. Det kan hurtigt blive fristende at bruge de ekstra penge, selvom man har langt større langsigtet interesse i at lægge eventuelt ekstra penge til side og derved skabe en mere robust økonomi fremadrettet. Afdragsfrihed er attraktiv uanset hvilken lån du vælger, men hele sagens kerne består i, hvordan du bruger denne afdragsfrihed og de ekstra penge, der følger med.

Kreditvurdering

Det er de færreste udbydere af online-lån, der tilbyder den samme rente til alle deres kunder. Derimod har de fleste en minimumssats og en maksimumssats, og de fastsætter så renten inden for disse rentegrænser i forhold til den enkelte kunde. Renten er altså ofte individualiseret, da låneudbyderne bestemmer renten ud fra en kreditvurdering af ansøgers økonomiske forhold. Så jo bedre og mere stabil din privatøkonomi er, jo lavere bliver din rente formentligt. Det kan være meget individuelt, hvordan bankens kreditvurdering af dig som ansøger er, hvorfor det er yderst fornuftigt at skrive sig bag øret. hvilke parametre finansieringskanalen prioriterer.

Når en traditionel bank laver en kreditvurdering af dig som låneansøger, kigger de f.eks. på din evne og villighed til at betale af på lånet. Jo sundere din økonomi er, jo bedre vilkår vil du kunne forhandle dig til.

Ansøg minimum tre steder

Uanset hvilket lån du er på udkig efter, anbefaler vi, at du altid sender, så vidt det er muligt, minimum tre låneansøgninger til tre forskellige udbydere. For det første optimerer du dine chancer for at få et lånetilbud, og for det andet er der frit valg på alle lånehylder, hvis alle dine tre ansøgninger bliver godkendt. En låneansøgning er nemlig altid uforpligtende, og du kan derfor frit vælge det lån, som er det bedste og billigste for dig.

Du skal endvidere huske på, at dine lånevilkår først fastsættes, når du modtager dit lånetilbud. Du ved med andre ord ikke, hvilke vilkår du tilbydes, før du sidder med låneaftalen i hånden. Så ansøger du kun ét sted, kan du risikere at sidde tilbage med et dårligt lånetilbud, hvor du måske ikke har mulighed for at låne det ønskede beløb, eller tilbydes vilkår som du vil have det svært med at acceptere. Du skal anse det ligesom, når du går på indkøb efter en traditionel fysisk vare f.eks. en bil. Hvis du er presset på tid og kun efterspørger en bil hos én forhandler, så er udbuddet også det mindre. Mens indhenter du tilbud fra flere forhandlere, så vil du langt større grad sammenligne og vælge det mest optimale for dig selv.

Krav til låneansøgere

Hos de angivne låneudbydere ovenfor er der få krav til dig som låneansøger. I modsætning til traditionelle pengeinstitutter skal du ikke stille sikkerhed af nogen art eller svare på spørgsmål om, hvad du ønsker at låne til. Ingen spørger således hvad du har til hensigt at bruge pengene på, hvilket mange af vores brugere sætter stor pris på. Du har din fulde anonymitet i hele låneprocessen og ingen kender til dit lån, udover dig selv og låneudbyderen.

Dette er ofte ikke tilfældet i en almindelig bank, hvor du møder din bankrådgiver igen efterfølgende og for fremtiden skal stå til regnskab for dit forbrug. Anvender du låneudbyderne i vores oversigt får hverken din bankrådgiver eller nogen anden kendskab til dette, med mindre du ønsker det. Er du interesseret i kviklån med fuld diskretion, anbefaler vi vores oversigt og søgemaskine til at skabe overskuelighed.

Selskaberne i vores oversigt af billige lån har forskellige krav til ansøgere. Nogle har f.eks. en aldersgrænse på 25 år, hvilket betyder at ansøgere skal være mindst 25 år eller ældre for at kunne få godkendt et hurtig lån hos dem. Andre af låneudbyderne har en aldersgrænse på 18 år, hvorfor der er relevante lånetilbud til alle med interesse for billige lån.

Nogle låneudbydere har krav om at du skal have en månedlig indtægt af en vis beløbsstørrelse, mens andre ikke godkender nye lån, såfremt ansøgeren er registreret i RKI, Ribers Kredit Information.

Mange af kravene fra selskaberne har vi taget højde for i vores søgemaskine. Du skal derfor blot angive dine indstillinger i søgemaskinens felter, hvorefter du får præsenteret alle de låneudbydere af billige lån, som er klar til at imødekomme din låneansøgning.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst anvender søgemaskinen til at finde billige lån, eller er du i tvivl om én eller flere af indstillingerne? Hvis ja, kan du med stor fordel læse nedenstående afsnit, Sådan gør du, da vi her har forklaret alle indstillingerne dybdegående og i detaljer, så du opnår den fulde forståelse i jagten på billige lån.

Billig lån

Vi har baseret vores søgemaskine over billige lån på simplicitet, så den er så overskuelig og hurtig at anvende som muligt. Du kommer dermed hurtigere videre til de låneudbydere, som lever op til dine forventninger.

Vi har flere indstillinger i søgemaskinen, du kan anvende, men du er på ingen måde tvunget til at anvende dem alle. Er der én eller flere indstillinger som ikke er relevante for det resultat, du ønsker at få vist, skal du blot springe denne eller disse over. Vi har på forhånd indstillet vores søgemaskine således, at du får samtlige billige lån vist, da vores indstillinger lever op til alle krav fra selskaberne.

De tre første trin til et billigt lån er samtidig de væsentligste for de fleste af vores brugere, hvorfor vi har udvalgt disse til at finde billige lån. De tre første trin besvarer disse spørgsmål:

1. Hvor meget ønsker du at låne?

2. Over hvor lang tid ønsker du at tilbagebetale?

3. Hvad er din nuværende alder?

Billig lån online

Du forbinder måske online-lån med høje renter. Og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at det er den låntype, der generelt har det højeste renteniveau. Det betyder dog ikke, at det er værd at sætte jagten ind efter det billigste lån på nettet. For det er faktisk muligt at finde flere forskellige billige lån online - vi vil gøre dig klogere på dine lånemuligheder i denne uvildige guide, så du ved, hvordan du finder det billigste lån online netop for dig.

Online-lån er blandt andet forbrugslån, kviklån og SMS-lån, som hver især har særlige fordele og ulemper samt særlige lånevilkår. Fælles for dem alle er, at uanset dit lånebehov har du mulighed for at finde billige lån online inden for alle tre låntyper.

Forbrugslån

Forbrugslån er den type af online-lån, som gælder et større lånebeløb, typisk mellem 10.000 kroner og op til flere hundrede tusinde kroner. Låneselskabet Ferratum hører derfor også herunder, selvom du også kan låne helt ned til 1.500 kr. gennem dem. Der er typisk nogle flere krav til dig som ansøger af et forbrugslån, for eksempel indsendelseskrav af dine lønsedler, da låneudbyderen ønsker indsigt i din privatøkonomi for at kunne lave en kreditvurdering af dig. Processen for at blive godkendt til et forbrugslån vil dog alligevel være overskuelig og hurtig, da du som sagt ansøger om det billigste lån på nettet.

Låneudbydere af forbrugslån individualiserer meget ofte renten til den enkelte kunde, så hvis du har en høj kreditværdighed, kan du med stor sandsynlighed også se frem til en lavere rente og derfor et billigere forbrugslån.

Da forbrugslån er den type lån, der typisk har den længste løbetid, kan du hos nogle udbydere faktisk også få glæde af afdragsfrie måneder efter eget valg, typisk i to måneder om året. Disse afdragsfrie måneder kan derfor give dig mere luft i økonomien.

Mange låneudbydere tillader desuden, at du kan indfri dit forbrugslån uden ekstraomkostninger før tid. Så hvis for eksempel din lønindkomst på et tidspunkt stiger, kan du altså indfri dit forbrugslån, før løbetiden udløber, og du sparer altså de renteudgifter, som du ellers skulle have betalt.

Kviklån

Kviklån - eller hurtiglån - kan give dig en mellemstor eller mindre sum penge på lommen, typisk mellem 1.000-7.000. Nogle udbydere af kviklån anmoder, ligesom forbrugslånsudbydere, om økonomisk dokumentation, inden de giver dig et tilbud og fastsætter din rente - og det betyder, at du med stor sandsynlighed kan få en lavere rente og et derfor et billigere kviklån, hvis du har en sund og stabil økonomi.

Mange låneudbydere tilbyder endda nye kunder kviklån med 30 dages rentefrihed. Du skal være obs på, at de 30 dage også er løbetiden på dit lån, men til gengæld har du ikke renteudgifter på lånet, og det kan formentlig spare dig for ret mange penge, da mange online-lån som sagt ellers har et højt renteniveau.

SMS-lån

SMS-lån er små lånebeløb, typisk mellem 100-1.000 kroner, med ekstra hurtig udbetaling. Det er derfor også den type online-lån, der er det mest billige lån online, i hvert fald hvis man kigger på selve lånebeløbet, da en gæld og månedlig ydelse på SMS-lån passer ind i manges private økonomi.

Gennemsøg markedet - uanset låntype

Uanset om du er på udkig efter et forbrugslån, kviklån eller SMS-lån, bør du altid gennemsøge markedet for samtlige lån, så du ikke blot siger ja til det første og bedste, der dukker op. Hvis du finder frem til flere forskellige udbydere, der kan tilbyde dig et billig lån, skal du ikke tøve med at sende en uforpligtende låneansøgning afsted til dem alle. På den måde optimerer du dine chancer for at få tilbudt det lån på markedet, der er det billigste for dig.

Find billigste lån på MONEYBANKER

Billig lån 50000 kr.

Hvis du står og mangler 50.000 kroner, har du en række forskellige låntyper at vælge imellem. Det afhænger naturligvis af dit personlige købsbehov, alt efter om du for eksempel vil købe andelsbolig, bil eller familieferie til varmere himmelstrøg. Uanset dit behov vil du nok gerne vide, hvordan du kan låne pengene billigst - det vil vi gøre dig klogere på i denne guide.

Andelsbolig

Mangler du 50.000 kroner som økonomisk supplement til et andelskøb, kan du optage et mindre andelsboliglån i din bank. Et andelsboliglån er i princippet et banklån, og det betyder blandt andet, at den enkelte bank selv fastsætter renten på sit lån. Derfor kan du, hvis du er en attraktiv kunde også forhandle renten ned, for eksempel hvis du har en god og stabil privatøkonomi.

Banklån har i mange år været en variabelt forrentet låntype, men flere og flere banker tilbyder nu også en fast rente på andelsboliglån. Det betyder, at du med en fast rente og en lav månedlig ydelse kan sidde med et billig lån, hvor du samtidig ikke skal bekymre dig om, at dit lån bliver dyrere, selvom markedsrenten stiger.

Billån

Et billån er, ligesom andelsboliglånet, et banklån, og derfor gælder overordnet de samme lånevilkår. Hvis du ejer fast ejendom og har friværdi i din bolig, kan du hos nogle banker optage et billån i din friværdi og på den måde få en lavere rente. Dit indlån i din bank kan også give dig en lavere rente på dit billån. Hvis du for eksempel låner 50.000 kroner til en brugt bil og har et indlån på 35.000 kroner, tilbyder nogle banker, at du kun betaler renter af differencen, således af 15.000 kroner af lånet.

Hvor meget friværdi har du i din bolig? Hvis du ikke kender svaret, kan du gratis og uforpligtende prøve Totalkredits beregner af friværdi.

Forbrugslån

Et online-lån på 50.000 kroner er også kendt som et forbrugslån, der giver dig mulighed for at udleve drømmen om for eksempel en ny motorcykel eller en eksotisk ferie. Denne låntype har ofte en høj rente, men ligesom på de andre låntyper, kan du også sikre dig nogle fordelagtige vilkår, hvis du har en god og stabil privatøkonomi. De fleste udbydere af forbrugslån tilpasser nemlig renten til den enkelte debitor, og derfor kan du som attraktiv kunde formentligt forvente en lavere rente. Du kan desuden finde flere forbrugslån med afdragsfrie måneder, hvilket er en fordel, hvis du ønsker nogle perioder med en væsentligt lavere eller ingen månedlig ydelse.

Billig lån 30000 kr.

Et lån på 30.000 kroner kan opfylde store og små drømme, for alt efter låntype kan et 30.000 kroners lån både finansiere hele købsdrømmen, fungere som et supplement til din egen pengepung og give dig økonomisk frihed i din hverdag. Hvis du har brug for at låne 30.000 kroner, så læs med nedenfor, hvor du kan blive klogere på, hvilken låntype der passer til dig købsbehov.

Billån

Hvis du vil låne 30.000 kroner til en bil, er det formentlig enten som et supplement til din egen udbetaling til en helt ny bil eller som helfinansiering af en brugt bil. Uanset hvad er du nødt til at opsøge en bank for at kunne optage et billån. Du kan optage et billigt billån på forskellige måder.

Hvis du er husejer og har et realkreditlån, bør du undersøge, om dit bankinstitut også tilbyder, at du kan optage et billån i din friværdi. Det vil nemlig sikre dig en lavere rente på dit billån.

Du bør også undersøge, om du kan drage fordel af dit indlån i banken, for hvis du ønsker at låne 30.000 kroner til en bil, og samtidig har 20.000 kroner stående i banken, kan du nøjes med at betale renter af differencen, så du kun betaler renter på 10.000 kroner af lånet.

Forbrugslån

Forbrugslån er den type lån, der giver dig "adgang" til de største lånebeløb inden for online-låntyper. Et forbrugslån egner sig godt, som du nok har gættet, til forbrugskøb, for eksempel teknologi, ferier, oplevelser eller lignende. Du kan sikre dig det billigste forbrugslån på markedet, hvis du har en god og sund privatøkonomi. Låneudbyderne fastsætter nemlig renten ud fra den enkelte debitors kreditvurdering, hvorfor du som en attraktiv kunde kan se frem til en lavere rente og derfor et billigere forbrugslån.

Kassekredit

Hvis du har brug for et økonomisk sikkerhedsnet i din hverdag, kan du låne en kassekredit hos mange banker. En kassekredit er en låntype, hvor du kan hæve fra din konto, når og hvor du vil, for eksempel i tilfælde af uforudsete udgifter eller andre dagligdagsbehov. Du kan hæve op til en vis beløbsgrænse, som i det her tilfælde er 30.000 kroner. Derudover betaler du kun renteudgifter, når du bruger penge fra din kassekredit. Hos nogle af de større banker kan du desuden oprette en kassekredit i din friværdi i din faste ejendom og på den måde sikre dig en lavere rente.

Lån 15.000 kr. billigt

15.000 kroner lyder måske som et lille beløb for nogle, men det kan alligevel være nok til at gøre en stor forskel. Det kan for eksempel gøre det muligt for dig at købe en spritny racercykel eller en romantisk ferie med kæresten. Det kan også give dig et økonomisk sikkerhedsnet i din dagligdag. Du ved sikkert allerede, hvad du kunne bruge 15.000 kroner til, men du ved måske ikke, hvordan du kan låne pengene billigt. Det ved du til gengæld, når du har læst denne uvildige låneguide.

15.000 kroner som billigt forbrugslån

Forbrugslån er måske ikke den låntype, du normalt forbinder med billige lån. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at forbrugslån har et generelt højt renteniveau, men det betyder dog ikke, at du ikke har mulighed for at finde et billigt forbrugslån med en lavere rente.

Først og fremmest har du en væsentlig fordel, hvis du er en attraktiv kunde med en god, stabil privat økonomi og en fast lønindkomst. I så fald vil du også udgøre en mindre økonomisk risiko for banken, og derfor vil de formentligt også give dig et lånetilbud med en lavere rentesats.

Du kan også vælge forbrugslån med afdragsfrihed i udvalgte måneder, hvor du altså kun betaler renter og gebyrer. Afdragsfrihed nedbringer ikke din gæld, men til gengæld får du en billig ydelse i dine afdragsfrie måneder og derfor også et større frirum i din private økonomi.

15.000 kroner som billig kassekredit

En kassekredit er en låntype, hvor banken stiller 15.000 kroner til rådighed for dig på en konto, som du kan bruge af, når og hvor du vil. Ligesom forbrugslån har kassekreditter generelt også et højt renteniveau, men til gengæld betaler du kun renter, når du hæver penge fra din kassekredit. Du kan også forvente en billigere kassekredit, hvis du er en god og attraktiv kunde for din bank, og hos nogle institutter kan du endda optage en rente- og gebyrfri kassekredit, hvis du indfrier din gæld inden løbetiden udløber, typisk inden for enten 30 eller 45 dage.

Billigt hurtigt lån

Et hurtig lån er også kendt under navnet kviklån, men uanset hvilket navn du foretrækker, kan du se frem til hurtige penge på lommen, typisk mellem 1.000 og 7.000 kroner. Et hurtig lån er derfor en fordelagtig løsning, hvis du står og mangler penge nu og her. Fordelene stopper dog ikke her, da du kan ansøge om et hurtigt lån billigt. Der er nemlig flere gebyrknapper, du kan skrue ned på, når du sætter jagten ind efter et billig lån.

Hvad med løbetid?

Da hurtig lån typisk er mindre beløb, er løbetiden generelt ikke særlig lang, men den kan dog alligevel have stor betydning for din månedlige ydelse. Først og fremmest skal du altid sørge for at tilpasse løbetiden til dit lånebeløb. Hvis du for eksempel vælger et større hurtig lån med en kort løbetid, risikerer du, at du har en for høj månedlig ydelse, som din private økonomi ikke kan dække. Og hvis du omvendt siger ja til et mindre lån med en lang løbetid, pålægger du dig selv en masse unødvendige renteudgifter. Det afhænger derfor overordnet af din private økonomi, om den billigste løsning for dig er en høj månedlig ydelse og lave renteomkostninger, eller om det er en lav månedlig ydelse og høje renteudgifter samlet set.

Billig lån og rentefrihed i 2021

Du kan optage et hurtigt lån billigt, hvis du er heldig at finde en låneudbyder, der tilbyder en 30 dages rentefri periode på dit lån. De rentefrie lån henvender sig til bankens nye kunder, hvorfor nye kunder kan se frem til en stor besparelse ved at vælge disse hurtig lån, da renten på online-lån generelt er høj. De rentefrie lån har dog også en løbetid på 30 dage, så hvis du ikke kan indfri din gæld inden betalingsfristen, er det rentefrie hurtig lån naturligvis ikke det billigste lån for dig.

Ansøg flere steder med fordel

Inden du siger ja til et hurtig lån - og et hvilket som helst andet lån - er det altid en god idé, at du får et overblik over alle de låneudbydere, som kan tilbyde dig et fordelagtigt og billig lån. Det kan du gøre nemt og overskueligt via låneberegneren her på MONEYBANKER.dk. I søgemaskinen kan du nemlig indtaste nogle enkelte krav til dit hurtig lån, og i løbet af et øjeblik finder låneberegneren frem til de hurtig lån, som lever op til dine krav. Du kan klikke dig direkte videre til din låneansøgning, hvor vi anbefaler, at du ansøger om et uforpligtende lånetilbud hos, hvis muligt, minimum tre udbydere. På den måde er der en stor chance for, at du får tilbudt det billigste hurtig lån for dig på markedet.

Guide til lån uden renter

Alt efter låntype er der nogle forskellige låneomkostninger, vi skal være obs på. Der er dog især én omkostning, som vi holder særligt øje med: Renten. Og det er ikke uden grund, for renten har en stor betydning for den samlede "pris" på mange lån, og derfor er vi af gode grunde interesseret i en lav rente. I denne guide vil vi gøre dig klogere på, hvilke lånemuligheder du har, da vi både vil kigge nærmere på de billigste lån med lav rente samt de billige lån uden renter.

Billigste lån med lav rente

Du kan vælge et lån med lav rente, nærmest uanset hvad dit investerings- eller købsbehov er.

Et af de billigste lån i Danmark med lav rente er samtidig også et af de billigste lån med fast rente, nemlig realkreditlånet. Et realkreditlån er relevant for dig, hvis du vil investere i fast ejendom. Realkreditlån har generelt en meget lav rente, typisk 1-2 %, hvilket i sig selv gør lånet til et af de billigste lån med fast rente. Du kan naturligvis også vælge fordelagtige realkreditlån med variabel rente. Derudover er løbetiden fleksibel, da du kan vælge en afbetalingsperiode på eksempelvis både 10, 15, 25 og 30 år. Hvis du har en høj og stabil indkomst og derfor formentlig også et højt rådighedsbeløb, kan det være en fordel for dig at vælge en kort løbetid, så du betaler mindst muligt i renteudgifter på dit realkreditlån.

Hvis du skal investere i for eksempel bil, andelsbolig eller andre mindre investeringer, kan du vælge et banklån, både med fast og variabel rente. Renten på et banklån er generelt højere end på et realkreditlån, men til gengæld kan du forhandle dig ned til en lavere rente på dit banklån - det kan du ikke på et realkreditlån. Du stiller dig i en bedre forhandlingsposition i forhold til en lavere rente, hvis du har en stabil og sund privatøkonomi, og hvis du for eksempel i forvejen har bankkonto og indlån, pension eller forsikring i banken. Du kan stå endnu stærkere og som en mere attraktiv kunde, hvis du laver lidt research på markedets øvrige banklån inden mødet med din bankrådgiver. På den måde kan du give banken et indtryk af, at du overvejer et banklån hos en af deres konkurrenter - og så vil de formentlig være villige til at forhandle om renten, i håbet om at du vælger dem som din låneudbyder.

Research betaler sig også, hvis du er på udkig efter et online-lån, da udbydernes renter varierer meget. Din kreditværdighed har ofte også stor betydning, hvis du vil have et online-lån med en lav rente. Udbyderne af online-lån har nemlig ofte en nedre og øvre rentesats, som de tilpasser i forhold til den enkelte kunde. I disse tilfælde kan du med stor sandsynlighed se frem til et fordelagtigt lån med en lavere rente, hvis du har en god og sund økonomi.

Billig lån uden renter

Det er generelt sjældent at finde pengelån uden renter, men der er dog en særlig låntype, hvor du kan få rentefrihed, nemlig kviklånet. Kviklån gælder mindre lånebeløb, ofte mellem 1.000 og 7.000 kroner, og de har derfor også en kort løbetid. På nogle kviklån er der en fastsat løbetid på 30 dage, men til gengæld er det også disse korte lån, hvor du kan få en rentefri periode på 30 dage. Så hvis din økonomi kan rumme så kort en betalingsfrist, kan du med fordel takke ja til et af disse billige lån uden renter.

Rentefrit billig lån

Når man taler om et rentefrit lån, er det et billig lån, hvor man ikke betaler renter, hvilket er et af de billigste lån på markedet. Dog betyder det ikke at lånet er gratis. Ofte bliver omkostningerne ved dit billige lån gemt i stiftelsesomkostninger eller gebyrer, hvorfor det er vigtigt at tjekke sit lånetilbud igennem inden man accepterer det. Det betyder, at selvom dit lån bliver markedsført som rentefrit, så har du rentelignende omkostninger ved at optage lånet. Oftest ses denne type for forbrugslån i forbindelse med låneudbydere, som tilbyder det første lån gratis.

Årsagen til at et rentefrit lån er attraktivt for låneudbyderne, er at de får mulighed for at skabe goodwill fra låntagers side og skaber kendskab til virksomheden. Låneudbyderne mister penge ved at tilbyde denne låntype. Hvad enten du vælger at optage et billig lån med lav rente, eller et lån uden renter, er der flere aspekter som du skal være opmærksom på.

Dette skal du være opmærksom på når du stifter et rentefrit lån

Når man skal stifte et lån, er den primære vurdering for hvilken udbyder man vælger, prisen på lånet. Et gratis lån er det mest attraktive, da man her vil tilbagebetale et lavere beløb end ved billige lån med lav rente. Du skal derfor kigge på hvad renterne for lånet er, da det er den primære omkostning forbundet med lånet. Herefter skal du kigge på de eventuelle stiftelsesomkostninger, som måtte være forbundet med lånet, hvilket kræver at du har modtaget en låneansøgning fra låneudbyderen.

Derudover skal du kigge efter eventuelle administrationsomkostninger, da der hos enkelte låneudbydere tages penge for at administrere lånet. Den sidste omkostning du skal være opmærksom på, er betalingsgebyrer. Dine betalinger sker ofte gennem PBS eller automatisk kortbetaling, hos nogle af de danske låneudbydere, vil der blive taget et gebyr for denne indbetaling.

Foruden omkostningerne forbundet med et billig lån uden renter, skal du være opmærksom på lånets løbetid. Oftest sker det, at billige lån uden renter har en kort løbetid, hvilket vil sige at man skal tilbagebetale pengene indenfor kort tid. I de fleste tilfælde skal man være i stand til at tilbagebetale lånet før 45 dage, ellers risikere man at skulle betale rykkergebyrer, og skyhøje renter. Du skal derfor have et indblik i din fremtidige økonomi, for på den måde at være sikker på at kunne tilbagebetale lånet rettidigt.

En sidste væsentlig faktor, som du bør have med i dine overvejelser om billige lån uden renter er kundetilfredsheden hos de enkelte låneudbydere. Hvis man oplever at flere af låneudbydernes kunder er utilfredse, bør man tænke sig om en ekstra gang, om det er det rigtige firma at stifte et lån hos. Du kan bruge flere referencepunkter til at tjekke kundetilfredsheden, én af disse er danske Trustpilot.

Billige lån uden renter henvender sig særligt til dig som låntager, hvis du står og mangler penge nu og her, men er bevidst om at du indenfor den nærmeste fremtid kan tilbagebetale lånet, for at undgå urimelige renter og gebyrer. I oversigten øverst, kan du se hvilke låneudbydere vi hos MONEYBANKER.dk samarbejder med.

Der er nogle generelle fordele og ulemper ved alle typer lån. Hvis du vil optage realkreditlån eller banklån, kan du overordnet se frem til lave renteudgifter og skræddersyede lånevilkår, men til gengæld skal du forvente en længere og krævende låneproces. Hvis du vil optage et online-lån, kan du glæde dig over en nem og overskuelig låneproces, da du ansøger online og underskriver lånekontrakten med dit NemID, men til gengæld er renten på online-lån høj. Du ville sikkert ønske, at du kunne kombinere det bedste af to låneverdener - og det kan du faktisk, hvis du ansøger om et billig lån med NemID.

Billige lån med NemID

Billige lån med NemID er de online-lån, hvor du kan sammensætte eller justere på dine lånevilkår, så de bliver billigere for dig, eller så de passer bedre ind i din private økonomi. Online-lån kan for eksempel både være forbrugslån, kviklån og SMS-lån.

Fordelene ved disse online-lån er, at låneprocessen er meget hurtig og ligetil, da du både ansøger om et lån, modtager lånetilbud og underskriver lånekontrakten med dit NemID via internettet. Inden du ansøger om et billig online-lån, anbefaler vi dog, at du undersøger markedet for den type online-lån, som du er på udkig efter. På den måde kan du få et overblik over, hvad den enkelte låneudbyder, så du er sikker på, at du underskriver et godt og billig lån med NemID.

NemID er tidligere blevet beskrevet som besværligt og ikke særlig brugervenligt. Men gennem udviklingen af Nem-ID´s nøgleapp løser det adskillige problemer, som nemt kan opstå med håndteringen af det fysiske nøglekort. Har du ikke allerede Nem-ID´s app, kan du læse mere om den her: https://www.nemid.nu/dk-da/.

Fastlæg et budget for 2021

Vi anbefaler, at du allerførst fastlægger et budget over din private økonomi i et budgetskema. Et budgetskema giver dig et komplet overblik over dine samlede indtægter samt faste og variable udgifter og udregner automatisk din pengebalance. Din pengebalance fortæller dig også dit rådighedsbeløb, både på månedlig og årlig basis, og jo større et rådighedsbeløb du har, jo flere penge kan du formentligt låne.

Et budgetskema giver dig et overblik over, hvad du har råd til at låne samlet set, når alle kreditomkostninger er inkluderet inden for en bestemt løbetid, og ligeledes hvad du kan betale i månedlig ydelse. Et budgetskema skal kort sagt sikre beskytte dig mod at sige ja til et online-lån, som du ikke har råd til.

Du kan downloade flere forskellige budgetskemaer helt gratis på via internettet. F.eks. kan du besøge Penge- og Pensionspanelet, Finanstilsynet, som har mange gode anbefalinger til udarbejdelse af et budgetskema også har lavet et brugervenligt skema til for én person og et andet for par. Du finder deres vejledning og skemaer her: Raadtilpenge.dk/penge-beregner/budgetskema

Sammenlign låneudbydere 2021

Når du kender dit mulige lånebeløb, er næste skridt, at du søger efter et lån ud fra dine personlige lånekrav. Det gør du nemmest ved at bruge låneberegneren her på MONEYBANKER.dk, hvor du blot skal indtaste nogle enkelte oplysninger i søgemaskinen for at målrette din søgning efter et online-lån. Hvis du er interesseret i flere online-lån, kan du nemt få et overblik over låneudbydernes lånevilkår i forhold til hinanden, da vores låneberegner har en indbygget sammenligningsservice, som giver dig et enkelt og gennemskueligt overblik over både lånebeløb, løbetid, rente, særlige fordele etc.

Der kommer flere gange om året nye online lån på det danske marked. Vi anbefaler derfor, at du holder øje med MONEYBANKER, hvis du ønsker at kende til nye spændende lånemuligheder, så snart de præsenteres.

Ansøg om online lån

Når du har sammenlignet udbyderne og deres online-lån, anbefaler vi, at du udvælger, hvis muligt, minimum tre udbydere, som kan tilbyde dig det, du søger. Du bør nemlig ansøge hos samtlige relevante udbydere, både fordi du optimerer dine chancer for at få tilbudt et online-lån, og fordi du optimerer dine chancer for at få tilbudt markedets billigste online-lån for dig. Du kan ansøge om online-lånene ved at klikke dig direkte videre via vores låneberegner.

Modtager du et lånetilbud fra enten flere eller alle låneudbydere, kan du frit vælge det lånetilbud, som er det billigste og bedste for dig. Du underskriver blot med dit NemID, og så bliver pengene udbetalt til din konto i løbet af kort tid, typisk inden for 24 timer.

Billig lån til bolig

Boligdrømme er dyre at udleve, hvorfor er det vigtigt, at du først og fremmest finder et boliglån, der passer til din private økonomi. Det er også vigtigt, at du finder et billig lån til bolig - og du kan læse mere herunder om hvordan.

Skal du låne penge til boligkøb, kan du både optage et realkreditlån og et banklån, som begge - særligt realkreditlånet - er gode og attraktive lån. Banklånet har i mange år været et lån, som du kunne optage som et supplement til realkreditlånet, hvis du havde behov for en restfinansiering, men nu kan du optage et banklån under samme vilkår som et realkreditlån. Realkreditlån er et billig lån til boligen, fordi du kan se frem til et generelt lavt renteniveau, uanset om du ønsker fast eller variabel rente. Renteniveauet på banklån er typisk lidt højere, men du kan alligevel være heldig at få dig forhandlet ned på en lavere rente, da banken netop selv fastsætter renteniveauet. Derudover kan du tilpasse den månedlige "pris" på både realkreditlånet og banklånet, da du kan vælge en løbetid på alt mellem 10 og 30 år. Uanset løbetid kan du naturligvis ikke nedbringe din gæld, men du kan justere din løbetid, alt efter om du ønsker at afdrage hurtigt og minimere dine renteudgifter, eller om du vil have en lav månedlig ydelse, som giver dig luft i økonomien.

Uanset om du ønsker et realkreditlån eller et banklån, bør du altid undersøge "prisen" hos samtlige låneudbydere på markedet, inden dit første med din rådgiver. På den måde kan du bedre vurdere, om din egen udbyder giver dig et godt og billigt lånetilbud, og du kan ligeledes stå stærkt i en forhandlingssituation om lavere gebyrer og øvrige låneomkostninger. Hvis du kan fremhæve prisen hos andre låneudbydere, viser du også overfor din bankrådgiver, at du overvejer konkurrerende boliglån. Det kan i bedste fald betyde, at din bankrådgiver vil gå med til at fjerne eller skrue ned for nogle af dine låneudgifter for at beholde dig som debitor.

I valget af boliglån er det ofte essentielt at være så velinformeret som overhovedet muligt, så du er sikker på at træffe det mest gunstige valg for dig og din nuværende og ikke mindst fremtide økonomi. Du kan med fordel læse Finansforbundet.dks vejledning til at opnå det bedst mulige boliglån.

Billig lån til andelsbolig

Vil du gerne købe andelsbolig, skal du opsøge en bank for at kunne optage et andelsboliglån. Et andelsboliglån er derfor i bund og grund det samme som et banklån til køb af fast ejendom. Du kan derfor med fordel følge de samme ovenstående råd til at finde et billigt banklån til køb af andelsbolig, som hvis du skulle optage et banklån til fast ejendom. Du kan derfor også se overordnet frem til de samme lånevilkår, både hvad angår rente, løbetid og afdragsfrihed. Førhen var andelsboligkøb dog kendt som en risikabel investering, men i de seneste år er markedet blomstret og blevet væsentligt mere attraktivt, særligt i storbyerne. Det betyder også flere attraktive lånevilkår, blandt andet et lavt renteniveau på grund af høj konkurrence.

Du kan optage et andelsboliglån hos hvilket som helst bankinstitut, men det kan være en fordel at låne hos din egen private bank, da du kan være heldig at få tilbudt et billigere andelsboliglån som eksisterende kunde. Det afhænger typisk af din formue og dit indlån i banken, og om du har forsikring eller pension i banken, eller om du bruger andre af bankens produkter og services.

Billig lån til bil

Hvordan finder du et billig lån til bil? Det vil vi gøre dig klogere på i vores uvildige låneguide herunder.

Et billån er i bund og grund et banklån, da det er bankernes egne lån, som du låner for at kunne købe bil. Et billån er generelt kendt som et sikkert og attraktivt lån, til trods for at renteniveauet kan være lidt høj. Du kan dog generelt se frem til fleksible lånevilkår på dit billån.

Du tænker måske, at din egen private bank er det oplagte sted at tage hen for at optage et billån. Og der er da også flere fordele ved at vælge sin egen bank, blandt andet fordi du måske har tillid til din egen bankrådgiver, fordi det hos nogle banker er muligt at oprette samlelån, så du minimerer låneomkostninger og ekstragebyrer, og fordi du også kan optage et billån via friværdien i din bolig.

Men inden du booker et møde med din bankrådgiver, skal du huske på, at din bank driver en forretning, og derfor vil de også gerne tjene penge på at udstede lån, herunder billån. Derfor kan du heller ikke være sikker på, at din bank tilbyder dig det bedste og billigste lån på markedet.

Sammenlign billige lån

Som det første bør du undersøge, hvad andre banker kan tilbyde dig. Det gør du nemmest online, da du kan finde flere forskellige sammenligningsservices, som giver dig et komplet overblik over aktuelle tilbud på billån. Billån og lånevilkår er sammensat forskelligt fra bank til bank, og der kan derfor medfølge forskellige fordele, som kan have stor værdi for dig og din privatøkonomi. Derudover varierer bankernes renter og gebyrer, og derfor kan der være stor forskel på, hvad den samlede "pris" på dit billån bliver, til trods for at du låner det præcist samme beløb. Du bør altid kigge på det enkelte billåns ÅOP (årlige omkostninger i procent), så du er sikker på, at du ikke overser nogen skjulte gebyrer eller andre låneomkostninger.

Forhandl med din bankrådgiver

Din research af relevante lån kan give dig en god viden om markedet og stille dig i en fordelagtig forhandlingsposition, uanset om du ender med at vælge din egen bank eller ej. Hvis din bank får et indtryk af, at du overvejer et lån hos en konkurrent, vil de formentlig også tilbyde dig et billigere lån, for eksempel ved at sætte renten ned eller fjerne gebyrer. Det er altid vigtigt at forhandle med sin bank, hvilket der er meget få danskere der gør. Adskillige har nemlig den opfattelse, at de er heldige med at få bevilliget et lån, og det er et dårligt mentalt udgangspunkt for en forhandling, Man kan som kunde i stedet tænke på lånet som ethvert andet produkt, og at du også ville kunne få dette produkt andre steder.

Står du samtidig i en situation med solid, god privatøkonomi, hvor du kan dokumentere, at du kan overholde dine betalingsaftaler og har styr på din økonomi, så er du en attraktiv kunde for enhver bank. I sådan en situation skal man som kunde ikke være bange for at opstille krav og give bankrådgiveren modspil.

Vælg den rigtige løbetid

Der er rigtig stor forskel på, hvor mange år den enkelte bilejer ønsker at beholde sin bil. Derfor skal du være særligt opmærksom på, at du siger ja til et billån, hvor løbetiden matcher bilens "levetid" hos dig, hvis du altså forventer at sælge den videre. Hvis du for eksempel har et billån med en løbetid på 10 år, men sælger bilen efter syv år, betaler du altså gæld i tre år på en bil, du ikke ejer. Om ikke andet skal du huske at undersøge, om du kan indfri dit billån gebyrfrit, inden løbetiden er gået.

Billig lån på nettet

At finde billige lån online kan være en udfordring. Det er vigtigt at du først skaber dig et overblik over hvilke låneudbydere, der er i stand til at tilbyde billige lån, hvorefter du skal læse om deres krav, renter og øvrige lånevilkår. Herudover anbefaler vi at du sammenligner låneudbyderne af billige lån, samtidig med at du skal holde de forskellige billige lån op imod hinanden for at finde det mest velegnede til dit behov.

MONEYBANKER.dk er servicen til dig, som tidligere har gennemsøgt markedet for billige lån. MONEYBANKER gør, at du hurtigt og nemt kan finde gode, billige lån. Alle de lån i vores oversigt er online lån, hvilket vil sige, at du ansøger om lånet online. Såfremt du selv opsøger det, så foregår al dialog også online, hvorfor formålet er at holde det så nemt og enkelt for at få billige lån.

Du får et billig lån ved at sammenligne de forskellige lånetilbud, som du bliver tilbudt af låneudbyderne i vores oversigt. Det er vigtigt, at du husker at holde fokus på de udgifter, som er forbundet med de billige lån. Der kan være stor forskel på udgiftsniveauet i forbindelse med dit forbrugslån, hvorfor det er vigtigt at sammenligne alle lånetilbud, som du modtager på baggrund af din låneansøgning.

Husk at lave et budget for 2021

Inden du begynder at ansøge om et billig lån, er det vigtigt at have et klart budget over din privatøkonomi. Ved at have det fulde overblik over din økonomi, er du i stand til at identificere alle detaljer vedrørende udgifter, samt indtægter. At være bevidst om sin økonomi på forhånd betyder, at du hurtigt kan afgøre, hvor meget du er i stand til at betale af på det billige lån på månedsbasis. Et lån handler om at være økonomisk ansvarlig, så du ikke ansøger om et billig lån med en for kort afbetalingsperiode, hvor du sætter dig selv for hårdt med for store månedlige afdrag.

Billige lån - Sammenlign på MONEYBANKER

Baseret på dit økonomiske overblik fra dit budget, kan du fastsætte den mest ideelle afbetalingsperiode, da du får indblik i, hvor meget du har råd til at betale om måneden. Hvis du erfarer at der ikke er plads i dit månedlige budget til afbetalingen, kan du med fordel forsøge at forlænge afbetalingsperioden. På den måde forlænger du lånet og betaler renter i længere tid, men du reducerer de månedlige afdrag. Herved kan du ud fra dit budget vurdere, hvor lang en afbetalingsperiode du skal have for at få råd til et billig lån.

Kvaliteten af dit budget bestemmes ud fra dets nøjagtighed. Det er vigtigt at du medtager samtlige indtægter og udgifter, for at få det bedste indblik i din økonomi. Ved kun at medtage de, i din optik, mest væsentlige punkter, kan du risikere at miste overblikket og herved få ubehagelige overraskelser pga. regninger, som du ikke havde budgetteret med.

Når du erfarer, der kommer nye udgifter eller indtægter, skal du opdatere dit budget med de seneste ændringer. Ved at gøre dette sikrer du dig, at dit budget altid stemmer overens med virkeligheden samt at du altid får et sandfærdigt billede af din økonomi.

Lån billigt privat

Som privatkunde kan du både have et stort og lille købsbehov. Det kan for eksempel være behovet for at rykke teltpælene op i storbyen og udleve forstadsdrømmen om en ny bolig med stor have, hvor der er plads til at børnene kan lege og boltre sig. Det kan ganske enkelt også være behovet for at sige farvel til sure pligter og kedelige gøremål i dagligdagen og stige på det næste fly til Thailand, som byder krystalblå bølger og læskende cocktails.

Den slags drømme koster dog også penge, og derfor kan behovet for at låne penge også opstå. Derfor vil vi i denne uvildige guide gøre dig klogere på, hvordan du kan finde billige privatlån - uanset behov.

Realkreditlån 2021

Et realkreditlån er til dig, der ønsker at låne penge til fast ejendom - du kan låne op til 80 % af købsprisen på en helårsbolig og op til 75 % på en fritidsbolig. Et realkreditlån gælder derfor meget ofte et stort lånebeløb, og af den grund vil du formentligt gerne finde et billig lån privat. Heldigvis for dig er realkreditlån et af de mest billige privatlån på markedet, både fordi renteniveauet generelt er ret lavt, typisk 1-2 %, og fordi du kan skræddersy dit realkreditlån til din private økonomi.

Først og fremmest kan du vælge stort set lige den løbetid, som du ønsker, hvad enten du vil afdrage hurtigt på din gæld og undgå for høje renteudgifter, eller om du vil have en lav månedlig ydelse og masser af luft i økonomien. Løbetiden på et realkreditlån kan være alt mellem 10 og 30 år.

Du kan også vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån, hvor du altså blot betaler renter og gebyrer i de første 10 år af lånets løbetid. Din gæld forbliver den samme, men det kan alligevel være en fordel for dig, hvis du forventer at have en større eller sundere privatøkonomi nogle år ude i fremtiden.

Markedet for realkreditlån kan synes meget uigennemsigtigt, hvorfor kun 2% af danskerne skifter realkreditinstitut. Det har Konkurrencerådet behandlet i en omfattende analyse, som du kan se en introduktionsvideo omkring nedenfor.

Banklån

Du kan optage et lån privat hos banken, hvis du mangler penge til bolig/andelsbolig, bil eller en anden større investering. Banklån minder meget om realkreditlånet, da du både har de samme muligheder i forhold til løbetid og afdragsfrihed - dog skal du forvente en lidt højere rente på banklånet. Selvom renteniveauet er lidt højere, har du, i modsætning til realkreditlånet, mulighed for at forhandle dig frem til en lavere rente, da det er banken selv, der regulerer renten. Hvis du er en attraktiv kunde for banken, for eksempel fordi du har en god og sund privatøkonomi, eller fordi du bruger flere forskellige produkter og services i banken, kan du optimere dine chancer for at forhandle dig ned på en lavere rente.

Online-lån

Online-lån er den type lån privat, som stort set alle låntagere kan få glæde af hurtigt og nemt. Online-lån gælder nemlig både de større forbrugslån, hvor du kan låne op til 400.000 kroner, de mellemstore kviklån, hvor beløbsgrænsen typisk er omkring 7.000 kroner, og de helt små SMS-lån, hvor du kan låne op til 1.000 kroner på et øjeblik.

Renten er typisk ret høj på alle typer private online-lån, men du kan sagtens få tilbudt den lavest mulige rente - uden at du behøver at forhandle om det. Udbyderne af online-lån tilpasser ofte renten til den enkelte kunde, og hvis du er en attraktiv kunde med en sund og stabil privatøkonomi, kan du formentlig se frem til en lav rente.

Derudover kan du spare penge ved at vælge online-banker, der tilbyder rentefrie og afdragsfrie perioder, fordele ved samlelån, gebyrfri indfrielse og meget andet.

Billig lån - MONEYBANKER.dk hjælper dig på vej

Udbuddet af online billige lån er efterhånden enormt både i Danmark og udlandet. Det er en overskuelig og nem måde at låne de penge, man behøver, fordi det kan gøres hjemmefra og uden bøvlet med at mødes med en i forvejen travl bankrådgiver først og fremvise alskens dokumentation. Man kan ikke altid forudsige, hvornår man behøver et tilskud til økonomien – lad det være en skade på bilen, en stjålet cykel, dyre studiebøger eller et formidabelt tilbud, du lige mangler midler til at indkassere. I disse situationer kan online lån indimellem være en fremragende mulighed for at få lidt mere økonomisk råderum. Desværre er det ikke altid lige nemt at finde rundt i junglen af online lån, og man kan risikere at fare vild eller blive overrasket, efter man har taget lånet. På MONEYBANKER.dk hjælper vi med at skære igennem junglen og finde et godt og billig lån til dig, der passer til dine behov lige nu.

Som almindelig forbruger kan snak om renter, ÅOP, kreditvurdering og løbetid virke forvirrende, derfor har vi også skrevet vores egen økonomi-wikipedia, hvor du kan orientere dig i, hvad forskellige økonomiske begreber og låntyper dækker over. På den måde kan du velovervejet beslutte, hvilket lån, der er bedst for dig.

Selv om billig lån er nemme, er det ikke altid den bedste løsning. Grunden til det er, at for at spare bøvlet og den sikkerhed, man typisk ved et banklån skal stille til rådighed i eksempelvis sin ejendom, tager låneudbyderen en væsentligt højere rente for lånet, end en bank typisk gør for et lån. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i din økonomi og laver budget, så du ved præcist hvor meget, du har brug for, og over hvor lang tid det giver mening for dig at betale det tilbage. MONEYBANKER.dk hjælper med at sammenligne og vurdere billig lån, men det er stadigvæk låneudbyderen, der udbetaler lånet til dig og derfor er din kontakt, efter du har lånt fra dem.

Ofte stillede spørgsmål

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
623.072
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.