Billige lån

Lån penge billigt - Sammenlign billigste lån - Okt. 2021

Sammenlign billige lån nu. Ansøg om billig lån uden sikkerhed i dag - Dit lånetilbud er 100% uforpligtende!

Lånebeløb Løbetid Rente
Tilbud 10.000 - 500.000 kr. 12 - 180 mdr. 3,34 - 24,99%
 • Lån op til 500.000

 • 100% uforpligtende tilbud

 • Attraktive lave renter

 • Nummer 1 på Trustpilot

 • Løbetid fra 1-15 år

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 50.000 kr. Løbetid: 84 måneder. Variabel debitorrente 5,00 - 9,95%. ÅOP 5,21 - 10,18%. Etb. omk. 375 kr. Månedlig ydelse: 725 kr. - 861 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 60.941 - 72.312 kr.
10.000 - 500.000 kr. 12 - 144 mdr. 1,25 - 20,95%
 • Én ansøgning - op til 12 lånetilbud

 • Nemt og gratis

 • Lån op til 500.000

 • Markedets laveste renter

 • 100% uforpligtende

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Løbetid 11 år. ÅOP 7,20 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling 370.399 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-20,95 %.
25.000 - 500.000 kr. 12 - 180 mdr. 3,55 - 19,95%
 • Nem ansøgning

 • Få lynhurtigt svar

 • Udbetaling på rekordtid

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Variabel debitorrente 7 %. ÅOP 7.27 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Få 14 tilbud og vælg billigste lån

 • Sammenlign lån fra op til hele 14 banker
 • Vælg løbetid fra 1-15 år
 • Lån mellem 10.000-500.000 kr.
 • Ansøg gratis og uforpligtende
Sammenlign lån fra en række anerkendte banker og få det billigste lån. Ansøg én gang og få op til 14 lånetilbud.

Vælg lånebeløb

Søren

Skrevet af

Søren Snejstrup Bay
Søren er administrerende direktør og medstifter af Moneybanker. Moneybanker ejes af Centeo Group, som er en af de førende fintech-virksomheder inden for den finansielle sektor. Centeo Groups vision er at "hjælpe folk med at realisere drømme og behov gennem innovative finansielle løsninger". Søren har næsten 10 års erfaring i den finansielle- og digitale verden, hvilket gør ham til en ekspert inden for udvikling af digitale finansielle løsninger, der hjælper forbrugerne med at træffe den bedste beslutning i et vanskeligt og ikke-gennemsigtigt marked.

Find billige lån med MONEYBANKER

 • Få billigt lån til at finansiere din drømmerejse
 • Få renter fra kun 1,25% og ansøg 100% uforpligtende
 • Ansøg med det samme og få hurtig udbetaling i dag 

Lån penge billigt på MONEYBANKER

Med billige lån lige ved hånden kan du roligt begynde at planlægge, hvilke drømme du vil starte med at udleve. Hos MONEYBANKER kan du låne mellem 10.000 til 500.000 kr. uden sikkerhed og med hurtig udbetaling.

Med penge på din konto er det starten på udlevelsen af den drøm, du længe har drømt om at få opfyldt.

Der er mange online lån, men fælles for dem alle er at deres ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er begrænset ifølge Erhvervsministeriet. Det sikrer dig billige lån, så du roligt og trygt kan skabe frihed i din økonomi med et nyt lån.

Husk at lav et budget, før du ansøger. Så er du sikker på at låne nok til din drøm, samtidig med at du også ved, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned.

Lån penge billigt i dag gennem vores oversigt, så er du tættere på din drøm.

Sammenlign billige lån på MONEYBANKER

Få billlige lån og spar penge med MONEYBANKER

Der kan være mange penge at spare ved at bruge MONEYBANKER. Du kan 100% gratis bruge vores sammenligningsservice til at vurdere, hvilket lån der er bedst for dig.

Vi anbefaler dig at udvælge 2-3 låneselskaber, som du ansøger hos. Hermed modtager du et lånetilbud fra hver af dem, og du kan derefter stille og roligt vælge det bedste lån. Det sikrer dig fuld overblik til at sammenligne og sparer dig altså uden tvivl penge på dit lån.

Hos MONEYBANKER får du:

 • Adgang til til nogle af de bedste og billigste lånemuligheder
 • Frihed til at vælge billige lån og at ansøge helt uforpligtende
 • Få udbetalt dit billige lån inden for 1 time

Få billigste lån med samlelån

 • Har du flere mindre lån?
 • Mangler du økonomisk overblik?
 • Har du brug for et nyt lån?

Hvis du kan svare "ja" til blot ét af spørgsmålene, så bør du overveje et samlelån.

Med et samlelån kan du nemlig samle alle dine lån i ét nyt samlet lån. Det giver dig fuld overskuelighed over din økonomi, og du kan samtidig låne ekstra og dermed få et nyt billigt lån. 

Et samlelån er langt oftest det billigste lån, fordi hele din gæld bliver samlet og låneudbyderen derfor kan tilbyde dig en særdeles attraktiv rente.

Få et billigt lån med samlelånMed et samlelån sparer du penge hver måned og får altså nye penge direkte i lommen

 

Din vej til billige lånemuligheder med lav rente

Når du kan låne penge, er der flere områder, du skal være særligt opmærksom på. Er du det, kan du sikre dig et billigt lån med lav rente.

Før du dog ansøger om et lån, anbefaler vi dig på det kraftigste at lave et budget. 

Ud fra budgettet ved du bl.a.:

 • Hvor meget du har brug for at låne
 • Hvor meget du har råd til at afdrage hver måned
 • Hvor lang en løbetid du har brug for
 • Om du evt. har brug for at låne igen indenfor kort tid

Start med afdragsfrihed

Nogle låneselskaber tilbyder lånere afdragsfrie måneder undervejs i løbetiden, sådan at du ikke skal betale afdrag mellem 30 og 60 dage.

Det giver dig frihed til at prioritere andre ting i denne periode, og altså få lige præcis den frihed du har brug for.

Din guide til billige lån

Hvis du er usikker på, hvordan du sikrer dig det billigste lån, så har vi lavet en trin-for-trin guide. Så er du i trygge hænder og sikkert på vej mod at låne penge billigt.

 1. Udvælg bedste låneudbydereI vores oversigt finder du en række af de bedste låneudbydere på markedet. Blandt disse skal du udvælge 2-3 udbydere, du vælger at ansøge om lån hos. Det kan synes tidskrævende at skulle ansøge hos flere udbydere, når du nu kun har brug for ét lån. Men ikke desto mindre så kan deres renter, ÅOP og øvrige vilkår variere fra kunde til kunde, og du bør derfor ansøge flere steder for at sikre dig flere tilbud på hånden.
 2. Ansøg med NemIDNår du har udvalgt de 2-3 låneudbydere, du ønsker at ansøge hos, skal du påbegynde selve ansøgningerne. Du ansøger online ved nemt og hurtigt at anvende dit NemID, som du bruger til validering og sikring af, at du er den korrekte ansøger. Låneudbyderen skal også have adgang til dine oplysninger hos SKAT, som de bruger til at udarbejde en kreditvurdering af dig. Du kan komme trygt i gang med NemID her.
 3. Sammenlign lånetilbuddeneMed flere lånetilbud på hånden skal du nu i gang med at sammenligne. Husk altid kun at sammenligne lånetilbud med samme løbetid, ellers kan du blive snydt af en lavere ÅOP ved en lang løbetid kontra en høj ÅOP ved et lån med kort løbetid. Udover løbetid skal du naturligvis også sammenligne områder som lånebeløb og løbetid. Er du f.eks. blevet godkendt til at låne det ønskede beløb hos alle låneudbydere? Og har de tilbudt dig den ønskede løbetid?
 4. Vælg det billigste lånNår du har udvalgt det billigste og mest ideelle lån til dine ønsker og behov, skal du acceptere lånetilbuddet med dit NemID. Husk at vær opmærksom på, at du accepterer et lånetilbud, som møder de låneønsker du har. Hvis du f.eks. kun får godkendt at låne 100.000 kr., mens du har ansøgt om at låne 150.000 kr., så kan der opstå et lånebehov hos dig indenfor overskuelig fremtid. Flere lån vil potentielt reducere overblikket for dig, så vær sikker på at låne det beløb, du har brug for at låne.

Hvad er et billigt lån?

Et billigt lån er kort og godt et lån med lave renter og gebyrer – altså lave låneomkostninger. 

Det er ikke muligt at sige nøjagtigt, hvor lave låneomkostningerne skal være, før man kan betegne et lån som billigt. En rigtig god idé er at sammenligne flere lånetilbud, idet det kan give en indikation af, om et lån er billigt sammenlignet med andre lån. I sidste ende er det dog op til dig at vurdere, om et lån er billigt. Har du flere lån, kan du med fordel undersøge muligheden for at få et samlelån.

Hvad er det billigste lån?

Du kan via vores oversigt i toppen af siden finde det billigste lån lige nu og her. Vi gør opmærksom på, at der hele tiden reguleres på renter og gebyrer, hvorfor det billigste lån i går ikke nødvendigvis er det billigste i dag. Derfor vil vi ikke nævne, hvilket lån der er billigst i dette skriv, men vi holder dig selvfølgelig opdateret via oversigten. 

Danmarks billigste lån

Kan alle optage et billigt lån?

Nej, mange, men ikke alle, kan få bevilget et billigt lån. Først og fremmest er der nogle krav, der skal være opfyldt, hvis man i første omgang skal kreditgodkendes. Selv hvis du bliver kreditgodkendt, er det dog ikke sikkert, at du kan låne lige så billigt som brugsbestyreren eller naboen.

Det er nemlig din individuelle privatøkonomi, der afgør, hvor billigt du kan låne. 

Hvad kan jeg selv gøre, for at mit lån bliver billigt?

Det absolut vigtigste du kan gøre i din søgen efter et billigt lån, er at kende din egen økonomi i detaljer. Når du gør det, ved du, hvor meget du har behov for at låne, og hvor meget du har råd til at afdrage med hver måned. Herved undgår du risikoen for at misligholde din låneaftale og risikerer yderligere ekstra omkostninger.

Når du har ansøgt om lån, gælder det om at læse låneaftalerne grundigt igennem. Så kan du nemlig sammenligne lånetilbuddene med hinanden og vælge det lån, der har de laveste omkostninger. Hvis alle dine lånetilbud har samme løbetid, anbefaler vi dig at acceptere det lån, der har den laveste ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).

Eksempler på billige lån

Som låntager gør du klogt i at gå målrettet efter et billigt lån, men du er naturligvis nødt til at tage højde for andre ting end blot omkostningerne til lånet. Du skal bl.a. tage stilling til løbetiden, der kan have afgørende betydning for, hvor højt eller lavt det samlede tilbagebetalingsbeløb bliver. 

Som udgangspunkt bliver dit lån billigere, hvis du vælger en kortere løbetid, men det er selvfølgelig vigtigt, at din privatøkonomi kan følge med.

Tre eksempler på billige lån:

Nedenfor bliver du præsenteret for tre eksempler på billige lån, hvor lånebeløbet lyder på 100.000 kr. Vi har taget udgangspunkt i Lendo´s rentesats fra 2,95%-20,95.

Faktorer Løbetid på 12 mdr. Løbetid på 24 mdr. Løbetid på 36 mdr.
Samlet kreditbeløb 100.000 kr. 100.000 kr. 100.000 kr.
ÅOP 8,07 % 7,72 % 7,55 %
Variabel debitorrente 7,00 % 7,00 % 7,00 %
Etableringsomkostninger 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.
Månedlig ydelse 9.006 kr. 4.655 kr. 3.207 kr.
Samlet tilbagebetaling 108.070 kr 111.725 kr. 115.459 kr.

Som illustreret ovenfor er der flere ting, der har indflydelse på det samlede tilbagebetalingsbeløb. 

OBS:

I ovenstående eksempler bliver du præsenteret for lån med en ÅOP på mellem 8,07%-7,55%. Lån med en ÅOP på over 35% vil du ikke længere blive præsenteret for, idet loven foreskriver, at det er ulovligt at udbyde lån med en ÅOP på over 35 % (ÅOP-loft)

Hvem kan tage billige lån lån?

Størstedelen af den danske voksne befolkning kan tage et lån. De aktuelle krav hos langt de fleste låneudbydere er nemlig så lempelige, at de fleste kan blive kreditgodkendt uden de store anstrengelser. 

Typiske betingelser for at blive godkendt til et billigt lån:

 • Du skal være 18 år
 • Du skal gerne have en fast indtægt
 • Du må ikke stå i RKI eller Debitor Registret
 • Du skal have adgang til NemID

Kan du indfri disse krav? I så fald kan du optage et lån allerede i dag. 

Billige lån op til 500.000 kr.

Lånebegreber, du bør kende til

Som vi har været inde på flere gange, er det altid en god idé at sætte dig grundigt ind i lån og dermed også de lånebegreber, der hører med. For at give dig det bedste overblik har vi derfor samlet de vigtigste begreber nedenfor.

ÅOP:

Som nævnt ovenfor er ÅOP en betegnelse for de årlige omkostninger i procent. Det giver dig derfor et specifikt overblik over, hvor meget det vil koste dig i procent per år at optage det pågældende lån. 

Procentsatsen vedrører altså alle omkostninger – både renter, gebyrer og andet, der skal betales. Her vil du desuden hurtigt opdage, at en ÅOP kan variere markant alt afhængig af lånetype- og udbyder. 

Løbetid:

En løbetid dækker som nævnt over den periode, du har til at tilbagebetale dit lån. Mange steder vælger du som sagt selv, hvor lang tid du ønsker at afdrage, hvorfor løbetiden allerede er bestemt på forhånd, i det øjeblik du ansøger om et lån. Det er altid en god idé at sætte dig grundigt ind, i hvad der bedst kan betale sig økonomisk, da det ofte kan blive et dyrere lån med en lang løbetid. 

Ydelse:

Ydelse er det beløb, du for eksempel betaler månedsvis for at låne pengene. Dog er det forskelligt alt afhængig af lånetypen. Ved nogle lån betaler du ydelse hver måned, mens du med andre låner betaler hver tredje måned.

Det er derfor en sammenlægning af både rentesats og afdrag.

Tilbagebetaling:

Tilbagebetalingen er det beløb, du skal betale tilbage på lånet. Det er en aftale, der laves mellem dig og udbyder. Du skal se det således, at hver gang du afdrager på lånet, så står du også i mindre gæld til udbyderen. 

Derfor er det klart en fordel, hvis du i den forbindelse vælger en kortere løbetid, så du hurtigst muligt kan tilbagebetale for at undgå, at gælden pludselig hober sig op. Det er helt op til dig, om du vælger at afdrage hurtigere, end hvad den egentlige løbetid lyder på.

Rente:

Renter har du sikkert allerede hørt om før, men det er altså den sum penge, du betaler til udbyderen for at låne pengene. Således er der tale om en procentdel af den samlede kapital, der bliver lagt oven i de penge, du har lånt.

Det er i den forbindelse vigtigt at være opmærksom på, at der også er øvrige udgifter, som du blandt kan se i ÅOP. 

Restgæld:

Restgæld er det beløb, du skylder udbyder – det vil sige tilbagebetalingen. Som sagt er det gennem afdragene, du mindsker din restgæld.

Kreditvurdering:

En kreditvurdering bliver foretaget af låneudbyderen og omhandler kort fortalt en vurdering af din privatøkonomi. En kreditvurdering er derfor påkrævet, i det øjeblik du ansøger om et lån. 

Dog varierer det fra udbyder til udbyder, hvordan en sådan vurdering forløber. Er der tale om et banklån, vil vurderingen være mere omfattende end hos andre låneudbydere. 

Gennem kreditvurderingen bliver der efterfølgende udstedt en kreditværdighed, som altså omhandler din evne til at tilbagebetale et lån. Der er flere faktorer, der påvirker kreditværdigheden, som det derfor altid er en god idé at læse op på. 

Kreditor:

En privatperson eller et en låneudbyder, der udbyder lån. Det modsatte af en kreditor er derfor en debitor. Det kan være en privatperson eller et selskab, der skylder penge til en kreditor. 

Du kan finde forklaringer på flere økonomiske begreber hos Finanstilsynets hjemmeside Rådtilpenge.dk.

Populære spørgsmål

Billige lån uden høje renter
Billige lån uden høje renter

I de kommende afsnit vil vi besvare de mest populære spørgsmål ang. billige lån. Hvis du er i tvivl om noget vedrørende disse lån, så er det meget tænkeligt, at du kan få stillet din tvivl ved at læse med herunder. 

Hvad koster et billigt lån?

Låneudbyderne skal tjene penge på deres service, og derfor opkræver de naturligvis renter og i mange tilfælde også gebyrer. Det er størrelsen på disse renter og gebyrer, der afgør, hvad et billigt lån koster. De typiske gebyrer består af henholdsvis betalingsgebyrer, terminsgebyrer og administrationsgebyrer. Et tilsyneladende billigt lån kan i øvrigt stige i pris, hvis du tilvælger ekstra ydelser i form af f.eks. afdragsfrie måneder. De samlede kreditomkostninger er dén faktor, der afslører, hvor dyrt eller billigt et lån i virkeligheden er. 

Hvor meget kan du låne?

Du har rig mulighed for at låne billigt, hvad end du anmoder om et lavt eller højt lånebeløb. Som udgangspunkt kan der lånes mellem 1.000 og 500.000 kr. hos de danske låneudbydere. 

Hvor meget vil du låne?

Som låntager skal du ikke kun være bekendt med, hvor meget du kan låne, men også hvor meget du vil låne. Der er nemlig ingen grund til at låne flere penge end højst nødvendigt. Når du skal sammenligne billige lån, så vil det være en fordel, hvis du på forhånd kender det eksakte lånebeløb. Du skal nemlig oplyse dette specifikke lånebeløb, når du skal indhente et uforpligtende lånetilbud. Hvis du ønsker at låne penge til en specifik vare eller ydelse, så skal du undersøge, hvad den givne vare eller ydelse koster helt nøjagtigt.

Så slipper du nemlig for at låne hverken mere eller mindre end nødvendigt.

Hvordan ansøger jeg om et billigt lån?

Du får kun et billigt lån, hvis du opsøger det og ansøger om det. Derfor skal du naturligvis vide, hvordan ansøgningsprocessen er strikket sammen. I den anledning skal det pointeres, at det ikke er anderledes at ansøge om billige lån end andre lån.

Sådan gør du:

 1. Gennemgå vores tilbudsoversigt (oversigt over gode tilbud på lån)
 2. Klik dig ind på en låneudbyders hjemmeside
 3. Udfyld udbyderens ansøgningsformular (tager ikke mange minutter)
 4. Indsend din ansøgning via NemID

Husk: Det er både gratis og uforpligtende at sende en låneansøgning.

Hvad kan jeg bruge et billigt online lån til?

Du kan bruge et billigt online lån til en verden af forskellige ting. En af de helt klare fordele ved online lån er, at de kan optages, uden at du som låntager skal forklare eller overhovedet nævne låneformålet. Der bliver nemlig aldrig stillet spørgsmål ved låneformålet. 

Her kommer der nogle eksempler på, hvad du kan bruge dit billige lån til:

 • Boligrenovering og -modernisering 
 • Elektronik
 • Rejser
 • Uforudsete udgifter
 • Tøj og smykker
 • … og mange andre ting!

Hvordan finder man et billigt lån?

Som låntager er det selvfølgelig i din interesse at finde et billigt lån, og vi formoder, at det også er grunden til, at du er havnet på denne side. Vi brænder for at spare danske låntagere for penge, og derfor vil vi også gerne hjælpe dig med at finde det billigste lån. 

Sådan gør du:

 1. 1. Træf en beslutning om, hvor mange penge du vil låne
 2. 2. Anmod om dette lånebeløb hos flere låneudbydere
 3. 3. Lad låneudbyderne udarbejde et personligt lånetilbud til dig
 4. 4. Gennemgå dine tilbud og sammenlign disse

Jo flere tilbud du indhenter og sammenligner, desto større er chancen for, at du kommer til at spare penge på dit lån.

Hvis du har friværdi i din bolig, kan du med fordel ansøge om at låne i denne. Hvis du ikke ved, hvor meget eventuel friværdi du har i din bolig, kan du gratis og uforpligtende prøve Totalkredits beregner af friværdi.

Hvordan får jeg det billigste lån?

Det er næppe gået din næse forbi, at der findes masser af billige lån på det danske lånemarked. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis falder over det billigste lån med det samme. Det kræver typisk en smule research.

I princippet finder man de billigste lån i banken, men her bliver du til gengæld tvunget til at stille sikkerhed over for långiver. Ønsker du derfor et billigt lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, så skal du låne på nettet.

Du finder nemt og hurtigt det billigste lån ved at kigge på, hvilke af de mange fordelagtige lån der byder på den laveste ÅOP. Dette er meget let, idet det er en faktor, som alle låneudbyderne benytter. 

Er du studerende, kan du med fordel undersøge mulighederne for at få et SU-lån.

Er de billigste lån også hurtige?

Ja og nej…De billigste lån er ikke nødvendigvis de hurtigste, men der findes flere eksempler på, at lån sagtens kan være både hurtige og billige. Der findes dog også eksempler på, at billige lån kan byde på en lang svar- og udbetalingstid. Det er bl.a. tilfældet for banklån. Ved at optage et billigt lån på nettet er du som udgangspunkt sikret et hurtigt svar og hurtig udbetaling.

Måske får du pengene udbetalt, inden du går i seng i aften.

Generelle spørgsmål om billige lån

I det følgende giver vi dig svar på en lang række generelle spørgsmål om billige lån. Du vil bl.a. blive klogere på, hvornår et lån er billigt, og hvad der i det hele taget definerer et billigt lån. 

Ansøgning

Krav for at få billige lån
Krav for at få billige lån

Det med at ansøge om et billigt lån giver ofte anledning til en lang række spørgsmål. Disse spørgsmål har vi samlet nedenfor, og vi giver dig naturligvis svar på dem alle. 

Hvorfor skal jeg give samtykke til Skatteforvaltningen?

Når du ansøger om et billigt lån såvel som alle andre lån, vil du typisk blive bedt om at give samtykke til Skatteforvaltningen. På den måde kan låneudbyderen lettere indhente de oplysninger, der skal indgå i kreditvurderingen. Hvis du ønsker at vide mere om kreditvurderinger, anbefaler vi denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk.I de fleste tilfælde vil låneudbyderen tage udgangspunkt i dine seneste lønsedler og i din seneste årsopgørelse.

Processen foregår digitalt, og alle oplysninger bliver naturligvis behandlet sikkert og fortroligt. 

Hvad bliver dit samtykke brugt til?

Dit samtykke giver låneudbyderen adgang til både dine årsopgørelser og lønsedler. Disse oplysninger fra Skatteforvaltningen bliver udelukkende brugt til én ting; nemlig at vurdere din økonomi. Det er bl.a. dette, der afgør, om du kan blive kreditgodkendt eller ej.

Bemærk, at du altid kan tilbagekalde dit samtykke. 

Hvad er stiftelse på mit lån?

Ved optagelse af et billigt lån kan du komme ud for, at du skal betale et oprettelsesgebyr eller stiftelsesgebyr. Størrelsen på dette gebyr kan variere markant fra lån til lån og fra udbyder til udbyder. I nogle tilfælde vil du kunne trække dette stiftelsesgebyr / oprettelsesgebyr fra i skat.

Kontakt din udbyder for vejledning og sparring, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an. 

Kan jeg forhandle om rentevilkårene på mit lån?

Nej, som hovedregel vil du ikke kunne forhandle dig til et billigere lån. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal acceptere det første tilbud, du bliver præsenteret for. Nogle lån byder på højere renter end andre, hvorfor det altid er hensigtsmæssigt at sammenligne flere lån, når man skal finde det billigste lån. 

Hvad gør jeg, hvis jeg har udfyldt ansøgningen forkert?

I kampens hede kan man hurtigt komme til at begå en fejl eller to. 

Der er intet flovt ved at have lavet en fejl. Det er blot vigtigt, at du kontakter din låneudbyder hurtigst muligt, så du kan få rettet fejlen / fejlene. 

Bemærk, at din låneansøgning kan blive afvist, hvis ansøgningen indeholder fejlagtige og / eller manglende oplysninger. 

Kan jeg ansøge igen, hvis jeg tidligere har fået afslag?

Ja, du vil i princippet godt kunne ansøge om et billigt lån igen, men det giver naturligvis kun mening, hvis din økonomi har ændret sig. Er din økonomiske situation den samme som før, så er det meget sandsynligt, at du vil få endnu et afslag. Overvej derfor, om det giver mening at sende en ny ansøgning. Måske er det en bedre løsning at finde en anden låneudbyder. 

Kan jeg få en forklaring på et afslag?

Måske, det afhænger helt og aldeles af, hvilken låneudbyder der er tale om.

Nogle udbydere har en politik om, at de ikke giver individuelle begrundelser for afslag, men der er også eksempler på udbydere, der altid giver en begrundelse ved afslag. Savner du en begrundelse, så kontakt da låneudbyderen og kryds fingre for, at du kan få stillet din tvivl. 

Skal jeg indsende en masse papirer for at ansøge om et billigt lån?

Nej, du skal faktisk ikke indsende et eneste dokument, når du ansøger om et billigt lån, hvis du vel at mærke ansøger online. Du skal i stedet blot give samtykke til Skatteforvaltningen, så låneudbyderen kan hente oplysninger ned herfra. Ønsker du at tilbagekalde dit samtykke, så kan du til enhver tid gøre dette.

Skal jeg lave et budget for at få et billigt lån?

Måske.

I størstedelen af tilfældene er det ikke nødvendigt at udarbejde og indsende et budget for at få et billigt lån. Det kan dog være et krav, hvis man ansøger om et større lån. Det er op til den enkelte låneudbyder at vurdere, om de kræver at få et individuelt budget tilsendt.

Er det påkrævet, så kan du benytte en budgetskabelon, som blot skal udfyldes med dine indtægter og udgifter.

Får jeg billigere lån med en medansøger?

Ja, i de fleste tilfælde kan du få et billigere lån, hvis du ansøger med en medansøger. Det hænger sammen med, at der vil opnås en bedre kreditværdighed, når der er flere til at dele forpligtelserne. Overvej derfor, om det ikke kunne give mening for dig at låne med din kæreste, ægtefælle eller en anden af dine kære. 

Hvordan vælger jeg mellem de billige lånetilbud?

Du er nu gjort opmærksom på, at der findes mange billige lån på nettet. Nu er tiden så kommet til, at du skal vælge mellem de mange billige lånetilbud. Dette kan i sig selv godt være en svær opgave, da der trods alt er rigtig mange gode valgmuligheder. 

For at kunne vælge mellem de mange lån er du nødt til at ansøge gennem flere udbydere. Når alle udbydere har budt ind med et tilbud, kan du nemt gennemgå dine personlige tilbud og i den anledning vurdere, hvilket tilbud der er bedst. 

Udbetaling

Har dine spørgsmål om billige lån noget med udbetalingsproceduren at gøre? Så er du kommet til det rigtige afsnit. Vi besvarer nemlig mange af dine spørgsmål herunder. 

Omkostninger

Vil du gerne vide, hvilke omkostninger der er til et billigt lån, så skal du fortsætte læsningen, idet vi har besvaret nogle ofte stillede spørgsmål om netop låneomkostninger herunder. 

Hvad afgør, hvilke rentevilkår jeg får på lånet?

Du er ikke automatisk sikret attraktive rentevilkår, blot fordi du bliver kreditgodkendt. Det er nemlig ikke nødvendigvis tilstrækkeligt at være fyldt 18 år og have en fornuftig privatøkonomi, hvis man skal gøre sig forhåbninger om et billigt lån.

Følgende faktorer har indflydelse på dine rentevilkår:

 • Alder (det vil ofte være en fordel at være minimum 25 år)
 • Nuværende gæld og kredithistorik (det trækker ned, hvis du enten har eller har haft misligholdt gæld)
 • Arbejde og uddannelse (det vil være en stor fordel, hvis du er i fast arbejde og har en fast indtægt)
 • Rådighedsbeløb (du kan typisk få tilbudt et billigt lån, hvis du har et højt rådighedsbeløb)
 • Lovgivning (f.eks. har det nyligt indførte ÅOP-loft indflydelse på, hvor dyrt et lån kan blive)

Hvilke omkostninger kan jeg forvente?

Selvom der findes masser af billige lån, så skal du være bevidst omkring, at der næsten altid vil være visse omkostninger til stede. Du skal ikke nødvendigvis afholde alle de omkostninger, der er nævnt nedenfor, men det er omkostninger, der kan opkræves ved lån og kreditaftaler. 

Her er de typiske omkostninger – bestående af både engangsomkostninger og løbende omkostninger:

 • Stiftelsesprovision
 • Forsikringsgebyr
 • Dokumentgebyr
 • Depotgebyrer
 • Renter
 • Administrationsgebyrer
 • PBS-gebyrer
 • m.fl.

Du bør gennemgå dit lånetilbud så nøje, at du ikke er det mindste i tvivl om, hvilke omkostninger du skal afholde. 

Hvor stor betydning har lånets ÅOP?

ÅOP er en undervurderet faktor, når vi taler lån og kreditaftaler. 

Lånets ÅOP har nemlig meget stor betydning, idet de årlige omkostninger i procent er sigende for, hvor dyrt eller billigt dit lån bliver. Derfor er det også ÅOP, du skal tage udgangspunkt i, når du skal sammenligne en række lånetilbud. 

OBS: 

ÅOP inkluderer samtlige låneomkostninger – renter, gebyrer osv. 

Online privatlån vs. banklån – hvor er det billigst at låne penge?

Ønsker du at sikre dig det billigste lån, så er det ikke underordnet, hvor du vælger at låne penge. Lånepriserne kan nemlig variere markant, alt efter hvilken lånetype og låneudbyder man vælger. Derfor bør du tage flere muligheder op til overvejelse, inden du træffer en beslutning. 

Som udgangspunkt er det billigere at optage et banklån, men på trods af det vælger mange låntagere at optage et online privatlån. Det skyldes selvfølgelig, at der er adskillige fordele ved at optage et privatlån på nettet.

Afbetaling af lån

Selv billige lån skal afbetales før eller siden, og netop afbetaling er et emne, der kan skabe en del tvivl hos låntagerne. Vi har taget nogle af spørgsmålene op og besvaret dem i de følgende afsnit. 

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
639.054
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014