Lån 20000 kroner

Lån 20000 kr. og start dine drømme. Ansøg med NemID og få svar med det samme.

Lånetilbud er opdateret d. 15/07-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lån 20.000 kr. 

20.000 kr. er en mindre formue for rigtig mange mennesker, og du kan købe rigtig mange ting for sådan en sum. Mange menneskers hverdag er fyldt med udgifter, og en gang imellem kan nogle af disse udgifter komme bag på dig og skabe kaos i din økonomi.

Et lån på 20.000 kr. skal derfor ses som en hjælpende hånd til dig, der har brug for en håndsrækning til at få enderne til at mødes, hvis store og akutte udgifter opstår. 

Et lån på 20.000 kr. kan f.eks. være relevant hvis: 

  • Din bil er gået i stykker, og du har brug for at få den repareret så hurtigt som muligt, så du igen kan få din hverdag til at fungere. Bilen er helt essentiel i mange familier, og et lån kan derfor være nødvendigt for at få den køreklar igen så hurtigt som muligt
  • Du skal flytte i lejlighed og har i den forbindelse brug for et lån til at klare de store udgifter, som ofte er forbundet med at flytte. Der skal betales for indskud, depositum og andre ting i forbindelse med flytningen, og hvis du ikke har en velpolstret pengepung, kan et lån være den eneste udvej
  • Du mangler 20.000 kr. til indkøb af andre ting, som er nødvendige for, at din hverdag kan fungere. Det kan f.eks. være en ny cykel eller en scooter

Disse er selvfølgelig bare eksempler på situationer, hvor det kan blive nødvendigt at låne 20.000 kr. Men du har sikker dine egne grunde og behov for at låne, og det gode er, at du kan låne til lige præcis det, du har lyst, hvilket er en af fordelene ved at låne online. Hvis du vil læse mere om at låne online, samt hvilke fordele og ulemper der er forbundet med et forbrugslån online, kan du læse med herunder. 

Fordele og ulemper ved at låne penge online

Først lidt om ulemperne ved at låne online – der er nemlig ikke så mange. En af de ting, som er en ulempe i nogle menneskers øjne, er, at online lån er let tilgængelige for de fleste mennesker. Det kan være en ulempe, fordi det hurtigt kan friste rigtig mange mennesker til at tage et lån, som de måske ikke nødvendigvis har brug for, og som de får svært ved at betale tilbage igen. 

Den moderne verden er nemlig fyldt med mangfoldige og farverige fristelser, som nogle gange kan få selv de meste fornuftige og eftertænksomme mennesker til at glemme at tænke sig om. Fristelser kan få dig til at tage ufornuftige beslutninger om lån, fordi lånene er så nemme og hurtige at optage, og det kan betragtes som en af ulemper ved kviklån.

I forbindelse med dette er også, at du ikke vil modtage nogen rådgivning, når du låner online. Du har ikke nødvendigvis nogen ved din side, som har erfaring med lån, og som kan sætte dig ind i tingene, hvilket kan resultere i, at nogle mennesker låner penge uden at være helt sikre på, hvad det indebærer, samt hvad det helt præcist kommer til at koste dem.

Og det leder videre til den næste ulempe ved at låne online. Det kan være dyrt at låne online, hvis du sammenligner udgifterne med at lån i eksempelvis banken. Det kommer især til udtryk gennem de høje renter, som ofte er en hel del mere bekostelige end dem, du kan få i eksempelvis banken. 

Men det, der kan betragtes som ulemper ved onlinelån, er også noget af det, som er med til at gøre onlinelån meget fordelagtige. Det faktum, at onlinelån er så lettilgængelige, kan nemlig også ses som en fordel for dig, der står og mangler penge her og nu til en akut udgift. At låne penge i banken er nemlig en besværlig proces, og det kan tage lang tid at få godkendt lånet og få pengene udbetalt. 

Men med et samlelån kan du låne mere end de 20.000 kr. udbetalt på få dage, hvilket er guld værd for dig, der eksempelvis skal bruge penge med det samme til at betale for reparationer af din bil eller lignende. Derfor er det på samme tid en fordel for mange, at onlinelån er lettilgængelige og nemme at få udbetalt. 

En anden stor fordel ved at låne online er også, at der er meget få krav til at låne. Hvis du vil låne 20.000 kr., skal du nemlig kun opfylde fire krav, som er: 

  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en fast bopæl i Danmark 
  • Du skal have en fast indkomst
  • Du må ikke stå i RKI eller Debitor Registret

De få krav er også en af de ting, der gør onlinelån tilgængelige for flere mennesker, hvilket også kan ses som en fordel, hvis du virkelig har brug for pengene. 

Gode råd til dig der vil låne 20.000 kr.

For at undgå de ulemper, der er forbundet med at låne online, er det vigtigt, at du følger et par gode råd i forbindelse med dit lån. Det første råd er meget simpelt, og det går kort sagt ud på, at du skal huske at tænke dig grundigt om, inden du låner. Du skal passe på med at lade dig friste, men i stedet give dig selv tid til at tænke over tingene og eventuelt at sove på det, inden du fortsætter.

Faktisk bør et lån som udgangspunkt være sidste udvej. Du bør nemlig altid se dig om efter andre finansieringsmuligheder, inden du låner, da du måske vil opdage, at et lån slet ikke er nødvendigt. Måske kan du spare nogle penge på anden post eller en anden udgift, eller måske har du mulighed for at tjene de manglende penge ved at tage en ekstra tørn på jobbet. 

Lån ikke mere end din økonomi kan bære

Det næste råd er også vigtigt, og det går ud på, at du aldrig må låne mere, end din økonomi kan klare at betale tilbage. Hvis du ikke tjekker, om du har råd til at betale pengene tilbage, inden du låner, kan du nemlig hurtigt havne i økonomiske vanskeligheder, som kan være svære at komme ud af.

Derfor bør noget at det første du tjekker, inden du låner, være, hvor meget luft du har i dit månedlige budget. Du skal finde ud af, hvad dit råderum er i de måneder, hvor du regner med at afdrage på lånet i, hvilket er din eneste chance for at vurdere, om du har råd til lånet eller ej. Og hvis der ikke er plads i budgettet til lånets omkostninger, skal du undgå at låne lige nu eller forsøge at skabe plads i budgettet på anden vis. 

Tjek ÅOP, inden du låner

For at du kan vurdere, om du har råd til et lån eller ej, skal du selvfølgelig først tjekke lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er den procentdel af lånebeløbet, som du hvert år skal betale. Du kan i øvrigt læse om andre lånebeløb end 20.000 kr. på MONEYBANKER.dks oversigt over forskellige lånebeløb.

Det gode ved at kigge på de årlige omkostninger i procent er, at tallet indeholder alle lånets udgifter, hvilket gør det til en nem måde for dig at gennemskue lånets totale pris på. Du bør derfor altid tjekke ÅOP som noget af det første, når du finder et lån.