Lånebeløb - Find det rigtige lånebeløb i 2024

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    10 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Lånebeløb størrelser

Før man kan tage beslutningen om at optage et lån, er det en god ide at sætte sig ind i, hvor meget man kan låne og hvordan de forskellige udbydere varierer fra hinanden. 

Når man vil have et online lån, er det typisk ikke et større lån til for eksempel hus, der jo ofte er i millionklassen, man tager. Det handler derimod ofte om mindre beløb, der går fra 5000 kr. op til cirka en halv million kroner. 

Pengene bliver typisk brugt på alt fra forbrug til uventede udgifter – man behøver nemlig ikke fortælle, hvad man vil bruge pengene til, når man optager et online kviklån. Det er en af de fordele der er ved at tage et online lån. 

Der er bare mange forskellige lån og låneudbydere at vælge imellem og de har typisk varierende vilkår. Der er altså et ret bredt udbud af hurtige lån, så det er svært at svare entydigt på, hvor meget man kan låne. 

Når man tager et online lån, skal man indtaste sine behov, foruden man skal kreditvurderes og godkendes af låneudbyderen. Så når man spørger, hvor meget man kan låne, er svaret relativt, fordi det handler om, hvilke behov og vilkår låneren har. 

Desuden er det også rigtig klogt at sætte sig ind i, hvor meget man skal betale tilbage ved hvert enkelt lån, fordi det varierer nemlig også i forhold til de krav og behov man har, når man ansøger et lån.

lånebeløb

Forskellige lånebeløb i 2024

Lad os tage et eksempel for at illustrere, hvordan et lån kan forløbe og hvor stor et lånebeløb du kan vælge. Man vil tage et lån på 20.000 – det kunne være til tilskud til lejlighedindskud eller en helt speciel ferie – og besluttet, at man gerne vil betale det tilbage efter tre år. 

Så indtaster man lånebeløbet 20.000, 36 måneder og til sidst indtaster man sin alder, lad os sige 23 bare for eksemplets skyld. Så foreslår MONEYBANKERs søgemaskine en række udbydere, der alle matcher ens behov. 

Man kan selv klikke ind på den enkelte udbyder for at få information om hele lånet. Når man låner, skal man huske, man betaler tilbage med rente – man betaler altså mere tilbage, end man har lånt. 

Derfor er det et andet og højere lånebeløb, man ender med at betale tilbage end de 20.000. Det er fuldstændig normalt, ligegyldigt om det er et online lån eller et banklån, men på låneudbyderens hjemmeside kan man typisk se, hvor meget man i alt ender med at betale tilbage. 

Den reelle låneomkostning

I vores eksempel med et lån på 20.000 over 36 måneder til en på 23 ender man med et tilbagebetalingsbeløb på omkring 28.000. Det ’koster’ altså 28.000 at låne 20.000 over tre år. 

De ekstra 8.000 er selvfølgelig rente, men i det lånebeløb er også medregnet forskellige gebyrer og så videre. Det kaldes henholdsvis kreditomkostninger og etableringsomkostninger. Man kan med sikkerhed ansøge et lån, hvis det virker bare lidt interessant, fordi tilbuddet ikke er bindende, før man har underskrevet og sendt de tilsendte tilbud tilbage.

Lån penge: Man kan sagtens låne mere end de 20.000, vi har vist i eksemplet, så lad os prøve med et højere lånebeløb og en længere tilbagebetalingsperiode. 

Processen er sådan set den samme. En ny mindre bil koster omkring 100.000, som kan finansieres gennem et billån – det er jo et lidt større beløb, så man vil måske gerne strække udbetalingen over så lang tid som muligt. 

I vores eksempel betales de 100.000 tilbage over 144 måneder – det er altså 12 år og vi antager, at låneren er over 23 år. Alderen er en faktor, fordi man typisk får tilbudt lidt højere beløb, dets ældre man er. Med disse behov kan man få tilbudt de 100.000 over tolv år til en månedlig ydelse på omtrent 1200.

Det bliver i alt cirka 180.000 – de 80.000 er så prisen på renter og gebyrer, der skal betales over perioden.

Lånebeløb - Før du vælger

Der er altså en ret vigtig forskel på, hvor meget man låner og hvor meget man tilbagebetaler. Derfor er man bedst tjent med at lave et budget og en tidsplan, inden man accepterer et lånetilbud. 

Når man overvejer et lånetilbud skal man altså tænke over, hvor meget man kan sætte til side hver måned for at fuldbyrde lånet. Der er mange, der gerne vil have lånet ud af verden så hurtigt som muligt, men dets kortere løbetid man vælger, dets højere lånebeløb skal man betale tilbage månedsvis. 

Derfor er det bedst at være realistisk og planlægge fremad, så man ikke ryger bagud med tilbagebetalingen i sin iver. Det kan altså være, at man hellere vil forlænge tilbagebetalingstiden med et par måneder, så man har luft i budgettet til sit normale forbrug. 

Der er altså mange muligheder med et online lån. Man kan låne meget eller lidt over lang eller kort tid – spørgsmålet er bare, hvad man har brug for og hvad man kan overskue. 

Hvis du netop har flere lån samt en kassekredit end du kan overskue, så ansøg om et samlelån og få lavere renter og bedre overblik over din økonomi.