10 tips til at forøge husets værdi

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

10 tips til at forøge husets værdi

Skal du have foretaget en ejendomsvurdering, og vil du gerne vise din bolig frem på bedst muligvis og eventuelt øge dens værdi? Her har vi samlet 10 tips til, hvordan du kan øge din boligs værdi. Nogle af rådene koster penge og kan være en større investering, hvor et lån kan være involveret, mens andre kan foretages ganske gratis.

1. Start med en oprydning

Det første tip er gratis og handler helt simpelt om, at du rydder op i hele boligen, inden den skal vurderes og fotograferes. Roder huset, kan det være svært at vurdere rummenes reelle størrelse og boligens muligheder.

2.Gør boligen neutral

Det er en god idé at fremstille boligen neutralt. Herved får en eventuel køber større mulighed for at forestille sig, hvordan sine ejendele vil se ud i huset. Du kan eksempelvis neutralisere boligen ved at sætte nogle af dine egne møbler væk og male væggene hvide.

Ved at male væggene fremstår boligen nyere, hvilket virker attraktivt.

3. Få boligen til at fremstå vedligeholdt

Hvis du får din bolig til at fremstå vedligeholdt, er der stor chance for, at ejendomsmægleren vil give boligen en god vurdering. God vedligeholdelse kan signalere overfor en køber, at huset ikke har ydre fejl og mangler, som køberen selv skal ordne. Når huset fremstår vedligeholdt er det lettere at forestille sig, hvordan det vil være at bo i boligen.

Vedligeholdelse kan eksempelvis være at fjerne pletter fra gulvtæppet, reparere trappen og male vinduerne.

4. Få styr på det udvendige og haven

Det er det udvendige, der bliver set som det første. Derfor er boligens udtryk udefra ligeså væsentligt som vedligeholdelsen indenfor. Hvis boligens tag har mange alger, kan du eventuelt få et firma til at rense taget, og du kan male vinduerne udvendigt.

Det er en god idé at ordne haven, slå græsset og fjerne ukrudt mellem fliserne.

5. Puds facaden

I forbindelse med at få boligen til at fremstå vedligeholdt, kan du pudse facaden, hvis boligens mure er slidte og trænger til en opfriskning.

6. Udskiftning af vinduer

I disse tider, hvor energibesparelse står højt på boligkøberes liste, kan det være en fordel at udskifte boligens gamle vinduer med nogle nye, topisolerede vinduer. En tendens på boligmarkedet er endvidere, at der ofte gives et nedslag i købsprisen, hvis vinduerne i en bolig ikke er nye. Nedslaget vil typisk svare til det, som det vil koste for køberen at isætte nye vinduer.

7. Nyt tag

Ovenfor nævnte vi, at du kan rense taget for at få huset til at fremstå vedligeholdt. Står det værre til, kan du udskifte det nedslidte tag. Taget er - ligesom nye vinduer - betydeligt for boligkøbere.

For det første er et nyt og korrekt isoleret tag væsentligt i forhold til energibesparelse. For det andet vil det være et stort projekt for køberen at gå i gang med.

8. Udnyt boligens kælder

Har din bolig kælder, er det en god idé at vise dens brugbarhed og potentiale. Du kan eksempelvis sørge for at dræne kælderen, så den ikke er fugtig. Derudover kan du isolere kælderen, så det er muligt at bruge dens rum.

Dog kan kælderrum ikke anvendes til beboelse.

9. Nyt køkken og bad

Selvom det kan være omfattende at lave et nyt køkken og bad, vil det højne din boligs værdi. Hvis du ikke står overfor at sælge boligen nu og her, bliver det formentligt mere behageligt for dig selv at bo i huset, hvis du har et splinternyt køkken og/eller badeværelse.

Som sagt kan det være omfattende at skifte køkken og bad ud, men det kan også være en dyr forbedring af boligen. Har du flere mindre lån, kan du overveje at lægge dem sammen i et samlelån. Ved et samlelån sparer du oftest penge hver måned, og du kan så bruge de ekstra penge på at istandsætte din bolig. Du kan undersøge mulighederne for at finde finansiering gennem et samlelån her.

10. Tilbygning

Et af de største projekter, du kan begive dig ud i, er en tilbygning. Det er generelt en god investering af øge boligarealet, men du skal være opmærksom på, hvordan du øger arealet. De fleste vil for eksempel foretrække et ekstra værelse fremfor en udestue.