RKI og muligheder for lån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  1 punkter

 • Læsetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

RKI er et register over dårlige betalere. Det fungerer derfor som en sikkerhed for virksomheder som for eksempel låneudbydere, så de kan undgå at indgå aftaler med forbrugere, som er registreret som dårlige betalere. RKI kan også fortælle en virksomhed, hvis en af dens kunder er blevet registreret som dårlig betaler, så virksomheden er klar over dette.

På den måde sikrer RKI også virksomheder mod økonomiske tab ved at advare virksomheden om, at den er ved at indgå en aftale med en, som før ikke har været i stand til at leve op til aftalen økonomisk. Pr. 1. januar 2015 var over 200.000 danskere registreret i RKI, og de skyldte tilsammen næsten 17 milliarder kroner væk.

RKI er et meget relevant emne inden får lån og lånebranchen og også for dig som eventuel lånetager. Det skyldes naturligvis, at en udbyder af lån meget sjældent er villig til at låne penge ud til en kunde, som er registreret i RKI. Låneudbyderne kan ikke få tingene til at køre rundt, hvis de ikke får deres udbetalte lån tilbage, og den risiko løber man, hvis man accepterer en kunde, som er registreret som en dårlig betaler i RKI.

I din låneansøgning, når du ansøger om et online lån, skal du som regel bekendtgøre, at du ikke er registreret i et skyldnerregister som RKI, og du giver også låneudbyderen lov til selv at tjekke, om du er listet i RKIs register. Det formindsker betydeligt dine chancer for at få lov til at låne penge, hvis du står registreret i RKI, og selv hvis du finder et lån, som lader dig låne penge på trods af en RKI-registrering, bør du nok kigge dette lån efter i krogene. Det er som sagt en stor risiko for låneudbydere at løbe, så hvis de er villige til at tilbyde et lån, er der grund til mistanke.

Selv om det selvfølgelig aldrig er rart at være registreret som en dårlig betaler, er RKI ligeså meget en service for dig som for virksomhederne. Det er svært og surt og træls, men på den måde risikerer du ikke at gældsætte dig mere, end du allerede har gjort. Du skal jo helst ikke yderligere i gæld, når du er registreret som dårlig betaler, og dette sørger RKI for, da det stopper virksomheder fra at indgå en handel med dig - og dermed stopper RKI også dig fra at komme i endnu mere gæld, da du ikke får lov til at tage flere lån. Det er en træls situation at stå i, hvis du føler, at du har brug for et lån til at klare dig gennem hverdagen, men det er en ond spiral, som er svær at komme ud af på andre måder end helt at lade være med at låne penge.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, er du det sandsynligvis ikke. Experian (1), som står for RKI, sender et brev ud om, at du er blevet indberettet, så du får det at vide, hvis det sker. Du kan også tjekke det online, og dette er ganske gratis.

Mere information kan du finde på deres hjemmeside lige her.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.593
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.