Gode råd til bådlån

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Går du med drømmen om at blive bådejer, og er denne drøm kun blevet forstærket af TV2-programmerne ”Kurs mod fjerne kyster”? Så bør du sætte dig ind i, hvad det egentlig kræver at finde finanserne til at realisere drømmen om livet til søs. Her får du nogle gode råd til bådlån.

Den billigste bådfinansering er individuel

Det er meget individuelt, hvilken lånetype der er mest fordelagtig for den enkelte. Først og fremmest er det dog vigtigt at forstå, at der er store prisforskelle mellem de enkelte bådlån. Derfor kan det godt betale sig at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere.

Det være sig både fra banker i form af konkrete bådlån og forbrugslån (lån penge nu), men også på nettet fra online låneudbydere. Endelig tilbyder de fleste bådforhandlere også lånetilbud, der er værd at overveje.

Traditionelt bådlån eller forbrugslån

De fleste vælger dels et traditionelt bådlån i banken. Her vil prisen ofte være relativ billig, idet du først og fremmest stiller sikkerhed for lånet i form af båden som værdi. Derudover lægger du en del af lånet som udbetalingen selv.

Hvis det ikke er en mulighed for dig, kan forbrugslån meget vel være et alternativ. Forbrugslånet er en lånetype, hvor der ikke stilles krav til, hvad du bruger de lånte penge på - i modsætning til for eksempel et billån. Du kan tage forbrugslån i både banker og på nettet. Ved forbrugslånet skal du dog være opmærksom på, at idet du ikke skal stille sikkerhed for lånet, vil det være en anelse dyrere end et almindeligt bådlån, da låneudbyderen ikke har nogen sikkerhed, hvis du ikke kan afdrage på din gæld.

Tinglyst pant i båden

Vælger du et traditionelt bådlån, har banken som sagt som oftest et krav til tinglyst pant i båden. Det betyder kort og godt, at banken har rettigheden over din båd, såfremt der opstår en situation, hvor du ikke længere kan afdrage på dit lån. Det er således bankens måde at dække sig ind på.

Det giver dig dog også et lån med en billigere rente.

Krav til udbetalingen

Det er ikke alle låneudbydere, der stiller krav til personlig udbetaling. I et sådant tilfælde vil du derfor kunne låne hele beløbet, men du bør være opmærksom på, at låneomkostningerne med stor sandsynlighed også vil blive dyrere ved denne metode.

Ved andre typer af lån skal du som sagt lægge en procentvis af udbetaling selv. Det kan være en god idé at vælge en låneudbyder, der kræver, at du lægger en del af udbetalingen på bordet selv, da det vil betyde et billigere lån og dermed en mere fordelagtig bådfinansiering for dig. Ofte kan du låne de 60-80% forholdsvist billigt i banken.

Har du ikke de resterende 20-40%, kan du gøre brug af et forbrugslån med kortere løbetid, da denne lånetype er dyrere og derfor bør afdrages på hurtigst muligt.

Det er således også værd at tænke over kombinationer af forskellige lånetyper ved finansieringen af en båd - alt afhængig af din økonomiske situation.