473.452
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Hvis du vælger at skifte bank

Vælger man at skifte bank, skal man først finde ud af, hvad man ønsker at opnå. Det kan være man ønsker, at der er mere rådgivning til rådighed, eller en bank der kan tilbyde en lavere rente på ens lån. Selvfølgelig vil man gerne have fordele på alle områder, men man skal gøre det klart med sig selv, og eventuelt den nye bank, hvad man ønsker at opnå. Finder man så en bank så kan tilbyde en billigere eller bedre løsning, så skal man, i store træk, bare sørge for at oplyse bankerne om det. Mange banker kan man bede om at gøre det praktiske, såsom flytning af konti og overførelse af oplysninger til eksempelvis betalinsservice og arbejdsgivere. Den gamle bank sørger ofte selv for lukningen af de gamle konti og betalingsaftaler, så ofte er der ikke meget for kunden at gøre, når først man har fundet den bank, man gerne vil hen til. Vil man gerne skifte bank, men man ved ikke, hvordan man finder en ny, som passer bedre til ens behov, kan man eventuelt se på siderne pengepriser.dk og mybanker.dk som begge skaber overblik og sammenligner de forskellige banker i Danmark. Det kan, i hvert fald, være et godt sted at starte. Synes man det er helt uoverskueligt, kan man også få hjælp til det. På bankdoktor.dk kan man betale for økonomisk vejledning i forbindelse med et bankskift, hvilke, muligvis, kan spare en for tid og usikkerhed.

Ved et bankskifte skal man dog huske, at det ofte betyder, at man skal lære et nyt system at kende, på eksempelvis netbank, og at der er nye koder på ens kort. Har man haft den samme kode til sit dankort i 15 år, kan det være noget, som kræver en del tilvænning. Det betyder samtidig også, at man skal udskifte sine betalingsinformationer på sine abonnementer og andre tilmeldinger.

Det er dog ikke altid sikkert, man kan opnå mere ved at flytte bank, for det afhænger af, hvordan en ny bank vurderer en som kunde. Banken vil jo gerne have kunder, som de kan tjene penge på, og derfor kan en ny bank ikke nødvendigvis tilbyde bedre løsninger, hvis man har problemer med ens økonomi. Så man skal huske at tjekke en eventuel ny bank efter i sømmene, inden man bryder kontakten med den gamle.