Skal man overveje at skifte bank?

Lånetilbud er opdateret d. 02/12-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    8 minutter

  • Siden er opdateret

    02/12-2024

Der er mange situationer, hvor vi danskere skifter udbydere, hvis vi bliver tilbudt en billigere løsning hos en lignende konkurrent. Vi gør det eksempelvis med vores mobilabonnementer, tandlæger og forsikringsselskaber, men sådan er det ikke altid, når det kommer til vores bank. Og det er på trods af, at der kan være mange penge at spare, ved at lave et bankskifte.

Ifølge forbrugerrådet Tænk, var der 37.000 kr. i prisforskel på mellem den billigste og dyreste bank, da man i 2014 undersøgte 32 forskellige banker i Danmark. Det tyder på, at det måske godt kan betale sig, at se nærmere på andre bankløsninger. Det er nemlig ikke så besværligt, som mange måske kan frygte.

Når vi skifter bank, er det ofte fordi, vi enten er flyttet og vil have en bank med lokaltilknytninger, eller fordi vi bliver uenige med vores nuværende. Dog har vi ofte stor loyalitet overfor vores bank, så vi har, i mange år, haft en tildens til at blive, hvor vi har været hele vores liv. De fleste får ikke engang tjekket andre bankers tilbud, før de ansøger om et lån hos deres egen bank.

Hvis du vælger at skifte bank

Vælger man at skifte bank, skal man først finde ud af, hvad man ønsker at opnå. Det kan være man ønsker, at der er mere rådgivning til rådighed, eller en bank der kan tilbyde en lavere rente på ens lån. Selvfølgelig vil man gerne have fordele på alle områder, men man skal gøre det klart med sig selv, og eventuelt den nye bank, hvad man ønsker at opnå.

Finder man så en bank så kan tilbyde en billigere eller bedre løsning, så skal man, i store træk, bare sørge for at oplyse bankerne om det. Mange banker kan man bede om at gøre det praktiske, såsom flytning af konti og overførelse af oplysninger til eksempelvis betalinsservice og arbejdsgivere. Den gamle bank sørger ofte selv for lukningen af de gamle konti og betalingsaftaler, så ofte er der ikke meget for kunden at gøre, når først man har fundet den bank, man gerne vil hen til. Vil man gerne skifte bank, men man ved ikke, hvordan man finder en ny, som passer bedre til ens behov, kan man eventuelt se på siderne pengepriser.dk og mybanker.dk som begge skaber overblik og sammenligner de forskellige banker i Danmark.

Det kan, i hvert fald, være et godt sted at starte. Synes man det er helt uoverskueligt, kan man også få hjælp til det. På bankdoktor.dk kan man betale for økonomisk vejledning i forbindelse med et bankskift, hvilke, muligvis, kan spare en for tid og usikkerhed.

Ved et bankskifte skal man dog huske, at det ofte betyder, at man skal lære et nyt system at kende, på eksempelvis netbank, og at der er nye koder på ens kort. Har man haft den samme kode til sit dankort i 15 år, kan det være noget, som kræver en del tilvænning. Det betyder samtidig også, at man skal udskifte sine betalingsinformationer på sine abonnementer og andre tilmeldinger.

Det er dog ikke altid sikkert, man kan opnå mere ved at flytte bank, for det afhænger af, hvordan en ny bank vurderer en som kunde. Banken vil jo gerne have kunder, som de kan tjene penge på, og derfor kan en ny bank ikke nødvendigvis tilbyde bedre løsninger, hvis man har problemer med ens økonomi. Så man skal huske at tjekke en eventuel ny bank efter i sømmene, inden man bryder kontakten med den gamle.