484.348
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Har de brug for din hjælp?

Selvom det er en svær situation, når ens nære spørger om penge, skal du huske på, at det formentligt er svært for vedkommende at spørge om at låne. Det kan være hårdt at indrømme behovet for økonomisk hjælp. Derfor er det en god idé at spørge, hvad han/hun har brug for, og hvordan du kan hjælpe. Forhør, hvad pengene skal bruges til, så du ved, at de skal bruges til noget nødvendigt. Du hjælper ikke, hvis du tilbyder at låne penge, som blot skal bruge på luksusforbrug.

🔶 Kan du tilbyde anden hjælp?

Det skal umiddelbart være sidste mulighed at udlåne penge, og derfor kan du spørge, om du kan hjælpe på anden vis:

🔶 Klare vilkår

Klare vilkår

Er det ikke tilstrækkeligt med alternative løsninger, og et lån bliver nødvendigt, skal du betragte lånet som en forretningsaftale. Det lyder formelt, men formålet er, at pengene ikke ødelægger jeres relation, og du skal tydeligt fastlægge lånevilkårene. Selvom I er gode venner og stoler på hinanden, er det vigtigt, at du laver en lånekontrakt - præcis som ved et banklån. Ved at udarbejde en kontrakt imødegår I misforståelser, og den kan bruges som et bevis, hvis én af jer misligholder aftalen. Kontrakten kan omfatte:

🔶 Vær forberedt på usikkerhed

Selvom du i god tro har hjulpet, kan vedkommendes økonomiske situation være så kritisk, at du ikke får dine penge igen. Som vi var inde på tidligere, skal du kun udlåne penge, hvis det er højest nødvendigt. Din ven har formentligt også set dig som den sidste udvej til at få økonomisk hjælp. Derfor er det vigtigt, du forbereder dig på usikkerheden, der forbundet med at låne penge mellem venner. Hertil er jeres skriftlige låneaftale essentiel, da den beviser, din ven har været indforstået med vilkårene. Misligholdes gældsforpligtelserne, er der overordnet to løsninger:

Der er konsekvenser ved begge løsninger. Vælger du den første, risikerer du, at du selv kommer til at mangle penge, fordi du har regnet med at få dem tilbage. Lån derfor altid kun penge ud, du kan undvære. Anden løsning vil højst sandsynligt medføre store personlige omkostninger, og jeres relation kan ødelægges.

🔶 Hvis du ikke kan hjælpe

Hvis det er udelukket, at du kan bidrage økonomisk, kan du hjælpe med at finde andre løsninger. Tag en snak med din ven om, hvorfor han/hun er endt i situationen, og hvilke andre løsninger der kan være. Først og fremmest kan du råde din ven til at tage et møde med sin bankmand for at få styr på situationen og forebygge, at en lignende omstændighed sker igen. For det andet kan du foreslå, at I sammen researcher på markedet for online-lån. Her på MONEYBANKER’s hjemmeside kan I finde en søgemaskine, som sammenligner lån, hvorved I nemt kan finde det billigste online-lån.