Hvorfor er onlinelån blevet så populære?

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Onlinelån/kviklåner i stigende grad blevet populære blandt danskerne. I takt med at internettets popularitet er steget, er de forskellige tjenester, som udbydes online, også vokset meget i popularitet. En af de store trends online er derfor onlinelån.

Årsagen til at denne type lån er blevet så populære skyldes en lang række faktorer. Disse faktorer vil blive beskrevet i de følgende.

Ansøgningsprocessens varighed

En af hovedårsagerne til at online lån er blevet så populære er, at udbydernes responstid er så kort. Ved nogle udbydere kan du forvente svar på din låneansøgning allerede cirka en time efter, at du har afsendt ansøgningen. Det er altså en meget kortere proces, end du for eksempel vil skulle igennem hos banken.

Hvis du derefter vælger at acceptere det tilbud, som långiveren giver dig på din låneansøgning, kan du have pengene på din konto allerede den efterfølgende dag. Grundet muligheden for at benytte dig af NemID signaturen, kan du nu også overstå hele processen online. Du behøver altså ingen fysiske papirer, og ventetiden nedsættes derfor også væsentligt.

Ansøgningsskemaets omfang

Du behøver ikke nødvendigvis at skulle gøre dig en helt masse overvejelser om, hvordan du skal forsvare det formål, som dit lån har. Det behøver man som regel ikke at forklare i forbindelse med optagelse af et onlinelån. På den måde kræver det altså meget mindre af dig som låntager, og det er en meget mindre omfangsrig ansøgningsproces, du skal igennem.

Dette skyldes også, at det sædvanligvis er begrænset, hvor stort et beløb, du kan låne online. Grunden til at onlinelångiverne kan tillade sig ikke at spørge efter lånets formål er, at det er begrænset hvor mange penge, de er villige til at låne ud til den enkelte person. Du kan altså ikke søge om lån på flere millioner online, uden at skulle gøre rede for, hvad du har tænkt dig at bruge dem på.

Konkurrencedygtigt marked

På grund af at onlinelånemarkedet er blevet så konkurrencedygtigt, kan det også være fornuftigt af dig som forbruger at ansøge om lån en række forskellige steder. På den måde kan du altså hente tilbud fra flere potentielle udlånere ved at udfylde deres online ansøgningsskemaer. Efterfølgende kan du så sammenligne de forskellige tilbud fra udbyderne og beslutte dig for, hvilket tilbud der vil være mest fordelagtigt for dig i din økonomiske situation.

Lånet er først bindende, når du har accepteret det og skrevet under på det. Derfor kan det godt svare sig at undersøge, hvad de forskellige udbydere har at byde på, inden du lægger dig fast på et bestemt lån.

Generelt skal du dog være opmærksom på den relativt høje rente på mange onlinelån, og de vilkår og betingelser, som du siger ja til ved optagelsen af et lån. Disse vilkår og betingelser er nemlig ikke altid så transparente. Om ikke andet er online lån et godt alternativ til traditionelle banklån, når bare du sørger for at sætte dig godt ind i, hvad du siger ja til, når du initierer et sådant lån.

Dette kan du blandt andet gøre ved hjælp afLåneberegneren.dk. Her har du mulighed for at blive klogere på de forskellige onlinelån, samt hvad de indebærer.