Er jeg registreret i RKI eller Debitor Registret?

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  7 punkter

 • Læsetid

  7 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Er jeg registreret i RKI eller Debitor Registret?

Har du svært ved at få betalt dine regninger til tiden og begynder rykkerne at hobe sig op? Så er du måske blevet registreret i RKI eller Debitor Registret som "dårlig betaler". Men hvad er RKI og Debitor Registreret overhovedet, og hvordan kan du finde ud af om du er registreret? Læs med herunder, hvor vi giver dig en kort forklaring på, hvad RKI er, hvordan du kan se om du er registreret, og hvad denne eventuelle registrering så egentlig betyder for dig.

Hvad er RKI og Debitor Registret?

I Danmark findes der to sider, hvor virksomheder og det offentlige kan registrere dårlige betalere. RKI registret er Danmarks største register, som ud over det offentlige bruges af stort set alle virksomheder, der på den ene eller anden måde har med kredit at gøre. Registrene har samme formål og da RKI er det største, vil jeg herunder tage udgangspunkt i denne.

En registrering vil medføre, at du med øjeblikkelig virkning ikke kan låne penge hos professionelle kreditorer såsom pengeinstitutter, forsikringsselskaber osv. Virksomheder bruger registreret som en sikkerhed, så de ikke låner penge ud, som de ikke kan få igen. Samtidig kan de registrere dig, hvis betalinger ikke overholdes.

I skrivende stund er 229.126 personer registreret i RKI.

Har du flere mindre lån, som du månedlige betaler af på, kan du med fordel samle disse lån til et samlelån. Det giver flere fordele, og blandt disse er bedre økonomisk oversigt. Et samlelån kan dermed hjælpe dig til ikke at blive registreret i RKI.

Er jeg registreret?

Hvis du er registreret i RKI, så har du fået et brev herom. Dog kan sådan et brev let forsvinde i bunken af papirer, så hvis du stadig er i tvivl, kan du tjekke din status på https://www.dininfo.dk/. Her skal du blot logge ind med NemID for at se om du er registreret.

Hvis du stadigvæk er i tvivl, så kan du benytte dig af RKI’s kundeservice, som du kan finde kontaktoplysninger på, på samme hjemmeside.

Hvorfor er jeg registreret i RKI?

For at være registreret i RKI skal du skylde minimum 200 kr. Men hvis du skylder under 1.000 kr., kommer du i et lukket register, som ikke oplyses til RKI’s kunder. D skal endvidere have modtaget tre rykkere fra den givne virksomhed, hvoraf den sidste rykker skal have tydeliggjort, at du nu bliver registreret i RKI.

De præcise krav er fastsat i persondataloven, men herunder giver vi dig en opsummering af dem.

Registrering af gæld til det offentlige:

 • Hvis din gæld til det offentlige overstiger 7.500 kr. så bør du nok tjekke om du er registreret i RKI.
 • Der skal gå mindst fire uger fra du gøres opmærksom på registreringen til den træder i kraft.

Registrering af gæld til private kreditorer:

 • Hvis kreditor er en bank, finansieringsselskab, forsikringsselskab, kreditkortselskab el. skal sagen være kommet til offentligt kendskab. Dette betyder, at der skal være afsagt dom i fogedretten eller i en almindelig retsinstans.
 • Gælden skal være på mindst 1.000 kr.
 • Du har indgået et frivilligt forlig

Hvad gør jeg, hvis jeg er registreret i RKI?

I denne artikel "Hvilke konsekvenser har en registrering i RKI?" giver vi dig gode råd, hvis du er registreret i RKI.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.