Hvad gør jeg, hvis jeg er registreret i RKI?

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Hvad gør jeg, hvis jeg er registreret i RKI?

Hvis du allerede har været inde på www.dininfo.dk og kan se, at du er registreret i RKI, så skal du til at overveje din situation grundigt. Sandheden er desværre, at du er blevet registreret, fordi du ikke har overholdt dine betalinger eller betalt dine regninger. Det dummeste, du kan gøre i denne situation er at optage et nyt lån for at betale de gamle lån af.

Den positive side af en RKI registrering

I stedet for at se registreringen i RKI som et nederlag, kan denne ses som en stor hjælp på vejen mod at få afbetalt din gæld. Adgangen til penge gennem hurtige forbrugslån, er en fristelse for de fleste af os, men dette kan hurtigt blive til skruen uden ende, hvor du aldrig kommer ud af din gæld.

Hvis du er registreret i RKI, er der ingen mulighed for at låne penge ved professionelle kreditorer, så du falder ikke for fristelsen. Registreringen kan altså ses som en garanti for både virksomhederne og dig selv for, at du ikke optager flere lån og dermed øger din gæld.

Konsekvenser ved RKI registrering

Selvom en RKI registrering skal ses som en positiv ting, da det stopper dig fra at optage endnu flere lån og dermed øge din gæld, så er registreringen ikke en dans på roser. Der følger nogle stramme regler med, som ikke ligefrem forsøder dit liv, men som i sidste ende er til dit eget bedste.

Først og fremmest betyder registreringen jo, at du ikke kan låne penge fra nogle kreditorer - og hvis du alligevel finder en kreditor, som lover dig guld og grønne skove, så lad være med at tage imod tilbuddet! Læs i denne artikel (link til ’lån trods RKI’), hvorfor duikkeskal låne penge, hvis du er registreret i RKI.

Andre konsekvenser af registreringen indebærer, at du ikke kan få mobilabonnement, lease bil, få kreditkort eller andre former for kundekort.

Du kan læse meget mere om konsekvenserne ved en RKI registrering lige her (link til ”hvilke konsekvenser har en registrering i RKI?”.

Få gælden under kontrol

Nu da du er registreret i RKI, så er der kun en ting at gøre:Få styr på din gæld!

Der er mange gode metoder til, hvordan man får gælden under kontrol, og hvilken du skal vælge afhænger kun af, hvilken type du er. Har du let ved at holde dig selv i snor og arbejde mod målet så er det en god idé atsamle klatgælden. Hvis du derimod skal have lidt hjælp for at holde motivationen oppe, så ersneboldmetodenmåske den rigtige løsning.

Uanset hvilken du vælger, så kræver det, at du lægger et budget og for styr på, hvilke udgifter og indtægter du har. Læs i denne artikel (”5 råd til budgetlægning”), hvordan du udarbejder et overskueligt og holdbart budget.