475.548
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Hvad kan du få hjælp til?

Du kan få hjælp af en uvildig økonomisk rådgiver til to overordnede typer opgaver. Du kan få hjælp til:

Generelt kan du få hjælp til næsten alt mellem himmel og jord, så længe det har med økonomi at gøre, og der kan også laves specialaftaler med visse rådgivere.

Nogle af de situationer hvor du kan få brug for en uvildig økonomisk rådgiver, er når man skal optage et lån, hvis man ønsker at investere sine penge, hvis man skal skilles, hvis man blot vil give sin økonomi et tjek, hvis man arver, hvis man har gæld man gerne vil have afviklet, hvis man går på pension osv.

🔶 Find den rette rådgiver

De fleste uvildige økonomiske rådgivere specialiserer sig indenfor et bestemt område. Derfor kan det godt svare sig at undersøge forskellige rådgiveres specialeområde, inden du bestemmer dig for hvem du vil benytte dig af.

Desuden bør du også overveje om du skal have rådgivning over en længere periode, for så kan det måske svare sig at vælge en rådgiver der er geografisk placeret tæt på dig.

Siden 2014 har alle finansielle rådgivere skulle godkendes af Finanstilsynet. Denne ordning blev lavet for at undgå snyd og sikre at dem som køber sig til rådgivning, får den bedst mulige vejledning. Du kan tjekke om en rådgiver er godkendt via Finanstilsynets hjemmeside.

🔶 Forbered dig til mødet

Forbered dig til mødet

Inden du kontakter en økonomisk rådgiver, er det vigtigt at du gør dig tanker om, hvad det præcist er du gerne vil have hjælp til. Skriv eventuelt dine ønsker ned, og gør dig tanker om hvor store ændringer du er villig til at gøre i din økonomi, så du har noget konkret at præsentere for rådgiveren, inden I sætter jer ned sammen. På den måde kan I spare tid på at forventningsafstemme.

🔶 Hvad koster uvildig økonomisk rådgivning?

Økonomisk rådgivning er meget svingende i pris, alt efter hvem eller hvilket firma du ønsker at gøre brug af. En anden faktorer der spiller ind på prisen, er hvilken opgave du skal have hjælp til. Derfor er det vigtigt du ser dig godt om, før du vælger en rådgiver, og undersøger priserne hos de forskellige.

Sørg for at få din aftale med rådgiverne på skrift. Dette er vigtigt, hvis du efterfølgende ønsker at klage til Forbrugerklagenævnet over den service du har fået, da du så skal kunne dokumentere at jeres aftale er blevet brudt.