12 steder du kan spare penge på dit bryllup

Lånetilbud er opdateret d. 22/03-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  0 punkter

 • Læsetid

  3 minutter

 • Siden er opdateret

  22/03-2023

Der er mange udgifter forbundet med et bryllup og festen kan blive en dyr affære hvis ikke man passer på. I denne artikel vil vi give dig gode fif og råd til hvordan du kan spare penge på dit bryllup, på poster du måske ikke selv har overvejet.

 1. Læg et budget. Det første råd virker måske indlysende, men det er første skridt til at sikre at jeres bryllup ikke kommer til at koste jer for mange penge. Læg et budget og hold fast på ikke at overstige det, så det ikke går ud over jeres fremtidige økonomi.
 2. Vær kreativ. Der er penge at spare på at lave invitationer, bordkort, andet pynt til bordene, takkekort og lignende ting selv.
 3. Hold gæstelisten nede. Det er ret enkelt, jo flere gæster, des dyrere bliver jeres fest. Derfor bør I overveje om den kusine I ellers kun ser en gang om året skal inviteres, eller om det er nødvendigt at alle kollegaerne fra kontoret kommer med. Desuden er I heller ikke forpligtet til at invitere børn, eller at gæster må medbringe en date. Inviter kun dem I har lyst (og råd) til.
 4. Købe ikke din kjole som ny. At købe en ny brudekjole virker som det oplagte valg, men er også det dyreste. I stedet kan du overveje at leje en kjole, at købe en kjole brugt, eller købe din kjole på udsalg. Dette samme kan gøres med gommens tøj.
 5. Hold dit bryllup en hverdag eller en søndag. På den måde kan du ofte få et bedre tilbud, da der er mindre forespørgsel de dage.
 6. Lad vær med at pynte kirken op. At få kirken pyntet op med blomster kan koste jer penge, som I måske også kan spare, hvis ikke det er så vigtigt for jer. I kan enten helt lade være med at få pyntet kirken op, eller blot nøjes med selv at tage blomster med.
 7. Hold festen i et forsamlingshus. Det koster penge at betale sig fra “hele pakken” på et hotel eller en herregård. Det kræver mere arbejde at planlægge festen selv og at skulle indhente tilbud på både mad, vin, personale, blomster osv., men der er penge at spare på at gøre tingene selv.
 8. Brudebuketten. En brudebuket kan koste alt mellem 500 kroner til 2.000 kroner, alt efter dine ønsker til buketten. Derfor kan det godt svare sig binde sin egen brudebuket, eller få en du kender til at gøre det.
 9. Transport fra kirken. Mange bruger penge på at leje en limousine eller en speciel bil som transport fra kirken. Her kan det dog godt svare sig at forhøre sig hos venner og familie, om de har lyst til at være jeres chauffør for en dag.
 10. Benyt jer af en amatørfotograf. Der findes mange amatørfotografer der tager smukke billeder, men som kan hyres til sådan en dag for færre penge end en professionel fotograf.
 11. Lær brudevalsen via en video og spar danselæreren væk.
 12. Morgengaver. Der er tradition for at bruden og gommen giver hinanden morgengaver dagen efter brylluppet. Her kan I i stedet vælge at være kreative, og lave jeres egen version af en morgengave der ikke koster noget, eller helt at droppe gaverne.