Sådan kan du finansiere renoveringen af badeværelset

Lånetilbud er opdateret d. 26/02-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Sådan kan du finansiere renoveringen af badeværelset

Overvejer du at renovere badeværelset? Det er på den ene side dejligt at få et splinternyt badeværelse, men når du opgraderer elementerne i dit badeværelse, kan du desuden mindske dine månedlige udgifter på vand og varme. Det er både en fordel for din privatøkonomi, men det kan også forøge boligværdien. Når du skal renovere dit badeværelse, skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvordan renoveringen skal finansieres.

Herunder kan du læse om fem finansieringsmuligheder.

1. Opsparing

Den mest ideelle måde til at finansiere renoveringen er, hvis du har en opsparing, du kan bruge. Det er den billigste løsning, fordi du kan undgå at optage et lån. Hvis du optager et lån, skal du betale renter på lånet, og dermed skal du tilbagebetale mere, end du låner.

I princippet bliver dit badeværelse dyrere for dig at renovere, hvis du optager et lån.

2. Forbrugslån

Har du ikke en opsparing og er nødt til at låne for at renovere dit badeværelse, kan et forbrugslån være en løsning. Med et forbrugslån låner du penge uden sikkerhed. Det betyder, at du låner uden at pantsætte dine ejendele (eksempelvis hus, bil og aktier).

Det er en fordel, hvis du ikke ejer noget med stor værdi. Dog skal du være opmærksom på, at renten på forbrugslån er høj sammenlignet med lån, hvor du stiller sikkerhed. Du skal være bevidst om, at du har råd til at tilbagebetale den månedlige ydelse. Vi anbefaler, at du sammenligner forbrugslån fra mindst tre udbydere.

Det er både gratis og uforpligtende at sende låneansøgninger. Du sammenligner lånene ved at kigge ÅOP (årlige omkostninger i procent), hvori alle lånets omkostninger medregnet. Når du sammenholder forbrugslånene, skal du sikre, at lånene er identiske - det vil sige samme beløb, løbeperiode og forrentning. Forbrugslånet med den laveste ÅOP er det billigste at optage.

3.Afbetaling

Nogle firmaer tilbyder finansieringsordninger. En fordel ved en afbetalingsløsning er, at de fleste firmaer tilbyder rentefrihed og ingen gebyrer. Derfor er afbetaling fleksibel, fordi du betaler et mindre beløb over en given periode.

Når du modtager et tilbud fra firmaet, skal du - ligesom ved forbrugslån - være opmærksom på ÅOP. ÅOP skal være nul procent, hvis du er blevet tilbudt en rente- og gebyrfri afbetaling. Du kan med fordel indhente tilbud på renovering af dit badeværelse hos forskellige firmaer og sammenligne deres afbetalingsløsninger. Dog skal du også være sikker på, at firmaet, der umiddelbart tilbyder den mest attraktive afbetalingsløsning, også kan istandsætte dit badeværelse, så det stemmer overens med dit behov og dine forventninger.

4. Kreditkort

Finansiering med dit kreditkort bør umiddelbart kun være en løsning, hvis der er tale om en lille renovering. Når du betaler med kreditkort, betaler du det fulde beløb for renoveringen på én gang. Herefter skal du betale kredit til din udsteder af kreditkortet, hvilket kan blive dyrt.

5. Boligens friværdi

Hvis du har mulighed for at tage lån i din ejendom, kan det være en finansieringsløsning. Herved tager du lån i dit hus’ friværdi som et realkreditlån. Fordelen ved at låne i boligens friværdi er, at renten ofte er lavere end ved et almindeligt banklån - og væsentligt lavere end forbrugslåns.

I et realkreditinstitut kan du låne op til 80 procent af din boligs friværdi. Har du i forvejen gæld i boligen, skal den medregnes i de nye beregninger. Her er et eksempel:

Få økonomisk overblik over renoveringen

Inden du starter på renoveringen, er det væsentligt at danne et overblik over din privatøkonomi ved at lægge et budget. Budgettet kan hjælpe dig med at klargøre den optimale finansieringsløsning til dit nye badeværelse. Finansieringen hænger oftest sammen med renoveringens omfang og din privatøkonomiske situation.

Derfor kan vi ikke entydigt konkludere, hvilken finansieringsløsning der den mest optimale.

Prisen på badeværelset afhænger af mange faktorer. Det kan være alt fra størrelsen på rummet til valg af fliser, materialer og håndvask. Når du begynder at lægge et særskilt budget for renoveringen, skal du notere alle udgifterne som overslagspriser, fordi du ikke med sikkerhed kan beregne de korrekte priser.

Som badeværelsesprojektet skrider frem, kan du præcisere udgifterne. Det er en god idé at budgettere for meget end for lidt, da renoveringer bliver ofte dyrere end planlagt.