Låneguiden: Lån til indskud

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Låneguiden: Lån til indskud

Står du og skal til at flytte bolig, eller skal du ligefrem flytte i egen lejlighed for første gang? Som ung og studerende er det de færreste, som har en stor opsparing af tage af, når depositummet og indskuddet til lejligheden skal betales. Hvis du ikke selv har pengene eller ikke kan låne dem af dine forældre, så kan der være behov for at optage et lån.

Banken kan ofte stille sig på hælene, hvis studerende uden særlige indtægter vil optage et lån. Heldigvis er der hjælp at hente på nettet, hvor mange udbydere ikke stiller de samme krav til dig. Herunder hjælper vi dig til at finde det lån, som passer allerbedst til dig og din lånesituation.

1. Research markedet

Når du skal låne penge, men ikke kan stille nogen sikkerhed, så betyder det ofte, at lånet får en højere rente end ellers. Dette vil sige, at du i sidste ende kommer til at betale mere for lånet end ellers. Heldigvis har dette ikke den store betydning, da et lån til indskud ikke kræver en lang tilbagebetalingsperiode.

Brug tid på at researche de forskellige lånemuligheder på nettet og sammenlign priserne. Der er mange gode sider til sammenlign af lån, som eksempelvis moneybanker.dk. Herinde kan du let og overskueligt sammenligne ÅOP, som viser de årlige omkostninger i procent for hvert enkelt lån.

2. Indhent flere tilbud

Når du har fundet frem til et par lån med en lav ÅOP, så er næste skridt at indhente tilbud. Prut om prisen og pres udbyderne - her kan være mange penge at spare på diverse gebyrer osv. Indhent gerne tilbud fra minimum tre udbydere så du finder det billigste.

Sørg også gerne for at få et tilbud fra din bank, hvis muligt. Hvis du er en god kunde, som de er glade for, så kan det jo være, at de kan give dig et favorabelt tilbud.

3. Tjek andre tilbud

Inden du tager et lån, så sørg for at have styr på andre alternativer. Har du eksempelvis nogle forældre, som du kan låne gratis af?

Hvis du er studerende, må du bestemt ikke glemme SU-lånet, som du kan læse mere om på su.dk eller i denne artikel (indsæt link). Dette er klart det mest favorable tilbud til studerende, da det har lave omkostninger og gode vilkår.

Hvis du flytter i almen bolig, som er taget i brug efter 1. April 1964, så kan du søge om lån til indskud fra kommunen. Dette kan du læse meget mere om lige her https://www.borger.dk/sider/laan-til-beboerindskud.aspx.

Der er altså nok af muligheder for at optage et billigt lån til at betale din indskud, det handler bare om at afsætte tid til at lede efter dem. Held og lykke med den nye lejlighed!