Mikrolån er hurtige penge

Lånetilbud er opdateret d. 22/03-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    5 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    22/03-2023

Adgangen til hurtige kontanter har aldrig været så tilgængelig som nu. Det skyldes blandt andet det, vi tidligere kendte som SMS-lånet, men som i dag går under betegnelsen mikrolån eller kviklån. Uanset betegnelsen drejer det sig om en lånetype, der giver brugerne penge mellem hænderne i løbet af få klik, og som er eftertragtet hos især den unge del af befolkningen.

Lånet har dog også sine ulemper.

De dyreste lån på markedet

Ved mikrolån er der typisk tale om lån i størrelsen 500 kr. til 10.000 kr. Mikrolån er iblandt de dyreste lån på det danske marked, og løbetiden på lånene er ofte fra 14 dage til 45 dage. 30 dage er dog det mest almindelige.

Idet lånene skal betales tilbage forholdsvist hurtigt, stiger udgifterne også betragteligt, hvis dette ikke sker.

Mikrolån er kortfristede lån

Fælles for alle mikrolån er altså, at der er tale om forholdsvist små beløb. Det kan derfor virke fristende for mange unge især, at pengene er inden for så relativ kort en afstand, at det kun handler om at gribe telefonen og vupti - så er der 1000 kroner på bankbogen. Som låner er det dog vigtigt at være klar over, at der er tale om meget kortfristede lån.

Derfor er det en god idé kun at benytte sig af lånet, hvis man står og mangler et mindre beløb lige nu og her og ved, at man kan betale pengene tilbage snarest. Tilbagebetalingsfristen er som sagt typisk maks. 45 dage. Herefter kan lånet hurtigt udvikle sig til en gældsfælde, fordi renter og gebyrer som hovedregel er meget høje.

Sådan tager du et mikrolån

Hører man til dem, der kan administrere et mikrolån og ved, at man kan betale pengene tilbage inden for en kort tidsfrist, er der ikke noget i vejen for at låne penge gennem denne metode. Proceduren fungerer på den måde, at man ansøger om lånet online og skriver under med sit NemID som digital signatur. Når man optager et lån, har man ligeledes mulighed for at se alle vilkårene for lånet.

Der hersker derfor ingen tvivl om hverken de præcise udgifter, rentesatsen eller gebyrer på lånene.

Fordele ved mikrolån

Tilgængeligheden og bekvemmeligheden er de klare fordele ved et mikrolån. Udbyderne stiller ikke store krav til deres kunder, hvorfor de fleste kan optage et lån. Modsat banker blander udbyderne sig heller ikke i, hvad pengene skal bruges på.

Og endelig kan lånet optages når som helst og hvor som helst, hvilket er en stor fordel, hvis man pludselig havner i en situation med en uventet udgift. For eksempel hvis bilen brænder sammen, og regningen til værkstedet skal betales øjeblikkeligt.

Ulemper ved mikrolån

Omkostningerne, der er forbundet med et mikrolån er en stor ulempe, som man er nødt til at tænke over, før man ansøger om et lån. Optager man et banklån, er renten ofte lav. Ved mikrolån og andre former for kviklån er renten ofte meget høj.

Derfor bliver de samlede omkostninger i forbindelse med lånet høje. Sker tilbagebetalingen ikke, inden tidsfristen udløber, kan man således forvente store gebyrer. Det er altså tale om en meget dyr måde at låne penge på.