Renteniveau: Disse faktorer har indflydelse på renten

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Renteniveau: Disse faktorer har indflydelse på renten

Renten er med stor sandsynlighed et af de ord, som de fleste mennesker tænker på, hvis de står overfor at optage et lån. Og i bund og grund handler det om at finde et lån med en så lav rente som muligt. Selvom du virkelig gør en indsats for at finde det helt rigtige lån, med en lav rente, kan dette dog være vanskeligt.

Det er nemlig ikke udelukkende op til dig selv og dine forhandlingsevner at presse renten i bund. Det er tilfældet, da der er en række forskellige variabler, som spiller ind på, hvor lav en rente låneudbyderne kan tilbyde dig.

Din alder kan have negativ effekt

Den måske vigtigste faktor, som kan have en negativ indvirkning på renteniveauet, er din alder. I denne sammenhæng er hovedreglen, at jo ældre du er, jo bedre en rente bliver du tilbudt. Det er en gennemgående holdning hos låneudbyderne, at du som 18-årig vil blive tilbudt en højere rente, end hvis du er 25 år.

Dette hænger sammen med, at låneudbyderne ikke har samme tillid til dig, hvis du stadigvæk er teenager. De føler, at de løber en større risiko, og derfor er de nødt til at hæve renteniveauet for at være mere sikker på at få deres penge ind. Dette er også årsagen til, at der er mange udbydere, som slet ikke tilbyder lån til dig, hvis du er så ung. Er du til gengæld 25 år eller derover, vil din alder dog i de fleste tilfælde ikke have indflydelse på renten.

Høj indkomst og arbejde en fordel

Renteniveauet bliver dog også påvirket af andre faktorer. Det er f.eks. en fordel for dig, hvis du har en høj indkomst eller et fast arbejde.

Med en høj indkomst og/eller et fast arbejde indikerer du nemlig overfor for låneudbyderen, at du ikke får nogle problemer med at betale dit lån tilbage til tiden. Det er derfor muligt for dem at tilbyde dig en lavere rente, da de er overbevist om, at de får deres penge retur.

Det betyder omvendt, at renten kan være en del højere, hvis du ikke har fast arbejde og derfor ikke kan stille samme sikkerhed for, at du rent faktisk kan betale lånet tilbage.

Der er altså flere ting, som spiller ind på den rente, som en udbyder kan tilbyde dig i forbindelse med et lån. Overordnet set hænger det dog sammen på den måde, at renten stiger jo højere risiko udbyderne føler, at de løber.