Brexit gør dit lån endnu billigere

Lånetilbud er opdateret d. 19/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    19/03-2024

Renten på lån optaget i realkreditinstitutter har længe været på vej ned, og det ser ud til at fortsætte. Ikke nok med at renten nærmest er historisk lav i forvejen. Den er netop blevet endnu lavere.

Hvorfor? Jamen det kan vi såmænd takke de kære briter for. 

Da de stemte sig ud af EU, satte det en masse spekulationer i gang, som påvirker det danske lånemarked og dermed også rigtig mange danskeres muligheder for at omlægge sit lån f.eks. til et billigere samlelån

Nu er det derfor det perfekte tidspunkt at låne penge på, eller hvis du allerede har et lån i din bolig, kan det give nogle konverteringsmuligheder, som kan være værd at tage med.

Britternes nedtur er danskernes optur

Mens Brexit efterlader en masse dønninger i form af demonstrationer, økonomisk usikkerhed og utilfredshed i Storbritannien, har det britiske ”leave” haft en anderledes positiv effekt her i Danmark. I hvert fald når det drejer sig om boliglån

Ejer du en bolig, kan du nu låne penge hos realkreditinstitutterne til en yderst lav pris. Således koster et F3-lån lige nu omkring 0,10% i rente, og andre lån i boligen med variabel rente er ikke meget dyrere. 

Lån med fast rente er også blevet billigere, og det er skam også danskernes foretrukne lån, viser tal fra andet kvartal. 

Det såkaldte ”superlån” - det 30 år lange fastforrentede lån med en rente på 2% - har ikke været i højere kurs i halvandet år.

Pund gør at dit realkreditlån falder

Grunden til, at renten på de danske realkreditlån er faldet, ligger i pundets faldende værdi. Efter Brexit blev en realitet i juni måned, faldt det britiske punds værdi på grund af al den usikkerhed, som et britisk farvel til EU medfører. 

Ingen ved præcist, hvad Brexit kommer til at betyde økonomisk for Europa, og det kan ses på valutakurserne, hvor især det britiske pund har været hårdt ramt. 

Investorerne søger derfor mod en mere sikker valuta end det britiske pund. Sådan en valuta kan være den danske krone, og når interessen for den danske krone stiger, stiger kronen i værdi i forhold til andre valutaer. 

Dette gælder også over for euroen. Der føres dog en fastkurspolitik mellem den danske krone og euroen. 

Det vil sige, at kursen på den danske krone og euroen følges ad. For at de kan gøre dette, samtidig med at interessen for kronen er høj, mens den er mindre høj for euroen, kan Nationalbanken vælge at sætte den danske rente for indskudsbeviser ned. 

Nationalbanken har forskellige værktøjer til at håndtere en sådan situation, og rentefald er et af dem. Rentefaldet på realkreditlånene skyldes, at dette er, hvad markedet forventer, at Nationalbanken vil gøre. 

Det er således ikke Nationalbankens egentlige handlinger, som i første omgang var skyld i rentefaldet på danske lån, men derimod markedet, som reagerer på, hvad de regner med, at Brexit vil betyde for den danske krone.

Mange tusinde danskere har allerede valgt at omlægge deres lån som konsekvens af de uroligheder, som Brexit har startet i finansverdenen. Det er også et fornuftigt tidspunkt at låne penge på i form af et realkreditlån, hvis du har tanker om dette.