Bankskifte: Det er nemmere, end du tror

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  5 punkter

 • Læsetid

  7 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Bankskifte: Det er nemmere, end du tror

At skulle skifte bank kan virke som en omfattende og uoverskuelig proces. Alligevel bør du overveje at undersøge, om der findes banker på markedet, der passer bedre til dine behov og din økonomi sammenlignet med den bank, du har nu. Og ikke nok med at det i virkeligheden er forholdsvis nemt og smertefrit at skifte bank, kan der også være flere tusinde kroner at spare.

Når du har fundet den bank, der passer bedst til dig, kan du mere eller mindre bare læne dig tilbage og slappe af. For banken ordner nemlig resten for dig. Så hvad venter du på?

Sådan sammenligner du bankerne

Der findes adskillige hjemmesider, der tilbyder en søgefunktion, hvor du kan sammenligne de forskellige banker med hinanden. Blandt andet hjemmesiden www.pengepriser.dk kan hjælpe dig med at tjekke den enkelte banks omkostninger i forhold til renter og gebyrer. Du bør også undersøge, hvordan bankernes lån er skruet sammen, og hvad de årlige omkostninger på lånene er - også kaldet ÅOP.

ÅOP fortæller dig nemlig, hvor meget renter, provision og administrationsgebyrer kommer til at koste dig.

Som regel få omkostninger ved at skifte bank

Hvis du har haft almindelige indlånskonti ved din gamle bank i minimum 12 måneder, koster det dig ikke noget at lukke dem. Men hvis du ønsker at afvikle eventuelle lån eller overflytte pensionsopsparinger til din nye bank, vil din gamle bank opkræve betaling for disse administreringer. Din nye bank vil dog højst sandsynligt opfatte dig som en attraktiv kunde, og derfor kan de tilbyde at dække samtlige omkostninger, der knytter sig til bankskiftet.

Forbered dig selv og andre på dit bankskifte

Offentlige myndigheder samt din arbejdsgiver skal informeres om dit bankskifte. Det kan din nye bank også hjælpe dig med.

Hvis du vil optage nye lån (lån penge) i din nye bank, skal du være indstillet på, at banken vil kreditvurdere dig, og det er derfor en god idé at have lønsedler, årsopgørelser med videre klar.

Husk at flytte dine automatiske kontooverførsler

Hvis du er vant til, at mange af dine udgifter kører over Betalingsservice, skal du huske at tilmelde dem din nye bankkonto, så du undgår rykkere. Du bør dog sørge for, at alle betalinger i den pågældende måned er betalt, før du flytter de automatiske overførsler over til din nye konto.

Flytningen af bankoverførsler skal ske inden syv bankdage. Med flytninger af lån og lignende kan der dog gå længere tid.

Og så skal du ellers bare glæde dig over, at du har fundet en bank, der passer til dine behov og ønsker!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.439
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.