Bankskifte: Det er nemmere, end du tror

Bankskifte: Det er nemmere, end du tror

At skulle skifte bank kan virke som en omfattende og uoverskuelig proces. Alligevel bør du overveje at undersøge, om der findes banker på markedet, der passer bedre til dine behov og din økonomi sammenlignet med den bank, du har nu. Og ikke nok med at det i virkeligheden er forholdsvis nemt og smertefrit at skifte bank, kan der også være flere tusinde kroner at spare. Når du har fundet den bank, der passer bedst til dig, kan du mere eller mindre bare læne dig tilbage og slappe af. For banken ordner nemlig resten for dig. Så hvad venter du på?

Sådan sammenligner du bankerne

Der findes adskillige hjemmesider, der tilbyder en søgefunktion, hvor du kan sammenligne de forskellige banker med hinanden. Blandt andet hjemmesiden www.pengepriser.dk kan hjælpe dig med at tjekke den enkelte banks omkostninger i forhold til renter og gebyrer. Du bør også undersøge, hvordan bankernes lån er skruet sammen, og hvad de årlige omkostninger på lånene er - også kaldet ÅOP. ÅOP fortæller dig nemlig, hvor meget renter, provision og administrationsgebyrer kommer til at koste dig.

Som regel få omkostninger ved at skifte bank

Hvis du har haft almindelige indlånskonti ved din gamle bank i minimum 12 måneder, koster det dig ikke noget at lukke dem. Men hvis du ønsker at afvikle eventuelle lån eller overflytte pensionsopsparinger til din nye bank, vil din gamle bank opkræve betaling for disse administreringer. Din nye bank vil dog højst sandsynligt opfatte dig som en attraktiv kunde, og derfor kan de tilbyde at dække samtlige omkostninger, der knytter sig til bankskiftet.

Forbered dig selv og andre på dit bankskifte

Offentlige myndigheder samt din arbejdsgiver skal informeres om dit bankskifte. Det kan din nye bank også hjælpe dig med.

Hvis du vil optage nye lån (lån penge) i din nye bank, skal du være indstillet på, at banken vil kreditvurdere dig, og det er derfor en god idé at have lønsedler, årsopgørelser med videre klar.

Husk at flytte dine automatiske kontooverførsler

Hvis du er vant til, at mange af dine udgifter kører over Betalingsservice, skal du huske at tilmelde dem din nye bankkonto, så du undgår rykkere. Du bør dog sørge for, at alle betalinger i den pågældende måned er betalt, før du flytter de automatiske overførsler over til din nye konto.

Flytningen af bankoverførsler skal ske inden syv bankdage. Med flytninger af lån og lignende kan der dog gå længere tid.

Og så skal du ellers bare glæde dig over, at du har fundet en bank, der passer til dine behov og ønsker!

Brug for at låne penge?

MONEYBANKER.dk har hjulpet 597.202 brugere siden vi startede i 2014. Skal vi også hjælpe dig med at vælge det billigste lån? Sammenlign lån via vores søgemaskine hurtigt og nemt, uanset om du søger et forbrugslån, samlelån eller bare et billigt lån online.

Sammenlign lån (August 2020)