Gode råd ved et bankskifte

Lånetilbud er opdateret d. 25/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    4 minutter

  • Siden er opdateret

    25/04-2024

Gode råd ved et bankskifte

Betaler du meget mere end dine venner i ydelser til banken eller er din bankrådgiver slet ikke på bølgelængde med dig, når det kommer til dine ønsker og drømme? Der kan være mange grund til, at det er på tide at skifte bank, hvad enten det er af personlige eller økonomiske grunde. Ifølge flere undersøgelser, kan du spare op mod 3.000 kr. om måneden ved et simpelt bankskifte, så det kan bestemt betale sig.

Hvis du har besluttet dig for at skifte bank, så er der nogle overvejelser, der er gode at gøre dig inden du skifter.

Tegn på, at du skal skifte bank

Hvis utilfredsheden med banken skyldes den personlige rådgivning, så kan det være svært at komme med konkrete svar på, hvornår du skal skifte bank. Vurder eventuelt, hvad den gode service er værd for dig og undersøg, hvor meget du faktisk betaler for denne service.

Skyldes utilfredsheden derimod for høje priser, så prøv at besvar de fem nedenstående spørgsmål for at se, om det kan betale sig at skifte bank:

  1. Du betaler et årligt gebyr på værdipapirdepoter eller private banking aftaler
  2. Du betaler for at have penge stående eller har ingen indlånsrente
  3. Dine værdipapirdepoter er tilknyttet flere af bankens egne investeringsforeninger.
  4. Du betaler mere end 0,15% for handel med obligationer eller mere end 0,25% for aktier.
  5. Dit bolig lån har en rente på mere end 5%.
  6. Gode råd ved bankskifte

  • Tjek jævnligt dine omkostninger i banken for at se om du eventuelt betaler for meget i ydelser, renter osv. Undersøg derfor løbende bankmarkedet og indhent priser én gang om året, hvis du har overskud til det.
  • Sammenlign din bank med andre bankalternativer. Dette kan blandt andet gøres på nettet.
  • Når du har undersøgt andre bankmuligheder, så prøv at forhandle med din egen bank. Din bankrådgiver er blot en sælger, så der er god grund til at prøve at forhandle prisen ned - det kan ofte lade sig gøre. Forhandlinger kan ofte lede til færre ydelsesomkostninger eller andre favorable tilbud. Jo bedre end kunde du er, jo længere vil banken gå for at beholde dig.
  • Find ud af, hvad du vægter højest i dit forhold til banken. Er det personlige forhold til banken vigtigere end det rent økonomiske?