473.516
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Har du brug for gældsrådgivning?

Der kan være mange årsager til, du har brug for gældsrådgivning. Det kan være resultatet af overforbrug, sygdom, ludomani, tvangsauktion, skilsmisse etc. Hvis du kan genkende et eller flere af nedenstående punkter, kan det tyde på, du har behov for gældsrådgivning.

🔶 Hvor kan du få hjælp?

Der er flere måder, du kan få gældsrådgivning på. Du kan blandt andet få råd i din bank, men du kan også søge hjælp hos en uvildig rådgiver. Fordelen ved at søge hjælp hos en uvildig vejleder er, at denne ikke har et produkt - for eksempel etlån- de vil sælge dig, ligesom banken har. Nedenfor har vi lavet en eksemplarisk liste over, hvor du kan søge hjælp til at få økonomien på rette spor.

Der er ikke gratis og uvildig gældsrådgivning i alle Danmarks kommuner, men de fleste har oprêttet tilbud til borgere, der har brug for hjælp. Du kan altid kontakte din kommune eller borgerservice og forhøre, hvad de udbyder af gældsrådgivning. Hvis din økonomi er svær at redde, bør du kunne få hjælp hos socialforvaltningen (bistandskontoret). Ifølge Servicelovens § 1 forpligter socialforvaltningen sig til at vejlede og give dig råd. Desuden betyder Arkivlovens § 81, at du har mulighed for at få forskellige former for økonomisk hjælp - eksempelvis gældssanering. Du kan læse mere om lovene og paragrafferne på retsinfo.dk.

Retshjælpen findes i de større, danske byer og tilbyder en kortfattet og forholdsvis billig gældsrådgivning. Det koster 1.000 kroner at få et skriftligt svar på dit spørgsmål. Dog er der begrænsninger for, hvor meget rådgivning Retshjælpen kan give dig for 1.000 kroner. Retshjælpen kan du søge vejledning hos, hvis du har et kort spørgsmål. Du skal være opmærksom på, at det korte svar, du kan forvente at få retur, ikke nødvendigvis er fuldstændigt. Responsen fra Retshjælpen kan du se som et foreløbigt svar, du kan bruge til videre rådgivning. Du kan læse påretshjaelp.dk, hvad du kan spørge om, og hvilke vilkår du spørger under.

Forbrugerrådet tænk tilbyder uvildig/uafhængig og gratis gældsrådgivning til socialt udsatte borgere. Forbrugerrådet Tænk rådgiver i at afhjælpe gældsproblemer og i at få styr på privatøkonomien. Gældsrådgivningen henvender sig især til borgere med lavindkomster (kontanthjælp, dagpenge, pension etc.). Forbrugerrådet Tænk har i alt seks rådgivningscentre: København, Odense, Esbjerg, Aalborg, Nykøbing Falster og Ringsted. Desuden har de landsdækkende telefonrådgivning, så du kan få hjælp uanset, hvor i landet du bor. Du kan læse mere om Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning pågaeld.taenk.dk.