Billån - Sådan låner du penge til drømmebilen

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Billån - Sådan låner du penge til drømmebilen

Det er de færreste, der har en så stor formue, at de kan undgå at låne penge, når de står overfor at købe en ny bil. Du kender sikkert til denne situation. 

Spørgsmålet er blot, hvordan skal du finansiere købet af din nye drømmebil? Der er mange forskellige måder, du kan finansiere et bilkøb på. Det bedste vil helt klart være, hvis du har mulighed for at låne penge af familie eller venner, da du på den måde slipper for at betale renter af det lånte beløb. 

Grundet bilers forholdsvis høje værdi er det dog de færreste, som har muligheden for at låne pengene den vej rundt. Alternativt kan du vælge af optage et realkreditlån, låne penge i banken eller lade bilforhandleren hjælpe dig med finansieringen af din nye bil.

Lånetype afhænger af din situation

Det er vanskeligt at sige noget generelt om, hvilken lånetype der er den bedste. Det afhænger nemlig meget af din økonomiske situation, og hvor god du er til at forhandle med udbyderne. Der er dog en række ting, som kendetegner de forskellige lånetyper og som derfor kan være behjælpelige, når du skal træffe dit valg.

Realkreditlån

Viser sig oftest at være det billigste lån, hvis du har en ejerbolig, som kan du kan sætte i pant for billånet. De mange forskellige realkreditinstitutter tilbyder nemlig forholdsvis billige ejerboliglån, der også kan bruges til at finansiere din nye bil. Det eneste krav er, at lånet ikke må overstige 80 % af din boligs værdi.

Banklån

En anden mulighed er at optage et billån i banken. Det kan være værd at overveje et lån i banken, hvis du ikke har mulighed for at optage et realkreditlån. Der er dog så stor forskel på, hvad bankerne kan tilbyde, at et banklån i nogle sammenhænge kan vise sig at være billigere end et realkreditlån. 

Hvor billigt et lån banken kan tilbyde afhænger i høj grad af din økonomiske situation. Sørg derfor altid for at forhøre dig i banken for at få et indblik i, hvad de kan tilbyde.

Lån ved forhandleren

Den sidste mulighed er at optage lånet ved din bilforhandler, hvilket helt klart er den nemmeste løsning. På den måde behøver du nemlig ikke at låne pengene eksternt, men kan ordne både bilkøb og finansiering direkte ved din bilforhandler. 

Om et billån ved forhandleren er en billigere løsning ,end de ovenstående lånetyper, afhænger igen meget af den enkelte situation. Hvis du køber en dyr bil, kan et lån ved din bilforhandler være at foretrække, da renten generelt er lavere end ved de andre lånetyper f.eks. ved et kviklån

Til gengæld er der ofte ekstra gebyrer på lånet.

Undersøg dine muligheder

Det da et svært at give et generelt råd anbefales det, at du undersøger alle muligheder, inden du træffer dit valg. På den måde er du sikker på, at du vælger den billigste løsning. 

Sørg derfor altid for at vide, hvad realkreditinstitutterne og din bank kan tilbyde, inden du begynder at forhandle med bilforhandleren.