Lån på kontanthjælp eller dagpenge

Det er den pressede økonomi, som oftest har allermest brug for et lån, men desværre er det også den pressede økonomi, som har sværest ved at låne penge. Mange låneudbydere låner helst ikke penge ud, hvis risikoen for, at pengene ikke bliver betalt tilbage, er for stor. Står du så og er på en overførselsindkomst som kontanthjælp eller dagpenge, er et lån måske særligt kærkomment. Det er som bekendt ikke nogle specielt store summer, man får ind på bankkontoen hver måned, og hvis man er blevet fyret og nu kun har dagpengesatsen at leve for, skal man vænne sig til en noget lavere indkomst og dermed en noget anderledes måde at leve livet på.

Overvej din situation og økonomi

Det kan være fristende at tage et lån, når der pludselig ikke er så mange penge at gøre med, men det skal gøres med omhu. Hvis det viser sig, at lånet blev dyrere end forventet, og du ikke kan betale det tilbage til den aftalte tid, kommer du i problemer. Så bliver der lagt gebyrer på, så du kommer i endnu mere gæld, og gæld og overførselsindkomst er en farlig cocktail. Derfor skal dit forarbejde gøres grundigt, så du har helt styr på, hvor meget dit lån kommer til at koste. Dit lån skal heller ikke være resultatet af en spontan handling, men af grundige overvejelser frem og tilbage. Der er jo ikke så mange penge at tage af, når man er på kontanthjælp eller dagpenge, så de penge, der nu er, skal helst bruges fornuftigt.

Men kan man overhovedet få lov til at låne penge, når man er på dagpenge eller kontanthjælp? Det er unægtelig sværere, end hvis du havde et fast arbejde, hvor du ville have flere penge at råde over. Man skal nok heller ikke have de store forhåbninger om at blive godkendt til et lån, hvis man henvender sig i banken. Til gengæld er der mange andre muligheder for at låne penge, og især internettet har åbnet op for typer af lån, som er lette for de fleste at blive godkendt til. Her er kravet typisk, at man skal have en fast indkomst, hvilket en overførselsindkomst jo i og for sig er. Spørgsmålet er så bare, om der er luft nok i økonomien til at kunne betale lånet tilbage. Online lån er også typisk en dyrere slags lån end eksempelvis de fleste typer banklån, så de ekstra udgifter på lånet skal der også tages højde for.

Læg et budget og få styr på økonomien

Du kan altså godt låne penge, selv om du er på kontanthjælp eller dagpenge, men det er ikke sikkert, at det er den rigtige løsning på dine økonomiske problemer. Overvej derfor grundigt, om du skal tage et lån, for hvis det viser sig, at det ikke var nogen god idé, er du fanget i en sur situation, som er svær at komme ud af. Den bedste måde at regne ud, om der er plads til en lån i økonomien er ved at lægge et budget og regne ud, hvor meget du har råd til at betale af på lånet hver måned. Det vil også hjælpe dig med at finde det rigtige lån til den rigtige rente med den rigtige løbetid!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
619.856
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.