Få et godt aktieafkast i en nulrentetid

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  2 punkter

 • Læsetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Få et godt aktieafkast i en nulrentetid

Aktiehandel er ofte en fordelagtig investering, men hvordan kan du få et godt aktieafkast i en tid, hvor renten er tæt på nul, uden du skal bruge for mange timer på aktiehandel og for megen spekulation over dine risici? Det drejer sig både om forberedelse og disciplin. Aktieafkast omhandler, hvad du tjener eller mister, når du sælger dine aktier. Hvis du sælger dine aktier til en højere kurs, end du købte dem for, får du et positivt afkast.

Sælger du derimod dine aktier til en lavere kurs, er afkastet negativt.

Her kan du læse, hvordan du på bedst mulig vis foretager en aktieinvestering, der giver et godt afkast.

Risikoprofil og -villighed

Hvor meget tør du risikere at miste i tilfældet af kursfald? Inden du køber aktier, skal du beslutte dig for, hvor risikovillig du er med din aktiehandel. Nogle sektorer er forbundet med større risici end andre, og det er vigtigt, du undersøger forholdene i det selskab, du overvejer at investere i.

Målsætning

Inden du påbegynder din aktiehandel, bør du lave en klar målsætning for din investering. Det kan være, at du bestemmer dig for at sælge dine aktier, når kursen når en bestemt værdi, og du vil tjene et bestemt beløb på investeringen. Det er vigtigt, at du vedholder din målsætning, hvis du gerne vil opnå et godt aktieafkast - også selvom kurserne ikke er altid går i den rigtige retning.

Tænk langsigtet

I forbindelse med aktiehandel og dens kursændringer er det vigtigt, du har tålmodighed. Historisk set er aktiemarkedet altid steget efter et fald. Derfor er det væsentligt, du anser dine aktiekøb som en langsigtet investering.

Det bliver din fordel, hvis du beholder i dine aktier og har din målsætning for øjet.

Spred investeringerne

For at sikre en stabil aktieinvestering og for at mindske dine risici, er det en god idé at fordele dine investeringer på flere selskaber i forskellige brancher. På den måde er du mindre sårbar i tilfældet af negative udsving i en specifik branche.

Investeringsplan

Ligesom det er en god idé at have en målsætning, er det en fordel at lave en investeringsplan. I investeringsplanen kan du overveje:

 • Hvordan du vil investere i aktier (hvilke brancher)
 • Hvornår du vil investere
 • Hvor meget du vil investere for
 • Hvordan vil du investere, egen formue eller et lån
 • Hvor stor din risikovillighed er
 • Hvornår du vil sælge

Research

Det er væsentligt, at du sætter dig ind de virksomheder og brancher, du vil investere i. Hvordan går det virksomheden og branchen generelt nu? Hvordan ser fremtidsudsigterne ud? Investér kun i virksomheder, du har researchet grundigt på og hold dig opdateret.

Handelsomkostninger

Husk at undersøge, hvad du skal betale din bank eller handelsplatform i kurtage. Kurtage er et gebyr og dermed prisen, det koster at gennemføre en aktiehandel. Der kan være omkostninger ved depotændring og gebyrer i forbindelse med depoter i udenlandskabe aktier.

Aktiemarkedet er uforudsigeligt

Det er umuligt at spå, hvordan det går aktiemarkedet og mere specifikt de virksomheder og brancher, du vælger at investere i. Ingen kan forudsige, om pludselige hændelser eller faktorer vil påvirke virksomheden og branchen og dermed din investering samt dit aktieafkast. Dog kan det med en vis sikkerhed siges, at aktieværdien over tid vil stige i takt med, at virksomhedens indtjening formentligt stiger.

Derfor er det vigtigt, at du anser investeringen som langsigtet. Der er tendens til at tro og have en forhåbning om, at økonomi og aktier har et jævnt, kontinuerligt opsving. Men sådan forholder det sig desværre ikke, og det er umuligt at forberede sig på, hvornår udsving i økonomien opstår. Det er også en af de ting, der gør aktiehandel spændende!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.439
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.