Fordele ved anvendelse af Bitcoins

Læs om alle fordelene ved at bruge Bitcoins på MONEYBANKER.dk - eksperter indenfor finansielle ydelser

Lånetilbud er opdateret d. 17/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    17/04-2024

Bitcoins som betalingsmiddel er stadig en forholdsvis ny metode. Ikke desto mindre har Bitcoins en række egenskaber, der differentierer dem fra almindelig valuta. En del af disse egenskaber kan vise sig at være fordelagtige for både privatpersoner og virksomheder. 

Den første af disse fordele går på, at Bitcoins er konstrueret således, at der er et maksimum for antallet af dem. På den måde går der aldrig inflation i Bitcoins,. Samtidig er systemet, der afgiver Bitcoins, designet således, at Bitcoins frigives løbende.

Systemet generer selv Bitcoins, og det maksimale antal vil først være frigivet i år 2140. Eftersom Bitcoins kan spores, er det også muligt at se præcis hvor mange Bitcoins, der er blevet frigivet på indtil videre. Svaret på dette ændrer sig naturligvis ofte, og det kan findes online.

Den anden fordel er, at Bitcoins er en decentraliseret valuta, som derfor ikke er knyttet til nogen bestemt organisation eller nations økonomi. Derfor er omkostningerne ved transaktioner af Bitcoins også mindre end ved mange andre etablerede betalingsformer. Herunder er det særligt fordelagtigt på internationalt plan.

Gebyret, der betales ved en Bitcoin overførsel, går til minerne. Det er de arbejdere, der verificerer transaktionerne. Derudover er der ingen bagmænd, som skal tjene penge på Bitcoins. Bitcoins kan derfor heller ikke blive låst eller kontrolleret af organisationen bag.

Det er altså en meget simpel form for valuta at have med at gøre.

Den tredje fordel er, at Bitcoins ikke kræver en bankkonto, som den skal knyttes til. Man kan derfor undgå at skulle gennem et meget bureaukratisk system for at kunne bruge dem. Det kræver blot, at man har installeret Bitcoin programmet på sin mobiltelefon eller computer, og derefter kan man overføre Bitcoins til andre både indenrigs og udenrigs.

Handelsfordele

På baggrund af at man kan handle Bitcoins over telefon og computer, kan de muligvis også bidrage til, at folk i udviklingslande kan have lettere ved at handle med hinanden og med resten af verden. I nogle udviklingslande er det meget besværligt at oprette bankkonti på grund af nogle ret bureaukratiske systemer. Ved hjælp af Bitcoins kan man her modtage og sende betaling for varer uden om banken og staten.

På den måde får de mere ud af deres betaling, da de slipper for de høje gebyrer. 

Ovenikøbet kan det også være fordelagtigt for virksomheder at begynde at modtage Bitcoins som betaling. Det skyldes blandt andet, at Bitcoins stadig er et ret nyt fænomen. Det kan derfor give omtale til de firmaer, der tager imod Bitcoins som betalingsmiddel.

Først og fremmest er det dog fordelagtigt for firmaer, fordi det er en smart og simpel betalingsform, som er billig i forhold til gebyrer for privatpersoner så vel som virksomheder. 

Samt for international handel da gebyrerne for brug af Bitcoins er det samme over hele verden. Derudover åbner man som virksomhed også op for en anden type kunder. Eftersom Bitcoins stadig ikke er en valuta, der tages imod i alle virksomheder, er det begrænset hvor folk i besiddelse af Bitcoins, kan bruge dem.

Ved at åbne op for Bitcoins som betalingsmiddel byder man altså en masse nye potentielle kunder velkommen.