Banklån: Sådan forhandler du omkostningerne ned

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Banklån: Sådan forhandler du omkostningerne ned

Som udgangspunkt er det altid en dårlig forretning at tage et lån (lån penge nu), hvad enten det gælder realkreditlån, boliglån eller forbrugslån - ganske enkelt fordi der knytter sig omkostninger til alle låntyperne. 

Alle udbydere af lån driver en forretning, og derfor er de naturligvis også interesserede i at tjene penge. Det gælder også for din bank.

Men hvis du finder din indre hårde forhandler frem, er det dog muligt at skære ned på de omkostninger, som du pålagt i forbindelse med et banklån, uanset om der er tale om et boliglån, billån, andelsboliglån eller lignende. 

Her er en række gode råd til, hvordan du forhandler med din bankrådgiver.

Vær overbevisende

Arranger et møde med din bank og hav nogle stærke argumenter klar, så du kan overbevise dem om, hvorfor du er en attraktiv kunde. Fortæl og vis for eksempel din bankrådgiver, at du har en god jobsituation, at du har styr på din privatøkonomi, at du aldrig har overtræk på din konto, eller at du måske ligefrem har ejerskab i noget, som banken kan få pant i.

Du kan i øvrigt også overbevise din bank om, at du er en attraktiv kunde, hvis du foreslår, at din ægtefælle eller dine børn skifter over til din bank, hvis din bankrådgiver giver et godt tilbud.

Vis, at du overvejer andre muligheder

Inden mødet bør du ligeledes have undersøgt markedet for andre - og billigere - muligheder, som du kan fremlægge for din bankrådgiver. På den måde viser du også, at du er villig til at skifte bank, hvis ikke din bank kan give dig et godt tilbud.

Hvis du er så uheldig, at din bank ikke vil forhandle prisen ned på dit banklån, er det slet ikke nogen dårlig idé at skifte bank. Et bankskifte er langt fra besværligt, og i de fleste tilfælde kan du spare flere tusinde kroner. 

Din nye bank er desuden også villig til at betale mange af de omkostninger, som er forbundet med dit bankskifte.

Hold dig opdateret på dine aftaler

Priserne i banken ændrer sig ofte, så sørg for at tjekke op på dine aftaler mindst én gang om året, da der er stor sandsynlighed for, at du igen kan forhandle diverse gebyrer og andre omkostninger ned.