Skal du låne penge online?

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  2 punkter

 • Læsetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Skal du låne penge online?

Det er så nemt at få penge mellem hænderne. Med et par klik kan du gå fra at være ret meget på spanden til ikke at mangle noget. Der er mange muligheder for at låne penge, og især online lån i form af kviklån eller forbrugslån er de senere år blevet et populært valg af lån blandt danskerne.

I 2014 blev der taget hele 160.000 kviklån i Danmark, og det er en stor stigning i forhold til tidligere år. Man kan jo nok godt forstå, hvorfor et online lån er det oplagte valg, når man skal låne penge. Det er nemt, det er diskret, ingen stiller dybdeborende spørgsmål, og pengene har man i løbet af uhyggeligt kort tid. Med så mange danskere, som benytter sig af de online lånemuligheder, er det også vigtigt at gøre klart, hvad det egentlig er, man siger ja til ved at indgå en låneaftale med en online låneudbyder.

Du skal holde ører og øjne åbne og undgå at tage et lån, som ruinerer dig i stedet for at hjælpe dig.

Du skal være opmærksom på renterne

Online lån så som kviklån og forbrugslån er ofte i den dyre ende, hvad angår renter og gebyrer. Det behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig ting, så længe du har styr på din månedlige ydelse, og at du kan betale pengene tilbage i rette tid. ÅOP hjælper dig med at afkode de præcise omkostninger for de enkelte lån, og du skal være opmærksom på, at selv om renten synes lav, kan lånet godt blive dyrt i andre former for gebyrer.

Især hvis du ikke betaler pengene tilbage rettidigt, kan gebyrerne eksplodere. Netop disse gebyrer har givet kviklånene deres dårlige ry, så hvis du kan undgå dem, vil din oplevelse med online lån sandsynligvis også blive mere positiv end negativ.

For at kunne låne penge online skal du oftest ikke være registreret i RKI. Det vil sige, at du ikke skal være registreret som en dårlig betaler. De fleste låneudbydere vil også have, at du har en fast indkomst.

Låneudbyderne gør deres bedste for ikke at tilbyde lån, som din økonomi ikke kan klare, men der er naturligvis ingen garanti fra låneudbydernes side for, at du vil være i stand til at betale alle de månedlige ydelser til tiden. Dette er dit ansvar, og du må indstille dig på, at du i nogle måneder kommer til at have en ekstra udgift i form af tilbagebetaling af dit lån. Dette gælder selvfølgelig for alle typer lån, men da renterne typisk er en smule højere på forbrugs- og kviklån end på andre lånetyper, kan denne udgift muligvis føles ekstra tung. Et alternativ er at vælge en længere løbetid, men dermed kommer du også til at betale mere i form af renter.

Sørg derfor for at læse det med småt, og sørg for at have styr på økonomien, inden du ansøger om et online lån. Et godt forarbejde er den bedste sikring mod ubehagelige overraskelser. Har du brug for at få overblik over dit lån måned for måned, kan du med fordel bruge en låneberegner, som du blandt andet kan finde her på MONEYBANKER.dk.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.439
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.