Gældssanering ved konkurs: Forskellig fra almindelig gældssanering

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Gældssanering ved konkurs: Forskellig fra almindelig gældssanering

At gå konkurs med sin virksomhed er et stort tab både personligt og økonomisk. Derfor kan det i mange tilfælde være relevant at søge om gældssanering for at få hjælp til at vende den økonomiske situation igen.

Dine muligheder og vilkår er væsentligt bedre, hvis du er blevet erklæret konkurs end ved almindelig gældssanering.

Hvem kan søge gældssanering ved konkurs

Gældssanering ved konkurs kan søges af dig eller din samboende ægtefælle, der driver eller har drevet personligt ejet virksomhed.

For at komme i betragtning til denne gældssanering, skal du have drevet din virksomhed på en forsvarlig måde. Ansøgningen kan afvises, hvis det vurderes, at virksomheden har været drevet på uforsvarlig vis eller, hvis der er taget for mange risici i driften af virksomheden.

For at kunne modtage gældssanering ved konkurs, skal følgende krav bl.a. være opfyldt:

 • Den væsentligste del af gælden skal være opstået i forbindelse med din virksomhed.
 • Ansøgningen skal indgives i forbindelse med konkursbehandlingen eller i forlængelse af konkursboets afslutning. Behandlingen af din konkurs må altså ikke være afsluttet før din ansøgning.

Hvis du ikke mener, at du er berettiget til ansøgning om gældssanering ved konkurs, så kan du læse meget mere om den almindelige gældssanering lige her (link til ”ansøgning om gældssanering” og ”forløbet ved gældssanering”).

Forskellen fra almindelig gældssanering

Tilkendelse af almindelige gældssanering

 • Du skal arbejde 37 timer om ugen fast og have stabil indkomst.
 • Du skal have stabile boligforhold.
 • Afdragsperioden til kreditorer er typisk på 5 år, hvorefter du er gældsfri.
 • Størrelsen på afdragene i perioden ændres ikke, hvad enten du eksempelvis får lønforhøjelse eller vinder i lotto.

Tilkendelse af gældssanering ved konkurs

 • Du behøver ikke nødvendigvis at være lønmodtager, men skal have startet egen virksomhed. Du kan eksempelvis være på dagpenge eller bistandshjælp, når du søger.
 • Din indkomst behøver ikke at være stabil.
 • Dine boligforhold behøver ikke at være stabile.
 • Afdragsperioden til kreditorer er typisk på 3 år, hvorefter du er gældsfri.
 • Forbedres dine økonomiske forhold i løbet af de 3 år (ved lønforhøjelse, lotto gevinst eller andet), kan det komme kreditorerne til gode.
 • Du skal være erklæret konkurs for at kunne søge, men din sag må ikke være afsluttet.

At søge gældssanering er en kompleks størrelse og derfor er din bedste mulighed for at få godkendt din ansøgning at søge professionel rådgivning. Tag kontakt til en kompetent advokat eller anden fagperson, som kan hjælpe dig igennem processen på bedste vis.