Tjen penge på dine brugte ejendele

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    6 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Tjen penge på dine brugte ejendele

Uanset om man har et loft, en kælder eller et pulterkammer, er der nok flere ting, der ryger ind end ud. Det kan være uoverskueligt at skulle rydde op og smide ud, fordi man eksempelvis skal sortere i store affaldssække med tøj, gennemrode en masse kasser, fordi man ikke kan huske, hvad der ligger i dem, eller bakse en masse møbler ned af en stejl og vakkelvorn loftsstige. Alligevel bør du overveje, om du ikke kan afsætte et par timer til at give dig i kast med en eller flere af opgaverne, da du faktisk kan tjene penge (lån penge) på dine brugte (eller måske ubrugte) ting.

Her er nogle ideer til, hvad du kan sælge ud af.

Tøj og sko

Hvis du gennem årene har købt lidt for meget af tøj og sko, i forhold til hvor meget du egentlig bruger det, bør du nok overveje at sælge det videre til en anden, der kunne få mere glæde af det. Det gælder ligeledes børnetøj, specielt fordi børn hurtigt vokser ud af deres tøj. Så selvom tøjet egentlig er brugt, fremstår det stadig nyt og pænt.

Møbler

Nogle har behov for at skifte deres interiør ud en gang imellem. Sælg ud af dine gamle møbler, da de stjæler meget af pladsen til opbevaring. Så har du også lidt ekstra penge, der kan være med til at finansiere de nye møbler.

Sportsudstyr

Mange har nok haft et nytårsforsæt om at ville leve sundere og dyrke mere motion. Straks har de investeret i en romaskine eller spinningcykel, som kun er blevet brugt et par gange, og så har maskinen ellers bare fået lov til at samle støv. Hvis du kan nikke genkendende til det, kan du til gengæld glæde dig over, at du sandsynligvis kan sælge udstyret til en fornuftig pris, da det nærmest er ubrugt.

Bøger og kunst

Hvis du ikke er typen, der synes, at det er pænt at have en masse bøger stående fremme, efter du har læst dem, kan du også overveje at sælge videre af dem. Mange studerende kan også få ekstra penge på lommen ved at sælge deres bøger fra studiet videre, da mange bøger går igen hos de studerende, der befinder sig på årgangen året efter.

Kunst, malerier og plakater kan også blive kedeligt at kigge på i længden, så hvis du sælger ud af det gamle, har du også flere penge til at købe noget nyt.

Her kan du sælge dine ting

Du kan sælge dine ting på hjemmesider, blandt andet eBay, Trendsales og Den Blå Avis. Du bør dog undersøge den enkeltes regler om fortrydelsesret og reklamationsret grundigt.

Du kan også videresælge gennem Facebook. Både til dit eget netværk, men også i bestemte grupper. Grupperne har som regel fokus på en bestemt by, så sørg for at finde den rigtige gruppe.

Der er naturligvis også et hav af loppemarkeder og kræmmermarkeder i sommerhalvåret over hele landet. Du kan se, hvor og hvornår de holder til på www.markedskalenderen.dk.