484.385
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Lån penge til studiestart

Det er blevet den tid på året, hvor landets videregående uddannelser igen byder nye studerende velkommen til et nyt liv og en masse ny viden. Er du en af de mange nye studerende, så er det måske efterhånden gået op for dig, at det ikke er helt billigt at starte på en uddannelse. For mange kræver det, at man flytter hjemmefra og til en af studiebyerne. Det i sig selv kan være en dyr affære. Når man så lægger oveni, at man nu må klare sig på en SU, bor i en af landets dyrere byer og samtidig skal have råd til bøger hvert semester, løber det hurtigt op. Har du ikke en opsparing, du kan bruge af, og er forældrene ikke i stand til at yde økonomisk støtte, er det heldigt, at der er mulighed for at låne penge. Man kan tage lån på flere forskellige måder, og måske det giver mening at låne penge til studiestart?

Det er især i starten af uddannelsen, at udgifterne kan hobe sig op, og det gør ikke just den første tid lettere. Det er ikke lige let for alle at finde sig et studiejob fra dag et af, så de første måneder kan godt gøre rigtig ondt i pengepungen. Når man samtidig skal lære en masse nye mennesker at kende, finde ind i en god studierytme og finde sig til rette i den nye by, er der måske ikke så meget plads til at lægge budget og spare på kontanterne. Går det helt galt, kan man tage et lån, som kan give et lille pusterum i den første periode af studielivet, hvor det er allermest kærkomment. Det er ikke nogen skam at tage et lån. Man skal bare være klar over, at dette lån altså skal betales tilbage inden for en vis periode.

Der findes flere typer lån, som er brugbare i forbindelse med studiestart. SU-lånet er ideelt, fordi renten er lav, og denne type lån skal først betales tilbage, efter du er færdig med at studere, så det er ikke noget, der behøver fylde, mens du er i gang med din uddannelse. En anden mulighed er at låne penge ved at tage et online lån som eksempelvis et kviklån. Her kan du faktisk være heldig at kunne låne penge gratis, så længe de bliver betalt tilbage igen inden for en måned. Her skal du så bare være sikker på, at du har pengene til at betale dit lån tilbage efter en måned, og det kan være lidt svært at spå om i en tid, hvor man måske lige er flyttet hjemmefra og skal lære sit månedlige forbrug at kende. Ellers er der lån som forbrugslånet, hvis du har brug for et større beløb eller en længere løbetid end den korte tilbagebetalingsperiode, som kendetegner kviklånet. Dette er dog ikke gratis, og ofte følger der en semihøj rente med denne type lån.

Så fortvivl ej, hvis din bankkonto viser røde tal her og nu. Du kan godt låne penge på en måde, så gælden ikke behøver forfølge dig igennem hele din studietid, så du i stedet for at bekymre dig om månedlige ydelser og høje renter kan nyde din studietid og falde godt på plads i dit nye liv som studerende!