Find den rigtige type lån

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    4 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Find den rigtige type lån

Der er et hav af låneudbydere og et endnu større hav af muligheder for at låne penge på den ene eller på den anden måde. Det kan være en rigtig ærgerlig fornemmelse, man sidder med, hvis man har taget et lån, som senere viser sig ikke at være det bedste til det formål, der nu skulle lånes til. 

Det kan betyde, at du måske kommer til at betale meget mere for lånet, end du egentlig havde behøvet, eller at du hænger på en længere løbetid, end hvad der egentlig er nødvendigt for dig. 

Bare fordi det er nemt at låne penge online som et kviklån eller et forbrugslån, er det ikke altid det bedste valg. Nogle gange kan det i den grad betale sig at besværliggøre låneprocessen en smule og snakke med banken eller et realkreditinstitut i stedet.

Renter på online lån

Lad os tage et eksempel! Du skal købe ny bil. Du kan se, at du kan tage et lån på op til 400.000 kroner online, hvilket er mere end rigeligt til at finansiere din nye bil. Det er ikke et billån per say, men forbrugslånet kan godt bruges som et billån. 

Tendensen er dog, at renterne på online lån ligger i den høje ende af skalaen, og det kan måske ikke betale sig at binde sig til et halvdyrt lån i flere år, hvis der er billigere alternativer tilgængelig. I dette tilfælde vil det være oplagt at tale med andre typer låneudbydere. 

Netop med billån kan du både tage et lån i din friværdi på huset gennem dit realkreditinstitut, du kan nå frem til en aftale om bilfinansiering sammen med bilforhandleren, eller du kan gå i banken og høre, hvilke betingelser de stiller op for et billån. 

Der er altså masser af alternativer. Udfordringen ligger i at vælge det rigtige.

Ansøg hos flere

Det bedste lån er som regel det billigste lån, og man finder ikke det billigste lån uden at skrabe lidt i overfladen. Man må gå i dybden med lånekriterierne, bede om at få udformet et konkret lånetilbud og se på de enkelte komponenter i lånetilbuddet med kritiske øjne. 

En lav rente er ikke ensbetydende med et billigt lån, hvis etableringsomkostningerne er skyhøje. 

Et lån er typisk mere eller mindre skræddersyet til den enkelte ansøger inden for en fastsat ramme. Dette tilbud er baseret på indkomst og andre økonomiske variabler hos ansøgeren. 

Du ved altså ikke reelt, om et lån er billigt, før du har dit lånetilbud i hånden. Hold derfor alle muligheder åbne, så du ikke går glip af gode lånemuligheder.

Gør dig flere overvejelser

Du finder altså den rigtige type lån ved at overveje, hvad du skal låne til. Vil du låne penge til noget lystbetonet så som en ferie, er det nok ikke hos banken, du skal låne pengene. 

Skal du låne til en bolig eller en bil, er chancerne hos banken til gengæld meget større, men måske kan dit realkreditinstitut tilbyde dig en bedre rente? Der er så mange muligheder, og det er kun godt, så længe man formår at finde frem til det bedste lån i sidste ende!