Kassekredit - Det skal du vide

Lånetilbud er opdateret d. 17/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    5 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    17/04-2024

Vil du gerne have lidt flere penge mellem hænderne om måneden uden, at du skal tage et lån? Så kan du med fordel oprette en kassekredit i banken. Her får du indblik i, hvad en kassekredit er, samt hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger at tage en kassekredit.

En økonomisk reserve

En kassekredit i banken er et lovligt overtræk på din personlige konto. Du får med andre ord mulighed for at bruge af nogle penge, du ellers ikke råder over. I samarbejde med banken fastsætter du et maksimalt beløb, som du kan trække over på din konto.

På den måde har du en økonomisk reserve, hvis der pludselig skulle opstå uventede udgifter. Du undgår samtidig at få en sur bankrådgiver i røret, der gør krav på at vide, hvorfor din konto er i overtræk.

Fordelene ved en kassekredit

En af de klare fordele ved at oprette en kassekredit er, at kreditten er gratis at oprette. Det er en stor fordel i forhold til, hvis man skal stifte et lån (lån penge nu), som der altid er omkostninger forbundet med. Derudover er det en fordel, at du kun betaler renter for kreditten, når du bruger den.

Det skal dog ikke være et afgørende argumentet for - hvorfor skal man have en kassekredit, hvis man ikke har behov for at bruge den? Et tredje argument går på, at du selv bestemmer, hvornår og hvor meget du vil afdrage på kreditten, hvilket ikke sætter dig under samme pres, som et lån eksempelvis kan gøre det.

Kassekredit kan give tryghed

Er det trygheden, man søger ved at have en økonomisk reserve i form af en kassekredit, kan man med fordel vælge at oprette en kassekredit. Det er alt andet lige billigere at have en kassekredit end at trække sin konto over gang på gang. Det er dog et vilkår, at man er fyldt 18 år og har en sund økonomi førend, at man kan få en kassekredit.

Vigtigheden af at være realistisk

Hvis man overvejer at oprette en kassekredit, er det vigtigt at være realistisk. Både omkring rådighedsbeløbets størrelse og omkring muligheden for at afdrage på gælden. En kassekredit kan være en god mulighed til at skabe lidt luft i et budget - særligt sidst på måneden.

Drejer det sig om småbeløb, betales kreditten jo bare automatisk tilbage, så snart man får løn sat ind på sin konto. Men det kan hurtigt løbe løbsk, hvis man ikke kan styre at råde over flere tusinde kroner ekstra. Det kan føre til, at man kan få svært ved at komme gælden til livs.

Manglende krav om afdrag

Netop det manglende krav om afdrag kan være lidt af en mavepuster, hvis man har oparbejdet en stor gæld på sin kassekredit. Kassekreditten har nemlig en høj rente, og har man et stort overtræk på kassekreditten, risikerer man således at havne i en ond cirkel, hvor man er i minus hele tiden. Derfor er det værd at overveje at optage et forbrugslån i stedet, hvor lånet nedbringes kontinuerligt gennem månedlige afdrag, hvis man netop ikke kan administrere pludseligt at have et større økonomisk råderum, som man ikke kan betale tilbage, og hvor renterne er ekstremt høje.