Kviklån er blevet mere og mere populære de seneste år, og man ser og hører reklamer for dem alle vegne. Men hvorfor benytter så mange sig af kviklån? Kviklån er først og fremmest en utrolig hurtig måde at skaffe penge på, når man har brug for det. Ansøgningen foregår online, man får svar nærmest med det samme, og pengene udbetales hurtigt til ens konto. Samtidig slipper man får at diskutere med sin bankrådgiver, hvilket også sparer en del tid. Desuden er det ikke alle, der synes, at det er særlig fedt at være nødt til at låne penge for at have råd til det, man gerne vil have. Her er online lån meget diskrete, og man skal ikke vise sig nogen steder.

Hurtige og lette

Udeover at kviklån, som navnet antyder, er meget hurtige at optage, er de også forholdsvis lette at optage. Ikke kun fordi ansøgningsprocessen er nem at håndtere, men også fordi låneudbyderne online ikke stiller ligeså høje krav til dig som låner, som bankerne gør. Ydermere stilles der sjældent spørgsmålstegn til, hvad pengenes skal bruges på, så man kan altså låne til lige det, man har lyst til. Grundet letheden og hurtigheden i forbindelse med kviklån, kan det være en stor hjælp i akutte situationer, hvor man bare ikke kan vente, til det bliver først på måneden.

Der kan altså findes mange gode grunde til, at folk vælger at optage kviklån. Måske mangler du penge til at betale dine regninger, vaskemaskinen er sprunget i luften eller bilen er røget på værksted. Der vil altid komme nogle uforudsete udgifter, og det er ikke alle, man har en buffer til at betale med det samme. Derfor kan kviklån for nogle være helt uundværlige, når det handler om at kunne betale alle udgifter og samtidig have råd til at leve og have det sjovt.

Ulemperne ved kviklån

Selvom kviklån har sine fordele, er der selvfølgelig også nogle ulemper. Ulempen ved kviklån er, at renten ofte er høj sammenlignet med almindelige banklån. Denne ulempe kan dog mindskes, hvis man sørger for at undersøge markedet, inden man vælger, hvor man vil låne pengene. Her bør man altid ansøge om lån flere steder for at sikre sig selv de bedste betingelser. Det er vigtigt at ansøge hos flere forskellige udbydere, inden man beslutter sig, da den endelige rente på lånet oftest bestemmes ud fra en kreditvurdering af dig. En anden måde at reducere låneomkostningerne er ved at sørge for at betale lånet af så hurtigt, som man har mulighed for, da ens omkostninger helt naturligt stiger, hvis man vælger en længere løbetid. Man skal derfor ikke lade sig snyde af den mindre månedlige ydelse, der er ved at vælge længere løbetider, for i sidste ende sparer man altså mest ved at vælge de korte løbetider.

Find rundt blandt låneudbyderne

Hvis du overvejer at optage et kviklån, kan det være svært at finde rundt i de mange låneudbydere på markedet. Her kan det være en fordel at anvende en søgemaskine til at skabe overblik og finde ud af, hvilke udbydere du skal søge hos. Her findes der bl.a. vores service, JUST MONEY, der har samlet alle online låneudbydere. Vi vores service får du nemt et overblik over de forskellige udbydere og de væsentligste karakteristika såsom deres rente, lånebeløb og løbetid.