Hvad er et kviklån

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  3 punkter

 • Læsetid

  5 minutter

 • Siden er opdateret

  03/07-2022

Indholdsfortegnelse

Kviklånet er en type lån, som kan optages hurtigt online og om oftest bruges som supplement til indtægterne. Denne type lån er altså til forbrug fremfor betaling af regninger og andre nødvendigheder. Guiden herunder giver dig en oversigt over fordele, ulemper og gode råd til, når du skal optage et kviklån.

Fordele

Kviklånet er til dig, der er fyldt 18 år og som gerne vil hurtigt ind og ud af en lånesituation. Kviklånet gør det nemt at optage et mindre lån og have pengene til rådighed indenfor 1-2 dage. Modsat besværlige banklån, har kviklånet altså en kort og nem ansøgningsproces.

Derudover er løbetiden, altså tilbagebetalingsfristen på lånet, også overskuelig. Derudover skal du ikke stille sikkerhed, hvilket betyder, at du kan låne penge til præcis det formål du ønsker, uden at skulle forklare dig, hvad enten det er til regninger eller et nyt fjernsyn.

 • Hurtig behandlingstid (1-2 dage).
 • Pengene kan bruges til hvad du vil, om det er ferie eller forbrug.
 • Overskueligt lån med kort løbetid (ofte 15-60 dage).
 • Kravet til personoplysninger er, modsat banklån, minimalt.

Ulemper

Ved kviklånet gør der sig nogle få krav gældende til låneren, som du skal være opmærksom på. Ved alle kviklån gælder det, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor registret. Derudover har nogle låneselskaber krav om, at du skal have en fast indtægt for på den måde at sikre sig en tilbagebetaling.

Ved kviklån skal du være meget opmærksom på ekstra udgifter, da omkostningsniveauet som regel kan være langt højere end ved et lån gennem et almindeligt pengeinstitut.

 • Høje omkostninger ved optagelsen af et kviklån.
 • Fristes til at optage et unødvendigt lån.
 • Ikke registreret i RKI eller Debitor registret

Gode råd

Selvom omkostningerne ved et kviklån som regel er meget høje, så kan det dog lade sig gøre at finde et billigt lån, såfremt du er opmærksom på eventuelle faldgruber. Selskaberne lokker alle med forskellige generøse tilbud, såsom lave renter eller ingen administrative omkostninger ved oprettelsen, og det kan være svært at finde ud af, hvilket tilbud, der er bedst.

 • Et godt råd er derfor altid at sammenligne de årlige omkostninger i procent (ÅOP) som lovpligtigt skal være anført ved kviklån. Denne betegnelse dækker samtlige udgifter ved lånet og kan derfor bruges til en direkte sammenligning af de forskellige lånetilbud.
 • Et andet godt råd er, at du søger om et kviklån hos minimum tre forskellige selskaber. Dette kan være med til at sikre dig den lavest mulige rente samt de bedste låneforhold. Årsagen er, at de oplyste lånerenter hos de forskellige udbydere er standardrenter. Den endelige rente bliver først fastsat ved lånetilbuddet, hvorefter du så kan sammenligne de forskellige tilbud.