Billige lån til studerende

Lånetilbud er opdateret d. 03/06-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Billige lån til studerende

Der er rigtig mange studerende, som har svært ved at få pengene til at slå til. Det er især tilfældet, hvis du læser på en videregående uddannelse og både skal have råd til indskud, husleje, bøger og mad. 

Det betyder, at rigtig mange studerende vælger at tage et studiejob. Det er dog de færreste, der har tid til at arbejde særlig meget, da de fleste studier kræver rigtig meget tid.

Hvis du står i en presset økonomisk situation som studerende, kan du overveje at optage et lån. Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvor eller hvordan du vælger at låne penge. 

Som studerende har du nemlig flere forskellige muligheder for at optage et lån. Det er vigtigt, at du grundigt overvejer de forskellige muligheder på lånemarkedet for at sikre, at du får et så billigt lån som muligt.

En bred vifte af muligheder

Der er ikke kun én løsning, hvis du som studerende overvejer at optage et lån. Det vanskelige er derfor at vælge den låneløsning, som er den mest optimale for dig og dit behov. Ligesom med så mange andre ting, vil der være både fordele og ulemper knyttet til de enkelte lånemetoder, og hvilken lånetype, du skal vælge, afhænger derfor meget af din specifikke lånesituation.

En mulighed kunne være at optage et traditionelt banklån. Fordelen ved et banklån er, at renten er forholdsvis lav sammenlignet med andre låneformer. Det kan dog være vanskeligt at blive godkendt til et banklån som studerende, da det er mange krav, som du skal leve op til.

Derudover er banklån ofte tiltænkt større investeringer, såsom bil- eller huskøb og ikke reelt forbrug, som er det, de fleste studerende ønsker at låne penge til.

Overvej et SU-lån

Den mest optimale løsning for de fleste studerende er at optage et SU-lån. Et SU-lån er som navnet antyder et lån, som du modtager i forbindelse med din SU. Det vil sige, at pengene overføres sammen med den SU, som du i forvejen modtager, når du er under uddannelse.

Det betyder dog samtidig også, at du kun har mulighed for at optage et SU-lån, hvis du i forvejen modtager SU. 

Hvis du f.eks. har opbrugt dine SU-klip, har du derfor ikke mulighed for at gøre brug af denne låneform.

Men hvorfor så vælge et SU-lån? Ganske enkelt fordi det er den billigste måde at låne penge på, imens du er under uddannelse. Den helt store fordel ved et SU-lån er, at du først skal tilbagebetale lånet, når du ikke længere er under uddannelse. Du skal derfor ikke bekymre dig om store månedlige afdrag under din studietid, men du kan derimod vente med at betale pengene tilbage, til du forhåbentligt har fundet et fast arbejde.

Meget lav rente

En anden fordel er, at renten på et studielån er meget lav. Et SU-lån er sammensat på den måde, at du under din studietid skal betale en rente på blot fire procent. Denne rentesats ændres dog, når du har færdiggjort dit studie og skal til at tilbagebetale det lånte beløb.

Her vil du i stedet for skulle betale diskontoen plus et procentpoint i rente. 

Diskontoen er et udtryk for Nationalbankens overordnede pengepolitiske renteniveau og kan variere fra år til år. Det vil dog i de fleste tilfælde være lavere end de fire procent, som du skal betale under din studietid.

En sidste ting, der er værd at nævne er, at du selv bestemmer, hvor stort et SU-lån, du ønsker at optage. Det betyder, at du kan tilpasse lånet til dit behov uden, at det går udover renteniveauet på dit lån. Der er dog samtidig en maksimumsgrænse, men den er forholdsvis høj, hvormed det giver mening at optage et lån, selvom du har behov for et forholdsvist stort månedligt beløb.

Hvis du ønsker at læse mere om dine muligheder for at optage et SU-lån, kan du gøre det på: http://www.su.dk/su-laan/

Optagelse af et online forbrugslån

Selvom et SU-lån på mange måder er en rigtig fornuftig måde at låne penge på, skal du imidlertid ikke fortvivle, hvis du ikke har mulighed for at optage et SU-lån. Der er nemlig andre muligheder, hvis du som studerende ønsker at optage et billigt lån.

Du kan i denne sammenhæng overveje at optage et online forbrugslån. Ulempen ved denne låneform er dog, at renten som udgangspunkt er høj, hvilket betyder, at det kan være svært at overskue tilbagebetalingen. Det er imidlertid ikke en umulig opgave at finde et online forbrugslån med en fornuftig rente. 

Én af de ting du kan gøre er at benytte dig af søgemaskinen på MONEYBANKER.dk.

Sammenlign udbydere med MONEYBANKER.dks søgemaskine

Det interessante ved søgemaskinen på MONEYBANKER.dk er, at den kan hjælpe dig med at skabe et overblik over de forskellige udbydere af online forbrugslån på det danske marked. Det kan nemlig være yderst vanskeligt at gennemskue, hvordan udbyderne på lånemarkedet adskiller sig fra hinanden, og dermed hvilken udbyder som passer til dig og dit lånebehov.

Søgemaskinen er derfor ideel, når du som studerende ønsker at finde et billigt lån, da du ved at benytte dig af den kan sammenligne de forskellige udbydere og på den måde finde frem til den mest optimale økonomiske løsning.

Søgemaskinen er bygget op således, at du blot skal oplyse tre simple kriterier: Lånebeløb, alder og løbetid. Det kan godt være vanskeligt at angive et præcist lånebeløb, da du måske ikke helt har besluttet dog for, hvor stort et beløb du har behov for at låne. 

Det betyder dog ikke så meget så længe, at du har en nogenlunde ide om, hvor mange penge du ønsker at låne. Du kan altid justere tallet undervejs, hvis du ombestemmer dig. 

Fastlæg løbetiden

Det samme kan være tilfældet med løbetiden, da den afhænger meget af din økonomiske situation. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvor stort et beløb du har råd til at tilbagebetale om måneden. Hvis du har problemer med at fastsætte løbetiden, kan du evt. gøre brug af vores låneberegner.

Når du indtastet lånebeløb, alder og løbetid, vil søgemaskinen komme med forslag til en række udbydere, som passer til dine kriterier.

Ved at indtaste dine oplysninger, kan søgemaskinen hjælpe dig med at sortere i låneudbyderne og finde frem til dem, som kan være relevante for dig. Gennem dine indtastninger kan du se, hvordan søgemaskinen oplister en række simple oplysninger omkring de forskellige udbydere: Lånebeløb, tilbagebetalingstid og svartid. Derudover er der et link direkte til de forskellige udbyderes hjemmesider, så du har mulighed for at læse mere om, hvad de kan tilbyde dig som studerende.

Herefter er det op til dig selv at udvælge og sammenligne flere forskellige udbydere for at finde frem til, hvem der kan tilbyde dig det billigste lån. I denne sammenhæng anbefaler vi, at du ansøger om lån ved minimum tre låneudbydere. Det er tilfældet, da du først kender lånenes samlede omkostninger (ÅOP), hvis du har et konkret tilbud i hånden.

På den måde har du langt bedre forudsætninger for at sammenligne udbyderne og i sidste ende vælge den billigste løsning.

Lån penge af familie eller venner

SU-lån, online forbrugslån eller attraktive kviklån kan alle være interessante lånemetoder, hvis du som studerende ønsker at optage et lån. Der er dog også en tredje mulighed, som mange nok har en tendens til at glemme. 

Det kan nemlig være en rigtig god ide at undersøge, om du har mulighed for at låne penge af enten venner eller familie. Der kan være rigtig mange penge af spare, hvis du har mulighed for at låne penge på den måde, da du (højst sandsynligt) slipper for at skulle betale renter af det lånte beløb. Det er en kæmpe fordel, da du på den måde minimerer dine omkostninger og reducerer risikoen for, at du ikke kan tilbagebetale lånet.

Det kan dog for være grænseoverskridende at bede familie eller venner om økonomisk hjælp, og der kan også sagtens opstå en anspændt situation, hvis du kommer bagud med betalingen. På den anden side kan det være, at du er ekstra opsat på at overholde tilbagebetalingsaftalen, hvis du låner penge af mennesker, som du har et personligt forhold til.

Overvej om et lån er nødvendigt

Selvom det kan være fristende at optage et lån, hvis du har problemer med at få økonomien til at hænge sammen, er det vigtigt altid at overveje, om det egentlig er nødvendigt for dig at optage et lån. Kan du f.eks. skære ned på dine udgifter frem for at optage et lån? Og har du brug for pengene, eller låner du blot til merforbrug, som du egentlig ikke har brug for?

Problemet med at optage et forbrugslån som studerende er, at det ofte er langt dyrere, end hvis f.eks. dine forældre skal optage et lån. Det skyldes, at de fleste lånudbyderne har mindre tiltro til unge mennesker, hvilket vil have en negativ indflydelse på renteniveauet. 

De mener, at der er en større risiko ved at låne ud til unge mennesker, hvorfor det kan være svært at finde et lån med en lav rente. Optag derfor aldrig et lån medmindre, at det er strengt nødvendigt.