Låneberegner - Beregn månedlig ydelse på lån

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Låneberegner - beregn hurtigt og nemt alle slags lån

Beregn herover, hvor meget du skal afbetale på dit lån hver måned. Her kan du angive, hvor meget du skal låne (inkl. stiftelsesomkostninger), den årlige rente i procent, samt hvor lang løbetid dit lån er på.

Baseret på disse oplysninger beregner MONEYBANKER.dks låneberegner, hvad du skal betale hver måned, samt hvor meget du ender ud med at have betalt i rente over hele perioden for dit lån. Det er gratis og uforpligtende at bruge låneberegneren - kom sikkert og nemt i gang.

Med en låneberegner får du overblikket

Du står og skal til at optage et lån, men du mangler overblik; hvad kommer lånet til at koste dig, hvilken rente skal du vælge, hvilket lån er billigst, hvordan passer det ind i din privatøkonomi? Der er mange spørgsmål, der skal afklares og overvejelser du skal tage i betragtning, når du skal ud og låne penge. Derfor har MONEYBANKER.dk udviklet en fantastisk låneberegner, som er med til at skabe det overblik du står og mangler, samt hjælpe dig med at vælge det lån du ønsker - hurtigt og nemt.

Med vores låneberegner skal du ikke tage beslutninger omkring dit næste lån baseret på fornemmelser, men faktuelt grundlag. Her kan du anvende ovenstående låneberegner til at beregne lånets forskellige faktorer - alt fra løbetid, månedlige ydelser, renter med mere. Står du og allerede har et lån - så kan du bruge en låneberegner til at eventuelt omlægge dit lån til et samlelån eller finde ud af, hvad lånet kommer til at koste dig i den resterende afbetalingsperiode.

Hvorfor bruge en låneberegner?

Ved at anvende vores låneberegner får du afdækket det manglende overblik, du finder nemmere dit næste lån til den bedste pris, samt hjælp til at blive afklaret omkring, hvilket lån der passer bedst til din økonomiske situation - alt dette kan du gøre med ovenstående låneberegner.

Der findes mange forskellige typer af lån, som blandt andet er fordelt over bolig-, bil-, kvik- og forbrugslån. Hver dag sørger vi for, at faktorer bag vores låneberegner er opdateret, så du altid trygt kan sammenligne priser på lån. Låneberegnerens databaser er altid opdateret med de nyeste fakta - ændrer lånenes vilkår sig, renten eller kravene, gør vores software og teknologi det muligt, at låneberegneren altid er aktuel.

Her stiller vi ikke spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge dit lån til, men guider dig blot via låneberegner til de mest gunstige lån, som du kan optage og er beregnet ud fra din privatøkonomi. Det er din privatøkonomi, der har det grundlæggende udgangspunkt til lån og indflydelse på de forskellige faktorer ved lånet. Derfor har du først det præcise billede, når du sidder med lånet i hånden.

Vores låneberegner er en objektiv og uafhængig service, som er designet med dig i centrum. Derfor er det er vigtigt for MONEYBANKER.dk, at vi præsenterer informationerne uafhængigt af bankerne og at de er nemme at forstå. Låneberegneren hjælper dig i et upartisk miljø, hvor du ud fra den aktuelle lånemulighed kan tage en fornuftig beslutning.

Ovenstående låneberegners formål er, at skabe et overblik, så du blot skal bruge tiden på at tage valget - og ikke på tonsvis af timer på regneark og papirer - det gør låneberegneren automatisk for dig.

Hvordan anvendes vores låneberegner?

MONEYBANKER.dks låneberegner er en del af vores gratis sammenligningsservice. For at finde og søge om lån udfylder du felterne i søgekriterierne, og her får du en samlet liste over låneudbydere, låntyper, renter og meget mere. Vores låneberegner er lige til og nem at bruge - ved at indtaste det ønskede beløb, afbetalingsperiode samt rente skaber du hermed det bedste overblik over, hvad lånet vil koste dig hver måned.

Vores låneberegner er yderligere med til at give dig et overblik over dine månedlige betalinger til det ønskede lån, som tager udgangspunkt i de informationer du selv taster ind, samt renter og andre udgifter forbundet med lånet. For eksempel vælger du en kortere afbetalingsperiode - betaler du af på dit lån i større månedlige ydelser, hvilket også er med til at stille krav til din privatøkonomi og dit månedlige rådighedsbeløb.

Her kan du anvende ovenstående låneberegner til at kortlægge dit lån ud fra dit budget og beregne, hvor meget du har brug for at låne, og dermed skabe bedre indsigt i din privatøkonomi. Låneberegneren er med til at at skabe gennemsigtighed, uanset hvilket lån du vælger at tage. Det er i vores interesse, at du med en låneberegner stilles den mulighed for at vurdere, hvorvidt et lån er attraktivt for dig og din situation.

Denne låneberegner er til ethvert formål, uanset om du gerne vil låne pengene som forbrugslån, billån, boliglån eller som et supplement til din privatøkonomi. Det er nemt og overskueligt, at beregne dit lån via vores låneberegner. Det kræver at du:

  1. Indtaster lånebeløb i kr. (f.eks. 15.000 kr.)
  2. Indtaster renten i procent, på det lån du har valgt (f.eks. 5,9 %)
  3. Indtaster løbetiden for dit lån (f.eks. 32 måneder)

Ved blot at indtaste disse oplysninger kan se en plan over dit lån på den valgte løbetid. Vores Låneberegner udregner afdragene for hver måned, renteomkostningerne, tilbagebetalingen og balancen, det vil sige, hvor meget du mangler for at afvikle på dit lån.

Hvis du har ansøgt om et tilbud på samlelån, kan du ud fra vores låneberegner se, hvor attraktivt det nye samlelån er. Og hvordan samlelånet måske endda bliver endnu bedre, hvis du ændre løbetiden.

Lån med omtanke - dit næste lån via vores låneberegner

Man vil tro, at når man står og gerne vil låne penge, så vil den nemmeste løsning være, at man går ned i sin bank og beder om et lån, og derefter se på det via ovenstående låneberegner. Her tænker du nok - det er den letteste løsning, idet banken kender til din økonomi og dermed vil banken hurtigt kunne afgøre, hvilket lån du kan få og om du kan låne penge.

Selvom det virker som den nemmeste løsning, er det ikke ensbetydende med at det altid den bedste eller det billigste lån. Her er det altid godt, at søge om lån hos adskillige låneudbydere og derefter sammenligne dem med en låneberegner. Ved at anvende MONEYBANKER.dks sammenligningsservice og dermed låneberegner sparer du både tid og penge, idet vi har samlet alle fordelagtige lån ét sted.

Søgefunktionerne og vores låneberegner gør, at du ikke skal gennemsøge hele lånemarkedet alene og tage stilling til, hvilken låneudbyder der er den mest fordelagtige for dig.

Hos MONEYBANKER, kan du nemt anvende vores sammenligningsservice, se dine lånemuligheder og finde det lån, der bedst passer til dig. Med vores låneberegner sikrer du dig selv de bedste lånevilkår. Står du i en situation, hvor du gerne vil optage et større lån, så kan du ligeledes bruge vores låneberegner for at undersøge dine lånemuligheder grundigt og gennemberegne dem via låneberegneren.

Det kan lyde tidskrævende, men det er det ikke, og ved brugen af en låneberegner kan det være godt givet ud og sparer dig for mange penge i sidste ende.

Ved at anvende ovenstående låneberegner er det altid et godt sted at starte, fordi det er nemt og hurtigt at beregne mulighederne ved forskellige låneudbydere på markedet inden for forskellige typer af lån. I det øjeblik du har indsigt i de vigtigste faktorer som spiller en væsentlig rolle ved lånet, som for eksempel renter, ÅOP - de årlige omkostninger i procent, løbetid, månedlige ydelser med mere, kan du komme i gang med at danne dig et overblik. Derefter kan du roligt beregne dit lån via låneberegneren og ansøge om lånetilbuddet.

Her er det vigtigt, at du bruger en låneberegner ved forskellige låneudbydere, idet de præcise lånevilkår afhænger af din personlige økonomiske situation. Her kan du via låneberegneren udregne disse lånevilkår og derved finde lånet med omtanke, der lige passer til dig.

Brug en låneberegner til de vigtige faktorer ved dit lån

Når du via vores låneberegner foretager sammenligning af dine lånetilbud er ÅOP en af de væsentligste faktorer du skal lægge mærke til. Grund til dette er at ÅOP fortæller dig noget om, hvor stor en procentdel omkostninger udgør. Sammenlign de forskellige ÅOP via låneberegneren, når du kigger på lånetilbud.

Dog en anden faktor som er vigtigere, at lægge mærke til, er renten. Renten er vigtigt, idet den er en af de betydningsfulde omkostninger når du skal ud og låne penge, hvilket du også kan beregne dig frem til via MONEYBANKER.dks låneberegner. For eksempel, jo større lån du vælger at tage, jo større betydning får renten, eftersom blot en lav rente kan munde ud i store beløb.

Disse rentebeløb kan du får indblik i via en låneberegner. Naturligvis har lånets løbetid også en vigtig rolle, som du kan se i oversigten, når du beregner dit lån via vores låneberegner. Vælger du at have en højere månedlig ydelse betyder dette også en kortere løbetid, hvilket med andre ord betyder, at du tilbagebetaler dit lån på kortere tid og hurtigere.

Dette kommer også til udtryk, når du anvender en låneberegner. Færre omkostninger er også tilknyttet til en kortere løbetid, idet man betaler renter i kortere periode og derved indfrier sit lån hurtigere. Via MONEYBANKER.dks låneberegner kan du planlægge lånet med mange forskellige kombinationer af løbetider og månedlige afdrag.

Find ud af hvad dit lån samlet kommer til at koste

Når du kigger på de forskellige tilbud på lånemarkedet kan det virke svært og uoverskueligt at finde ud af, hvad dit samlet lån kommer til at koste. Desværre tror mange, at de kan finde det billigste lån ved udelukkende at vælge lånet med den laveste rente.

Hos MONEYBANKER.dk ved vi, at det er vigtigt at medtage andre faktorer, der også har en betydning for at optage det billigste lån. Via vores låneberegner kan få en mere gennemsigtig indblik over dette. De forskellige omkostninger af lånet kommer til udtryk gennem renten i form af procenter.

Med en låneberegner kan du nemt omregne disse procenter til kroner og ører. Her hjælper låneberegner dig med at lave en beregning, hvor de samlede renter og stiftelsesomkostninger, som du skal betale gennem hele løbetid af lånet, er medtaget. Det kan vise sig, at lånet med den mindste rente ikke er det billigste lån, når alle faktorer beregnes samlet set.

Med andre ord kan du se via en låneberegner, hvor meget du samlet set kommer til at betale gennem lånets løbetid. Med vores låneberegner får du plan over, hvor meget af den månedlige ydelse går til renter og hvor meget der går til afbetaling af lånet. Plan over lånet, som låneberegneren stiller dig til rådighed giver en overskuelig plan og lånetid.

Her kan du nemt følge med i, hvornår dit lån vil være afviklet. For at få bedre indsigt i renter læse mere under

Brug vores låneberegner og vælg den rigtige rente.

Mange muligheder - valget er dit - brug låneberegneren

På lånemarkedet er der mange muligheder, hvorfor vi også hos MONEYBANKER.dk stiller de mange og bedst udvalgte muligheder for dig, hvor du kan finde det bedste lån til bil, bolig og eventuelt supplement til din daglig økonomi eller hvor enten behovet nu er.

Boliglån med låneberegner

Her er det nødvendigt, at du overvejer hvilken prisklasse du kan kigge bolig i, eller hvor mange penge du skal bruge til renovering af din bolig ved at bruge en låneberegner for at lægge dit budget. Ved at anvende låneberegneren kan du hurtigere blive klogere på, hvor meget du skal ud og låne til din nye bolig eller renovering.

Står du og skal til at købe nyt hus, ejerlejlighed, forældrekøb eller overvejer du en omgang renovering til din bolig, så kan du bruge vores låneberegner til at finde ud af, hvor meget dit lån skal være på. Hvor meget lånet skal være på kommer an på, hvordan din nuværende privatøkonomi ser ud, og hvilket behov du har i forhold til rådighedsbeløbet. Dette kan du nemt finde ud af ved at anvende MONEYBANKER.dks låneberegner.

Er du i den situation og gerne vil optage lån for at købe ny bolig vil det typisk være således, at du skal optage et realkreditlån på cirka 80 procent af købesummen og eventuelt et banklån for at kunne dække de sidste 15-20 procent, alt afhængigt af, hvor mange penge du har mellem hænderne til indskud.

Ved at bruge ovenstående låneberegner finder du ud af, hvor meget dit boliglån skal være på, og dermed selv afgør din afbetalingsperiode og rente. Her kan du også anvende låneberegneren for at finde ud af hvilken rentetype, der er den mest passende i forhold til dit økonomiske udgangspunkt. Bliv klogere på typer af rente og læs mere under: Brug en låneberegner og vælg den rigtige rente.

Dit næste billån via låneberegner

Trænger din bil til en kærlig hånd eller skal du ud og have en splinterny bil, som skal gøre din hverdag mere bekvemt? Skal den bruges til at kunne komme hurtigere på arbejde eller måske til udflugter og rejser med venner og familie? Brug MONEYBANKER.dks låneberegner til at finde frem til det bedste lån for dig.

Det er ikke sikkert, at du har det nødvendige beløb på kontoen for at købe bilen kontant. Her kan du starte med at bruge låneberegneren til at finde ud af, hvor meget du skal ud og låne. Låneberegneren hjælper dig blandt andet også med at beregne udbetaling af bilens pris, som udgør 20 procent.

Står du og ikke har dette beløb, kan du inkludere beløbet med vores låneberegner. 

Via låneberegneren får du en kortlægning af dit kommende budget. Du får et samlet overblik over, hvor meget du skal låne, afdrage månedligt og de etableringsgebyrer, der må være forbundet med lånet, f.eks. oprettelsesgebyrer, PBS betalinger med mere.

For at kunne optage det billigste billån skal du kigge efter ÅOP. 

Denne er med til at angive den samlede udgift ved lånet, inklusiv alle omkostninger i form af stiftelsesgebyrer, renter med mere, som du kan regne dig frem til via vores låneberegner - derfor er der er ingen grund til at udskyde din drømmebil. 

For at finde ud af om din afbetaling skal bygge på fast eller variabel rente kan du læse mere om dette under: Brug lånebergener og vælg den rigtige rente.

Supplement til din daglige økonomi - lån via låneberegner

MONEYBANKER.dks låneberegner tilbyder overblik over de mest populære og nyeste online låneformer. Online lån er for dig, der ønsker en fleksibel løsning med hurtig svartid og udbetaling. Ovenstående låneberegner er en service, der giver dig det nødvendige overblik, når du skal låne penge.

Kom godt i gang med at vælg et lån, der passer til din situation og behov.

Hvilket lån kan du vælge som supplement?

Hurtig lån er et lån, der optages og udbetales hurtigt - også kaldet forbrugslån, kviklån eller SMS lån. Forbrugslån handler om den lånetype, hvor du ofte får udbetalt lånet hurtigt, uden en omfattet kreditvurdering. Du kan bruge enhver låneberegner til at vurdere, hvilken låneudbyder der bedst kan indfri dine krav.

Løbetiden på et forbrugslån kan være alt fra 15 dage og opefter. Ofte kan du låne mellem 500 kroner og op til 300.000 kroner.

MONEYBANKER.dks låneberegner viser dig et samlet overblik over hurtige lån på markedet lige nu, idet vi opdaterer vores låneberegner hver dag. Låneansøgningen starter ved, at du indledningsvis indtaster søgekriterierne og angiver dit lånebeløb, din alder og løbetid på lånet, hvor ovenstående låneberegner straks viser dig en oversigt over din afbetalingsperiode. Her anbefaler vi, at du udvælger tre låneudbydere, inden du vælger det endelige lån.

Dette sikrer, at du har mulighed for at sammenligne lånetilbuddene og dermed optage det billigste lån.

Her kan du roligt benytte dig af søgefunktioner og vores låneberegner, samt undgå kun at ansøge om hurtiglån ét sted. Når du har udvalgt låneudbydere på søgefunktionerne, skal du oftest opgive din årsindtægt, CPR nummer og muligvis vedhæfte din seneste årsopgørelse. Denne ansøgningsproces sikrer, at den økonomiske hjælp lander hurtigere på din konto.

Du undgår papirarbejdet og ventetiden, før du reelt har adgang til pengene på din konto.

Forbrugslån

Står du og mangler penge til en ny lækker sofa, nyt køkkenet eller en rejse sydpå, som et afbræk fra hverdagen - hvorfor udskyde disse fornøjelser? Eller er du studerende, der har behov for bøger til det kommende semester eller en studierejse - så kan du bruge ovenstående låneberegner til at vælge et studievenligt lån.

Et forbrugslån er et lån, som ikke kræver, at du skal stille sikkerhed i form af pant i et hus eller andre af dine værdier. Forbrugslån er en låneform, hvor låneudbyderen ikke spørger ind til, hvad pengene skal bruges til. 

Dette spørgsmål er en af de mange ulemper du møder, når du skal låne penge i en banken. Hos MONEYBANKER.dk kan du nemt og enkelt skabe dig et overblik over forskellige forbrugslån og anvende vores låneberegner til at finde det bedste lån, der passer til dit behov. Anvend vores låneberegner til at skabe overblik over dit lån, hvor meget du skal bruge for at virkeliggøre din drøm. 

Med vores låneberegner får du en samlet overblik over renter, afdrag, svartid med mere og de mest valgte forbrugslån baseret på brugeranmeldelser. Står du i en situation, hvor du skal bruge pengene inden for et par timer, skaber MONEYBANKER.dks låneberegner overblik over låneudbydere der har helt ned til 15 minutters svartid.

Kviklån eller SMS lån?

Kviklån er et mindre forbrugslån, hvor du typisk skal tilbagebetale inden for kort tid og ofte mellem 15-45 dage. Kviklån kan typisk optages online eller på din mobil. Det kan ske, at du af forskellige årsager ikke kan søge om lån i banken - i denne situation kan et SMS-lån være en løsning.

SMS lån er en af de mest populære form for kviklån, og kan også typisk forlænges i 7, 14 eller 30 dage mod ekstra betaling. MONEYBANKER.dks søgefunktioner viser dig en oversigt over de mest valgte SMS lån og giver dig en oversigt over, hvordan du nemmest og hurtigst kan låne penge via din mobiltelefon.

Det er væsentligt at bemærke, at lånet også indebærer andre omkostninger, som du skal huske, når du udregner et samlet oversigt. Uanset om valget er kviklån eller SMS lån kan du via en låneberegner kortlægge dit budget, og beregne dine månedlige ydelser. Når et lån skal afvikles inden for en kortere afbetalingsperiode betyder det typisk også højere ydelse hver måned. 

På denne måde bliver lånet afviklet inden for den konkrete periode. Ud fra vores låneberegner kan du få oversigt over lånets ydelser, renter og løbetid og derigennem skabe overblik over, hvor lang løbetid dit lån skal være og hvad renten skal ligge på. 

Læs mere i det følgende afsnit, hvordan du kan bruge en låneberegner til at planlægge dit budget og optage et lån ud fra det.

Kortlæg dit budget før du låner via vores låneberegner

Før du vælger at låne penge, er det altid anbefalet at bruge MONEYBANKER.dks låneberegner for at skabe overblik og indsigt i din nuværende privatøkonomi. Dette gør du ved at kortlægge et budget over dine månedlige indtægter og udgifter, som du har eller forventer at have et år frem. 

Her er det vigtigt, at du husker, at inddrage alle faste og løbende udgifter, som alle skal blive inkluderet når du anvender MONEYBANKER.dks låneberegner. Du lægger sammen alle udgifter og deler dem med 12 og derigennem vil du komme frem til de gennemsnitlige månedlige udgifter. Er du i den situation, hvor du har svingende indtægter, udarbejder du det samme regnestykke, hvor du vil komme frem til, hvor meget du har i overskud på månedlig basis.

Når du har overblik over de gennemsnitlige månedlige udgifter, kan du roligt anvende ovenstående låneberegner i forhold til dit låns månedlige ydelser. Ved at bruge en låneberegner for at udregne lån og dermed medregne dine månedlige udgifter får du overblik over, hvor meget du har til overs til dig selv, når ydelsen er betalt. 

Via vores låneberegner finder du på den måde hurtigt frem til, hvor stor månedlig ydelse på dit lån skal være, samt have mulighed for at afbetale lånet hver måned, som vores låneberegner viser dig. Her får du straks indblik i, hvor lang løbetiden på dit lån skal være. 

Ved at anvende en låneberegner kan du beregne lånet både på længere og kortere løbetider. Derudover hjælper vores låneberegner dig til at finde ud af, om du står i en situation, hvor du har råd til at låne penge.

Herved giver ovenstående låneberegner dig mulighed for at beregne og opsætte dit budget med omtanke.

Lån ud fra dit budget

Lån ud fra et budget handler om at du fastlægger tilbagebetalingsperioden, hvor du får indsigt i, hvor meget du kan tilbagebetale hver måned. Vores låneberegner kan hjælpe dig til at finde det rette lån, rente og afbetalingsperiode. På denne måde kan en låneberegner være med til at sikre dig fuld overblik over din privatøkonomi. 

Har du brug for at foretage ændringer i dine afbetalinger, fordi din økonomiske situation har ændret sig kan du via vores låneberegner se, hvilken indflydelse dette kan have på dit samlede lån. At låne penge uden at udarbejde et budget kan resultere i en uoverskuelig situation, hvor du til sidst ikke kan overskue de månedlige indtægter og udgifter. 

Derfor anbefaler vi, at du altid husker, at lave et budget før du optager et lån og holder den opdateret på kontinuerlig basis. Vores låneberegner kan hjælpe dig med at optage det mest fordelagtige lån ud fra dit budget.

Brug låneberegner og vælg den rigtige rente

Uanset hvilket lån du skal ud og tage, så skal du også forholde dig til, hvorvidt lånets renter skal være faste eller variable, som du kan få hjælp til via en låneberegner. Hvilken rentetype du skal vælge afhænger af personen og personens specifikke økonomiske situation. Når du skal til at optage lån, er det altid en god idé, at du udvælger mindst tre låneudbydere og bruger en låneberegner for at finde det gunstige lån til dig, idet renten er med til at afgøre, hvor meget dit lån kommer til at koste i sidste ende.

Det er uforpligtende at ansøge om lånene - aftalen er ikke bindende før låneaftalen er underskrevet. For eksempel kan du befinde dig i en situation, hvor du kan vælge og tage et lån med en rente på 7 procent, som har en løbetid på 5 år eller et lån på 15 procent, som har en løbetid på 1 år. Den første indskydelse er, at lånet med rente på 7 procent er billigere, men i realiteten passer det ikke.

I dette tilfælde er der mere end 5000 kroner til forskel mellem det billigste og dyreste lån ved blot at låne 10.000 kroner. Med vores låneberegner er der mange penge at spare ved at foretage de nødvendige beregninger. MONEYBANKER.dks låneberegner er derfor med til at hjælpe dig til at træffe en beslutning baseret på faktuelt grundlag.

Fast eller variabel rente - find din rente via låneberegner

Når du tager lån med fast rente træffer du hermed også det sikre valg. Med andre ord betyder dette, at du gennem hele lånets løbetid ved, hvad du kommer til at betale i renter. Fordelen er, at din økonomi ikke bliver påvirket af de eventuelle rentestigninger, og du undgår ubehagelige overraskelser du ikke kan overskue.

Denne oversigt får du via MONEYBANKER.dks låneberegner. 

Til gengæld er ulempen, at du ikke vil få glæde af de mulige rentefald, som variabel rente muliggør, hvor du betaler mindre i rente i bestemte perioder af lånets løbetid. Ved at anvende vores låneberegner kan du indtaste den ønskede rente og se, hvor meget lånet kommer til at koste dig i løbet af det ønskede lånetid.

Derimod, når der er tale om variabel rente er der også tale om en mere risikabel rente. Det vil sige, at dit lån afhænger af renten på markedet. Vælger du den variabel rente, kan renten gennem lånets løbetid både stige og falde, hvilket også vil betyde at din månedlige ydelse også kan stige og falde, og derfor ved du ikke, hvor meget du kommer til at betale for dit lån i sidste ende.

Her kan du roligt anvende en låneberegner for at lave en skønsberegning af dine renteudgifter baseret på forskellige variable renter. 

Fordelen ved variabel rente er, at hvis renten falder til et lavere niveau end på det tidspunkt, hvor du optog lånet, så vil din rente derfor følge med og falde tilsvarende. Ulempen ved en variabel rente er, at man aldrig kan forudse rentemarkedet, hvilket betyder at renten ligeså vel kan stige, som den kan falde. Derfor vil ens månedlige ydelse altid være usikker.

Der findes flere former for variable renter, og her kan du via en låneberegner regne forskellige kombinationer og se de økonomiske forskelle, når der er tale om variabel rente. 

Du kan for eksempel vælge en variabel rente, der følger markedsrenten konstant, hvilket betyder at den hele tiden kan variere. Ellers har du mulighed til at vælge, at renten skal ændre sig kvartalsvis eller årligt - disse kombinationer kan du opstille via vores låneberegner. 

De kendte former for variable rente er F1, F3 og F5, hvilket betyder, at renten tilpasses henholdsvis hvert år, hvert tredje eller hvert femte år. For eksempel vælger du et F3 lån, tilpasses renten således til markedsrenten hvert tredje år på en bestemt dato. Med andre ord betyder dette, at renten ligger fast i tre år ad gangen.

Hver gang ens lån har rentetilpasningfår man samtidig mulighed for at omlægge lånet. Vores låneberegner giver dig mulighed for, at skabe den overskuelig plan, hvor du kan kortlægge den variable rente, der passer til din økonomiske situation. 

I tilfældet af, at renten på rentetilpasningstidspunktet ligger på et meget lavt niveau kan det være en fordel at omlægge lånet til fast rent, så man kan beholde den lave rente resten af lånets løbetid. Her er det vigtigt, at du tager højde for, at det altid koster penge at omlægge et lån. Med MONEYBANKER.dks låneberegner bør du også indregne omkostningerne forbundet med lånet for at få et samlet overblik inden du tager et valg.

Hvilken rente skal du vælge?

Når du skal optage lån, så handler det om at finde et lån til den laveste rente. Udover at alder, indkomst og arbejde spiller en faktor, når du skal optage lån, så handler det også om din egen indstilling til din økonomiske situation. 

Hvorvidt du skal vælge den faste eller variable rente er et personligt valg. Her handler det om dit økonomiske rådighedsbeløb, hvor ovenstående låneberegner kan hjælpe dig at kortlægge dit månedlige budget. Er du den mere sikre type - og vil du gerne helst undgå ubehagelige overraskelser, som vil være med til at skabe uoverskuelighed i din økonomi - så kan den faste rente være en mulighed for dig.

Denne vil være med til at skabe mere stabilitet i din økonomi. Her kan du anvende vores låneberegner og allerede nu se, hvad du kommer til at betale hver måned, idet du kender renten på forhånd og ved hvad du får. 

Står du og har et større rådighedsbeløb og mere luft i din økonomi, og dermed er mere risikovillig og ikke lader dig skræmme af de uforudsigelige månedlige ydelser - så kan den variable rente være en mulighed for dig. Her vil renten typisk set være lavere, end når du vælger lån med fast rente. 

Dette betyder også, at der kan forekomme flere renteudsving, hvor du pludselig kan komme til at betale mere af på dit lån hver måned, end du havde regnet med. Brug ovenstående låneberegner til at sammenligne de forskellige lån med variabel rente og beregn en overordnet skøn over, hvor meget lån med en variabel rente vil komme til at koste dig.

Er du interesseret i enudvidet låneberegner anbefaler vi Låneberegneren.dk.