Gør feriebudgettet klar før afrejse
Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.
- Indholdsfortegnelse
10 punkter
- Læsetid
15 minutter
- Siden er opdateret
23/11-2024
Gør feriebudgettet klar før afrejse
Svært at sige ’nej’ på ferien
Skal du ud at rejse? Og har du endelig taget stilling til, hvor mange penge du skal bruge på din ferie eller har råd til at bruge? Det kan være lidt forvirrende at vide, hvor meget det endelig kommer til at koste for at tage til Egypten, Marokko eller et helt tredje sted. Når man er på ferie, hvor der kun hersker idyl og harmoni syntes man selv, at man har fortjent at blive forklædet. Dette gør at rigtige mange af os har svært ved at sige fra, når vi er på ferie.
Lav et budget inden ferie
Står du og skal på en udenlandsrejse eller måske er der tale om din drømmerejse – så gør dig selv den tjeneste og læg dit feriebudget, før du tager afsted. Det er ikke fordi du skal lade din ferie gå for meget op i penge og stresse over det.
Selvfølgelig skal det handle om, at have det sjovt, slappe af og opleve nye ting, men det skal helst ikke være på bekostning af din privatøkonomi. Derfor når du er i færd med at udarbejde dit budget så er det en god idé at tænke valutakurserne ind, da de har en del betydning for dine ferieudgifter. Ved at gøre feriebudgettet klar før afrejse er der en række fordele i.
Budgettet er med til at holde styr på din økonomi, og på den måde bruger du ikke flere penge end du lige havde regnet med. Ved at holde sig inden for de rammer man har sat i sit budget gør, at man ikke sætter sin privatøkonomi under pres og dermed har et fornuftig forbrug på ferien.
Fordele ved feriebudgettet
At udarbejde et feriebudget medfører en række fordele som i sidste ende kommer dig til gode. Først og fremmest er budgettet med til at give dig et overblik og holder din økonomi inden for fornuftige rammer. Ved udarbejdelse af feriebudgettet har du også mulighed for at tage højde for prisforskelle, der er fra land til land.
Ved at have prisforskelle i mente undgår du overraskelser og forhindrer at dit feriebudget ikke løber løbsk. Fordelen ved at udarbejde budgettet hjemmefra gør at man har en bedre indsigt i ens egen økonomi, samt de prisforskelle der er. Her kan du anvende MONEYBANKER.dks valutaomregner og udregne et par eksempler på mad og drikkelse i den lokale valuta for at få en idé om, hvor meget dit daglige forbrug skal være.
For eksempel vælger du at spise aftensmad ude kan det være en god idé at spare lidt om dagen. Et tip for at spare på ferien kan være tage kontanter og lade dine betalingskort ligge i hotellet.
Hvad skal man medtage i budgettet?
Hvad du skal medtage i dit budget afhænger meget af hvilken type rejse det drejer sig om. Dog er der en række ting som er grundlæggende for ethvert feriebudget. Når du udarbejder dit budget skal flybilletter, transport og feriebolig inkluderes.
I tilfældet af du sidder og benytter dig af udenlandske rejsehjemmesider når du foretager din booking - er det oplagt og praktisk at anvende MONEYBANKER.dks valutaomregner. Denne er med til at give dig indsigt i, hvad den fremmede valuta svarer til i danske kroner, og på den måde kan du justere i dit budget. Dernæst er det altid en god idé, at lave et budget over dit forventede forbrug på ferien.
På den måde skaber du et overblik for dig selv og sætter rammer for dit forbrug, så du ikke bruger alt for mange penge. Hjemmefra kan du gøre et godt stykke forarbejde, som kan være med til at give dig mere ro og tid til at nyde din ferie uden at stresse over penge.
Hold styr på dit forbrugsbudget
I forbrugsbudgettet kan du inkludere hvor meget cirka der skal gå til mad, drikkelse, oplevelser, gaver m.m. Mad og drikkelse er altid det som er sværest at holde øje med. Derfor er det vigtigt, at du i dit budget sætter et loft på hvor mange penge du ønsker at bruge.
Her skal du også have i mente, at priserne på mad og drikkelse varierer fra land til land. Dertil kan du blive fristet til at bruge en del penge på souvenirs og shopping, og her er det også fornuftigt at sætte rammer omkring dit forbrug. Dette gør du ved at beregne dit forventede forbrug i den lokale valuta, idet alt hvad du kommer til at købe og betale bliver i den lokale valuta.
Her kan du anvende MONEYBANKER.dks valutaomregner og få korrekte beregninger. Når du udregner dit budget i den lokale valuta er det også automatisk nemmere at forholde sig til den lokale valuta, og dermed skal du ikke være afhængig af en valutaomregner, hver gang du skal til at købe eller betale noget.
Det er vigtigt, at du nyder din ferie og bliver forklædet, men du skal bare huske at der stadigvæk er en hverdag som skal hænge økonomisk sammen, når du kommer hjem. Mangler du inspiration til hvordan du kan udarbejde dit feriebudget så kan du roligt besøge Råd til Penge, hvor du kan finde gode værktøjer til dit næste feriebudget.
Valutakurser har betydning for dig
Det er fejlagtigt at tro, at valutakurserne ingen betydning har for dig og dit feriebudget. Når man rejser inden for Europa og eurozonen, så er der ikke de store kursudsving, idet den danske krone følger euroen, og dertil er det væsentligt at påpege, at euroen er en ret stabil valuta. Dog får valutakurserne en del betydning for dig, hvis du gerne vil rejse til Thailands idylske kyster eller vil besøge Australien.
Lad os tage et praktisk eksempel på valutakursernes indflydelse på en rejse. En familie med to forældre og to børn kan roligt regne med at bruge over 40.000 kroner på to ugers ferie i Australien, hvorimod hvis de tog til Thailand ville ferien koste omkring 14.000 kroner. Prisforskel på disse to ferier er blandt andet grundet valutakurserne.
Priserne påvirkes direkte
Eftersom valutakurser ændrer sig, påvirker de også priser og valutas værdi. Helt simpelt betyder dette- jo billigere du kan købe valuta jo bedre er det, eftersom du kan købe mere valuta for dine penge. Du vil dog ikke mærke det store forskel, hvis det drejer sig om et mindre beløb.
Til gengæld skal du veksle et større beløb, så er der en del penge at spare ved at kigge på valutakurserne. I Danmark er det Nationalbanken, der fastsætter dansk valutakurs, og det er tallene fra Nationalbanken MONEYBANKER.dk bygger sin valutaomregner på.
På denne måde sikrer vi dig de seneste opdaterede valutakurser, som er med til at give den præcise værdi af dine penge. Brug også vores valutaomregner for at regne prisforskelle for din rejse og se, hvor meget valutakurser har betydning for dit feriebudget.
Valutaomregner og låneberegner – en gratis kombination
Brug vores valutaomregner så mange gange du har lyst. Det er gratis og uforpligtende at bruge den, og det er et godt værktøj at have, når du udarbejder dit feriebudget. I løbet af få sekunder vil du få de seneste opdaterede valutakurser og præcise beregninger.
Ved udarbejdelse af dit feriebudget kan det være at du føler at du fortjener en luksusferie, og vil gerne forkæle dig selv og din familie, men pengene rækker ikke. Via MONEYBANKER.dk har du også mulighed for at tage et lån.
Inden du tager et lån er det vigtigt, at du er realistisk og ærlig omkring hvilken låntype det skal være og hvor meget du skal låne. Her kan du nemt anvende vores valutaomregner for at finde ud af hvad dine forventede omkostninger kommer til at være. Her er det ingen grund til at du låner mere end hvad du har brug for.
Når du, via valutaomregneren, har fundet ud af hvad dine omkostninger kommer til at være ud over dit oprindelige feriebudget kan du starte med at overveje et lån og låntypen. Der er f.eks. stor forskel på, om du optager et billigt forbrugslån eller et billigt samlelån.
Her kan du nemt anvende vores låneberegner, mens du afdækker omkostninger af din ferie ved hjælp af vores valutaomregner. Ved at kombinere låneberegner og valutaomregner får du et præcis billede af, hvor meget du skal ud og låne.
Hav altid et opdateret budget
Du kan besøge Forbrugerrådet Tænk hvor du kan finde mange gode råd og tips omkring budgetlægning, samt hvordan du kan lægge et budget der er tilpasset din privatøkonomi. Det kan anbefales at lave et lille separat budget for lånet, hvor du har et overblik over rådighedsbeløbet, afdragsperiode, lånebeløbet og renter.
Anvend MONEYBANKER.dks låneberegner for at finde ud af, hvordan dit lån skal se ud og skræddersyes til dine behov og økonomi. Gennem vores hjemmeside har du alt samlet – de bedste låneudbydere på markedet lige nu, valutaomregner og låneberegner. Du kan bruge alle vores services helt gratis og uforpligtende.