Valutaomregner

Valutaomregner - Omregn valuta

Valutaomregner

Vi lever i en globaliseret verden, og derfor er den danske krone ikke altid helt nok, hvis du skal ud i den store vide verden. Der findes utroligt mange forskellige valutaer i verden, og der kan være flere grunde til, at man har brug for at vide, hvor meget en valuta er værd i danske kroner eller en anden valuta. 

Måske skal du ud at rejse og har brug for at veksle valuta i banken eller på anden måde få fat i nogle kontanter? Eller har du fundet en vare på en udenlandsk hjemmeside, som du bare må have, men prisen er opgivet i en fremmed valuta? 

Nogle gange er det bare praktisk med en valutaomregner, som hurtigt kan regne regnestykket ud for dig, i stedet for at du selv skal frem med lommeregneren, efter du har fundet kursen på den givne valuta. Derfor tilbyder MONEYBANKER.dk en omfattende og top tunet valutaomregner, som er let at bruge, og som hurtigt kan give dig de tal, du har brug for at vide, når du skal konvertere valuta.

Lad vores valutaomregner hjælpe dig

Vi er mange, som husker matematiktimerne i folkeskolen, hvor vi lærte at omregne valuta baseret på valutakurser. Mens disse kundskaber i visse situationer er gode at have, er de næsten blevet overflødiggjort, efter internettet har gjort det muligt at løse dette regnestykke for dig. 

Man skal bare google ”valutaomregner”, og så kan du ellers vælge og vrage mellem et hav af beregnere. Med en valutaomregner slipper du for selv at jonglere med tal og valutakurser. En valutaomregner har gjort konvertering af valuta meget lettere. 

Du skal bare indtaste det beløb, du ønsker at omregne til en anden valuta, vælge hvilken valuta du vil konvertere fra, og hvilken valuta du vil konvertere til. Og vupti, så giver din valutaomregner dig det tal, du før i tiden skulle bruge en lommeregner, en viden om verdens valutakurser og en evighed på at regne ud. 

Med andre ord er det en hel del lettere at klikke sig ind på en valutaomregner end at regne det ud selv. I løbet af få sekunder har din valutaomregner nemlig givet dig de informationer, du har brug for at vide, og du kan være sikker på, at tallet er korrekt regnet ud. 

MONEYBANKER.dks valutaomregner er ingen undtagelse og er derfor et ideelt valg, hvis du af den ene eller den anden grund har brug for at omregne valuta og leder efter en pålidelig valutaomregner til at gøre dette job.

Savner du overblik over valutakurser?

Måske skal du bruge mere end én valutakurs. Eller måske har du brug for at kende til en helt særlig og knap så kendt valuta. I så fald er det smart at have adgang til en valutaomregner, som har alle eller i hvert fald næsten alle verdens valutakurser samlet på ét sted. 

Det giver overblik og en brugervenlig oplevelse. Med en lang liste af valutakurser finder du med garanti den valutakurs, du har brug for her i MONEYBANKER.dks valutaomregner. Der er alt lige fra globale sværvægtere som euro og US dollars til de mere eksotiske samoanske tala og uzbekistanske sums. 

Alle verdens afkroge er dækket i vores valutaomregner, så uanset hvor du skal hen, eller hvilken valuta du leder efter, så kan du regne med at finde den i MONEYBANKER.dks valutaomregner.

Konstante kursændringer

Valutakurser ændrer sig hele tiden, og man skal være lavet af et helt særligt stof for at være helt opdateret på alle valutakurser hele tiden. Det er de færreste, som går op i dette. Især fordi det ikke er relevant for dig at kende til alverdens valutakurser hele tiden. 

Når man bor i Danmark, kommer man jo til hverdag langt med at kende den danske krone. Men når man pludselig står i en situation, hvor man har brug for at kende til en eller flere udenlandske valutakurser, er det smart med en valutaomregner, som bliver opdateret med hyppige mellemrum, så du ikke behøver tænke på dette. 

MONEYBANKER.dk tilbyder en valutaomregner, som opdateres jævnligt, og som derfor altid er en retvisende valutaomregner, uanset hvilken møntfod du skal konvertere fra og til. Du kan stole trygt på MONEYBANKER.dks valutaomregner, da kurserne er baseret på blandt andet Nationalbankens tal.

Sådan bruger du valutaomregneren

Der findes rigtig mange valutaomregnere på internettet, så der er nok at vælge imellem. En god valutaomregner er både nem at bruge og har alle de valutaer, man overhovedet kan forestille sig. Den skal kunne benyttes, uanset hvilken valuta, man har brug for at kende til. 

Det er netop det, MONEYBANKER.dks valutaomregner bestræber sig på at være. Brugervenligheden er i højsædet, og den kan lige nøjagtig det, en valutaomregner skal kunne. En god valutaomregner skal kunne give dig en præcis beregning på, hvad et bestemt beløb i én møntfod svarer til i en anden møntfod, og det kan MONEYBANKER.dks valutaomregner. 

Det er en beregning, man kommer langt med i mange tilfælde. Om man står og skal til at handle på en udenlandsk hjemmeside og skal kende den nøjagtige pris, er på vej på ferie og skal veksle penge eller noget helt tredje, så er det godt at vide, hvor man finder en funktionel valutaomregner med friske kurser. Du kan som sagt finde en valutaomregner på mange forskellige hjemmesider på internettet. 

Nogle er dog bedre end andre, enten fordi de bliver opdateret oftere, eller fordi de tilbyder flere valutakurser. Tjek disse to ting, inden du finder den valutaomregner, du bedst kan lide. Hos MONEYBANKER.dk har vi valgt at optimere begge dele, så her får du i hvert fald en valutaomregner, som altid står knivskarpt.

Find den valuta du leder efter

Her på siden finder du vores valutaomregner. Vores valutaomregner er let at bruge, og gennem ganske få trin kan du nemt få den information, du mangler. Du bruger vores valutaomregner ved at indtaste det beløb i startvalutaen, du gerne vil have konverteret fra en valuta til en anden. 

Lad os for lethedens skyld bruge et eksempel for at illustrere, hvordan man anvender vores valutaomregner. Vi siger, at du har brug for at vide, hvor meget 250 thailandske baht er i danske kroner. Det første, du så skal gøre, er at indtaste 250 i det øverste felt i vores valutaomregner, da det jo er dette beløb, du gerne vil have regnet om til danske kroner. 

Du kan også justere på beløbet ved at lægge en enkelt fra eller til. Det vil sige, at hvis du finder ud af, at du i virkeligheden gerne vil vide, hvor meget 249 baht er i danske kroner, skal du bare trykke på pil ned, som du finder ved siden af feltet, hvor du indtaster beløbet. 

Lad os i vores tænkte eksempel dog holde os til, at du gerne vil vide, hvor meget 250 baht er i kroner og øre. Efter du har indtastet 250 øverst i vores valutaomregner, er det tid til at vælge valuta. Da det er thailandske baht, du gerne vil have omregnet til danske kroner, skal du finde og vælge ”THB: Thailand - Baht” i den første af de to dropdown menuer, som du finder i vores valutaomregner. 

I disse menuer finder du alle de valutaer, som er tilgængelige i vores valutaomregner. I den nederste dropdown menu skal du vælge den valuta, du gerne vil konvertere til. I vores eksempel er det danske kroner.

Den er ganske nem at finde, da det er den første, der dukker op på listen over valuta i vores valutaomregner. 

Mest populære valutaer er øverst

De øverste valutaer i denne valutaomregner er de mest populære valg, så de er altid lette at finde. Heriblandt er den danske krone at finde, da dette jo en dansk hjemmeside, som primært benyttes af danskere, som derfor oftest foretrækker at konvertere til eller fra danske kroner. 

Når du har valgt ”DKK: Denmark - Kroner”, skal du ikke gøre mere. Det er ikke engang nødvendigt at trykke enter for at få resultatet. Vores valutaomregner har allerede af sig selv regnet ud, hvad 250 thailandske baht svarer til i danske kroner.

Det står nederst i rammen i vores valutaomregner.

Vend beregningen nemt og enkelt

Skulle du hurtigt have brug for at vende beregningen om - det vil sige så du har brug for at vide, hvor meget eksempelvis 300 danske kroner svarer til i thailandske baht - kan du med vores valutaomregner let gøre dette ved at trykke på den cirkulære pil imellem de to dropdown menuer. 

Trykker du på denne, bytter beregneren om på start- og slutvaluta, og MONEYBANKER.dks valutaomregner omregner nu danske kroner om til thailandske baht. Indtaster du så 300 øverst, da du nu gerne vil omregne 300 kroner til baht, fortæller vores valutaomregner dig nu præcis det, du gerne vil vide. 

Alt dette tager ingen tid, og du slipper for besværet med selv at regne det ud. På under et minut har MONEYBANKER.dks valutaomregner givet dig det svar, du har brug for, så der er absolut ingen grund til at begynde at lede efter lommeregneren!

En opdateret valutaomregner

Eftersom valutakurserne ændrer sig hele tiden, siger det sig selv, at en valutaomregner ikke er meget værd, hvis ikke den bliver opdateret med jævne mellemrum. Jo oftere en valutaomregner bliver opdateret, jo bedre er denne valutaomregner til at give præcise beregninger baseret på de nyeste kurser. 

Og jo bedre en valutaomregner er til at give præcise beregninger, jo bedre er den enkelte valutaomregner i det hele taget. Derfor sætter vi hos MONEYBANKER.dk en dyd i at opdatere vores valutaomregner så ofte som muligt. Vi sørger for, at valutaomregneren bliver opdateret hver time med friske valutakurser. 

Vi får blandt andet vores valutakurser fra Nationalbanken, så du kan være sikker på, at vores valutaomregner opererer med de rigtige kurser fra pålidelige institutioner.

Få altid de seneste valutakurser

At benytte en opdateret valutaomregner har mange fordele i forhold til at bruge en gammel og forældet valutaomregner. Blandt andet kan det hjælpe dig, hvis du gerne vil sørge for at veksle til den bedst mulige pris. 

Det vil sige, når kursen for en bestemt valuta er lavest. Hvis du er ude på dette, kan det selvsagt ikke hjælpe noget, hvis du bruger en valutaomregner, som ikke er blevet opdateret igennem en længere periode. 

Når du leder efter den bedste valutaomregner, kan du derfor med fordel prøve at finde informationer om, hvor ofte kurserne i den enkelte valutaomregner bliver opdateret, da dette jo er vigtig information. 

Man kan få sig en slem overraskelse, hvis man veksler penge i den tro, at man har fundet den bedste pris på en valuta, men hvis du er kommet til at bruge en forældet valutaomregner, og denne pris ikke længere er gældende, ved man jo ikke, hvor meget man i virkeligheden har købt eller solgt for. En opdateret valutaomregner kan altså give dig sikkerhed og vished, inden du foretager et køb eller salg af en fremmed valuta.

En gratis ydelse

Ligesom MONEYBANKER.dks andre services er vores valutaomregner ganske gratis at benytte dig af. Vi er dog af den opfattelse, at selv om en service er gratis, kan den godt stadig være god. Vores valutaomregner er derfor et ideelt valg til dig, som leder efter en god og pålidelig valutaomregner, som altid giver dig præcise beregninger af valuta på baggrund af de nyeste kurser på valuta fra hele verden.

Brug en valutaomregner, når du handler online

Danmark er jo et lille land med en forholdsvist lille møntfod, som ikke bruges mange andre steder i verden. Derfor er det heller ikke sikkert, at du kan købe alle studiebøgerne, du har brug for, eller den kjole, du er blevet forelsket i, på en dansk hjemmeside med danske kroner og øre. 

Nogle gange må man skæve til udenlandske webshops for at få fat i de ting, man har brug for eller ønsker sig. Heldigvis er det ikke noget problem i vores globaliserede verden, og i dag shipper de fleste webshops internationalt, så du kan få dine varer leveret til døren i lille Danmark, selv om de bliver sendt fra den anden side af jorden. 

Du kan dog rende ind i et problem, inden du overhovedet når så langt. For hvis hjemmesiden ikke er dansk, er priserne med stor sandsynlighed heller ikke angivet i danske kroner. Hvis du for eksempel har at gøre med en amerikansk hjemmeside, vil priserne jo typisk være angivet i US dollars. 

Få en præcis beregning

Så bliver du nødt til at regne US dollars om til en valuta, du bedre kan forstå. Men hvordan er det nu lige, at valutakursen for US dollars ser ud? Her har du brug for en god valutaomregner. Valutakurserne ændrer sig nemlig konstant, og du kan måske med lidt snilde sjusse dig frem til en omtrentlig omregning til danske kroner, hvis du har en idé om, hvad valutakursen er. 

Det er måske også godt nok for dig, men med en valutaomregner kan du få en præcis beregning og med opdaterede valutakurser, som kan fortælle dig nøjagtigt, hvor meget din vare koster. Og hvorfor nøjes med en cirkapris, når du så let som ingenting kan få det præcise beløb med en valutaomregner? 

Det kan være vigtigt at kende til den nøjagtige pris, hvis du har fundet den ønskede vare på flere hjemmesider, og du gerne vil sammenligne prisen, eller hvis du handler på et budget.

Særlig relevant når du handler med ukendte valutakurser

Du kan også komme ud for, at du har med en valuta at gøre, som du virkelig ikke kender noget som helst til. I så fald giver det sig selv, at det nok er en god idé lige at regne ud, hvad den egentlige pris er i danske kroner - eller hvad din foretrukne valuta nu er - inden du kaster dig ud i at bestille varen. 

Og med en valutaomregner, som har et stort udvalg af valutakurser, kan du finde valutakurser, som du sikkert aldrig nogensinde har hørt om. Du kan med sikkerhed også finde den valuta, du leder efter, hvis du har fundet en god valutaomregner. Der er ingen tvivl om, at det er besværet værd at klikke sig ind på en valutaomregner for at regne prisen for dine varer ud, inden du trykker på ”køb”. 

På den måde kan du bruge en valutaomregner til at skabe vished omkring dit køb, selv om du handler uden for landets grænser. Det er også en fordel, hvis du har et lidt stramt budget, og du er på udkig efter det billigste alternativ, ligesom hvis du er ude efter det billigst mulige lån. Ofte kan man være heldig at finde produkter til en bedre pris på udenlandske hjemmesider, men når prisen er opgivet i en anden mindre velkendt valuta, kan det være svært at gennemskue uden at have en valutaomregner ved hånden. 

Sammenlign priser og skab overblik

Du kan derfor bruge denne valutaomregner til sammenligning af prisen på den danske hjemmeside i forhold til prisen på den udenlandske hjemmeside. Måske du har fundet den samme vare på to forskellige udenlandske sider? Der kan være parametre som for eksempel leveringsomkostninger, som du skal tænke på, når du handler internationalt. 

Med en valutaomregner ved din side kan du hurtigt skabe overblik over den samlede pris. Du ved altså med en valutaomregner hurtigt, om der er penge at spare ved at handle internationalt, og jo billigere man kan finde en vare, jo bedre er det jo for bankkontoen!

Selv om du handler på en hjemmeside, som bruger de gode gamle euro, er det en fordel at bruge en valutaomregner, når du handler online. På trods af, at der er en fastkurspolitik, som lænker kronen fast til euroen, er der alligevel små udsving, og hvis du vil have den helt rigtige kurs, så tjek en valutaomregner. 

Så er du nemlig sikker på, at du kender den helt præcise pris på dit køb, inden du sender bestillingen afsted. Det giver vished og tryghed, når du bruger penge ved at handle på internettet, uanset hvor og hvad du køber.

Skal du ud at rejse?

Hvis du skal udenlands, får du uden tvivl brug for at kende møntfoden i det land, du skal besøge. Og det er også en god idé at vide nogenlunde, hvordan kursen på denne ligger i forhold til den danske krone. Her kan en valutaomregner hjælpe dig på vej. 

Det kan jo nemt ske, at man skal købe noget, mens man er ude at rejse, og så kommer man ikke langt med danske kroner. Det er vigtigt at vide, hvor meget man betaler for de ting, man køber i udlandet. Især fordi det ikke er alle steder, de indfødte er lige ærlige over for godtroende turister. 

I så fald kan man hurtigt komme til at betale overpris på de lokale markeder, hvis ikke man har styr på valutaen, og hvad den er værd. Derfor er det en god idé at konsultere en valutaomregner, inden du tager hjemmefra. Den kan nemlig fortælle dig, hvor meget den lokale valuta er værd i forhold til kronen. 

Hvis du har et mobilabonnement, som lader dig bruge data gratis i udlandet, er det også smart at have en valutaomregner ved hånden. Så kan du hurtigt omregne prisen på de varer, du står og er ved at købe i supermarkedet, og du kan se, om restauranten, du overvejer at spise på, har nogle fornuftige priser. 

Hvis ikke du er så heldig, bør du tjekke op på valutakurserne hjemmefra, så du hurtigt kan lave en beregning, som passer nogenlunde. Også dette kan en valutaomregner hjælpe dig med. Det er altid bedre at have en idé om prislejet end at betale prisen uden at ane, hvad man har betalt for sine varer.

Hav øje på gebyrer

En anden ting, du skal huske på, når du skal ud at rejse, er, at det oftest vil koste dig et gebyr at hæve penge i de udenlandske automater. Nogle steder kan det endda være en udfordring bare at finde en hæveautomat, som accepterer udenlandske kort. 

I og med at mange lande ikke er ligeså glade for brugen af VISA-kortet i butikker og restauranter, som vi er i Danmark, bør man forberede sig selv på dette ”kulturchok” hjemmefra. Det smarteste, du kan gøre, er at have kontanter på dig i den rigtige valuta. Det kan derfor anbefales at veksle penge hjemmefra. 

På den måde undgår du at stå i et fremmed land uden penge eller mulighed for at få fat i nogle, og du slipper samtidig for at betale det forholdsvist høje gebyr, der er på at hæve penge i en udenlandsk hæveautomat. Når du sidder og skal til at bestille valuta i banken, er det ganske praktisk at have en valutaomregner, som kan hjælpe dig. 

Du skal såmænd bare bestemme dig for, hvor mange penge i danske kroner, du synes vil være passende at veksle. Derefter vil din valutaomregner fortælle dig, hvor mange penge i den fremmede valuta, du skal veksle. Det skal du så bare bestille i banken eller hos et vekselbureau, og så er du klar til at rejse ud i den store vide verden!

Drikkepenge i udlandet

En helt anden grund til at have kontanter med hjemmefra, når du skal ud at rejse, er andre landes forhold til drikkepenge. Mens det ikke er noget, vi går så forfærdeligt meget op i her i Danmark, kan det gøre en kæmpe forskel for folk i andre lande at modtage drikkepenge. 

I nogle lande og i nogle professioner består hovedparten af lønnen af drikkepenge, så det er en vigtig indtægt for mange. Og disse drikkepenge skal gives i kontanter. Det skal selvfølgelig også afvejes, hvor meget det er passende at give i drikkepenge, og her er en valutaomregner igen behjælpelig, så du ved præcis, hvor meget du faktisk giver i drikkepenge.

Kend dit forbrug

Med andre ord er det helt essentielt for din rejse, at du ved, hvor mange penge du bruger. Ikke mindst så du ikke kommer hjem og indser, at du har overskredet dit budget, uden du har været klar over det. Det er trods alt ikke alle, som kan tage på ferie uden helt at tænke på udgifterne, som er forbundet med en sådan tur. Og man skal nødigt være tvunget til at optage et forbrugslån undervejs på ferien.

Så vær forberedt, og brug en valutaomregner til at tjekke valutaen samt valutakursen for det land, du skal besøge, allerede inden du tager afsted. Find derfor en god valutaomregner, som kan give dig de informationer, du har brug for, så du ikke risikerer at stå i et fremmed land og ikke være i stand til at afkode priserne på for eksempel madvarerne, solcremen eller togbilletterne.

Læg et budget for ferien med en valutaomregner

De fleste af os bliver nødt til at tænke budget ind i vores ferieplanlægning. Det er ikke helt billigt at rejse, og det kan godt være en byrde for økonomien, hvis man på ferien bruger flere penge, end man havde regnet med. 

Derfor bør man gøre det klart for sig selv, inden man tager afsted, hvor mange penge man må bruge på den forestående ferie. Der skal selvfølgelig tænkes på fly/transport og bolig i ferielandet. Transport og bolig booker man typisk hjemmefra, og her kan det også være praktisk med en valutaomregner, hvis du booker disse ting på en udenlandsk hjemmeside. 

Ellers er det primært lommepengene, som skal afstemmes inden afrejse. Der kan være visse fordele i at lægge et budget for lommepengene på din ferie i en anden valuta end den danske. Om ikke andet så for at give dig overblik, mens du er på ferie. 

Kend den lokale valuta for ferien

Alt du køber på din ferie, kommer jo til at være i den lokale valuta, og derfor kan der være lidt logik i at omregne dit budget til den fremmede valuta, inden du tager afsted. Hvis du for eksempel skal til Spanien med familien, og du ved, at du har 6.000 kroner i lommepenge, kan du med en valutaomregner regne ud, hvor mange penge i den lokale valuta - det vil sige euro i dette tilfælde - du har til rådighed i forhold til mad, drikke, oplevelser og så videre. 

Dermed er det også lettere at forholde sig til de spanske priser, som kun er opgivet i euro, og du er ikke afhængig af en valutaomregner hver gang du står over for et køb på din ferie. Du skal bare taste 6.000 ind i din valutaomregner for at finde ud af, hvor mange euro du har at gøre med på din tur til Spanien. 

Hvis du foretrækker at lave dit budget er mere finkornet end dette, kan du med en valutaomregner også regne ud, hvor mange euro du regner med at bruge på for eksempel mad, oplevelser, drikkepenge og så videre. Bare regn det ud i danske kroner først, hvorefter vores valutaomregner kan fortælle dig, hvor mange euro du har til de forskellige aspekter af din ferie. 

På den måde har du også mere ro til at nyde din ferie frem for konstant at stresse over penge og økonomi, og det er vel netop for at stresse af og glemme hverdagens problemer, at man tager på ferie, ikke sandt?

Anvend en valutaomregner sammen med en låneberegner inden rejsen

En valutaomregner er et genialt redskab til, når man skal på ferie og skal have regnet omkostningerne ved ferien ud. Alt efter hvilken type ferie, man sætter sammen, kan man komme ud for at skulle forholde sig til en ukendt eller mindre velkendt valuta, allerede inden man er taget afsted. 

Hvis du vil have oplevelser, skal du måske selv arrangere dem, og det vil oftest være gennem en lokal service. Hvis du gerne vil bo i privat udlejede boliger, vil du måske leje en villa gennem en af de mange boligudlejningshjemmesider, man finder på nettet. 

For det første findes der ikke mange danske hjemmesider af denne type, og for det andet er det som regel ikke danskere, som står for udlejningen af disse lejeboliger. Af disse grunde står du oftest med en pris, som ikke er angivet i danske kroner og øre. 

Har du fundet et lækkert hus, du gerne vil leje i forbindelse med din ferie, kan du bruge en valutaomregner til at omregne prisen til en valuta, du kender. Mens du sidder og regner på disse omkostninger, kan det være, at du kommer frem til, at et lån kunne være en god måde at gøre ferien lidt sjovere på. 

Om ikke andet kan et lån give lidt luft i budgettet og samtidig tilføre ferien lidt fortjent luksus. Måske var det perfekte hus lidt dyrere, end budgettet tillader. Måske har du fundet et federe hus til en lidt højere pris, end du oprindeligt havde tænkt dig at bruge på leje af bolig.

Måske skal der både være råd til at bo lækkert og have det sjovt på ferien. I hvert fald vil du ikke være den første til at tage et lån for at gøre ferien endnu sjovere. 

Find finansiering til din drømmeferie

Hvis du på forhånd kan se, at drømmeferien vil komme til at sprænge budgettet, står du over for et valg. Vil du gå efter en billig og skrabet udgave af den ferie, du havde drømt om? Eller vil hellere du gå all in og arrangere præcis den ferie, du ønsker dig? 

Vælger du det sidste, har du den mulighed, at du kan tage et lån for at få råd. Men inden man tager et lån, skal man gøre det klart for sig selv, hvordan man ønsker, at det lån skal se ud. Du bør derfor først regne de forventede omkostninger ud, hvilket du kan gøre ved hjælp af vores valutaomregner. 

Der er nemlig ingen grund til at låne unødvendigt mange penge. Når vores valutaomregner har fortalt dig, hvor meget de egentlige omkostninger kommer til at overskride dit oprindelige budget, kan du begynde at tænke på lån. Du kan dermed med fordel bruge en låneberegner, mens du afdækker omkostningerne af din ferie ved hjælp af en valutaomregner. 

På den måde ved du også, hvor meget du kan nøjes med at låne, så du ikke låner mere, end du skal bruge. Et fif er dog at låne en smule til den gode side. De fleste låneudbydere lader dig betale lånet ud gebyrfrit, når og hvis du finder det belejligt. 

Men vær opmærksom på, at der er renter på, og jo længere tid, du bruger på at betale af på dit lån, jo mere skal du også betale i renter. På den måde er en låneberegner en smart opfindelse, som giver dig overblik over, hvordan lån kan se ud og sættes sammen. 

Du finder en låneberegner her på MONEYBANKER.dk, som kan hjælpe dig på vej, og som du kan bruge sammen med vores valutaomregner. Det hele er lettest, hvis alt er at finde på en og samme hjemmeside. Vi har derfor også samlet en række låneudbydere, som du kan blive klogere på.

Du kan altså nemt finde frem til, hvilket lån, der passer bedst til dine behov.

Hav en valutaomregner med dig overalt på ferien

Selv om du kan gøre meget for at være forberedt på den fremmede valuta, inden du tager afsted, er det også godt at have en valutaomregner ved hånden i pressede situationer, mens du er afsted. Heldigvis er det nemt nok, hvis man har en smartphone. 

Der findes mange valutaomregner apps, og ellers kan man bruge en almindelig browser på sin telefon, så man kan bruge den valutaomregner fra internettet, man bedst kan lide. Dette virker dog kun, hvis du har internetadgang i udlandet. I hvert fald er det blevet meget nemmere at lave en præcis valutaomregning, nu hvor din mobiltelefon også kan fungere som en valutaomregner, når du er ude at rejse!

Få mest valuta for pengene

Jo billigere man kan købe valuta, jo bedre er det, for det betyder, at man kan købe mere valuta for sine penge. Det betyder måske ikke det helt store, hvis du blot skal veksle mindre beløb, da valutakurserne typisk ikke vil ændre sig drastisk fra den ene dag til den anden. 

Hvis man dog skal veksle større beløb, skal man ikke undervurdere betydningen af at veksle på det rigtige tidspunkt. Afhængig af størrelsen på vekselbeløbet kan selv små udsving i valutakurserne gøre en stor forskel, og her kommer vores valutaomregner ind i billedet. 

Vores råd er derfor at holde godt øje med valutakurserne i et stykke tid, inden du veksler, og dette kan du gøre med en valutaomregner. Ved at holde øje med valutakurserne finder du både ud af, hvad en god og en dårlig kurs er for den enkelte valuta, og det gør dig samtidig også i stand til at veksle, når kursen er på sit laveste. 

Du kan bruge MONEYBANKER.dks valutaomregner til at følge med i, hvor meget valuta du kan få for dine penge, da vi opdaterer valutakurserne i vores valutaomregner hver time. Det behøver derfor heller ikke at tage dig flere uger at danne dig et overblik over valutaens kursændringer. 

Så snart du har en fornemmelse for, hvad en lav og hvad en høj kurs er for den valuta, du ønsker at købe, så kan du skride til handling, ligeså snart kursen har nået et niveau, som du er tilfreds med.

Eksempel på kursændring

Du skal for eksempel veksle 50.000 kroner til britiske pund. Ved at indtaste 50.000 i vores valutaomregner og ved at vælge i vores valutaomregner at du gerne vil omregne fra danske kroner til britiske pund, vil vores valutaomregner nu fortælle dig, hvor mange pund du kan købe for 50.000 kroner her og nu med de gældende valutakurser. 

Her handler det om at købe så mange pund for dine 50.000 kroner, som du overhovedet kan. Derfor bør du tjekke kursen mere end én gang. Det kan nemlig være, at du vil se et andet resultat, hvis du prøver at indtaste samme beløb i den samme valutaomregner et par timer senere. 

Hvis du er ude for dette, så er det fordi, valutakursen har ændret sig, og vores valutaomregner er blevet opdateret. Ved at holde øje i en periode kan du dermed se, hvornår det bedst betaler sig at veksle - altså hvornår du får flest britiske pund for 50.000 danske kroner.

Hvis du omvendt har eksempelvis 5.000 britiske pund, som du gerne vil have vekslet tilbage til danske kroner, kan du igen sørge for at få mest valuta for pengene ved at benytte dig af en valutaomregner. Sæt beløbet til at være 5.000 i din valutaomregner. 

Vælg derefter ”GBP: United Kingdom - Pounds” som startvalutaen og den danske krone som slutvalutaen. Så vil din valutaomregner vise dig, hvor mange kroner du får for 5.000 pund i dette øjeblik. Gør dette flere gange over en periode efter eget valg, og slå til, når du vurderer, at du kan få flest kroner for dine 5.000 pund.

Veksel penge i banken/vekselbureau

Skal du ud at rejse, er det en god idé at have lidt kontanter på sig i det tilfælde, at det bliver nødvendigt at betale med kontanter. Du kan gøre forarbejdet hjemmefra ved at bestille valuta i din bank eller hos et vekselbureau, som lever af at veksle penge, og i den forbindelse er det igen godt at have en valutaomregner ved sin side.

På din banks hjemmeside kan du oftest bestille valuta online til afhentning i den afdeling, der passer dig bedst. Der er ikke rigtigt mere i det, end at du bare skal vælge, hvilken valuta du gerne vil bestille, og hvor stort et beløb i denne valuta du gerne vil have. Hertil er det praktisk med en valutaomregner, så du ved præcis, hvor mange penge du bestiller. 

I dette tilfælde kan det være bedst at bruge bankens valutaomregner, så du har den købskurs, som banken opererer med. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er helt gratis at bestille valuta i banken. Det har typisk noget at sige, hvilken type kunde du er hos din bank.

Nogle kundetyper er berettiget til at bestille valuta gebyrfrit, mens andre kundetyper må betale et gebyr. 

Vekselgebyr i banken

Hvis du er en af de kunder, som kan bestille valuta kvit og frit, er der en klar fordel ved at gøre dette. Hvis du derimod er en af de kunder, som skal betale et gebyr, kan det måske være værd at overveje, om det kan betale sig at vente med at hæve valuta, indtil du er på destinationen. Det koster som regel 30 kroner i gebyr at hæve penge i udenlandske hæveautomater, men der er dog undtagelser. 

Du bør undersøge, om det er dyrere eller billigere for dig at hæve i udlandet end at bestille valuta i banken. Hvis det for eksempel koster 40 kroner i gebyr at bestille valuta hos banken, sparer man jo 10 kroner ved at vente med at hæve, indtil man er landet i det land, man skal besøge. 

Det kan dog give noget sikkerhed at vide, at man har kontanter på sig, og at det ikke er strengt nødvendigt at finde en hæveautomat så hurtigt som muligt. Gør derfor dig selv en tjeneste, og tænk over disse ting, inden du rejser afsted. Tjek bankens gebyrer, og få en valutaomregner til at fortælle dig, hvor stort et beløb du skal bestille eller hæve.

Hæv fremmed valuta i hæveautomater

Der findes også efterhånden flere og flere hæveautomater her i Danmark, som faktisk lader dig hæve fremmed valuta, ligesom du hæver danske kroner. Som regel kan du kun vælge de ”store” valutaer som US dollars og euro, men skal du til USA eller et euroland, er det en nem måde at få fat i den rigtige valuta på. 

Så behøver du nemlig ikke at bestille i forvejen. Du kan bare gå ned til hæveautomaten og hæve valuta, ligesom du ville hæve danske kroner. Du skal dog lige være opmærksom på, at det stadig kan koste et gebyr at hæve valuta på denne måde, så dette slipper du ikke så let for. 

Når du hæver fremmed valuta gennem en hæveautomat, er der en indbygget valutaomregner i maskinen, som fortæller dig, hvor mange danske kroner du er ved at købe valuta for. Alligevel kan du med fordel konsultere en valutaomregner på nettet, inden du går ned for at hæve, så du nogenlunde ved, hvor meget du skal hæve. Så er du godt forberedt!

Sammenlign kurserne hos vekselbureauerne

Hvis ikke du synes, at banken er det rigtige sted at veksle penge, men stadig gerne vil være forberedt hjemmefra, kan du undersøge vekselbureauerne nærmere. Et vekselbureau er et selskab, som specialiserer sig inden for veksling af valuta. 

Du kan nemt finde vekselbureauer, som ikke tager noget gebyr, når du køber valuta. På den måde er der penge at spare ved at kigge vekselbureauernes vej i forhold til banken. Til gengæld kan kursen godt variere en smule, alt efter hvor du bestiller din valuta henne på grund af forskellen på købs-/salgskurser og middelkurser, som vekselbureauerne opererer med. 

Du bør også her bruge vekselbureauets valutaomregner for at få den helt rigtige kurs på dit køb eller salg af valuta. Kurserne varierer fra selskab til selskab, så derfor vil vekselbureauets valutaomregner sandsynligvis sige noget lidt andet end en anden valutaomregner. 

Inden du bestemmer dig for, hvor du vil bestille valuta fra, kan du sammenligne forskellige bankers og vekselbureauers kurser for at finde ud af, hvor du får mest valuta for pengene - bogstaveligt talt!