Sammenlign med låneberegner

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Sammenlign lån med en låneberegner

Det kan være yderst vanskeligt at tage stilling til, hvor du skal vælge at optage et lån. Du kan vælge den traditionelle vej og gå i banken, eller du kan vælge en af de mange andre muligheder, som findes på det danske lånemarked. Det større og større fokus på online-lån har især betydet, at lånemulighederne er eksploderet.

Det er på mange måder en positiv ting, men at der er mange forskellige udbydere og lånetyper kan også gøre det vanskeligt at overskue, hvilket lån du i sidste ende skal vælge.

For hvordan adskiller og sammenligner du egentligt de forskellige lån fra hinanden og dermed sikrer dig et billigt lån, som passer til dit lånebehov? Hvis du står med denne udfordring kan du med fordel gøre brug af MONEYBANKER.dks søgemaskine og låneberegner.

Søgemaskinen adskiller udbyderne fra hinanden

Før du kan sammenligne de forskellige låneudbydere med vores låneberegner, bliver du først nødt til at finde ud af, hvilke udbydere som er interessante for netop dig. Det er nødvendigt, da der er så mange forskellige lånemuligheder på markedet, at det er vanskeligt at overskue dem alle sammen på én gang. Det er heller ikke relevant at søge uden retning mellem alle lånemulighederne, da der helt sikkert er mange udbydere, som ikke kan efterleve dine kriterier for et lån.

Det du skal gøre er derfor at gøre brug af søgemaskinen på MONEYBANKER.dk. Søgemaskinen fungerer på den simple måde, at du angiver tre kriterier, hvorefter søgemaskinen vil oplyse de låneudbydere, som passer til dine ønsker for et lån. De tre kriterier er lånebeløb, alder og løbetid på lånet.

Ud fra disse tre oplysninger vil vores søgemaskine angive de låneudbydere, som har mulighed for at tilbyde dig hurtig lån. Herefter er det op til dig selv at undersøge de forskellige udbydere og udvælge en eller flere, som du finder interessante.

Send ansøgninger afsted

Efter du har benyttet dig af søgemaskinen, kan næste trin i princippet være at sammenligne en række forskellige lån ved hjælpe af vores låneberegner. Det er tilfældet, da søgemaskinen oplyser dig om de enkelte låneudbyderes lånebeløb, minimum renteniveau og løbetid, som også er de oplysninger, du skal angive, når du gør brug af låneberegneren. Problemet er blot, at disse tal ikke er præcise.

Derfor vil du på ingen måde få det optimale ud af låneberegneren, hvis du blot sammenligner udbyderne på baggrund af søgemaskinens resultater.

Det du i stedet for skal gøre er at ansøge om lån hos en række forskellige udbydere. Det er tilfældet, da det er nødvendigt, hvis du ønsker at have et ordentligt sammenligningsgrundlag. Når du modtager et konkret lånetilbud, vil du nemlig få det fulde overblik over det enkelte låns omkostninger.

Det betyder, at du vil få nogle helt præcise tal og dermed et langt bedre grundlag for at vælge mellem de forskellige udbydere.

Det kan være vanskeligt at afgøre, hvor mange forskellige ansøgning du skal sende afsted, men vi anbefaler, at du som minimum ansøger ved tre forskellige låneudbydere. Det vil dog altid være en fordel at ansøge så mange steder, som du kan overskue, da det i sidste ende vil sikre dig det bedste sammenligningsgrundlag og dermed en større garanti for, at du vælger det helt rigtige lån.

Du skal i denne sammenhæng ikke være nervøs for, at du forpligter dig til noget, blot fordi du ansøger om lånoptagelse ved en række forskellige udbydere. Du kan sagtens modtage et konkret lånetilbud og senere afvise det, hvis det ikke lever op til dine forventninger – eller hvis du har fået et mere attraktivt tilbud fra en anden udbyder.

Fokusér ikke udelukkende på renten

Renten er nok det tal, som de fleste mennesker tænker på, når snakken omhandler lån. Det handler om at finde det lån, som har den laveste rente. Det er i en vis grad også rigtigt, da renten i langt de fleste tilfælde vil være den altoverskyggende omkostning, når du optager et lån.

Et låns renteniveau er derfor en vigtig faktor i din søgen efter et billigt lån. Det er dog vigtigt, at du ikke udelukkende fokuserer på renten, når du skal sammenligne forskellige lån. Hvis du kun sammenligner renteniveauet, får du nemlig ikke et retvisende billede af et låns samlede omkostninger.

Det du skal gøre er i stedet for at fokusere på det enkelte låns ÅOP, som er et udtryk for de samlede udgifter i forbindelse med et lån. Renteniveauet er en del af ÅOP’en, men derudover dækker dette tal også andre omkostninger, som skal betales, når du vælger at optage et lån. Det kan f.eks. være et oprettelsesgebyr eller andre beløb, som skal betales udover rentebeløbet.

Du skal derfor fokusere på ÅOP’en, når du sammenligner forskellige lån. På den måde vil du nemlig få det helt reelle overblik over de udgifter, som skal betales. Hvis du vælger udelukkende at bruge renten som sammenligningsgrundlag, risikerer du derimod at overse en række væsentlige udgifter.

Det skal dog nævnes, at du først kan få oplyst et låns ÅOP, hvis du modtager et konkret lånetilbud. Det er endnu en fordel ved at sende låneansøgninger afsted, inden du gør brug af vores låneberegner.

Låneberegneren giver dig overblik

MONEYBANKER.dks låneberegner er et værdifuldt redskab, når du ved hjælp af søgemaskinen har indskrænket antallet af udbydere. Som nævnt ovenfor er det derudover en fordel, hvis du har ansøgt om en række konkrete lånetilbud, da det giver dig det bedste udgangspunkt for at få det mest optimale ud af vores låneberegner.

Men hvad er det egentlig låneberegneren kan? Den kan give et simpelt overblik, så du på en nem og hurtig måde kan sammenligne de forskellige tilbud og vælge det, som er mest attraktivt. Ved at benytte dig af låneberegneren får du en oversigt over lånets samlede og månedlige omkostninger. På den måde kan du få sat et præcist tal på, hvor meget du månedligt skal afdrage under låneperioden.

MONEYBANKER.dks låneberegner fungerer på den måde, at du skal angive tre forskellige oplysninger: lånebeløb, rente i procent og løbetiden på dit kviklån. Det er i denne sammenhæng vigtigt, at du angiver de helt præcise tal. Det betyder bl.a., at du skal tage udgangspunkt i lånets ÅOP, og lægge eventuelle gebyrer oveni i lånebeløbet, hvis du har mulighed for det.

Når du har indtastet de ovenstående tal, vil vores låneberegner give dig et overblik over dit lån med fokus på fire forskellige nøgletal: det totale beløb, renter i alt, antal betalinger og den månedlige ydelse. De fire nøgletal er alle sammen relevante, når du skal sammenligne forskellige lån og tage stilling til, hvad for et lån som er mest attraktivt. For at give et overblik over, hvad tallene kan bruges til, vil der neden for blive gennemgået et eksempel.

Lad os antage, at du har fået et tilbud om at låne 65.000 kroner til en rente på 8,5 % og med en løbetid på 36 måneder. Det vil give dig følgende omkostninger:

Totalt beløb: 73.868,04 kroner

Renter i alt: 8.868,04 kroner

Antal betalinger: 36

Månedlig ydelse: 2.051,89 kroner

Låneberegnerens udregninger viser, at det totale lånebeløb er 73.868,04 kroner i løbet af hele låneperioden. Det vil sige, at det er det samlede beløb inklusiv renter (og evt. andre gebyrer), som du skal betale, hvis du vælger at optage lånet.

Renterne løber i alt op i 8.868,04 kroner, hvilket er det beløb, som du skal afdrage, udover det beløb, som du reelt set låner. Antallet af betalinger er blot de 36 måneder, der svarer til løbetiden, da du månedligt skal betale af på dit lån. Det sidste og måske mest interessante tal, er den månedlige ydelse. Det er et udtryk for, hvor stort et beløb du skal betale af hver måned i løbet af de 36 måneder for at nå op på det totale beløb på 73.868,04 kroner.

Dette tal er i dette eksempel 2.051,89 kroner.

Det er vigtigt at fokusere på den månedlige ydelse, da dette tal i høj grad kan bruges til at beslutte, om du har råd til at optage et bestemt lån. Du skal have luft i budgettet til at betale den månedlige ydelse, hvis lånet skal være en mulighed for dig. Hvis den månedlige ydelse er for høj, må du i stedet for kigge efter alternativer.

Det er helt klart nemmest at sammenligne forskellige lån med MONEYBANKER.dks låneberegner, hvis lånebeløbet er det samme. Det er tilfældet, da du på den måde blot kan sammenligne lånenes totale beløb og vælge det, som har det laveste totale beløb. Du skal dog stadigvæk være opmærksom på, om der kan være andre omkostninger i forbindelse med det enkelte lån, som du ikke har angivet i låneberegneren.

Vær realistisk når du låner penge

Selvom du ved hjælp af låneberegneren finder et lån, som umiddelbart virker attraktivt, er det vigtigt, at du ser på situationen i en større sammenhæng. Sagt på en anden måde, skal du ikke bare optage et lån, fordi du kan, men fordi din økonomi tillader det. Hvis du efter at have sammenlignet flere forskellige lån i vores låneberegner kan se, at alle lånene ligger uden for dit økonomiske råderum er det vigtigt, at du fortsætter din søgning i stedet for at optage et lån, som du ikke har råd til.

Alternativt kan du spørge de forskellige låneudbydere, om du har mulighed for at forlænge løbetiden, da det vil betyde, at den månedlige ydelse vil falde, da lånet skal tilbagetales over en længere periode.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.601
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.