Lav budget med låneberegner

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  7 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Færdiggør budgettet med en låneberegner

Der er rigtig mange forskellige ting, du som forbruger skal tage stilling til, når du står overfor at skulle optage et lån. Hvor mange penge skal du låne? Skal du benytte dig af fast eller variabel rente? Hvor lang skal tilbagebetalingsperioden være? Det er bare nogle af de spørgsmål, som du skal kunne besvare i forbindelse med optagelsen af et lån. Hvis du ikke har specielt meget forstand på lånemarkedet, kan det dog være vanskeligt at overskue, hvilket lån du skal vælge, da der er så mange forskellige ting, som du skal tage med i dine overvejelser, før du træffer dit valg.

For at vælge det rigtige lån kræver det først og fremmest, at du har et overblik over, hvad det enkelte låns samlede omkostninger er. Det er væsentligt, da du på den måde sikrer, at du kan vælge det billigste lån og dermed undgå at betale for meget.

Du kan skabe et konkret overblik over dit lån ved at benytte dig af MONEYBANKER.dk´s låneberegner.

Hvad kan MONEYBANKER.dk´s låneberegner bruges til?

Låneberegneren kan faktisk være et relevant redskab i flere forskellige sammenhænge. Det er tilfældet, da vores låneberegner kan være en stor hjælp, både hvis du overvejer at optage et lån, eller hvis du allerede har underskrevet en låneaftale. Det er en god ide at gøre brug af låneberegneren, da den på en meget simpel måde kan oplyse dig om, hvor stort et beløb du skal betale hver måned samt de samlede omkostninger for hele låneperioden.

Disse oplysninger kan være yderst relevante, hvis du overvejer at optage et lån, da det kan give dig et billede af, om du har pengene til at tilbagetale det lån, som du overvejer at vælge. På den anden side kan det også være en fordel af at benytte låneberegneren, hvis du allerede har optaget et lån, men mangler et konkret overblik over de månedlige omkostninger.

Lånebeløb, rente og løbetid

Det eneste du skal gøre for at benytte låneberegneren er at indtaste dit lånebeløb, renten i procent og løbetiden. Når du har indtastet disse tre simple oplysninger, vil MONEYBANKER.dk´s låneberegner skabe et simpelt overblik over din lånesituation. Dette illustreres nemmest med et eksempel:

Vi antager, at du ønsker at låne 20.000 kroner, til en rente på 10 procent og lånet skal løbe i 12 måneder. Det vil give følgende tal:

Totalt

Renter i alt

Antal betalinger

Månedlig ydelse

21.099,81 kr.

1.099,81 kr.

12

1.758,32 kr.

Af tabellen ses det, at det totale beløb, inklusiv renter, bliver 21.099,81 kr.. Det vil sige, at du i løbet af de 12 måneder kommer til at betale 1.099,81 kr. i renter for at låne de 20.000 kr.

Det svarer til, at du hver måned skal betale 1.758,32 kr. af på lånet, hvilket den sidste kolonne angiver.

MONEYBANKER.dk´s låneberegner giver altså dig altså på få sekunder et overskueligt overblik over omkostningerne i forbindelse med dit lån.

Søgemaskinen og låneberegneren supplerer hinanden

Det kræver dog en smule forberedelse, hvis du ønsker at gøre brug af låneberegneren. Du bliver nemlig nødt til at have nogle konkrete tal at indtaste, hvis MONEYBANKER.dk´s låneberegner skal hjælpe dig med at skabe overblik over et bestemt lån. Det betyder, at du er nødt til at undersøge lånemarkedet og forskellige udbydere, før låneberegneren kan opliste dine månedlige omkostninger.

I denne sammenhæng anbefaler vi, at du gør brug af søgemaskinen på MONEYBANKER.dk, da den kan give dig et overblik over forskellige låneudbydere, som er interessante for netop dig. Det eneste du skal gøre er at oplyse, hvor mange penge du vil låne, din alder og over hvor lang tid, du ønsker at tilbagebetale dit lån. Når du har oplyst disse tre simple søgekriterier, vil søgemaskinen komme med en række forslag til udbydere, som passer til dine kriterier.

Herefter er det op til dig selv at undersøge de forskellige muligheder og forsøge at danne dig et overblik over, hvor du kan optage det lån med de lavest mulige omkostninger. Det er lige præcis, når du står i denne situation, at vores låneberegner kan hjælpe dig! Efter at have benyttet dig af søgemaskinen har du nemlig en række konkrete oplysninger omkring lånebeløb, renteniveau og løbetid, som du kan indtaste i låneberegneren.

MONEYBANKER.dk´s søgemaskine og låneberegner skal derfor ses som et supplement til hinanden, og du får således det mest værdifulde indblik i dine muligheder, hvis du benytter dig af dem begge to.

Læg altid et budget

Låneberegneren er et rigtig godt redskab, når du ønsker at undersøge, hvor store omkostningerne er i forbindelse med et kviklån. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at låneberegneren udelukkende er en hjælp, hvis du i forvejen har styr på din økonomiske situation. Du bliver nødt til at danne dig et overblik over din indtægter og udgifter, hvis du skal have mulighed for at vurdere, hvor stort et beløb du har råd til at betale af om måneden.

Du bliver derfor som det første nødt til at lægge et budget, inden du overhovedet går i gang med at undersøge mulighederne på lånemarkedet.

Det du ganske enkelt skal gøre er stille dine indtægter og udgifter op overfor hinanden. Det lyder forholdsvis simpelt, men kan være et relativt indviklet projekt, hvis du ikke har prøvet at lægge et budget før.

Det er en god ide først og fremmest at fokusere på dine indtægter. Det kan være løn, kontanthjælp, SU osv. – altså det beløb, som du har til rådighed hver måned.

Dine udgifter kan opdeles i det, som man definerer som faste og variable udgifter. De faste udgifter er f.eks. husleje, forsikringer, telefonregninger, som skal betales hver måned. De variable udgifter varierer derimod fra måned til måned og er alt det, som ligger ud over de faste udgifter, f.eks. tøj, fornøjelser osv.

Det er vigtigt, at du er meget opmærksom på at medregne de variable udgifter, selvom det kan være vanskeligt at sætte et præcist tal på. Der er mange mennesker, som har en tendens til at undervurdere deres forbrug, hvilket kan blive et stort problem, når du skal ud at låne penge. Det kan nemlig betyde, at du tror, at du har flere penge til rådighed hver måned, end du egentlig har, og dermed kan du komme til at optage et lån, som du egentlig ikke har råd til.

Lån ud fra dit budget

Det er først, når du har lagt et budget, at du får alvor kan få gavn af MONEYBANKER.dk´s låneberegner. Når du har styr på din økonomiske situation, har du nemlig et præcist overblik over, hvor mange penge du har tilovers, når alle udgifter er betalt og dermed, hvor stort et beløb du har råd til at afdrage hver måned.

Ved at sammenligne dit budget med de tal, som låneberegneren viser, kan du nemlig nemt afgøre, om du har råd til at optage et bestemt lån. Hvis det enkelte låns månedlige ydelse overstiger det beløb, som du har tilovers, når alle udgifter er betalt, bliver du nødt til at kigge efter alternativer.

På den måde kan man sige, at låneberegneren er med til at færdiggøre dit budget og være en indikator på, hvilke lån som du, ud fra din økonomiske situation, har mulighed for at optage.

Det er meget vigtigt, at du låner ud fra dit budget og ikke vælger et lån uden at overveje, om du har reelt set har råd til at optage lånet. Hvis du ikke sætter dig ordentligt ind i tingene og låner med omtanke, kan det nemlig resultere i en meget kritisk økonomisk situation, som kan være svær at komme ud af igen.

Læg derfor altid et budget og brug vores låneberegner til at undersøge, om det enkelte lån er realistisk i forhold til dine månedlige indtægter og udgifter.

Hav fokus på ÅOP

Selvom låneberegneren giver dig et overblik over et låns både månedlige og samlede omkostninger, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke omkostninger som medregnes. Når du gør brug af låneberegneren, bliver du bedt om at indtaste lånets årlige rente, da det er et væsentligt parameter for at kunne klarlægge omkostningerne i forbindelse med dit forbrugslån. Du skal dog være klar over, at renten ikke er den eneste omkostning, når du optager et lån.

Hos de fleste udbydere vil du nemlig blive pålagt et gebyr. Det betyder, at det ikke udelukkende er renten, som du skal fokusere på, når du skal optage et lån, men derimod lånets ÅOP. ÅOP’en er interessant, da dette tal udover renten, også dækker andre omkostninger, som skal betales, når du vælger at låne penge.

Det er derfor vigtigt, at du får indtastet de helt rigtige oplysninger i låneberegneren, hvis den skal give et reelt billede af dine muligheder. Derfor opfordrer vi også til, at du oplyser eventuelle gebyrer eller andre stiftelsesomkostninger, som en del af lånebeløbet. På den måde får du det mest realistiske billede af det enkelte låns omkostninger.

Vælger du udelukkende at indtaste renten, når du gør brug af vores låneberegner, skal du blot være opmærksom på, at der kan være yderligere omkostninger knyttet til dit lån, som ikke vil fremgå af låneberegnerens udregninger.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.594
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.