Beregn udgifterne på dit lån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  11 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Beregn udgifterne på dit lån

Det er nemt at optage et lån. Hos mange online-låneudbydere kan du blive godkendt som lånoptager samme dag, som du ansøger, og få overført de lånte penge inden for få dage. Den hurtige ansøgningsproces anser rigtig mange forbrugere som en positiv ting.

For hvorfor skulle gennem en lang og kompliceret ansøgningsproces, når du kan få pengene til rådighed nærmest med det samme?

Der kan dog også være ulemper ved at optage et hurtigt forbrugslån. Det er tilfældet, da det ofte kan være svært at gennemskue, hvad udgifterne på det valgte lån egentlig er. Hvis du træffer en hurtig beslutning er der en stor risiko for, at du ikke får sat dig ordentlig ind i de reelle udgifter, hvilket kan betyde, at du får dig en ubehagelig økonomisk overraskelse, når lånet skal tilbagebetales.

Der er flere forskellige ting, du kan gøre for at skabe dig et overblik over udgifterne i forbindelse med optagelsen af et lån. Én af dem er at benytte dig af MONEYBANKER.dk´s låneberegner.

Udgifter i forbindelse med et lån

Hvor højt er renteniveauet? Det er det, som de fleste fokuserer på, når de skal vælge, hvor de ønsker at låne penge. Det er som sådan også meget fornuftigt. I langt de fleste tilfælde er renten nemlig den altoverskyggende udgift, når du skal optage et lån.

Renteniveauet er vigtigt, da det er udtryk for, hvor stor en procentdel af det lånte beløb, som du skal tilbagebetale udover selve lånebeløbet. Et låns renteniveau er som oftest forholdsvis eksplicit og lettilgængeligt, da mange låneudbydere forsøger at lokke kunder til ved at tilbyde en lav rente på deres lån.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at renten ikke er den eneste udgift, når du skal optage et lån. Der vil nemlig i mange tilfælde bliver lagt yderligere omkostninger oveni lånet. Omkostninger, som mange forbrugere ikke tænker over, da de ofte er forholdsvis implicitte.

Det kan eksempelvis være forskellige former for oprettelsesgebyrer eller andre omkostninger, som skal betales, hvis du ønsker at optage et lån.

Du skal derfor ikke udelukkende fokusere på renteniveauet, når du skal vælge, hvor du vil låne penge. Det er derimod en fordel af holde øje med nøgletallet ÅOP, da dette tal giver dig et mere præcist billede af det samlede omkostninger. Det er tilfældet, da et låns ÅOP inkluderer samtlige omkostninger i forbindelse med et lån og ikke blot renteniveauet.

Sørg for at undersøge dine muligheder

Som nævnt indledningsvis kan det være svært at gennemskue, hvor store udgifterne egentligt er ved et kviklån. Det er nemlig ikke udelukkende renteniveauet, som du skal lægge vægt på, da der kan være andre omkostninger, som i mange tilfælde ikke tydeligt vil fremgå af udbydernes hjemmesider. Derfor er det utroligt vigtigt, at du bruger lang tid på at undersøge lånemarkedet, inden du vælger, hvor du ønsker at optage et lån.

Du skal derfor aldrig blot vælge en låneudbyder, fordi det er nemt og hurtigt. Det er derimod vigtigt, at du undersøger mange forskellige låneudbydere, før du træffer en beslutning. Du skal i denne sammenhæng specielt være opmærksom på følgende ting: Hvad er renteniveauet? Er der andre omkostninger, som skal betales i løbet af låneperioden? Kan du låne et beløb, som passer til dit behov? Og har du mulighed for at aftale en løbetid, der stemmer overens med din økonomiske situation?

Det handler i sidste ende om at vælge den låneudbyder, som kan tilbyde det lån med de laveste samlede omkostninger samtidig med, at lånebeløb og løbetid passer til dit behov og din økonomi.

Få overblik med MONEYBANKER.dk´s låneberegner

Det kan dog stadigvæk være vanskeligt at overskue et låns samlede udgifter, selvom du har brugt lang tid på at sætte dig ind i de forskellige muligheder. Det kan godt være, at du ved, hvad renteniveauet er, og at du f.eks. derudover skal betale et bestemt beløb i gebyr.

Det siger dog nødvendigvis ikke så meget i sig selv. Det er derfor lige netop i den her situation, at du med fordel kan gøre brug af vores låneberegner.

Det interessante ved låneberegneren er nemlig, at den kan give dig et meget overskueligt overblik over både de månedlige og samlede omkostninger i forbindelse med det lån, som du overvejer. Du kan således også benytte låneberegneren, hvis du overvejer en række forskellige låneudbydere og derfor ønsker at sammenligne lånene. MONEYBANKER.dk´s låneberegner kan nemlig hjælpe dig med at finde frem til det lån med de billigste omkostninger.

Det eneste du skal gøre er at indtaste lånebeløbet, renten og løbetiden for det lån, som du overvejer at optage. Når du har indtastet disse oplysninger oplister låneberegneren fire centrale nøgletal, som du kan bruge til at vurdere, om lånet er interessant:

Det totale beløb

Det første beløb du får oplyst, er det samlede beløb, som du skal betale over hele låneperioden. Det vil sige lånebeløbet plus renter. Ønsker du at låne 100.000 kroner og du i perioden skal betale 10.000 kroner i renter, vil det totale beløb altså være 110.000 kroner.

Renter i alt

Dette tal er et udtryk for, hvor stort et beløb, som du skal betale i renter over hele perioden. Det er centralt at vide, da det kan være vanskeligt at overskue, hvad en bestemt rente egentlig svarer til i kroner og øre. ”Renter i alt” er altså udelukkende rentebeløbet, hvormed selve lånebeløbet ikke er en del af dette tal.

Antal betalinger

Denne beregning kender du faktisk på forhånd, da det er antallet af måneder, som lånet løber over.

Månedlig ydelse

Det sidste nøgletal er den månedlige ydelse, som måske er det vigtigste af alle nøgletallene. Den månedlige ydelse er interessant, da det er et udtryk for det beløb, som du månedligt skal afdrage for i sidste at betale det totale beløb. Har du valgt en løbetid på 24 måneder og det totale beløb er 110.000 vil den månedlige ydelse derfor være 110.000/24 = 4.583,33 kroner.

Lån med omtanke

Når du gør brug af vores låneberegner, kan du få en indikation af, om du egentlig har råd til at optage et bestemt lån. Det kræver dog, at du i forvejen har lagt et budget, så du har et overblik over din økonomi. Det er vigtigt, at du har styr på dine indtægter og udgifter og dermed ved, hvor stort et beløb du har til rådighed hver måned.

Hvis du har et overblik over din økonomi, kan du nemlig benytte låneberegneren til at beslutte, om du har mulighed for at optage et lån. Det gør du ved at sammenligne dit budget og lånets månedlige ydelse, som låneberegneren oplyser, når du har indtastet låneoplysningerne. På den måde kan du vurdere, om du har råd til at betale den månedlige ydelse, eller om du skal kigge dig om efter andre alternativer.

Det er utrolig vigtigt, at du grundigt overvejer, om du har råd til at betale et låns månedlige ydelser. Hvis du optager et alt for dyrt lån, vil det højst sandsynligt resultere i en kaotisk økonomisk situation, hvor du vil få store problemer med at tilbagebetale dit lån. Lån derfor altid med omtanke og optag kun et lån, hvis det er realistisk, at du kan tilbagebetale det.

Ansøg for præcist overblik

MONEYBANKER.dk´s låneberegner kan bruges på forskellige tidspunkter i forbindelse med din låneproces. Den kan være relevant helt i starten, hvis du blot vil undersøge, om en lånudbyder kunne være noget for dig, mens den også kan være yderst brugbar, når du i sidste ende skal træffe din endelige beslutning.

Du skal dog være opmærksom på, at du får det mest optimale ud af låneberegneren, hvis du har mulighed for at oplyse nogle helt præcise tal. På den måde kan du nemlig få et helt præcist overblik over lånets samlede udgifter. Det kræver dog, at du sender en låneansøgning afsted til én eller flere udbydere.

Det er nødvendigt, da du først kender lånets samlede udgifter, kaldet ÅOP, når du har modtaget et konkret tilbud fra låneudbyderen. Når du sidder med et lånetilbud i hånden, kan du nemt indtaste de helt korrekte tal i låneberegneren og dermed få den mest præcise oversigt over lånets månedlige og samlede udgifter.

Men forpligter jeg mig ikke til at optage et lån, hvis jeg modtager et konkret tilbud fra en låneudbyder? Nej, det gør du ikke. Du kan i princippet ansøge om et lån ved 30 forskellige udbydere uden i sidste ende at optage et lån nogle af dem. Du forpligter dig først, når du underskriver en låneaftale og sender den tilbage til udbyderen.

Låneberegneren.dk som alternativ

MONEYBANKER.dk´s låneberegner er et rigtigt godt redskab, hvis du ønsker at skabe dig et hurtigt overblik over både de månedlige og samlede udgifter i forbindelse med dit lån. Det er tilfældet, da du på få sekunder kan få oplyst en række brugbare oplysninger, som du kan bruge, når du skal afgøre, hvad der er den rigtige låneløsning for dig.

Låneberegnerens simple opbygning gør dog også, at den giver en hurtig og en mere overordnet beregning af dit låns udgifter. Hvis du er interesseret i en mere detaljeret beregning af dit låns udgifter, anbefaler vi derfor, at du benytter dig af https://laaneberegneren.dk.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.