Kviklån med NemID

Kviklån er online lån, som er lette og ikke mindst hurtige at optage. Der er kommet flere og flere af slagsen gennem de sidste par år, så mulighederne for at låne online er mange. For at gøre det sikkert at låne penge på nettet, anvender de fleste låneudbydere NemID. NemID bruges i den forbindelse til flere ting. Først og fremmest har de fleste udbydere brug for låntagerens personnummer for at kunne foretage en kreditvurdering. Her er det et krav, at man er logget ind med sit NemID, når man indtaster sit personnummer online. Hvis du bliver bedt om at indtaste dit personnummer, inden du har logget ind med dit NemID, er det derfor reelt set en overtrædelse af loven. Ud over dette anvendes NemID ligeledes til at bekræfte låneansøgningen, så låneudbyderen kan sikre sig, at den person, der ansøger om et lån, også er den person, han eller hun udgiver sig for at være. Dette er en stor sikkerhed for forbrugerne, der herved ikke kommer til at skylde penge på et lån, de ikke selv har optaget. Sidst men ikke mindst anvendes NemID til at underskrive låneaftalen. Dette sker til sidst i ansøgningsprocessen, efter man er blevet godkendt til at kunne låne og har modtaget et lånetilbud. Ønsker man at gøre brug af tilbuddet, underskriver man altså blot aftalen med sit NemID. En aftale er således aldrig bindende, inden den er underskrevet.

Spar tid med kviklån via NemID

Brugen af NemID er desuden med til, at lånene kan optages utrolig hurtigt. Dette skyldes bl.a., at der ikke skal sendes fysiske dokumenter frem og tilbage med posten, hvilket gør, at ventetiden mindskes betydeligt. Når underskriften foretages digitalt, vil hele låneprocessen altså forløbe hurtigere, og dermed vil man hurtigere få udbetalt sine penge. Udover at NemID gør hele ansøgnings- og låneprocessen hurtigere, er det også med til at gøre det sikkert at låne online, da man sikrer sig, at andre ikke kan låne på vegne af dig. Vil du vide mere om, hvad NemID er, eller hvordan det bruges, så læs videre her.

Hvad er NemID

NemID er et login, der bruges til at logge ind på mange forskellige hjemmesider. Det bruges især meget til hjemmesider med private oplysninger såsom skat.dk, e-boks.dk og webbank, og nu kan man også optage kviklån med NemID. Det smarte ved NemID er, at man kun har ét login, som altså er det samme til flere forskellige hjemmesider.

NemID består af et bruger-id, som oftest vil være persons CPR-nummer samt en selvvalgt adgangskode. Desuden er der det såkaldte nøglekort, som er et fysisk papkort fyldt med tal. På nøglekortet findes der i alt 148 koder, som hver især kun kan anvendes én gang. Disse engangskoder kaldes nøgler og skal anvendes efter, man har indtastet sit bruger-id og sin adgangskode. Nøglekortet gør NemID mere sikkert at anvende end et normalt login, hvor man bare har et brugernavn og en adgangskode. Da man ved NemID både skal bruge sit bruger-id, sin adgangskode samt sit nøglekort, gør det det nemlig svært for andre at misbruge dit NemID og logge ind med dine oplysninger, da de så er nødt til at stjæle dit nøglekort også. Derfor betyder det samtidig, at eventuelle hackere ikke kan logge ind, selvom de har opsnuset dit bruger-id og din adgangskode.

NemID er obligatorisk

NemID er blevet obligatorisk i Danmark, hvilket kommer som følge af, at alle borgere i Danmark skal kunne betjene sig selv online på nogle udvalgte områder i det offentlige. Derfor har alle danskere over 15 år pligt til at anvende NemID. Der er dog få undtagelser, hvor personer kan blive fritaget for at anvende det. Dette kan f.eks. være personer, som har et handicap, der gør, at de ikke kan administrere NemID. Det kan også være ældre personer, som ikke har adgang til en computer, og som derfor er blevet fritaget for at anvende NemID.

NemID er blevet meget populært og er udbredt blandt mange hjemmesider. Ud over skat, e-boks og webbank anvendes de også til mange andre hjemmesider såsom kommunernes hjemmesider, borger.dk, A-kasser og mange flere. Ydermere kan man som omtalt nu også optage kviklån med NemID. Du kan se en oversigt over de virksomheder, som anvender NemID, ved at trykke på dette link: https://www.nemid.nu/dk-da/om_nemid/her_kan_du_bruge_nemid/

Hvorfor anvendes NemID

NemID anvendes, fordi det er en nem og sikker metode, der som nævnt er mere sikkert end et normalt login, da det ikke kan hackes og derfor er svær at misbruge. Hver enkelt kode på nøglekortet anvendes kun én gang og anvendes altid i forbindelse med, at man indtaster den selvvalgte kode. Det vil sige, at dit NemID består af en kode, som kun du kender samt et nøglekort, som kun du har. Derudover er NemID en praktisk løsning, da man kan have det med overalt, og derved er man mere fleksibel i forhold til at kunne logge ind på de forskellige sider, uanset hvor man er. Før NemID kom frem, var man mere låst, hvor man f.eks. kun kunne logge på sin netbank på den ene computer, som man havde installeret det på, hvilket typisk ville være ens hjemmecomputer. Med NemID har man derimod mulighed for at logge på, ligegyldigt hvor man er, da det kan anvendes på alle computere og andre mobile enheder. NemID har altså gjort det nemt, hurtigt og sikkert at logge på offentlige sider og godkende aftaler, uanset hvor man befinder sig. Dette sparer os for meget tid og gør det lettere, hvis man f.eks. skal optage kviklån med NemID. Netop tidsbesparelserne samt sikkerheden må være de mest væsentlige årsager til, at de fleste online låneudbydere anvender NemID.

Hvordan bruges NemID

Det er ganske simpelt at anvende NemID. Når du skal logge ind, taster du først dit bruger-id samt din selvvalgte adgangskode og trykker på ”log på”. Herefter bliver du bedt om en nøgle fra dit nøglekort. På nøglekortet finder du fire rækker tal, som er fremhævet med fed, disse tal står under dette symbol: #. Desuden er der fire rækker tal, som ikke er fremhævet, disse står under nøgle symbolet. Når du bliver bedt om at indtaste en nøgle, vil der stå fire tal på skærmen, som du så skal finde på dit nøglekort blandt de fremhævede tal. Når du har fundet den talrække, der svarer til den, du ser på skærmen, skal du indtaste de seks tal, der står til højre for de fremhævede tal. Herefter trykker du igen på ”log på”, og du vil nu have adgang til hjemmesiden.

Som omtalt tidligere anvendes NemID også som digitalt signatur, hvor man underskriver med sit NemID i steder for at sætte en fysisk underskrift på et stykke papir. Når du godkender kviklån med NemID, svarer det derfor til, at du fysisk underskriver en låneaftale. Derfor gælder de samme regler som ved en fysisk underskrift, og aftalen er altså bindende, når du har underskrevet den med NemID.

Hvordan får jeg NemID

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke har et NemID, kan det bestilles på nemid.nu eller ved henvendelse i et borgerservice center. Du kan også få det ved at kontakte din bank og få oprettet en netbanksaftale. Før man kan få et NemID, skal man fremmøde personligt, hvor man bliver identificeret. Er man blevet identificeret i forbindelse med udstedelse af kørekort, pas eller som kunde i sin bank, er dette dog nok. Bestiller du NemID online, kan du derfor blot anvende dit pas eller kørekort, som derefter vil blive verificeret i politiets pas- eller kørekortregister. Det skal bemærkes, at det kun er gyldige pas eller kørekort, der kan anvendes i denne forbindelse. Vælger du at møde op i borgerservice, skal du ligeledes kunne fremvise et gyldigt pas eller kørekort. Har du ingen af delene, findes der en del krav til, hvilken legitimation der i stedet kan anvendes. Du kan anvende dette link til at se, hvilken legitimation, der er gyldig: https://www.nemid.nu/dk-da/privat/her_kan_du_bestille/faa_nemid_via_borgerservice/gyldig_legitimation/

Hvad gør jeg, når jeg ikke har flere nøgler?

Da alle nøgler kun kan anvendes én gang, vil du på et tidspunkt have opbrugt alle dine nøgler. Hver gang du anvender nøglekortet, vil der stå, hvor mange nøgler du har tilbage. Når du har 20 nøgler tilbage, vil der automatisk blive sendt et nyt nøglekort til dig. Du vil her få besked om, at du kun har 20 nøgler tilbage, og at et nyt nøglekort derfor er på vej. Selvom du har modtaget det nye nøglekort, er det dog vigtigt, at du ikke smider det gamle ud. Du skal fortsætte med at bruge dit gamle nøglekort, indtil alle nøgler er brugt op. Herefter vil du få besked på at tage dit nye nøglekort i brug.

NemID er din tryghed

NemID er som nævnt en meget sikker måde at logge ind på. Da mange offentlige hjemmesider, som behandler fortrolige oplysninger, anvender NemID, betyder det, at sikkerheden skal være i top. Derfor kan du også roligt optage kviklån med NemID, da det er lige så sikkert som en fysisk underskrift. Dette betyder altså, at NemID er din tryghed, når du optager lån online.