Hurtig lån uden NemID

Er det muligt at låne online uden NemID? Læs vores dybdegående artikel og få svaret på få minutter. Få samtidig en oversigt over de bedste online lån med hurtig udbetaling.

674.319
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Hurtig lån uden NemID

Det er muligt at optage hurtige online-lån, uden du bruger eller har NemID. Låneprocessen bliver dog væsentligt længere, end hvis du anvender NemID. Forskellen på at låne med og uden NemID er, at du uden NemID skal printe låneaftalen, underskrive den i hånden, scanne den ind på din computer og efterfølgende sende låneaftalen til din låneudbyder. Hvis du derimod bruger dit NemID, vil du blot skulle underskrive låneaftalen digitalt, og du vil undgå den langsommelige proces som beskrevet ovenfor. Låneprocessen er således lidt anderledes, når du vil optage et lån uden at bruge NemID, men det betyder ikke, at du ikke kan låne penge uden et NemID.

Desuden findes der stadig låneudbydere, hvor du kan anmode om at få tilsendt en låneaftale/lånekontrakt i det traditionelle papirformat – præcis som man gjorde, inden NemID-systemet trådte i kraft. Låneaftalen i papirformat skal du underskrive fysisk og sende retur til låneudbyderen med post.

Begge metoder, der bruges ved lån uden NemID, blev anvendt, inden NemID-systemet blev indført. Der er derfor ikke noget galt med disse måder at optage lån på. Metoderne muliggør blot, at du stadig kan ansøge om at optage et lån, hvis du ikke har et NemID.

SMS-lån uden NemID

De fleste SMS-lånudbydere tilbyder efterhånden kun lån, hvis du har et NemID. Undersøg derfor altid, om udbyderen kræver, at du kan underskrive din låneaftale med din digitale signatur (NemID). Forholdene og betingelserne om SMS-lån ændrer sig ofte, og det er derfor vigtigt, at du orienterer dig på låneudbyderens hjemmeside om eventuelle ændringer.

Lån med NemID er både hurtigere og nemmere for dig som låneansøger og for låneudbyderen. Låneprocessen med NemID er væsentligt hurtigere og mindre ressourcekrævende sammenlignet med en låneproces foretaget uden NemID. Derfor kan det diskuteres, hvorvidt et SMS-lån uden NemID er et hurtigt lån, da processen – som nævnt – bliver behandlet betydeligt langsommere. Fordelen ved SMS-lån er, at du kan låne penge blot ved at sende en SMS, men for at dette kan lade sig gøre, skal du i de fleste tilfælde bruge NemID, hvis ikke låneudbyderen muliggør, at du kan låne uden. Du kan læse om online lån med NemID her.

RKI og hurtig lån uden NemID

Hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller et andet skyldnerregister, kan du ikke låne penge uden NemID. Grunden til det er, at der ikke er mange låneudbydere, der ønsker at låne penge til personer, der skylder andre kreditorer penge og dermed ikke er i stand til at tilbagebetale det lånte beløb. Desuden er NemID forbundet med dine personlige oplysninger, hvorfor det er nemt at identificere, om du er registreret i RKI.

Fordele ved at låne med NemID

Selvom du stadig har mulighed for hos nogle låneudbydere enten at printe din låneaftale og efterfølgende sende den med mail eller få låneaftalen tilsendt i papirformat, er der flere fordele ved at bruge NemID ved optagelse af lån. Herunder kan du læse nogle fordele ved at bruge NemID, når du optager hurtige lån:

  • NemID er en meget hurtigere og mindre ressourcekrævende måde at optage et lån på. Hvis du benytter metoderne med udskrifter og fysiske underskrifter, forsvinder princippet om ”hurtige lån” på nogle punkter, da det kan tage op til syv dage at få lånebeløbet til rådighed på din konto. Hvis du derimod underskriver din låneaftale digitalt med NemID, kan du nøjes med at vente et par timer – eller blot et par minutter. Lån med NemID betyder, at du modtager dit lånte beløb væsentligt hurtigere, hvilket er en del af konceptet om hurtige lån. NemID og hurtige lån går så at sige hånd i hånd.
  • Den sikreste måde at låne penge på er med NemID. Når du låner penge hos en onlineudbyder af hurtige lån sikrer brugen af NemID, at der et styr på oplysningerne, og at den korrekte information om dig som låntager videregives. Dette forhindrer, at der sker fejl, som kan forsinke udbetalingen af dit lån. Derfor er det fornuftigt at bruge NemID, når du vil optage et hurtig lån.
  • Når du bruger dit NemID, er du sikker på, at pengene kommer ind på den rigtige konto. Lånet udbetales kun til den bankkonto, der er tilknyttet dit NemID. På den måde undgår du risikoen for tastefejl, da hele låneprocessen sker automatisk, uden det besværer dig eller din låneudbyder.
  • Med NemID kan du ordne både ansøgning og godkendelse af dit lån hurtigere, end hvis du ikke bruger NemID.
  • Både banker, staten og udbydere at lån anbefaler brugen af NemID ved optagelse af lån.
  • Hvis du vælger den helt traditionelle metode, hvor du sender låneaftalen med post, er der chance for, at dit brev bliver væk. Det vil forsinke din optagelse og modtagelse af lånet yderligere, og dine personlige oplysninger kan ende steder, hvor de ikke brude. Selvom risikoen er lille, er den der.

Er grunden til, at du ansøger om et lån uden NemID udelukkende, at du ikke har noget NemID, kan du med fordel anskaffe dig et hurtigst muligt. Det er ikke kun i forbindelse med lån, det er en fordel at bruge NemID, men også i andre henseender, hvor du skal videregivere personlige oplysninger. Du kan få hjælp til at få et NemID i din bank eller du kan bestille et NemID ved at gå ind på NemID’s hjemmeside ved at klikke her.