Kreditvurdering ved kreditkort

Lånebeløb Løbetid Rente
10.000 - 500.000 kr. 12 - 180 mdr. 3,34 - 24,99%
 • Lån op til 500.000

 • 100% uforpligtende tilbud

 • Attraktive lave renter

 • Nummer 1 på Trustpilot

 • Løbetid fra 1-15 år

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 50.000 kr. Løbetid: 84 måneder. Variabel debitorrente 5,00 - 9,95%. ÅOP 5,21 - 10,18%. Etb. omk. 375 kr. Månedlig ydelse: 725 kr. - 861 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 60.941 - 72.312 kr.
25.000 - 500.000 kr. 12 - 180 mdr. 3,55 - 19,95%
 • Nem ansøgning

 • Få lynhurtigt svar

 • Udbetaling på rekordtid

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Variabel debitorrente 7 %. ÅOP 7.27 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.
10.000 - 500.000 kr. 12 - 144 mdr. 1,25 - 20,95%
 • Én ansøgning - op til 12 lånetilbud

 • Nemt og gratis

 • Lån op til 500.000

 • Markedets laveste renter

 • 100% uforpligtende

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Løbetid 11 år. ÅOP 7,20 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling 370.399 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-20,95 %.
10.000 - 500.000 kr. 12 - 144 mdr. 3,4 - 18,2%
 • Modtag tilbud fra flere banker

 • Vælg det bedste lån

 • Spar 11.723 kr. i gennemsnit

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 125,000 kr. ÅOP 4.37 %. Variabel debitorrente 3.55 %. Etb. omk 2,125 kr. Samlet tilbagebetaling 150,057 kr. Samlede kreditomkostninger 25,057 kr. Rentespænd 3,49% - 18,20%. 
3.000 - 500.000 kr. 12-180 mdr. 2,95 - 24,99%
 • Gratis ansøgning

 • Hurtig udbetaling

 • Lave renter

 • Lån uden sikkerhed

Låneeksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr.
20.000 - 300.000 kr. 12-144 mdr. 7,22 - 21,93%
 • Nemt og gratis

 • Lån op til 300.000

 • Løbetid fra 1-12 år

 • Uforpligtende tilbud

Låneeksempel: Lånebeløb på 20.000 over 12 måneder, Månedlig ydelse: 1.850,96 - 1.979,22 kr. Debitorrente: 7,22 - 21,93% (variabel i lånets løbetid). ÅOP: 5 - 25%. Samlet tilbagebetaling: 22.212 - 23.751 kr. Samlede kreditomk.: 2.212 - 3.751 kr. Stiftelsesomk: 300 kr.

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  11 punkter

 • Læsetid

  14 minutter

 • Siden er opdateret

  04/12-2021

Kreditvurdering ved kreditkort

Hvad betyder kreditvurdering?

Hvis man ønsker et kreditkort så vil der blive fortaget en kreditvurdering af dig som forbruger. En kreditvurdering vil sige, at der bliver foretaget et tjek af dig som kreditkortejer samt din økonomi. Ydermere er kreditvurdering fundamentet for at finde ud af hvor meget din kredit skal være på, og derigennem kan kreditkortudstederen sikre sin investering.

På de forskellige hjemmesider har du altid mulighed for at se, hvad de forskellige selskaber anvender når de foretager kreditvurderinger. I denne sammenhæng er det altid en god idé, at vide hvilke kreditvurderingsinstitutter, som kreditudbyderen benytter sig af, idet en kreditvurdering er både sikkerhed for dig som forbruger og for kreditoren.

Tre grundlæggende faktorer ved en kreditvurdering

Når udbydere foretager en kreditvurdering af dig, så bygger vurderingen omkring tre grundlæggende faktorer. Disse faktorer er med til at danne grundlaget for den samlede og individuelle kreditvurdering af dig som forbruger. I det følgende kan du blive klogere på, hvad disse faktorer går ud på.

1. Overblik – indtægter og udgifter

Når vurderingsprocessen går i gang kigger udbyderen på din økonomi som helhed for at danne sig et realistisk billede af din økonomiske situation. Alt dette skal være med til at yderligere danne grundlaget for, hvor store dine muligheder er for at kunne tilbagebetale kreditten. Her undersøges sammenhæng mellem dine indtægter og udgifter grundigt, hvor der skal være plads til at kunne tilbagebetale renter og afdrag på kreditten.

Her medtages alt hvad der indgår under indtægtsposten – dagpenge, kontanthjælp, lønsedler m.m. samt dine udgifter som bil, bolig osv. Her er dit rådighedsbeløb er ret afgørende, det vil sige det beløb du har tilbage, når alle månedlige udgifter er betalt.

2. Formue

Den anden faktor som danner grundlag for kreditvurdering er, hvorvidt du har nogle formuer eller værdier som eventuelt kan danne sikkerhed for det ønskede kreditgrænse du gerne vil have på dit kort. I denne forbindelse, når der er tale om formuer, så er der mere tale om din indstilling til din økonomisk fremtid, hvor udbyderene gerne ser, at du viser at du tage et økonomisk ansvar og tænker ansvarligt på din fremtid. Denne generelle indstilling er med til at styrke din kreditvurdering.

Hertil kan en opsparing være en af de ting som sender signalet om at man er ansvarlig, og udstråler økonomisk stabilitet og overskud.

3. Betalingsevne

Den sidste faktor, som der kigges på i forbindelse med kreditvurdering er din betalingsevne.

Her vil udbyderene også kigge på din betalingsevne, som vurderes sammen og på baggrund af de ovenstående faktorer for at få et overordnet billede af din økonomi. Alle punkter overvejes grundigt og derfra besluttes, hvor stor kredit du kan bære samt være i stand til at kunne forvalte på en ansvarlig måde. Her undersøges om du har været god til at betale din gæld eller regninger samt at der er orden i din økonomi.

Her handler det stort set om, hvorvidt du betaler dine regninger til tiden, og det at man ikke lige får betalt en regning eller to er nødvendigvis ikke fordi man ikke vil betale dem, men at man glemmer dem. Derfor, er det altid en god idé at melde dine regninger til betalingsservice, så skal du ikke tænke mere om det. Yderligere vil der undersøges, hvorvidt du har haft overtræksrenter på dine konti, og eventuelle manglende betalinger til blandt andet det offentlige. Ligeledes kigges der på, hvorvidt du registreret i RKI eller andet debitorregister.

Står du i den situation, hvor du er RKI registreret vil du kunne opleve vanskeligheder med at få et kreditkort. Det vil være få udbydere på markedet, som udbyder kreditkort på trods af RKI-registrering, men dette vil altid være forbundet med højere renter og gebyrer, samt eventuelle højere krav. Derfor er det altid en god idé, at få dig selv slettet fra registret for at øge dine chancer for at nemmere og hurtigere erhverve dig et kreditkort.

Styrk din kreditvurdering

Der er kun en måde, hvorpå du kan styrke din kreditvurdering, og derigennem erhverve dig et kort med en solid kredit på – og det er ved at styrke din overordnet økonomi. Det kan virke som ubetydelige ting, men når der foretages en kreditvurdering af dig, så er det også en vurdering af hvor økonomisk ansvarlig er du. Derfor er det vigtigt, som forbruger at vise at du bruger dine penge ansvarligt – forstået på den måde at du ikke har for mange overtræk, betaler dine regninger og har et overblik over din økonomi.

Har du det for eksempel vanskeligt ved at overholde disse ting, kan det være en god idé at lægge et budget og på den måde planlægge din økonomi bedre. At være økonomisk ansvarlig er også at have en opsparing. Denne kan bruges til at dække dine uventede regninger, samt eventuelle overtræk på kredit, som kan bruges når det er nødvendigt for at holde balance i dine konti.

Ønsker du et kreditkort? Kravene til dig

Hvis du gerne vil erhverve dig et kreditkort skal du som regel indsende ansøgning sammen med en kopi af gyldig id i form af pas eller kørekort. Er du ikke dansk statsborger vil du typisk blive bedt om kopier af din arbejds- og opholdstilladelse. Hertil vil du skulle vedhæfte seneste årsopgørelse, samt en oversigt over dine konti og kontoudtog fra de sidste tre til seks måneder.

Sidst men ikke mindst, skal du vedhæfte dokumentation, hvor du kan argumentere for at du har en stabil indkomst.

Aldersgrænse og indkomst

Dog, selvom at de ovennævnte krav er nogenlunde de samme hos alle udbydere, er der selvfølgelig også en række krav som varierer fra udbyder til udbyder. Hos alle udbydere kan du forvente, at du skal være fyldt 18 år for at kunne erhverve et kreditkort. Når det er sagt, så er der mange udbydere som har endnu højere alderskrav, hvor du skal være fyldt 20 år eller endda 23 år for at kunne få et kreditkort.

Her vil det hellere ikke være overraskende at nogle udbydere vil stille det krav til dig, at du har en fast indkomst. Adskillige udbydere har yderligere og mere specifikke krav i forhold til dine indtægter, hvor der lægges vægt på at man skal have en årlig indkomst over et bestemt beløb for at kunne erhverve dig et kreditkort. Helt konkrete specifikationer omkring hvor stor indtægten skal være varierer betydeligt fra udbyder til udbyder. Her kan du nemt anvende MONEYBANKER.dk’s online værtøjer og services for at finde de mest relevante udbydere, og krav de stiller til dig.

Find det rigtige kreditkort før du ansøger

Det er altid en god idé, at starte med at undersøge markedet for de forskellige kreditkort, og finde ud af hvilke korttype passer bedst til din økonomiske situation, samt hvad du gerne vil bruge kreditkortet til. Det bedste udgangspunkt for en god kreditvurdering, er også at du søger en kreditgrænse på et kort, der passer i din nuværende økonomiske situation, samt de tilknyttede fordelspakker indeholder ting, som bidrager til din hverdag og økonomi positivt. På denne måde har du et bedre udgangspunkt, og her tilpasser du din økonomi sammen med de krav der bliver stillet til dig i forhold til kreditvurdering.

Men det store forarbejde med at finde det rigtige kreditkort kan være overvældende og forvirrende, idet der er en del ting man skal tage stilling til, og her kan online service hos MONEYBANKER.dk være en stor hjælp.

Find dit kreditkort via MONEYBANKER.dk

Hos MONEYBANKER.dk gør vi det lidt nemmere for dig som forbruger ved at skabe den nødvendige og overskuelige oversigt for dig, hvor de mest relevante og attraktive kortudbydere bliver tilgængeliggjort for dig i løbet af få sekunder. Oversigten er med til at gøre din jagt på dit næste kreditkort nemmere, idet vi gennem oversigten giver dig oversigt over udbydere på markedet, hvilke fordele og ulemper der er ved de enkelte udbydere, samt muligheden for at kunne sortere yderligere i de udvalgte udbydere. På denne måde kan du finde de udbydere, som passer til din økonomi samt de krav som du kan opfylde for at kunne erhverve dig et kreditkort.

Oversigten er opbygget med brugervenligheden i højsædet, hvor du øverst vil altid blive præsenteret for de mest populære udbydere, og blot ved at trykke på ”laveste rente” har du mulighed for at yderligere sortere, hvor udbyderene med laveste rente kommer først på listen. Hos MONEYBANKER.dk holder vi os altid opdateret, og i samråd med vores kunder gør vi alle vores services bedre og mere brugervenlige. Oversigterne over kreditkortene bliver bedømt ud fra en samlet vurdering af brugeranmeldelser, popularitet og kreditvilkår, hvor de har fået stjerner fra 1-5. På denne måde har vi mulighed for, at altid præsentere dig de mest attraktive, bedste og populære udbydere af kreditkort, der findes på markedet lige nu.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
642.869
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014