Kreditkort - Ansøg om bedste kreditkort online

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  19 punkter

 • Læsetid

  35 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Kreditkort

Et kreditkort er et betalingskort, hvor man, som navnet antyder, får kredit. Det har traditionelt set været bankerne, som giver denne kredit, hvorfor man altså kan sige, at de udlåner pengene til personen, som anvender kreditkortet. Banken stiller således et kreditbeløb til rådighed for kortindehaveren, hvilket betyder, at man kan lave overtræk på sin konto.

På den måde kan man altså anvende sit kort til at betale med, selvom der ikke er flere penge på kontoen. Gennem de seneste år er der imidlertid kommet mange andre former for kreditkort frem.

Med disse kreditkort har du mulighed for at handle, uden at der er penge på kontoen. Pengene skal først betales efterfølgende, hvilket man normalvis har mellem 30 og 60 dage til. I de fleste tilfælde er denne periode rentefri, men her kommer selvdisciplinen ind i billedet, for hvis ikke pengene indbetales inden fristen, bliver det set som et lån, hvorpå der er en høj rente.

På kreditkortene er der stort set altid en øvre kreditgrænse, som du skal holde dig inden for. Overgår du dette beløb, vil købet blive afvist. Kreditbeløbene svinger fra udbyder til udbyder, men er dog ofte meget høje i forhold til normale kreditkort, som er udstedt af banken.

Debetkort vs. kreditkort

Der findes flere forskellige betalingskort, hvoraf de to hovedtyper er de såkaldte debetkort og kreditkort. Forskellen ligger i hvornår købsbeløbet trækkes fra forbrugerens konto. Ved et debetkort trækkes købsbeløbet altid fra forbrugerens konto med det samme.

Man kan her få et såkaldt saldokontrolkort, hvor købet bliver afvist, hvis der ikke er penge nok på kortet. Eksempler på disse kort er MasterCard debet og Visa Electron, som ofte tilbydes til unge under 18 år. Kortene kan dog også være en fordel for nogle, hvis man har svært ved at styre et kreditkort, hvor man nemt kan komme til at lave store overtræk. Når man laver store overtræk, kan man komme til at overtrække så meget, at man måske ikke har penge nok måneden efter, eller man kan komme til at betale høje renter, hvis man har en af de nye former for kreditkort.

Ved kreditkort trækkes købsbeløbet ikke nødvendigvis fra forbrugerens konto med det samme. Her har man nemlig mulighed for at lave aftaler med sin bank, hvor det f.eks. kan være aftalt, at man ved slutningen af hver måned betaler for hele månedens køb.

Ligeledes kan det aftales, at man ud over løbende måned yderligere har en måneds kredit. Eksempler på disse kort er MasterCard og Visa/Dankort. Kort fortalt ligger forskellen mellem debetkort og kreditkort altså i, at et debetkort forudsætter, at man har dækning, mens man med et kreditkort har mulighed for at lave overtræk. Med de nye kreditkort har du dog ikke bare mulighed for at overtrække, her har du mulighed for at købe uden at have penge på kortet overhovedet og først bagefter betale regningen.

Kreditkort giver dig frihed

Da man som sagt har mulighed for at lave overtræk på et kreditkort, giver det dig stor frihed i forhold til altid at kunne handle. Dette betyder, at du, selvom du ikke har flere penge tilbage på kontoen, stadig har mulighed for, at købe det du mangler. Det kan være en stor fordel, både i forhold til hvis man mangler penge til de mest nødvendige varer sidst på måneden, så man stadig kan få mad på bordet, men også hvis man finder noget, man bare ikke kan undvære.

Med den yderligere mulighed der er for at opnå længere kreditperioder, giver et kreditkort således stor frihed. Desuden er man sikker på aldrig at komme til at stå i en situation, hvor kortet afvises, fordi der ikke er penge nok, og man er nødt til at lægge sine varer tilbage igen.

Et kreditkort giver altså luft i økonomien og frihed til at gøre, hvad man vil. Trænger man til en bedre bil, noget nyt til boligen eller en længe ønsket ferie, kan man blot hive kortet igennem. Der er således ingen, man skal spørge om lov, og man skal ikke ansøge om hurtig lån nogen steder.

Derfor kan man spontant tage af sted, hvis det er det, man ønsker, uden at det er noget, man behøver at planlægge lang tid i forvejen og diskutere med sin bankrådgiver.

Kreditkort typer

Der findes efterhånden mange forskellige kreditkort, som har forskellige fordele. For blot at nævne nogle af de mange kreditkort kan nævnes Eurocard, Ikano Visa, Re:member MasterCard, Nordea Credit og Coop MasterCard. Der er mange flere, og de er blevet mere og mere populære, efterhånden som udbyderne tilbyder flere og flere goder.

Ved et kreditkort kan man ikke længere bare få kredit, der er også begyndt at være mange flere fordele ved at anvende kortene, og udbyderne gør meget for at være konkurrencedygtige blandt deres konkurrenter. Dette er til stor fordel for forbrugerne, der får rigtig meget ud af kortene og den interne konkurrence mellem udbyderne.

Sammenlign kreditkort

Da der er kommet så mange forskellige kreditkort, kan det være svært at overskue, hvilket man bør vælge. For at gøre det lettere at overskue, har MONEYBANKER.dk lavet en service, der viser en oversigt over de forskellige kreditkorttyper. Her kan man se det maksimale kreditbeløb, som er det beløb, man maksimalt kan bruge.

Derudover kan man se betalingsudsættelse, som er det antal dage, man kan udsætte sin betaling. Desuden er der angivet en minimum alder for, hvor gammel man skal være for at kunne få de forskellige kreditkort. Det er naturligvis ikke gratis at anvende kreditkort, og når man bruger af sin kredit, skal man betale rente af det beløb, som man har i minus, hvis ikke man betaler det tilbage inden fristen. Denne rente ses ligeledes i MONEYBANKER.dks oversigt.

Ud over disse overordnede oplysninger kan man på hjemmesiden ved hvert kreditkort trykke på ”Flere oplysninger”. På den måde vil man kunne se fordelene samt ulemperne og kravene, som der stilles ved de forskellige korttyper.

Få rabatter med kreditkort

En af fordelene ved kreditkort er, at man mange steder kan opnå rabatter. Hvis du f.eks. vælger at få et kreditkort hos Re:member, vil du få rabatter i udvalgte butikker og selskaber, når du anvender dit kreditkort til at købe varer.

Hvis du vælger Ikano Visa, vil du få en fast procentdel rabat på benzinstationer samt på mad og dagligvarer, ligesom du vil få månedsrabatter på alt inden for én bestemt branche. Når du skal vælge, hvilket kreditkort der passer bedst til dig, kan disse rabatter derfor godt være værd at tage med i betragtningen, da der kan være mange penge at spare.

Få rejseforsikring med udvalgte kreditkort

Ligesom der kan opnås forskellige rabatter med de forskellige kreditkort, kan man ligeledes få en rejseforsikring med ved udvalgte kreditkort. Dette er bl.a. gældende hos Re:member, hvor du får både rejse- og afbestillingsforsikring med.

Er du typen, der godt kan lide at rejse, er det en stor fordel med en gratis rejseforsikring, da dette vil kunne spare dig for en del penge i forbindelse med dine rejser. En af fordelene ved at have en rejseforsikring gennem sit kreditkort er, at det ofte dækker længere rejser helt op til tre måneder, samt at den dækker flere medrejsende. I forhold til at have en helårs rejseforsikring ved sit forsikringsselskab kan der dog også være et par ulemper. Disse ulemper er, at man ofte vil få lavere erstatningsbeløb, hvis man mister sine ejendele samt lavere beløb ved afbestilling af rejsen.

Fordele og ulemper ved kreditkort

Der findes både fordele og ulemper ved at have et kreditkort, og disse bør man selvfølgelig være opmærksomme på, når man vælger, hvilket kreditkort man vil have. Ud over at man som omtalt ovenfor har mulighed for at opnå mange rabatter og gratis rejseforsikringer ved flere af kreditkortene, er der også andre fordele, som man bør tage i betragtning. Her kan bl.a. nævnes det meget høje kreditbeløb samt den lange kreditperiode, som mange udbydere tilbyder.

Nogle af udbyderne reklamerer desuden med, at de ingen årsafgifter eller etableringsgebyrer har, samt at der er mulighed for betalingsudsættelse samt delbetalinger. Delbetalinger vil sige, at man selv bestemmer, hvor meget man vil betale af på sin faktura hver måned. Hvis man har lavet et stort overtræk, kan man således betale det af over flere måneder, så man skaber balance i sin økonomi.

Ydermere kan man ved flere af kreditkortene handle gebyrfrit både i indland og udland. Ses der på brugervenligheden, er kreditkort simple at anvende, og mange har gode selvbetjeningsløsninger, hvor man bl.a. kan tjekke sin saldo.

Hører du til en af dem, der har svært ved at huske de koder, som du får givet ved bestilling af et nyt kreditkort, giver nogle af selskaberne mulighed for, at du selv kan vælge din PIN-kode. På den måde kan du vælge en kode, som du er sikker på at kunne huske, så du aldrig kommer til at stå i den irriterende situation, at du ikke kan betale, fordi du har glemt koden.

Der er imidlertid også nogle ulemper ved at vælge et kreditkort. En af de største ulemper er renten, som er forholdsvis høj, når man enten laver overtræk på sit normale kreditkort, eller når man anvender den nye form for kreditkort og ikke betaler pengene tilbage inden for fristen. Hvis man forsøger at minimere brugen af overtræk og kun gøre det, når det er nødvendigt, og man ellers betaler pengene tilbage inden for fristen, behøver denne ulempe dog ikke at betyde noget.

Andre mindre ulemper er, at der ved nogle af udbyderne ikke er rejseforsikring inkluderet, ligesom nogle af de point, man kan optjene, kun kan bruges ved den pågældende udbyder. Desuden kan der være forskellige gebyrer, som man skal være opmærksom på. For at få et overblik over hvilke udbydere der har hvilke fordele og ulemper, kan du som nævnt anvende MONEYBANKER.dk, der giver en overskuelig oversigt over de forskellige kreditkort udbydere.

Krav til dig

Hvis du ønsker at anskaffe dig et kreditkort eller måske udskifte dit nuværende kreditkort til et nyt med flere fordele, skal du være opmærksom på, at udbyderne stiller forskellige krav til dig. Ved alle udbyderne er der et krav om, at du skal være minimum 18 år. Mange af udbyderne har dog et højere alderskrav, hvor du skal være fyldt 20 eller 23 år for at kunne få et kreditkort.

Derudover har de fleste af udbyderne et krav om, at forbrugeren skal have en fast indtægt. Mange har ydermere et specifikt indtægtskrav, der siger, at du skal have en årlig indkomst over et bestemt beløb for at kunne erhverve dig et kreditkort. Hvor stor indtægten minimum skal være svinger meget fra udbyder til udbyder. Et andet krav, der ofte ses, er, at du som forbruger ikke må have nogen betalingsanmærkninger, hvilket bl.a. betyder, at du ikke må stå registreret i et debitor register som RKI.

Ligesom du kan finde fordele og ulemper i MONEYBANKER.dks oversigt, kan du ligeledes se, hvilke specifikke krav de forskellige udbydere stiller.

Hold øje med gebyrer

En del af kreditkortudbyderne tager intet årligt gebyr, mens andre gør. Hvad angår dem der gør, er det meget svingende, hvor meget de tager, hvorfor det er vigtigt at holde øje med dette. Nogle tager kun et par hundrede kroner årligt, mens andre tager over tusinde.

Derfor bør man være opmærksom på dette, inden man anskaffer sig et kreditkort, så man undgår grimme overraskelser.

Find det bedste kreditkort for dig

Når du skal finde det kreditkort, der passer dig bedst, er der et hav af ting, der skal tages stilling til. Ikke mindst bør man se på de mange fordele og ulemper samt de krav, der stilles til dig som forbruger. Det kan være et stort arbejde at finde rundt i, hvorfor oversigten på MONEYBANKER.dk forsøger at gøre det nemmere og mere overskueligt for dig.

Ud over at du her får et overblik over, hvilke udbydere der er, og hvilke fordele og ulemper der er ved den enkelte, får du også muligheden får at anvende søgeindstillinger til at sortere udbyderne. Normalt vises udbyderne med de mest populære først, men ved at trykke på ”Laveste rente”, kan du få dem sorteret, så dem med lavest rente står øverst. Derudover står første-, anden- og tredjepladsen altid øverst på siden, så du hurtigt får et overblik over de mest populære kreditkort på markedet. Kreditkortene er her blevet bedømt ud fra en samlet vurdering af brugeranmeldelser, popularitet og kreditvilkår, hvor de har fået stjerner fra 1-5.

Sådan søger du om et kreditkort

Når du har valgt, hvilket kreditkort der passer bedst til dig og dine behov, trykker du på ”Søg nu”, hvorefter du bliver sendt direkte videre til den pågældende udbyders hjemmeside. Her skal du udfylde en ansøgning, hvor du skal angive nogle personlige oplysninger såsom navn og personnummer. Hvor mange oplysninger, du bliver bedt om, varierer fra udbyder til udbyder.

Fælles for dem er, at ansøgningsprocessen er simpel og tager ganske kort tid. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få et kreditkort, kan det være en ide at ansøge flere steder for at øge dine chancer. Får du et ja flere steder fra, kan du blot vælge det kreditkort, du helst vil have, da det altid er uforpligtende at sende en ansøgning.

Brug kreditkortet med omtanke

Selvom der er mange fordele ved at anvende et kreditkort, bør man altid bruge det med omtanke. Hvis du hver måned bruger dit maksimale kreditbeløb, er der stor sandsynlighed for, at du vil få svært ved at betale det hele tilbage. Desuden skal man huske på, at man skal betale rente af det beløb, som man er i minus, hvis man ikke har nået at betale inden for fristen.

Derfor kan det altså godt blive dyrt at lade kontoen stå i minus i længere perioder. At anskaffe sig et kreditkort med et højt kreditbeløb betyder altså ikke, at man nødvendigvis skal udnytte hele beløbet og bare bruge løs af pengene. Man vil for det meste få mest ud af sit kreditkort, hvis man forsøger ikke at lave for store overtræk og kun gøre brug af de store kreditbeløb, når det er nødvendigt. Imidlertid vil du som nævnt stadig have mange andre fordele af kreditkortet i form af rabatter og andre goder.

Overvejer du at udnytte dit fulde kreditbeløb?

Hvis du overvejer at foretage et stort køb og dermed lave et stort overtræk, bør du overveje situationen en ekstra gang. Hvis du f.eks. overvejer at købe en brugt bil, kan det faktisk godt lade sig gøre at betale med kreditkort, da mange af kortene har meget store kreditbeløb.

Her er det dog, at man bør overveje alternativer som f.eks. et billån eller andre lånemuligheder. Dette skyldes, at renten er forholdsvis høj på kreditkort, hvorfor det altid vil være en fordel at undersøge mulighederne for at finde den billigste metode til at skaffe penge til bilen. Ud over Monyebankers oversigt over kreditkort er der ligeledes en oversigt over forskellige lånemuligheder.

Så uanset om du skal undersøge mulighederne med de forskellige kreditkort, eller du vil undersøge lånemulighederne, kan du altså anvende denne service.

Kom hurtigt af med gælden

Når du anvender dit kreditkort, er det bedst, hvis du kan betale beløbet tilbage inden for den rentefrie periode. På denne måde vil det være meget lønsomt for dig at have et kreditkort, da du låner pengene gratis og herved overkommer den største ulempe, som er den høje rente. Bruger du et større beløb, er det imidlertid ikke altid muligt at betale beløbet tilbage med det samme.

Her vil du normalt modtage en faktura fra din udbyder, hvor der står, at du skal betale et lille procentbeløb hver måned. Hvis du blot betaler dette minimumsbeløb hver måned, vil det hurtigt blive dyrt for dig at låne pengene. Derfor vil det altid være en fordel, hvis du kan betale mere af, end der står. Hvor meget du vil betale af, bestemmer du selv, så længe det er over det minimumsbeløb, som udbyderen har fastsat.

Men hovedregler er, at jo mere du betaler af, jo hurtigere er du gældfri, og jo lavere omkostninger har du ved det.

Hold styr på din økonomi

Selvom du lige har fået et kreditkort, er det vigtigt at have i baghovedet, at det ikke er en gavebod. De penge du bruger nu, skal betales tilbage senere. Derfor bør du ikke hovedløst begynde at kaste om dig med penge, men skal måske i virkeligheden lige holde lidt igen og tænke over, hvor meget du har råd til at betale tilbage.

For de fleste vil det være en hjælp at lægge et simpelt budget over sin økonomi. 

Dette gør man kort sagt ved at trække alle sine årlige udgifter fra sine samlede årlige indtægter. Det beløb man har tilbage, som forhåbentlig er positivt, vil være det beløb, man har til sig selv efter alt er betalt. Der findes mange skemaer og hjælpemidler på nettet, som man kan bruge for at være sikker på at gøre det rigtigt og få alle udgifter og indtægter med.

Det tilbageværende beløb vil kunne give en indikation af, hvor meget man kan bruge på sit kreditkort. Deles beløbet med 12, ved du, hvor meget du kan betale tilbage hver måned. Dette er især en stor hjælp, hvis du bruger så mange penge, at det ikke kan lade sig gøre at betale dem tilbage inden for den rentefrie periode.

Har du mistet overblikket over din privatøkonomi pga. flere lån og kreditter, bør du undersige låneformen samlelån. Med et samlelån vil du samle dine kreditter og lån til ét lån, sådan at du kun skal afdrage ét sted.

Ved at samle din gæld får du typisk også en lavere rente og dermed et højere månedligt rådighedsbeløb.

Spærring af kreditkort

Hvis dit kreditkort er blevet stjålet eller bortkommet på anden vis, er det vigtigt at få det spæret med det samme, så det ikke bliver misbrugt. Kreditkortene kan blive spærret via telefon, mobilbank, netbank eller via e-post. Det anbefales dog ikke at bruge e-boks, da det tager længere tid end de tre andre metoder.

Når du skal spærre kortet, er det vigtigste at opgive dit navn og personnummer samt kontonummer, hvis du kan huske dette. Du bør aldrig opgive din pinkode, da det potentielt kan blive hacket. Hvis dit kreditkort allerede er blevet misbrugt, inden du når at spærre det, er du ikke garanteret at få hele beløbet tilbage igen. Hvor meget du kan få tilbage afhænger af, hvilken udbyder du har.

Kreditkort for studerende

Som studerende er livet ikke altid lige let, når man tager de økonomiske briller på, og det kan være svært at få enderne til at nå sammen. Der er mange udgifter til husleje, mad, tøj og sjov og ballade, og med en meget beskeden indtægt er der ofte behov for lidt flere penge. Flere af kreditkortene vil du også kunne få som studerende, det gælder især dem, som ikke har et krav om en minimumsindtægt.

Her vil du altså kunne erhverve dig et kreditkort på lige fod med alle andre. Når du anskaffer dig et kreditkort, mens du er på SU, er det dog endnu vigtigere at huske på, at pengene skal tilbagebetales igen. Derfor skal det ikke ses som om, at du får flere penge mellem hænderne, men blot som en mulighed for at udskyde betalingen i de måneder, hvor det brænder på.

Kreditkort vs. lån

Hvis du mangler penge, kan et kreditkort være en mulighed, dog bør man altid overveje alternativer, som i dette tilfælde vil være etlån. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og om du skal vælge det ene eller andet kommer an på din situation. Den nok største fordel ved kreditkort er, at man ”låner” pengene rentefrit, hvis man kan betale dem tilbage inden for betalingsperioden, som typisk er omkring 50 dage.

Desuden skal man kun ansøge om et kreditkort én gang, og når man først er blevet godkendt og har fået sit kort, kan man bruge det så ofte, som man vil, så længe man holder sig inden for det maksimale kreditbeløb. Ydermere tilbyder flere udbydere andre fordele bl.a. i form af rabatter og gratis rejseforsikring. Ulempen ved kreditkort er dog, at renten er høj, hvis man ikke når at betale pengene tilbage inden for det fastsatte tidsrum.

Hvis du derimod tager et lån, er fordelen, at renten er noget lavere, mens tilbagebetalingstiden ofte er længere. Desuden tilbyder flere udbydere, at man kan tage afdragsfrie måneder, hvis økonomien er lidt presset. En stor fordel ved at optage online lån er desuden, at der er en utrolig hurtig svartid på ansøgninger, hvorfor det er en optimal løsning, hvis du akut har brug for pengene.

Ved lån er ulempen dog, at du skal betale for at låne, uanset hvor hurtigt, du betaler lånet tilbage. Det skal her nævnes, at enkelte låneudbydere tilbyder at udlåne pengene gratis første gang, man låner hos dem. En anden ulempe er, at du skal ansøge om at låne hver gang, du har brug for at låne penge.

Har du brug for penge, er der altså flere fordele og ulemper at forholde sig til. De vigtigste ting at overveje er først og fremmest, hvor meget du har behov for at låne, og hvor hurtigt du regner med at kunne betale det lånte beløb tilbage. Skal du låne et beløb over en længere periode, vil det set i forhold til renten være mest optimalt at optage et lån.

Kan du derimod betale pengene tilbage inden for kort tid, vil kreditkort formentlig være det smarteste. Ydermere bør du se på, om der er oprettelsesgebyrer og andre omkostninger forbundet med kreditkortet eller lånet, ligesom du bør undersøge, hvilke krav der er til dig ved begge muligheder. Desuden bør du overveje, hvor længe du kan vente med at få pengene, da det for det meste vil gå hurtigst at optage et lån, hvorfor dette måske vil være det bedste i en akut situation.

En sidste væsentligt ting, du skal have med i dine overvejelser er, om du regner med at skulle låne flere gange fremadrettet. Hvis du kun skal låne denne ene gang og måske en gang langt ude i fremtiden, vil et lån formodentligt være det mest optimale, da det i de fleste tilfælde koster penge at have et kreditkort. Hvis du på den anden side godt kunne få brug for at låne penge lidt oftere, er et kreditkort klart at anbefale, da du som nævnt ikke skal ansøge flere gange.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.594
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.