Betingelser for billån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  4 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Betingelser for at tage billån

Har du fundet drømmebilen? Under hele processen er det vigtigt at huske at tænke økonomisk. De fleste indser, at de får brug for et billån i den forbindelse. Det eneste, der kan stå i vejen for at tage et billån, er vilkårene for at optage et billån.

Selv om der er mange udbydere af billån og mange forskellige slags billån generelt, er en vigtig forudsætning for at kunne tage et billån, at man lever op til kravene for det enkelte billån. Ikke alle billån har de samme krav, så det kan være svært at sige noget generelt. Der er dog krav af forskellig art i forbindelse med billån. Der er både krav til dig som låner og til den bil, som skal finansieres gennem lånet.

I de følgende afsnit vil vi gennemgå nogle af de betingelser, som du kan støde på i din søgen efter det bedste billån.

Krav til dig

Først og fremmest er der nogle krav, som du som person skal kunne leve op til. Det giver næsten sig selv, at man skal være 18 år. Man må ikke køre bil, før man er 18 år alligevel, så hvorfor skulle man købe en bil inden da? Det er også ganske normalt, at låneudbydere vil have, at du identificerer dig med dit kørekort.

Det gælder for de fleste lån, at de ikke må udbydes til folk under 18 år. Hvis du vil tage et billån, kan du heller ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret. Hvis du er registreret som en dårlig betaler i RKI, ønsker ingen eller i hvert fald meget få låneudbydere at låne dig penge, og derfor bliver det svært for dig at få finansieret din bil, hvis du er registreret i skyldnerregistre såsom RKI og Debitor Registret. Dette gælder for alle typer låneudbydere.

Du kan være heldig at finde enkelte låneudbydere, som gerne vil låne dig penge på trods af RKI, men du bør alligevel tænke dig grundigt om, inden du vælger at optage et billån, da du blot vil sætte dig selv i en endnu større gæld og presse din økonomi yderligere.

Der skal også en kreditgodkendelse til, når du vil låne penge til en ny bil. Dette gør sig gældende for alle typer lån inklusive billån. Låneudbyderen tjekker afgørende detaljer i din økonomi for at sikre sig, at din økonomi kan bære det lån, du vil tage.

Det kan være lønsedler eller en årsopgørelse fra SKAT. Låneudbyderen risikerer at miste penge på dig, hvis de giver dig et lån, som du ikke har råd til at betale tilbage. Det kan også være rigtig skidt for dig, da du så kan ende med at skulle betale en masse gebyrer, hvilket bare sætter dig yderligere i gæld. Derfor er det både i din og i udbyderens interesse, at lånet bliver tilpasset din økonomiske situation.

Derfor foretager låneudbyderen en kreditvurdering af dig for at finde ud af, hvor du står henne rent økonomisk, og hvorvidt dine drømme harmonerer med realiteterne. Du skal altså på den måde godkendes af udbyderen, inden du kan modtage dit lånetilbud og skrive under på dit billån.

Nogle låneudbydere låner kun penge til ansøgere, som har bopæl i Danmark. Dermed kan du ikke få finansieret din bil gennem en dansk låneudbydere, hvis du bor i udlandet. Dette gælder for eksempel online udbydere og forbrugslånsudbydere, hvis du ønsker at tage dit billån på den måde.

Der er også nogle andre ting, der skal være i orden, inden du finansierer din nye bil, og det er dit ansvar at have disse ting på plads. Forsikringerne er en af de ting. Du skal som minimum have en ansvarsforsikring for at måtte eje en bil.

Der kan ske uheld i trafikken, og hvis du bliver involveret i en ulykke, er det på alle måder godt at være dække af en forsikring. Med en ansvarsforsikring bliver skader, som du eventuelt påfører andre eller andres ting, dækket af forsikringen. Det er lovpligtigt, hvis du vil have en bil, og det er derfor noget, du gerne skal have på plads, inden du tager et billån. Derudover er det også i nogle tilfælde nødvendigt at tegne en kaskoforsikring i forbindelse med billånet.

Kaskoforsikringen dækker bilen. Det er der for eksempel mange banker, som kræver af dig, hvis du vil stille sikkerhed for lånet i form af bilen. Dette er ganske enkelt for at sikre den investering, de har gjort i dig og din bil på den bedst mulige måde. Derudover kan det også kun være en fordel for dig, at skader på din bil og de ulykker, der kan ske i trafikken, bliver dækket.

Man ved aldrig, hvornår uheldet kan være ude, og det kan blive rigtigt dyrt, hvis ikke man har sine forsikringer i orden. Desuden sikrer det også den generelle trafiksikkerhed, at alle bilister er dækket af forsikringer.

Endeligt er det også et krav hos nogle låneudbydere, at du kan eller skal lægge noget i udbetaling. Dette vil typisk være 20% af den samlede pris på den bil, du vil købe, men dette kan variere. Imidlertid er der mange låneudbydere, som lader dig bestemme, hvor stor en procentdel du vil smide i udbetaling.

Du kan også finde mange billån, hvor udbetaling slet ikke er et krav, men det er en væsentlig udgift, og derfor er det vigtigt at holde øje med, om udbetaling er et krav på det billån, du har øjnene på. Det kan også være, at du stiller det krav til dit billån, at det skal være uden udbetaling. Dem findes der mange af, så det bør ikke være noget problem.

Krav til bilen

Det er ikke altid nok, at forsikringer og økonomi er i orden, når du vil tage et billån. Der stilles også nogle krav til den bil, du vil købe.

Du kan desværre ikke vælge hvilket som helst lån til hvilken som helst bil. Det kan godt være svært at finde en udbyder, som gerne vil låne dig penge til en meget gammel bil. Hvis bilen er fabriksny, bør der ikke være nogle problemer i forhold til at låne penge.

Eksempelvis tilbyder Danske Bank, at du kan låne 100% af beløbet, hvis bilen er helt ny. Du kan dog låne til en bil, som er under 10 år gammel. Generelt er det lettest at få de bedste betingelser på dit billån, hvis bilen, der skal finansieres, er mellem nul og fem år gammel. Så har bilen også størst værdi.

Alderen på bilen spiller en rolle, når lånet skal strikkes sammen. Dit endelige lånetilbud afhænger altså både af din økonomi, men den afhænger også af, hvor gammel den ønskede bil er. De specifikke regler vedrørende bilens alder er forskellig fra billån til billån, så husk at tjekke, om alderen på din bil stemmer overens med, hvor meget du ønsker at låne, og om den overhovedet lever op til det enkelte billåns krav til bilens alder. Alderen spiller også ind på, hvor stor en procentdel af bilens pris, du kan få finansieret.

Jo ældre bilen er, jo mindre kan du generelt få finansieret gennem billån. Man kan også opnå en lavere rente og en længere løbetid ved at vælge en nyere bil. Igen er det forskelligt fra udbyder til udbyder, hvordan alder hænger sammen med renten og løbetiden. Det er parametre, du også kan kigge på, når du undersøger markedet for billån på udkig efter det bedste og billigste billån.

Nogle låneudbydere skal også bruge andre oplysninger på bilen for at kunne sammensætte et lånetilbud. Dette er især, hvis du køber en brugt bil. Det kan være oplysninger som bilens type, dit kørselsbehov eller hvor mange kilometer, bilen har kørt.

Dette er for at give det mest passende lån. Har du eksempelvis et højt kørselsbehov, bør man nok passe på ikke at gøre løbetiden alt for lang, da bilen kan risikere at blive slidt op, inden lånet er betalt tilbage.

Der kan være en forskel på, om du vil finansiere en bil på hvide eller gule plader hos enkelte udbydere af billån, men det er ikke sikkert. Det kan ske, at udbetalingen bliver lidt større, hvis bilen er på gule plader, men som udgangspunkt kan man låne penge til biler på alle typer plader.

Flere spørgsmål?

Som sagt er det svært at sige noget generelt om betingelser for billån, da det er forskelligt fra udbyder til udbyder. Alligevel har vi her prøvet at samle de vigtigste pointer og nogle af de krav, som bliver stillet til dig og til den bil, du vil have finansieret. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du altid kontakte diverse udbydere og bede dem om at strikke et tilbud sammen til dig, så du har noget mere konkret at holde dig til.

Husk, at du ikke er bundet til noget, før du har sat en underskrift. Du er også velkommen til at stille dine spørgsmål til MONEYBANKER.dk. Du kan nemt smide en mail eller bruge chatfunktionen her på hjemmesiden, og så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.601
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.