Billån - Find billigste billån online

Sammenlign billån og få samlet overblikket. Intet krav om sikkerhed og altid hurtig udbetaling.

Lånetilbud er opdateret d. 19/03-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Billån

En bil er ikke bare en bil. En bil er ofte en forlængelse af din identitet, og den er i manges tilfælde helt essentiel for at få dagligdagen til at hænge sammen. I dag findes der biler i alle afskygninger.

Der er så mange mærker, modeller, størrelser og farver, og det handler om at finde en bil, som både lever op til dine behov og dine æstetiske præferencer. 

Det er langt fra alle, som er i stand til at betale en bil af nyere stand kontant, og her kommer billånet ind i billedet. Et billån er, som navnet antyder, et lån, som er specielt designet til at finansiere biler på den mest gunstige måde, så drømme og virkelig kan mødes. 

Der findes mange forskellige billån på markedet. Ikke mindst fordi flere forskellige typer låneudbydere stiller billån til rådighed som en del af deres service. MONEYBANKER.dk vil her udruste dig med al den viden, du har brug for at kende til, når du skal finansiere din drømmebil med et billån.

Generelt om billån

Et billån er på mange punkter ikke så forskellig fra andre typer lån. Det er nogenlunde de samme ting, du skal forholde dig til, og det er cirka de samme begreber, som går igen. Du skal også cirka stille dig selv de samme spørgsmål. 

  • Skal der stilles sikkerhed? Hvor mange penge skal jeg låne? 
  • Hvor lang skal tilbagebetalingsperioden være? 
  • Hvor høj er renten? Hvor høj er ÅOP? 

Der er mange ting at tage stilling til med et billån, og de skal alle sammen gå op i en højere enhed, så du låner under ansvarlige forhold, og så du er i stand til at betale lånet tilbage på en ordentlig måde.

Billån

Du kan nogenlunde selv styre, hvor mange penge du har brug for at låne, og hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være. De ting, du ikke selv kan styre, som renter og gebyrer, skal du være ekstra opmærksom på. 

Tallet, du skal holde godt øje med, når du søger efter det rigtige billån, hedder ÅOP. Dette gælder faktisk for alle typer lån. ÅOP er en forkortelse for de Årlige Omkostninger i Procent. 

Folketinget har vedtaget, at dette tal skal fremgå af en låneaftale, da det giver låner mulighed for at stifte bekendtskab med alle ekstra gebyrer, som kommer oveni et lån såvel som et billån. Under ÅOP ser du, hvor høj en procentdel af det samlede beløb, du betaler tilbage, som kommer til at være renter, oprettelsesgebyrer og eventuelt andre omkostninger i forbindelse med lånet. 

En lav rente er nemlig ikke nødvendigvis lig med et billigt lån, hvis gebyrerne for lånet er tårnhøje. Det kan man gennemskue ved at kigge på ÅOP, og det er selvsagt, at jo lavere en ÅOP, jo billigere er lånet i ekstra omkostninger.

Noget andet, du ikke må glemme, når du tager et billån, er at tilpasse løbetiden, så den passer til, hvor længe du har tænkt dig at have bilen. De forskellige udbydere af billån tilbyder forskellige løbetidsintervaller, men de ligger som regel på mellem 2 til 10 år for et billån. 

Bilens levetid

Det kan selvfølgelig godt være svært at vide på forhånd, da der jo kan ske uforudsigelige ting, som gør, at bilen ikke holder så længe, som du havde håbet og troet. Men hvis du kan danne dig bare en nogenlunde idé om, hvor lang tid du håber på at eje denne bil, vil dette hjælpe dig på længere sigt. 

Det vil jo være ærgerligt, hvis du gerne vil have ny bil om tre år, at du så har sat løbetiden på den gamle bil på ni år. Dermed skal du betale af på den gamle bil i seks år yderligere. Måske samtidig med at du også betaler af på en eventuelt ny bil. 

Hav derfor i tankerne, hvor længe du har tænkt dig at have en bil, inden du bestemmer løbetiden for dit billån. Dette hænger også sammen med den generelle værdiforringelse, som din bil går igennem i løbet af den tid, du ejer og bruger den. 

Du kan godt tjene lidt penge på at sælge din gamle bil, men hvis bilen har mistet meget værdi i løbet af den tid, du har ejet den, kan du godt i sidste ende sidde med en gæld, som skal betales af, selv om den gamle bil for længst er fortid på alle andre måder. 

Forringelse af værdien hænger for eksempel sammen med bilens stand, hvor mange kilometer bilen har kørt, alder og så videre. Der findes flere gode guides til det bedste billån, hvor du kan læse guiden fra Forbrugerrådet Tænk her.

Billån i forhold til forbrugslån

Det er vigtigt at slå fast: Et billån er ikke et forbrugslån. Når det så er sagt, så er det ikke forbudt at bruge et forbrugslån som billån, hvis du synes, det er den bedste måde at finansiere en bil på. 

Vælger du denne finansieringsmetode, gælder reglerne for det enkelte forbrugslån og ikke de gængse regler for billån. Der er nemlig nogle punkter, hvor billån og forbrugslån er vidt forskellige, selv om billån som sådan også kan tolkes som at være et slags forbrugslån. 

En bil hører jo trods alt ind under forbrug. Men i forhold til eksempelvis ferier eller renovering af bolig, som er nogle af de ting, man normaltvis vil finansiere ved at tage et forbrugslån, har du rent faktisk mulighed for at pantsætte en bil. Det er simpelthen en konkret materiel genstand, som man godt kan pantsætte. 

Derfor bliver du også hos nogle låneudbydere bedt om at stille sikkerhed for lånet i form af bilen. Denne sikkerhed betyder, at låneudbyderen har ret til at tage bilen fra dig og sælge den, såfremt vilkårene for lånet ikke bliver overholdt af låntager. 

Det er simpelthen for at sikre, at låneudbyderen ikke mister de penge, de har lånt ud uden at være i stand til at få dem igen. Der er også en signalværdi i at stille sikkerhed over for långiver. På den måde udstråler du økonomisk ansvarlighed, og låneudbyderen vil se, at de ikke løber nogen unødvendig risiko ved at tilbyde dig et lån.

Mange udbydere af billån vil også bede om udbetaling, hvilket ikke er noget, låneudbydere af forbrugslån arbejder med. Det kan der være flere grunde til, og det kan også betale sig på den lange bane at lægge lidt penge kontant. 

For det første udsender du så et signal om, at du har sparet penge op, og at du dermed er økonomisk ansvarlig, så långiver løber ikke nogen stor risiko ved at lade dig optage et billån hos dem. En anden fordel er, at du ved at lægge nogle penge i udbetaling får en mindre hovedstol. 

Penge, som du ikke betaler kontant, bliver pålagt renter og gebyrer, og jo flere penge du kan lægge kontant, jo lavere en rente og ÅOP kan du komme hjem med. Udbetalingen vil typisk ligge på omkring 20% af bilens pris, men kan også være højere, hvis låner ønsker dette.

En anden forskel er, at man med et forbrugslån ikke skal oplyse, hvad pengene skal bruges på. Det ligger i ordet ’billån’, at de lånte penge skal bruges på en bil, så dette er knap så ”hemmeligt” i denne sammenhæng. 

Skal forbrugslånet bruges på en bil, er dette underordnet. Et forbrugslån bliver ikke automatisk forvandlet til et billån med vilkår for billån, selv om du køber en bil med forbrugslånet. Du skal altså ikke oplyse forbrugslånsudbyderen, at pengene skal bruges på en bil.

Hvem udbyder billån?

Du kan finde billån mange steder, både hos offline og online udbydere. Det er godt at kende lidt til sine muligheder, inden man tager et billån, så derfor vil vi her præsentere de forskellige måder, hvorpå du kan optage et billån samt fordele og ulemper ved hver enkelt metode. 

De steder, du typisk vil finde muligheder for et billån er i banken, hos realkreditinstitutterne, hos selve bilforhandlerne, og så kan du også vælge andre låneudbydere, som tilbyder et mere specifikt produkt. 

Det kan ske, at du skal sætte dig ind i flere af disse typer for at finde ud af, hvad der er bedst og billigst for dig. Et blandt mange populære billån er Diba Billån, som du kan læse meget mere om i artiklen, hvor vi har medtaget alle de vigtigste informationer.

Banker

Din bank vil kunne tilbyde dig et billån såvel som andre typer lån. Prisen på dette billån kan variere betydeligt fra bank til bank og fra kundetype til kundetype, så det er derfor svært at sige noget generelt om billån hos denne type udbyder. 

Når du optager et billån hos banken, vil du typisk blive bedt om at stille sikkerhed for lånet, og som regel skal du også hoste op med noget udbetaling for bilen. Dette behøver dog ikke være nogen dårlig ting, for til gengæld kan du være heldig at gå derfra med et yderst gunstigt billån. 

Hos nogle banker kan du endda ansøge online nu, og i løbet af kort tid kan du få tilsendt en beregning ud fra de informationer, du taster ind i ansøgningen. Dette er ganske uforpligtende og nemt at finde ud af.

Realkreditinstitutter

Oftest kan du få de overordnet set billigste billån hos realkreditinstitutterne. Minusset er bare, at det ikke er alle, som kan få lov til at tage et billån hos et realkreditinstitut. 

Realkreditinstitutterne kræver nemlig af deres kunder, at de har en ejerbolig, og den ejerbolig skal ovenikøbet være med friværdi for at du kan låne. Da det langt fra er alle, som har dette, er det heller ikke alle, der kan benytte sig af denne løsning. 

Hvis du kan og gerne vil undersøge denne mulighed nærmere, skal du være opmærksom på, at dit billån ikke må være på over 80% af boligens værdi, da det er den generelle regel for at tage lån i din bolig.

Bilforhandlere

Når du er ved at købe en bil, bliver det nok også nævnt for dig hos bilforhandleren, at du også her kan få et tilbud på at få bilen finansieret via et billån. Her er der først og fremmest den fordel, at du faktisk kan ende med at få en bedre pris på bilen, hvis du vælger at optage et billån gennem bilhandleren som en slags mængderabat. 

Dette er ikke muligt med de andre finansieringsmuligheder, da andre låneudbydere ikke har noget at gøre med købet af bilen som sådan. De står kun for selve finansieringen. 

Dette billån står ligesom alt andet til forhandling hos bilforhandlerne, og du kan også godt forhandle om vilkårene på dit billån. 

Husk at læse det med småt, for selv om du nemt kan se, om du kan få en rigtig fin og lav rente hos bilforhandleren, kan der komme nogle høje gebyrer oven i, som du måske ikke fik øje på i første omgang, og hvis bilsælgeren ikke informerer dig om dette, kan du ende med at stå med et dyrere billån, end du i første omgang havde regnet med. 

Ulempen ved at tage et billån gennem forhandleren er, at det er en sælger, som prøver at sælge dig et produkt, men også en sælger, som gerne skal have lidt fortjeneste ud af det. Derfor skal du være ekstra opmærksom, når du undersøger mulighederne for billån gennem din bilforhandler. 

Der behøver selvfølgelig ikke være nogle skjulte agendaer, men det er alligevel godt at have nogle værktøjer til at finde ud af, om der er noget, sælger har undladt at fortælle, eller som ikke fremgår tydeligt af låneaftalen.

Andre låneudbydere

Nogle udbydere af forbrugslån giver også mulighed for at tage et billån. Låneudbydere som for eksempel Santander kan tilbyde billån både med og billån uden udbetaling. Der findes også nogle udbydere, som specialiserer sig endnu mere inden for online billån. 

Derudover kan man selvfølgelig vælge at finde et forbrugslån, hvor man kan låne penge nok til en bil og så betale bilen af på den måde. Her stilles der ikke noget krav til bilens alder, miljømærkning med mere. 

Du bliver såmænd ikke engang spurgt, hvad pengene skal bruges til, da det ikke er relevant, når du tager et forbrugslån. Det er meget let at låne penge til en bil med denne metode, og du kan have pengene i løbet af ganske få dage og endda med et minimum af papirarbejde. Du behøver heller ikke at stille sikkerhed for lånet eller have penge klar til udbetaling. 

Det er dog ikke alle forbrugslån, som tilbyder store nok lånebeløb til at man kan købe en ordentlig bil. En bil kan jo koste alt fra et par tusinde til flere millioner kroner, så det er forskelligt fra person til person, hvor mange penge der skal lånes. 

Uanset hvad så det er dog nok ikke ligefrem den nyeste model fra Mercedes, du skal finansiere med et hurtigt kviklån. Nogle forbrugslån er dog store nok til at kunne finansiere en ganske hæderlig bil, og i nogle tilfælde kan det være den bedste løsning. 

Til gengæld er det også ofte den dyreste løsning af alle på den lange bane, så sørg for at tjekke renten og ÅOP, inden du vælger at finansiere din bil på denne måde, og vær sikker på, at det ikke alligevel er bedre med en af de andre finansieringsformer.

Hvis du er medlem af foreningen FDM, tilbyder de også et fordelagtigt billån med lav rente og klar snak omkring gebyrerne. FDM kræver, at der skal være en udbetaling på mindst 20% af bilens pris, hvilket er normen blandt udbydere af billån, men ikke altid et krav. 

Desuden bestemmer du selv, om du vil have en fast eller variabel rente på dit billån. Men som sagt kræver dette billån, at du er medlem af FDM, hvilket du nemt kan blive for et fast årligt beløb. 

Hos FDM får du også mulighed for at få et bilkøbsbevis samt professionel rådgivning, så du ikke kommer til at gøre noget forkert eller forhastet.

Sådan gør du

Der er mange måder, hvorpå man kan tage et billån både online of offline. Hos MONEYBANKER.dk har vi samlet en række forskellige muligheder for billån, og dette er et rigtig godt sted at starte, fordi du her uden problemer kan ansøge og modtage tilbud på billån, så du kan få en fornemme for, hvordan landet ligger. 

I oversigten ovenfor kan du se en række udbydere og de nødvendige oplysninger ved hver udbyder. Det er en god idé at indhente flere forskellige tilbud på billån, så du kan sammenligne de forskellige typer billån fra de forskellige udbydere af billån. 

På den måde kan du også nemt finde frem til den billigste løsning, som passer bedst til dine behov.

Nye billån

Det kan også være, at det viser sig, at den billigste løsning er at finde hos bilforhandleren. Det er med at prøve sig lidt frem i denne låneverden! Når du har gennemgået dine tilbud, kan du i ro og mag vælge, hvilken låneudbyder du vil gå videre med. 

Hvis du prioriterer enkelhed og hurtighed, kan det være smart at tage et online billån. Hvis du hellere vil have det billigste lån og mulighed for at forhandle og snakke om betingelserne, er det måske bankens eller bilforhandlerens vej, du skal kigge. 

Husk altid at sætte dig godt ind i din egen økonomi, før du overvejer at låne, så du kender dine egne styrker og svagheder.

Fast eller variabel rente?

Der er to typer renter, som du kan vælge til dit billån, og de har begge sine fordele og ulemper. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilken rentetype der passer bedst til dig og din økonomi, inden du tager et billån. 

Du kan vælge imellem at have en fast eller en variabel rente på dit billån. Når du først tager dit billån, vil den faste rente typisk være højere end den variable rente. Men som navnene antyder, ligger forskellen i, om du helst vil have en rente, som er låst fast hele løbetiden igennem, eller en rente som varierer alt efter, hvordan markedet bevæger sig. 

Med en fast rente er du altså sikret mod udsving, som kan være ret så modbydelige for en skrøbelig økonomi. Til gengæld kan du med en variabel rente være heldig at slippe afsted med en, set over hele perioden, bedre pris på dit billån. 

Du kan også risikere, at renten stiger voldsomt, så dit billån ender med at blive dyrere end forventet og også dyrere, end hvis du havde valgt en fast rente.

Risikovillighed og personlig økonomi

Det handler om risikovillighed og selvfølgelig din individuelle økonomiske situation. Hvis der ikke er økonomisk råderum til, at renten på dit billån ændrer sig til den forkerte side, vil det derfor være meget risikabelt at tage et billån med en variabel rente. 

Med en fast rente kan du bedre planlægge dit budget, fordi du ved præcis, hvor meget du skal betale hver måned. Er der derimod plads i økonomien, kan det være en bonus at gå med den variable rente. Er din økonomi stærk nok, vil det ikke have store konsekvenser, hvis renten stiger. 

Hvis renten derimod skulle falde, kan du se frem til en lavere rente og et billigere lån. Du skal altså vurdere, hvad der passer bedst til din økonomiske situation, og om du er villig til at risikere, at renten stiger med en variabel rente. 

Omvendt kan en fast rente give sikkerhed og vished, men efterlader ikke meget rum til at tage chancer med hensyn til lånet.

Hvad er en god rente?

Hvis du har taget et forbrugs- eller kviklån før, har du nok været forbi et par lånetilbud, hvor renten har ligget på omkring 10% og derover. 10% er faktisk en ganske fin rente for et kviklån. Men med et billån er det en lille smule anderledes. 

Et billån er oftest lidt - hvis ikke meget- større end et kviklån. Det vil sige, at man dermed også skal bruge længere tid på at betale lånet tilbage, og de betyder, at renten er lavere end på det gennemsnitlige kviklån. Bliver du tilbudt et billån med en rente på 10%, bør du nok lede videre, for det skulle være til at finde et billån med en lavere rente. 

En rente på under 5% er slet ikke uden for rækkevidde inden for billån, men i virkeligheden er det nok ikke renten, du skal tænke mest på. Det er ÅOP, hvor renten også indgår. Der kan være andre omkostninger ved et billån end lige renten, og dem skal man være mindst ligeså opmærksom på. 

Hvis du vælger et billån med variabel rente er det i øvrigt ikke sikkert, at renten bliver ved med at være ligeså lav, som den dag du tog lånet. I så fald vil renten ændre sig og måske stige, så også her kommer den egentlige rentesats i anden række.

Tænk over dette, inden du tager et billån

Det første, du skal tænke over, inden du tager et billån er, hvordan dette lån passer ind i din økonomi. Det kan på ingen måde anbefales at tage et lån, man i virkeligheden ikke har råd til at betale tilbage. 

Et lån skal derfor heller ikke ødelægge budgettet, men skal derimod passe ind i det. Ligesom det altid er tilfældet uanset om det er en banklån eller et online kviklån

For at udpege det billigste billån, skal du primært kigge på ÅOP og så renten i anden omgang. Det er de øvrige omkostninger, som kan komme bag på folk, når de tager et lån, for det er sjældent helt gratis at låne penge. Man vil komme til at betale en pris for lånet i form af renter og gebyrer, men jo lavere disse ekstraudgifter er, jo billigere er lånet.

Når man tager et lån, skal man naturligvis være i stand til at betale dette lån igen. Hvis ikke det er muligt, vil det have konsekvenser på den ene eller på den anden måde. 

Hvis dit billån kræver, at lånetager har stillet sikkerhed i form af den købte bil, har låneudbyderen ret til at sælge bilen videre, såfremt låneaftalen ikke overholdes af lånetager. 

Dette vil være ærgerligt af mange grunde, så sørg endelig for ikke at presse din økonomi for hårdt med dit billån. Der skal med andre ord være plads i økonomien til at betale lånet tilbage, for ellers vil lånegiver tage affære. Hvis ikke du har stillet sikkerhed, for eksempel hvis du har taget et forbrugslån som et billån, er det de ekstra gebyrer, du skal være bange for, hvis ikke du kan betale lånet tilbage rettidigt. 

De høje gebyrer kan nemlig gøre dit lån meget dyrere, end det oprindeligt var, så du vil bare komme til at betale endnu mere for lånet ved at lade være med at tilbagebetale det. 

Økonomisk ustabilitet

Kommer du ud for noget, så du pludselig står i en økonomisk skrøbelig situation, uden du kunne have forudsagt det, og du nu kan se, at det bliver svært at betale de månedlige ydelser, kan du tage fat i låneudbyder og forklare din situation. 

Hverken dig eller låneudbyder bør være interesseret i, at lånet ikke betales tilbage, så måske kan der findes en løsning, som begge parter kan være tilfredse med, hvis du tager kontakt til din låneudbyder så hurtigt som muligt.

En anden ting, som er god at have med sig ud til bilforhandleren, er, at du faktisk godt kan forhandle med bilsælgeren om det billån, han eller hun kan tilbyde dig. Der er stor konkurrence på dette punkt, og bilforhandlerne vil gerne stå med et bedre tilbud til sine kunder end sine konkurrenter. 

Du skal dog være obs. på at få alle relevante tal og fakta at vide, inden du sætter din underskrift. Så er du sikker på, at der ikke lige skjuler sig et gebyr et sted, som du ikke havde set komme. 

Du kan så prøve at presse bilsælgeren lidt, så du kan gå derfra med et godt tilbud på en bil såvel som et billån. Det samme gælder som sådan for banken, hvor alle betingelser heller ikke er hugget i sten. Dette er et godt redskab, hvis du leder efter det billigste billån med de bedste betingelser. 

Vælger du at tage et online billån, er det selvfølgelig ikke helt så let at forhandle om detaljerne i dit billån. Til gengæld har du dit billån i løbet af ingen tid, så hvis du mangler en bil her og nu, kan dette være den bedste løsning her og nu.

ÅOP på billån

ÅOP er en vigtig størrelse inden for billån. Meget vigtig endda. Man hører tit, at ÅOP ikke skal være for høj, for så bliver lånet for dyrt.

Det kan være svært helt at afgøre, hvornår ÅOP er for høj, og hvornår den er lav. 

Det er også forskelligt fra lånetype til lånetype, så det er ikke altid lige let at regne ud. Når du undersøger markedet for billån, er det også svært at sige, men en ÅOP over 15% er nok i den høje ende. Det bør være muligt at finde et billån, som har en lavere ÅOP, så led videre, hvis du har fundet et billån med en ÅOP over 15%!

Særlige krav fra nogle udbydere

Nogle udbydere af billån har særlige krav til den bil, du køber. For eksempel kan bilens alder spille en rolle for den låneaftale, du bliver tilbudt. Nogle låneudbydere vil ikke låne penge til en bil, hvis bilen er over X antal år gammel, og alderen kan også betyde noget for, hvor lang en løbetid låneudbyderen kan tilbyde på lånet. 

Dette er forskelligt fra udbyder til udbyder. Andre låneudbydere stiller krav til bilens miljømærkning. Det kan også have betydning for billånets udformning, om bilen kører på hvide eller gule plader.

Det kan derfor være, at du ikke kan få lov til at tage det billigste billån, hvis ikke din bil lever op til de krav, låneudbyderen stiller til køretøjet. 

Sørg derfor for at læse betingelserne for det enkelte billån grundigt igennem, så du er sikker på, at lånet og din bils specifikationer stemmer overens.

FDM (Forenede Danske Motorejere), som er en forbrugerorganisation i Danmark med mange medlemmer, advarer mod at acceptere bilforhandleres billån for hurtigt og for hovedløst. Her er det især ved køb af billige biler under 100.000 kroner, hvor ÅOP kan gå hen at blive forholdsvist høj. 

Men hvis du har styr på, hvad du skal holde øje med, inden du indgår en låneaftale, vil du også kunne spotte dette og måske presse forhandleren til et bedre billån. Vær derfor opmærksom på sælgeres nogle gange halvluskede forsøg på at tjene penge på dig, men prøv at forhandle dig til en bedre aftale.

Lav et detaljeret budget

Det er ikke just nogen lille belastning for økonomien at købe en bil. Især ikke hvis man er førstegangskøber. Så skal man finde plads til en udgift, som ikke tidligere har været der, og man skal derudover også finde plads i budgettet til meget andet end bare et billån, når det er det første bilkøb, man står overfor. 

Det kan derfor anbefales, at man laver et detaljeret budget, så man ved, hvad man har med at gøre. Når du køber en bil, er det jo ikke kun afdragene på bilen, der skal findes plads til i budgettet. 

En bil kræver også brændstof, som skal betales, og bilen skal forsikres, hvilket også koster penge, og så videre og så videre.

Første skridt er at finde ud af, hvor meget plads der egentlig er i budgettet til de forskellige udgifter, en bil medfører. Når du ved dette, kan du begynde at tænke på, hvor meget du så har råd til at betale i månedlig ydelse som tilbagebetaling af dit billån, og du kan begynde at finde en passende bilforsikring, som er billig og god, og som ikke vælter dit budget. 

Når disse to beløb er fastsat, ved du, hvor meget du har til brændstof hver måned. Dermed kommer du heller ikke til at overskride dit budget, og din økonomi fortsætter med at være holdbar på trods af den store ekstraudgift, som en bil nu engang er. Du kan med fordel læse artiklen og bruge vores billån beregner, hvormed du får overblik over dine udgifter til i forbindelse med billånet.

Hvis du ud fra dit budget kan se, at dine månedlige udgifter til øvrige lån er for store til at du kan optage et nyt lån, anbefaler vi dig at undersøge muligheden for et samlelån. 

Med et samlelån samler du dine lån til ét, hvilket oftest medfører en lavere rente og dermed månedlige besparelser. Et samlelån kan dermed give dig et større månedlige rådighedsløb.

Andre udgifter i forbindelse med køb af bil

Det handler om at få alle økonomiske ender til at mødes, når man skal købe bil. Bilen i sig selv er en stor udgift og en stor belastning for de fleste privatøkonomier. Ikke desto mindre er bilen en nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen i mange husstande rundt om i Danmark. 

Man skal blot huske at tænke sig grundigt om, inden man køber bil, for når bilen er købt, er det ikke kun den månedlige ydelse, som man betaler af på sit billån, man skal tage højde for. Det er vedtaget ved lov, at man skal tegne ansvarsforsikring, hvis man vil eje en bil. 

Denne forsikring går ind og dækker de skader, du kunne komme til at forvolde på andre mennesker og/eller deres ting. Derudover kan flere udbydere af billån også godt stille som krav, at du har en kaskoforsikring, som dækker bilen, du kører i. 

På den måde ved låneudbyderen at de lånte penge kommer retur, selv om du måske kommer til at beskadige den købte bil i en sådan grad, at den ikke længere kan køre. Det er med andre ord vigtigt at have sine forsikringer i orden, og dette koster penge. 

Der er et hav af forsikringsselskaber, som tilbyder forskellige bilforsikringer til forskellige priser, så det kan anbefales at sondere terrænet en smule, inden du ligger dig fast på en bilforsikring.

Når man taler om forsikringer og eventuelle skader på bilen, kan man med tiden nok heller ikke komme uden om et par besøg hos mekanikeren, både af de små og de lidt større slags. Hertil kommer de periodiske bilsyn, som også er et lovkrav, og som også koster lidt penge. Alle disse faste udgifter til bilen bør man regne ind i sit budget fra starten af, så man slipper for ubehagelige overraskelser senere hen.

Plads til brændstof i budgettet

En rigtig pengesluger i bilbudgettet er brændstofudgifterne. Dette kommer selvfølgelig an på mange ting. Det afhænger blandt andet af, hvor ofte og hvor meget du kører, brændstofpriserne og så videre. 

Hvis du i forvejen ved, at det bliver svært at finde plads til et stort brændstofforbrug, kan du, inden du lægger dig fast på et bilkøb, undersøge, hvad du selv kan gøre for at få mest for brændstofpengene. For eksempel afhænger brændstofforbruget også af, hvilken model du kører. 

Nogle biler kører rigtig langt på literen, andre knap så langt. Alderen på bilen og bilens størrelse kan også have en betydning her. 

Du kan også overveje, hvilket type brændstof bilen skal køre på. Diesel har som regel en billigere literpris end benzin, men ellers kan du også kigge el- og hybridbilernes vej, hvis du er klar på at betale lidt mere for selve bilen, men mindre for brændstof. 

På denne måde behøver du ikke tænke så meget på brændstofpriser, og miljøet har måske på længere sigt også mere glæde af elbilen end en benzinsluger. Om ikke andet er det ikke helt umuligt at regne brændstofforbruget med ind i budgettet. 

Hvis du ved, hvor meget du har penge til at bruge på brændstof, kan du også økonomisere lidt med bilturene, hvis det kniber sidst på måneden.

Der er altså mange andre ting end afbetalingen af dit billån, du skal tænke over, inden du køber en bil, og disse ting skal du helst have styr på, inden du køber ny bil.

Tilpas dine drømme efter din økonomi

Har vi ikke alle en lille drøm om at køre rundt i en stor og lækker bil med lædersæder og autopilot? Eller en fed sportsvogn at cruise rundt i? Desværre er det ikke helt realistisk for nogle af os. 

Inden man køber bil, må man afstemme forventningerne til denne bil med, hvad der faktisk kan lade sig gøre rent økonomisk. Det kan for eksempel ikke nytte noget at gå på udkig efter den nyeste Audi, hvis budgettet ikke tillader det. 

Lav derfor et budget, undersøg markedet, og regn dig frem til, hvilken bilklasse og model som du synes er fedest inden for den økonomiske ramme, der er sat for dit bilkøb. Det handler også om, hvilken rolle bilen skal spille i din hverdag. 

bedste billån

Er I en børnefamilie, er det måske vigtigere med lidt rummelighed og funktionalitet, end at motoren lyder som en kat, der spinder. Hvis I kun er to, kan det måske betale sig at kigge efter en lille og fiks sag i stedet for en stor stationcar. 

Det handler om at få drømme og virkelighed til at gå op i en højere enhed, og især hvis økonomien ikke kan følge med de store drømme om at eje en af de dyre og prestigefyldte biler. Økonomien kommer i første række her, da man desværre ikke har flere penge, end man nu engang har, og det laver et billån ikke om på. 

Dog kan man også få rigtig fine biler til gode priser, så undersøg markedet! Måske er der en bil, som både er fed, og som står til en pris, som er til at betale.

Tips og tricks til at finde det bedste billån

MONEYBANKER.dk giver dig her nogle tips og tricks, som du kan tage med dig, når du går på jagt efter det billigste og bedste billån! Så er du godt klædt på, inden du tager ud og kigger på din nye dyt.

Du kan udover vores tips og tricks også med fordel læse denne artikel FDM - https://fdm.dk/alt-om-biler/koeb-leasing-salg/koeb-eller-leasing/find-det-rigtige-billaan

Udbetalingen kan godt være lidt en hæmsko for et billån, hvis ikke man lige har en opsparing at tage af. Hvis du helst gerne vil undgå nogen form for udbetaling, har du de bedste chancer hos realkreditinstitutterne, eller hvis du vælger at tage dit billån i form af et forbrugslån, hvor du ovenikøbet heller ikke skal stille sikkerhed for lånet. 

Overvej dog, om du er i stand til at lægge noget i udbetaling, for det kan blive en fordel på et tidspunkt. Den mindre hovedstol kan vise sig at være en rigtig fin gevinst i sidste ende.

Dine valg med hensyn til billån kan betyde meget for nogle låneudbyderes villighed til at give dig de bedste vilkår. Der er en stor portion signalværdi i de ting, du gør, når lånet står til forhandling. Stil for eksempel sikkerhed, hvis du kan komme til det. 

Det er ikke nødvendigvis et krav hos alle låneudbydere, at man stiller sikkerhed for sit billån, men ved at stille sikkerhed signalerer du, at du ikke har planer om at bryde betingelserne for lånet. Husk i øvrigt altid at læse dine betingelser for billån igennem, inden du underskriver. Låneudbyderen får dermed et bedre billede af dig som lånetager, og måske er de villige til at tilbyde dig nogle lidt bedre vilkår, hvilket er til din fordel. 

Det samme gælder udbetalingen. Ved at lægge en procentdel i udbetaling viser du, at du har sparet op til dette gennem længere tid og har dermed økonomisk sans og forståelse for, at penge ikke hænger på træerne. 

Det viser også, at du har planlagt dette køb nøje, så du ved, hvad du går ind til. Når dette er sagt, er der naturligvis ikke noget i vejen med at vælge et lån, hvor udbetaling ikke er et krav, hvis dette passer bedst ind i budgettet. Det afhænger af den enkeltes økonomiske situation, og hvilken løsning som passer bedst til denne.

Har du gjort op med dig selv, om du skal købe en ny eller en gammel bil? Stil dig selv dette spørgsmål, inden du begynder at kigge på biler og billån. Vilkårene kan være forskellige alt efter, om du køber nyt eller brugt. 

Det er ikke alle udbydere af billån, som er villige til at låne penge ud til køb af en brugt bil, og hos andre låneudbydere skæres der på nogle punkter i låneaftalen. For eksempel gør nogle banker lånetiden kortere, hvis bilen købt med dette billån er købt brugt. Igen er der andre banker, som sætter grænser for, hvor gammel den brugte bil må være for at man kan låne penge til at betale for den.

Tænk grundigt over din økonomiske situation, inden du låner penge til en ny bil. Det er vigtigt at vide, hvilken bil man har råd til at eje, for ellers ender dit budget hurtigt med at komme i ubalance, og det kan få konsekvenser, som bestemt ikke er rare.

Vælg ikke en løbetid, som er længere end den periode, du regner med at have bilen i. Spørg dig selv om, hvor lang tid, du skal have bilen, og hvor mange kilometer du regner med at køre om året. Jo mere bilen bliver brugt, jo mindre bliver værdien for bilen. 

Hvis du så ender med at stå med en bil, som er mindre værd, end det du mangler at betale af på dit billån på det tidspunkt, du gerne vil sælge bilen, står du med en rigtig træls gæld. Så bliver du nødt til at betale af på bilen, selv om du ikke ejer den længere. 

Det optimale ville derfor være at få løbetiden til at harmonere med det tidspunkt, du vælger at sælge den videre. Så er du hurtigt videre og behøver ikke tænke mere på den gamle bil og den gamle gæld!

Du bør ansøge om flere lånetilbud, inden du lægger dig fast på dit endelige billån. Det giver dig en stor fordel at kunne sammenligne forskellige lånetilbud, især hvis du påtænker at forhandle med din bilsælger om et billån. 

Du vil måske kunne presse ham til at give dig et bedre tilbud, hvis du har beviser for, at du har fået et bedre tilbud hos en anden låneudbyder. Derudover kan det også give dig tryghed, at du ved, at du har fundet et godt billån, som passer perfekt til dig.