Spar Nord Bank

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  9 punkter

 • Læsetid

  19 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Spar Nord Bank

Spar Nord Bank A/S er den sjette største bank i Danmark med hovesæde i Aalborg og 60 filialer fordelt i Jylland.

Historik

Spar Nord Bank har rødder helt tilbage i 1824, og hed dengang Aalborg Bye og Omegns Sparekasse – banken blev således etableret som det første pengeinstitut i Jylland. ”Aalborg Bye og Omegns Sparekasse” var bankens navn helt frem til 1967, men foretog efterfølgende navneskifte da den i dette år fusionerede med Landbosparekassen, som blev sammenlagt under ét navn, Sparekassen Nordjylland. I 1971 foretog pengeinstituttet en række yderligere fusioner, blandt andet med sparekasserne i Skagen, Frederikshavn og Brønderslev.

Starten af 1990’erne var nogle svære år for Sparekassen Nordjylland, hvilket kunne ses på bundlinjen. Derfor tog banken en beslutning om at foretage nogle kultur- og profilændringer – en beslutning som gav pote, for i slutningen af 1990’erne begyndte det igen at gå fremad. Det betød også, at i år 2000 kunne banken præsentere et resultat, der løb op i et overskud på 372 millioner kroner – dette var det bedste resultat, som banken havde opnået som børsnoteret virksomhed. De gode år for banken samt kulturændringen var derfor også startskuddet på et helt nyt kapitel, da man i 2000 besluttede sig for at ændre logo og navn til Spar Nord Bank.

Derudover besluttede man sig også for at bygge en ny hovedsædebygning og modernisere bankens filialer rundt i Jylland.

Værdigrundlag

Hos Spar Nord Bank er kunden altid i centrum – derfor er det vigtigt for banken, at der er en god og tillidsfuld relation mellem rådgiver og kunde, så kunden altid føler sig i trygge og gode hænder. Derfor er det også vigtigt for Spar Nord Bank, at kunden altid kan komme i kontakt med sin personlige rådgiver, så man hurtigt kan få svar og rådgivning, der passer til personlige behov og den private økonomi.

Per 1. januar 2017 indleder Spar Nord Bank deres treårige strategiplan med henblik på at blive ”Danmarks mest personlige bank”. Det er vigtigt for banken at tilpasse sig markedets digitale tendenser og udvikling, samtidig med at den sikrer og fastholder den personlige kontakt mellem rådgiver og kunde for at tilbyde den bedst mulige service og rådgivning.

I Spar Nord Bank tror man på ideen om, at det vil styrke banken at skabe harmoni mellem digitale services og bankprodukter samt den personlige relation til bankkunden.

Nøgletal

Spar Nord Banks nøgletal fra 2014 viser en samlet omsætning på 2.260 millioner kroner samt et netteresultat på 705 millioner kroner. Derudover havde banken samme år en egenkapital på 7.033 millioner kroner og en balance på 78.825 millioner kroner.

Produkter og services i Spar Nord Bank

Spar Nord Bank tilbyder både økonomiske løsninger og rådgivning inden for konti og opsparing, kort- og betalingsprodukter, lån og kredit, investering samt pension og forsikringer.

Konti

Af Spar Nord Banks kontimuligheder kan først og fremmest nævnes bankens såkaldte Spar Nord Lønkonto. Denne type konto er henvendt til kunder, som har brug for en traditionel bankkonto, så de nemt kan holde styr og overblik over den private økonomi. Spar Nord Lønkonto er til lønoverførsler samt hævning og indsættelse af penge.

Til unge under uddannelse tilbyder Spar Nord Bank en studiekonto, som giver en række attraktive fordele foruden selve kontoen. Med en studiekonto får man en variabel nominel årlig rente på 3 % på op til 20.000 kroner i indskud. Indskud der overstiger 20.000 forrentes med en nominel årlig rente på 0,25 %.

Til studiekontoen hører et betalingskort samt mobilbank, og man bliver ligeledes tilknyttet en personlig rådgiver. Mange gebyrer er skåret væk på studiekontoen, idet man gratis kan benytte sig af VISA/Dankort samt Netbank. Derudover giver Spar Nord Banks studiekonto også forskellige fordele og gode priser på forsikringer, som er relevante for studerende, herunder ulykkesforsikring, indboforsikring og verdensrejseforsikring. Som noget særlig får man ligeledes gratis og ubegrænset adgang til HBO’s film og serier i seks måneder.

For at kunne oprette en studiekonto i Spar Nord Bank skal man være mellem 18 og 30 år, være i gang med en videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse og ligeledes overflytte sin NemKonto til Spar Nord Bank.

Spar Nord Bank tilbyder også en børneopsparingskonto til forældre, som ønsker at give deres børn en god økonomisk start på voksenlivet, når de engang flytter hjemmefra. En børneopsparing i Spar Nord Bank skal stå i barnets navn, og der kan kun knyttes ét barn til kontoen. Oprettelsen af kontoen skal ske, inden barnet fylder 14 år.

Derudover er børneopsparingskontoen bundet i minimum syv år efter oprettelse, og pengene på kontoen kan ikke hæves, før barnet er fyldt 14 år – opsparingen skal dog hæves, inden udgangen af det år, hvor barnet fylder 21 år. På Spar Nord Banks børneopsparing kan man maksimum indsætte et indskud på 36.000, og de årlige indbetalinger kan ikke overstige 3.000 kroner. Man kan også vælge at investere opsparingen, enten ved en kontant forrentning, hvor afkastet følger renten på markedet, en puljeinvestering, hvor investeringen spredes ud på flere værdipapirer, samt en individuel depot, hvor bankkunden selv bestemmer, hvilke værdipapirer skal investeres i. Hvis man har behov for rådgivning til investering eller opsparingsplaner, kan man få gratis rådgivning hos Spar Nord Banks rådgivere.

Se mere om Spar Nord Banks kontimuligheder på www.sparnord.dk/privat/produkter.aspx.

Kredit og lån

Hvis man som bankkunde har brug for økonomisk frihed og fleksibilitet i hverdagen, kan Spar Nord Kredit være en god økonomisk løsning. Med en kassekredit betyder det, at man altid har penge lige ved hånden og kan derfor foretag køb og betalinger, hvornår behovet end skulle opstå. Den almindelige kassekredit er velegnet til at dække udgifter i det daglige forbrug, men hvis man som bankkunde har brug for at finansiere større køb eller investeringer, for eksempel en ombygning eller renovation af huset, bør man i stedet overveje en Spar Nord Byggekredit.

En byggekredit er en kassekredit, som man kan benytte sig af, mens byggeriet står på, så man er sikret økonomisk tryghed eller er i stand til at dække uforudsete udgifter, for eksempel hvis byggeplanerne laves om eller forlænges. Løbetiden på en byggekredit i Spar Nord Bank er mellem 6-12 måneder. Man skal dog være opmærksom på, at man altid skal betale renter og gebyrer, når man opretter en kassekredit. Læs mere om renter og priser i Spar Nord Banks hjemmeside her: www.sparnord.dk/om-spar-nord/priser,-vilkaar-og-regler.aspx.

Bankkunder, der har en boligdrøm i maven og ønsker at investere i fast ejendom, kan finansiere huskøbet med et realkreditlån i Spar Nord. Med et realkreditlån på hånden kan man finansiere op til 80 % af en helårsbolig og op til 60 % af en fritidsbolig, typisk et sommerhus. Et realkreditlån udgør typisk et stort lånebeløb – langt ofte det største beløb som en låntager kommer til at låne gennem livet – og derfor fylder lånet også meget i den private økonomi.

Heldigvis er realkreditlånet et af de mest sikre og billigste lån på markedet, da lånevilkårene er fleksible – det betyder, at låntager mere eller mindre kan tilpasse lånet præcist til egne behov og egen økonomi. Blandt andet kan man selv vælge, om man vil have fast eller variabel rente, man kan typisk vælge en løbetid på helt op til 30 år, og derudover er det ofte også muligt at vælge en 10-årig afdragsfri periode. Hvis man har brug for økonomisk hjælp til at finansiere mellemstore køb, for eksempel en andelsbolig eller en bil, kan man vælge Spar Nord Banks andelsboliglån og billån.

Som erhvervskunde har man også en lang række muligheder i Spar Nord Bank, blandt andet konti- og kortløsninger, risikostyring, lån og kredit og meget andet.

Pension og forsikring

Af pensionsopsparinger kan man blandt andet vælge en aldersopsparing i Spar Nord Bank. Denne type opsparing egner sig bedst til de bankkunder, der ikke betaler topskat. Alderspensionen minder om kapitalpensionen; forskellen er dog, at man ikke får et skattefradrag for sine indbetalinger, men til gengæld skal man ikke betale skatter og afgifter, når pensionen engang udbetales.

Spar Nord Bank tilbyder ligeledes en bred vifte af forsikringer, der dækker enhver type behov. Af bilforsikringer kan man for eksempel vælge en ansvarsforsikring, hvis man gerne vil sikre sig mod skader og skrammer på bilen. Hvis man ønsker en mere omfattende forsikring, kan man for eksempel vælge Spar Nord Bank Førerpladsdækning, hvor man er forsikret i et biluheld, hvor andre personer er involveret.

Spar Nord Bank udbyder også en kolonihavehusforsikring, som forsikrer husejer mod brand, frost, oversvømmelse eller lignende. Derudover kan man også vælge en studieforsikring, som er en pakkeforsikring, hvor både ulykke-, indbo- og verdensrejsedækning er inkluderet.

Læs mere om Spar Nord Banks mange pensions- og forsikringsmuligheder www.sparnord.dk/privat/produkter.aspx.

Særlige fordele i Spar Nord Bank

I Spar Nord Bank opnår man nogle helt særlige økonomiske fordele, hvis man opretter sig som enten Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde. Som Stjernekunde får man en såkaldt Stjernekonto, som gælder hele livet. Stjernekontoen giver kunden mulighed for at holde overblik og styr på privatøkonomien, da det er på denne konto, man indsætter og hæver pengebeløb.

Derudover er kunden sikret gode rentevilkår, da den gode rente på kontoen forøger det indestående beløb. Kundens Stjernekonto afhænger af alder – hvis man er mellem 13 og 17 år, får man samtidig et gratis Spar Nord MasterCard Debit med i kontooprettelsen. Et MasterCard Debit er et betalingskort, som kan bruges i både indland og udland, og da det ikke er muligt at hæve over det beløb, som står på kontoen, er både barn og forældre sikker på, at der ikke bliver brugt flere penge, end barnet har. Hvis man er over 18 år, har man mulighed for gratis at vælge et VISA/Dankort, et Spar Nord MasterCard Debit eller et traditionelt Spar Nord Mastercard.

Hvis man har en kreditgodkendelse, kan man ligeledes optage en kredit med lav udlånsrente på op til 50.000 kroner.

StjernePLUS-kontoen er en opgradering af Stjernekontoen, da man som StjernePLUS-kunde opnår en række eksklusive fordele. StjernePLUS-kontoen er fordelagtig for de bankkunder, som rejser meget, da man får et MasterCard Gold Plus-kort, som samtidig dækker kunden med en fordelagtig rejseforsikring – både når der rejses alene eller med hele familien. Rejseforsikring dækker både udgifter i forbindelse med sygdom og læge, hjemtransport, ferieafbestilling, ulykkesdækning og meget, meget andet.

Foruden et MasterCard Gold Plus får kunden et Priority Pass, som giver adgang til mere end 1.000 luksuriøse lufthavnslounges over hele verden. Med adgangskortet får man fem gratis besøg i lounges om året.

Derudover er man som StjernePLUS-kunde også sikret de bedste lånevilkår, når man optager et billån i Spar Nord Bank, da lånet optages til den bedste pris. Læs mere om de mange fordele ved at være StjernePLUS-kunde på Stjerneplus.dk.

Både som Stjernekunde og StjernePLUS-kunde kan man optage en kredit op til en beløbsgrænse på 50.000 kroner til en fordelagtig rente – helt uden gebyrer.

Kontaktinformation

Spar Nord Banks kundeservice kan kontaktes telefonisk på 96 34 40 03 mandag til fredag i tidsrummet 08.00-20.00 og lørdag og søndag i tidsrummet 11.00-17.00. Derudover kan man også sende en mail til en rådgiver via dette link. VIa linket kan man ligeledes finde sin egen lokale bankfilial samt lokale åbningstider.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.603
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.