Valutakurser kan ændres dagligt

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Mange danskere har en ide om, hvordan forholdet mellem den danske krone og de mest populære valutaer er. Fordi er det ikke noget med, at 1 euro svarer til cirka 7,5 danske kroner, 1 dollar til cirka 6 danske kroner og 1 pund til cirka 10 danske kroner? 

Det er rigtigt, at de ovennævnte valutakurser passer nogenlunde, men problemet er ifølge MONEYBANKER.dk, at man ikke kan regne en valutakurs, som man på et tidspunkt har fået at vide eller har læst sig til. Det er tilfældet, da valutakurser stiger og falder og derfor kan ændres på daglig basis. 

Det er derfor vigtigt, at du hele tiden holder dig opdateret på valutakurserne, da ændringer kan have stor betydning, hvad enten du skal rejse, handle eller på andre måder benytte dig af valutakurser.

Hvorfor ændres valutakurser løbende?

Der er flere forskellige grunde til, at valutakurserne ikke ligger på et fast niveau hele tiden. Den økonomiske situation i et land har stor betydning for, om kursen falder eller stiger. 

Når alt kommer til alt handler det, ligesom i så mange andre sammenhænge, om udbud og efterspørgsel. Hvis et land er inde i en stabil økonomisk periode, vil det ofte betyde, at dets valuta er mere eftertragtet, hvilket vil have en positiv effekt på valutakursen. Omvendt kan forskellige kriser eller lavkonjunkturer påvirke valutakursen negativt – eksempelvis terror.

Derudover kan f.eks. den danske krone også stige, hvis nationalbanken går ind og hæver renten. Det sker i nogle sammenhænge, da det er bestemt, at den danske krone skal holde sig fast til euroen.

Hvis euroen stiger i værdi, er Nationalbanken således nødt til at regulere, så den danske krones niveau følger med.

MONEYBANKER.dk giver dig de præcise og opdaterede valutakurser

Valutaoversigten på MONEYBANKER.dk giver dig mulighed for at holde dig opdateret på alle verdens valutakurser. Vi har nemlig samlet alle valutakurserne på ét sted, og giver dig dermed et samlet overblik valutakurserne på markedet. 

Oversigten er bygget op på den meget simple måde, at valutakurserne er opstillet i alfabetisk rækkefølge, så du hurtigt kan finde lige præcis den valutakurs, som du har brug for. Derudover har vi samlet de mest populære i toppen af siden, hvorfor du på få sekunder kan få et overblik over kurserne på euro, amerikanske dollar, engelske pund og den norske og svenske krone.

Da kurserne fra dag til dag kan stige og falde, er det meget vigtigt, at du som forbruger har adgang til opdaterede og præcise tal. Det lægger vi meget vægt på, hvilket betyder, at valutakurserne opdateres hver time. Vi benytter os i denne sammenhæng af valutakurserne fra Nationalbanken, da det er de mest troværdige tal på markedet. 

Vi sørger altså hele tiden for, at du har adgang til de mest præcise og opdaterede tal. Du kan derfor altid være sikker på, at MONEYBANKER.dk giver dig et meget retvisende billede af den enkelte valutakurs. Ligesom vi altid angiver de korrekte lånevilkår, så du nemt og hurtigt kan finde billige lån tilpasset dine behov og forventninger.

Ændringer i valutakurser kan have stor økonomisk betydning

Hvis du ønsker at lave den bedste handel, er det altid en fordel at holde øje med kurserne, når du handler med udenlandsk valuta. Det er dog samtidig vigtigt at slå fast, at kurserne ikke nødvendigvis falder og stiger voldsomt fra dag til dag – tværtimod. Der er nemlig ofte kun tale om mindre justeringer, som kan vise sig ikke at have en særlig stor betydning. 

Hvis du f.eks. skal veksle mindre beløb, betyder det ofte ikke så meget, om du foretager dit køb den ene eller anden dag. Derudover er det vigtigt at huske, at den danske krone er fastlåst til euroen, og derfor ligger denne valutakurs nogenlunde fast.

Du kan derfor altid regne med en nogenlunde stabil kurs på euro, hvis du f.eks. skal veksle penge i forbindelse med en rejse.

Det betyder dog ikke, at der ikke kan ske drastiske fald elle stigninger på valutakursmarkedet, som kan have stor økonomisk betydning. Selvom det nogle gange kan virke overflødigt, er det altså en rigtig god ide at følge valutakurserne tæt i en periode, hvis du står overfor at skulle veksle eller handle med udenlandsk valuta. 

Det er især vigtigt, hvis der er mange penge involveret. Jo flere penge der er involveret, jo større betydning har selv en lille kursændring. Dette kan vi illustrere ved hjælp af et eksempel:

Eksempel på vekselkurs

Forestil dig, at vi skal veksle 50.000 danske kroner til amerikanske dollars. Kursen svinger imidlertid forholdsvis meget og i løbet af et halvt år, er valutakursen faldet fra 600 til 500.

Hvis du vælger at veksle pengene, når kursen er 600, vil du få: 50.000/6 = 8.333, 33 dollars mellem hænderne. Vælger du omvendt at veksle dine penge til en valutakurs på 500, vil du i stedet for stå tilbage med: 50.000/5 = 10.000 dollars.

Selvom eksemplet er hypotetisk og tager udgangspunkt i en voldsom ændring i valutakurs, er det dog tydeligt, at det du kan score en økonomisk gevinst ved at holde øje med valutakurserne.

Du kan altid omregne valutakurser på MONEYBANKER.dks valutaomregner.

Valutakurser er vigtige, når du skal ud at rejse

Der er rigtig mange danskere, som ikke er specielt interesseret i at følge med i de forskellige valutakurser. Det giver også meget god mening, da det ikke er specielt ofte, at man har brug for at kende til værdien af de udenlandske valutaer. Det vil dog altid være relevant, hvis du skal ud at rejse og dermed gør brug af en anden valuta. 

Langt de fleste mennesker gør dog blot det, at de går ned i banken eller ved et vekselbureau og veksler deres penge uden at tænke nærmere over det. Det kan dog være en stor fordel at holde øje med valutakurserne over en længere periode, når du skal ud at rejse. 

Slå til når kursen er lavest

Valutakurserne vil nemlig løbende falde og stige, hvorfor du kan spare mange penge ved at slå til, når kursen er så lav som mulig. Det kræver selvfølgelig, at du har planlagt din rejse i god tid, hvis du skal have mulighed for at holde dig opdateret på den enkelte valutakurs over en længere periode.

Derudover er det også belejligt at kende til valutakursen, når du er udenlands. På den måde har du nemlig langt lettere ved at overskue, hvad du egentlig betaler for dine varer. Hvis du ikke har nogen ide om, hvad forskellen f.eks. er på den danske krone og amerikanske dollars, er det umuligt for dig at vide, om du eksempelvis har gjort foretaget en god handel eller ej.

Der er dog også andre ting, som kan være vigtige at overveje, når du skal betale med udenlandske valuta i forbindelse med din ferie.

Betal med lokal valuta

Det forholder sig ofte sådan, at du, når du hæver eller betaler med betalingskort, kan vælge, om du ønsker at betale beløbet i den lokale valuta eller danske kroner. De fleste har nok en tendens til at vælge at betale beløbet i danske kroner, da det er mest overskueligt. 

Faktum er dog, at det i langt de fleste tilfælde bedst vil kunne betale sig at betale beløbet i den lokale valuta. Det er tilfældet, da du på den måde sikres den laveste vekselkurs. Du kan altså slippe for at betale irriterende gebyrer, hvis du husker på denne simple regel.

Betal med betalingskort

En anden ting er, at det kan være en fordel udelukkende at gøre brug af betalingskort, når du er ude at rejse. Det er tilfældet, da du på den måde slipper for at betale hæve- eller vekselgebyr. Det afhænger dog meget af, hvor du skal rejse hen.

Nogle steder i verden benytter de sig stadigvæk mest af kontanter, hvorfor det er en god ide at undersøge dette på forhånd.

Selvom du ikke skal veksle penge, er det dog stadigvæk en fordel at kende til valutakursen i det land, hvor du skal rejse. Du skal selvfølgelig ikke fokusere på, hvor eller hvornår det er mest hensigtsmæssigt at veksle, men det kan stadigvæk være rart at vide, hvor meget du får for dine penge.

Tjen penge på at handle med valuta

Valutakurser er dog ikke kun interessante, når du skal på ferie. Der er mange andre sammenhænge, hvor det kan være værdifuldt at følge med i de forskellige valutakurser på markedet. Én af disse er valutahandel på internettet. 

Det foregår på den måde, at du køber og sælger valuta med henblik på at skabe et overskud. Hvis du kunne tænke dig at handle med valuta, er det ekstremt vigtigt, at du konstant er opdateret på de forskellige kurser på markedet. Kunsten er at købe, når valutakurserne er lave, og sælge når de er høje.

Lær valutamarkedet at kende

Det er dog vanskeligere end det lyder, og det kræver først og fremmest, at du sætter dig rigtig godt ind i valutamarkedet. 

Selvom du sætter dig rigtig godt ind i tingene, og f.eks. dagligt følger med i valutakurserne her på MONEYBANKER.dk, kan det dog være vanskeligt at forudsige, hvornår du skal købe og derefter videresælge. Som nævnt tidligere ændres kurserne hele tiden, og det kræver derfor viden og erfaring, før du mestrer kunsten af handle med valuta.

Du kan selvfølgelig prøve dig frem, men du skal samtidig være opmærksom på risikoen for at tabe penge. En anden ting du kan gøre er at få hjælp til udvide dine kompetencer inden for valutahandel. Hvis du står i denne situation, kan du med fordel læse op om emnet og på denne vis dygtiggøre dig.